Gönderen Konu: Antifriz Seçimi, Dikkat edilecek hususlar (Antifrize dair her şey)  (Okunma sayısı 81700 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2265 kere teşekkür edildi
Orjinal antifirizin süresi uzun ama ömürlük değil,değişimi için ölçüm yapılarak karar verilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
vallahi fiyatı çok yüksek  buyrun bu sitede var

https://www.n11.com/urun/toyota-sllc-antifriz-5lt-7610019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 193 kere teşekkür edildi
70-80 binde değişilirse motor sağlıklı şekilde devam eder. Amerikalılar sanırım 60 bin milde değiştiriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 244 kere teşekkür etti
  • 682 kere teşekkür edildi
https://www.hepsiburada.com/total-glacelf-auto-supra-organik-antifriz-3-lt-pm-HBC00000LV2HE

Böyle bir ürün var. Toyota orjinali gibi 5 yıl gitmez belki ama değişim şartsa belki işinizi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
https://www.hepsiburada.com/total-glacelf-auto-supra-organik-antifriz-3-lt-pm-HBC00000LV2HE

Böyle bir ürün var. Toyota orjinali gibi 5 yıl gitmez belki ama değişim şartsa belki işinizi görür.

Total eskiden daha iyiydi. Borat ve silikat içermeyen antifrizi vardı. Bu kutuda onlar yazmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2265 kere teşekkür edildi
vallahi fiyatı çok yüksek  buyrun bu sitede var

https://www.n11.com/urun/toyota-sllc-antifriz-5lt-7610019
Şahsen netten antifiriz kesinlikle almam,hangi şartlarda nasıl saklandı üretim tarihi vs çok önemli,o yüzden yetkili servisten şaşmayın Toyota yetkili servisler ürün satıyorlar oradan alıp sanayide güvenilir bir serviste değişim yapabilirsiniz,ilk önce antifirizi ölçtürün ona göre hareket edersiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 748 kere teşekkür edildi
8 yıl veya 160.000 km ama bu kadar beklemeye gerek yok 50 60 bin de bir değişimin yararı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 244 kere teşekkür etti
motul e-outo cool diye bir sıvı var. Tam olarak bizim araçlar için kullanılabilecek antifiriz. Fosfatlanmış hibrit organik olarak geçiyor. phoat. Fakat fiyat olarak orjinal sıvısı ile aynı. Ben bir yıldır kullanıyorum, şuan için çamur, tortu, bulanma, renk değişikliği olmadı. Bulmak biraz zor olabilir ama motul satan yerleri araştırıp talep edebilirsiniz.

https://www.motul.com/tr/tr/products/e-auto-cool-37-c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
benim asıl öğrenmeye çalıştığım bu sıvının değişiminin yıl ile bir alakası yokmu tabiki benimde kendi düşüncem 5 yılda değişse iyi olur fakat resmi olarak toyota bu sıvıya yıl vermemiş sadece km vermiş 160.000 km kitapta öyle yazıyor  , forumda servis çalışanı veya resmi teknik bilgisi olan arkadaş varsa onlarda daha resmi bilgi vardır. ben 20 yıl boyunca bu km yi doldurmazsam değiştirmeye gerek yokmu onu anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
benim asıl öğrenmeye çalıştığım bu sıvının değişiminin yıl ile bir alakası yokmu tabiki benimde kendi düşüncem 5 yılda değişse iyi olur fakat resmi olarak toyota bu sıvıya yıl vermemiş sadece km vermiş 160.000 km kitapta öyle yazıyor  , forumda servis çalışanı veya resmi teknik bilgisi olan arkadaş varsa onlarda daha resmi bilgi vardır. ben 20 yıl boyunca bu km yi doldurmazsam değiştirmeye gerek yokmu onu anlamadım.

Hava filtresi için de 3 bakımda bir diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 244 kere teşekkür etti
Bakımlar yıl veya km hesabına göre yapılıyor. Hangisi dolarsa yapıyorsunuz.

soğutma sıvısı 160 bin km de veya 5 yıl dolduğunda değişmeli. Sonraki değişimlerin periyodu ise daha kısa.

Her kaputu kaldırdığınızda ise mutlaka seviyesine bakmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
8 Yıl olarak yazılmaz.

Bu 97 model Corolla kitapçığında İ:3, D:24 ifadeleri: "Her 3 ayda bir inceleyin/gözlemleyin, Her 24 ayda bir Değiştirin" veya sağa doğru devam eden Km periyodunda 120bin veya 160bin de Değiştirin olarak verilmiştir. Hangisi önce dolarsa.!

Sizin aracınızda kullanılan Antifriz Long Life'tır ve kitapçığınıza dikkatli bakarsanız, Motor Soğutma Suyu - D:96 (yani 8 Yıl) ibaresi olması gerekiyor.

Aksi halde yılda 5 bin km yapan birinin motor suyunu değiştirmesi 32 Yıl alırdı.

Bu durumda, siz motor suyunuzu ve antifrizinizi değiştirmekte 1 yıl gecikmiş oluyorsunuz.

işte yetkili servisin dahi bilmediği şeyi öğrenmemi sağlayan adam sana çok teşekkür ederim , özellikle servise sorum yıl ile alakası yok demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
Ynt: Antifriz Seçimi, Dikkat edilecek hususlar (Antifrize dair her şey)
« Yanıtla #232 : Aralık 19, 2023, 21:01:15 »
Hibrit arabalarda antifriz önemli. Elektrik aksamını soğutan antifriz motor suyundakiyle aynı. Fakat içeriği önemli. Mesela hyundai hibrite farklı bi antifriz koymuşlar. Jeneratörün oringini eritmiş. Jeneratör hidroliğinin içine su kaçmış. Jeneratör çöp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 52300
  • Model Yılı: '16
  • 200 kere teşekkür etti
  • 1215 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Aralık 20, 2023, 18:31:10 »
Yeni arabalarda özellikle el kitabında ne yazıyorsa onlara uymalı,3-5 kuruş tasarruf ve ' bu da olur abi' yaklaşımından uzak durmalı,şimdi bu jeneratör masrafı kim bilir ne kadardır?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #234 : Aralık 20, 2023, 18:38:17 »
Yeni arabalarda özellikle el kitabında ne yazıyorsa onlara uymalı,3-5 kuruş tasarruf ve ' bu da olur abi' yaklaşımından uzak durmalı,şimdi bu jeneratör masrafı kim bilir ne kadardır?

Çook

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba

Bende 2014 Auris 160000 bakım için araştırırken yazınıza denk geldim. Online alışveriş sitelerinde tek 1 satıcı tarafından satışta bu ürün.
Söz konusu ürün karışımı nasıl olmalı 1 litreye 1 litre şeklindemi yoksa. Konsantre bir malzeme gibi düşünerek 1 litre üzerine 5 litre normal çeşme suyumu eklemeliyiz.
Sizin paylaştığınız motul e-auto cool ile auto cool g13 arasında kaldım.

https://www.pttavm.com/motul-inugel-g13--37-derece-antifriz-1-lt-sogutma-sivisi-p-77743488?utm_source=akakce.com&utm_medium=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.45.7
https://www.hepsiburada.com/motul-e-auto-cool-dhc-37c-1lt-p-HBCV00003QVFEP?magaza=AtasehirGarage&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.77.6

motul e-outo cool diye bir sıvı var. Tam olarak bizim araçlar için kullanılabilecek antifiriz. Fosfatlanmış hibrit organik olarak geçiyor. phoat. Fakat fiyat olarak orjinal sıvısı ile aynı. Ben bir yıldır kullanıyorum, şuan için çamur, tortu, bulanma, renk değişikliği olmadı. Bulmak biraz zor olabilir ama motul satan yerleri araştırıp talep edebilirsiniz.

https://www.motul.com/tr/tr/products/e-auto-cool-37-c
Toyota Auris - 2014 - Advance Skypack Multidrive S - Kar Beyaz(040)

Renault Megane 2 HB - 2005 - Authentic - Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Toyota Orjinal Longlife Pembe olan sıvının kitapta yazan    D96( 8 yıl ediyor) veya 160.000 km ömrü var  artık gerisi sana kalmış dışarıdan başka marka antifirizle değiştirmeye kalkışma aracın içerisinde kalan %30 luk orjinal sıvı ile yeni koyacağın buluştuğunda tortulaşma, çamurlaşma yapacaktır suyun tamamını değiştirmen çok zor servisten orjinal sıvıyı alıp değiştir güncel fiyat 5000 tl civarı ama yapacak bişey yok :)

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 18, 2024, 11:29:03[/time]
yeni antifiriz ler ömürlük dolduruluyor. ölçüm yaptırın, gerekmedikçe değiştirmeyin.

kitabında ömürlük yazmıyor hocam periyod verilmiş, ayrıca ömürlük tek sıvı bal  :D   ha toyota mühendisleri ömürlük olduğunu bizden saklıyor yada bu işten pek anlamazlar diyosan sen bilirsin :D

bende araştırma yaparken bu forumda öğrendim  D96 ne demek servisteki ustalar dahi bilmiyor bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
dün benim arabanın soğutma suyunu(2013 1.4 d4d)  yetkili serviste değiştirdik 1 saat sürdü  2750 tl ücret ödedim güncel bilgi olsun merak edenlere :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 52300
  • Model Yılı: '16
  • 200 kere teşekkür etti
  • 1215 kere teşekkür edildi
Normalde Toyota sllc antifrizin 5 litresi 4400 tl,sizin aracınızın kayıtlara göre 5.5-6 litre kadar antifriz alması gerekiyor diye biliyorum,faturada neler yazıyor? 2750 tl çok uygun bu durumda  daha uygun fiyatlı antifriz mi ? kullanıldı daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Normalde Toyota sllc antifrizin 5 litresi 4400 tl,sizin aracınızın kayıtlara göre 5.5-6 litre kadar antifriz alması gerekiyor diye biliyorum,faturada neler yazıyor? 2750 tl çok uygun bu durumda  daha uygun fiyatlı antifriz mi ? kullanıldı daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ?

evet bende fiyatı öyle biliyordum,  serviste lastik değiştirirken bir litrelik olanın fiyatını (rafta bulunan toyota ürünleri arasında ) 480 tl olarak gördüm ve 5 litrelik olanın fiyatını sordum , size bir indirim uygulayalım sürekli müşterimizsiniz dediler ve 5 litrelik olanı işçilik dahil 2750 tl ye yapalım dediler 1- veya 1,5 litre arttı( suyun tamamını değiştirme şansınız neredeyse yok motor içerisinde ve kalorifer radyatöründeki suyu değiştiremiyorsunuz usta zaten bundan en az 1 litre artar demişti  değişimden sonra orjinal 5 litre bidonda kalanı istedim ve aldım bagajımda duruyor değişimden sonraki gün su biraz çekilmişti yaklaşık 200 ml daha ekledim ve sonra birdaha azalmadı 1 litre falan halen duruyor, ilk fiyat verdiklerinde ben orjinal olmayacağını düşünerek ürünü görmek istedim, evet  siyah bidonda ve orjinal toyota ürünü(SLLC5 superlonglife pink) , ben yine güvenmeyip(acaba bidona ucuz antifirizmi doldurdular diye düşünerek)  eski suyu boşaltırken orada durdum çıkan su ile doldurulan bidondaki su tamamen aynı rengi ve akışkanlığı. suyun tamamının değişmemesi ile alakalı araştırma yaptım ve bulduğum  dökümanlarda suyun  normal servis prosedürü ile %70 kadarının değiştirilebildiğini gördüm fakat bu aynı sudan değiştirildiği için olası bir durum olarak kabul edilmiş ve toyota bunu sorun olarak görmüyor, 

ve konusu açılmışken uyarımı yapayım diğer arkadaşlara , serviste motor sıvısı koyu kahverengi bir araba gördüm ve ustaya neden öyle olduğunu sordum, LPG montajı esnasında eksilen suyun üzerine motul' un kırmızı antifirizini  eklemişler su 1 ay sonra tortu yapmış ve kararmaya başlamış servisteki ustaların söylediği bu orjinal ürün ile değiştirmeyecekseniz hiç değişmeyin daha iyi