0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sonuç olarak hangisini kullanacağız hocam?
bütün japon araçlarda antifriz bulamama sıkıntısı yaşanıyor sanırım.mazdacılar, hondacılar hep muzdarip.muadil derken piyasada ne varsa en uygunu veriliyor. sorun çıkarır mı derseniz çıkarmayabilir.ama ben illa toyotanın tavsiye ettiği ürünü bulmam gerekir derseniz işimiz zor. şimdiye kadar bulabildiğim en uygun ürün RAVENOL HJC- Protect FL22 Concentrate (silikat içermeyen hibrit OAT)https://www.ravenol.de/uploads/tx_ravenol/pdf-print/RAVENOL_HJC_Protect_FL22_Concentrate_1.pdfüstat güzel bilgiler vermişsiniz emeğinize klavyenize sağlık.Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2018, 21:55:44peki sizce şu 2 üründen hangisi daha uygun olur. bunlar güncel ürünler her yerde bulunabilir.. tercihiniz ne olurdu.PETROL OFİSİ EXTENDED LIFE COOLANT KIRMIZI ANTİFİRİZ -78Castrol Rodicool SF 3L Kırmızı Antifriz
Ömer bey uzman Toyota Ahmet usta hangisini önerirse onu kullan sanayide sizin aracı en iyi tanıyan usta Ahmet ustadır bakımlarda neyi önerirse onu kullanmanızı tavsiye ederim veya ürünü servisten alıp kendisinin yanında değişim yapabilirsiniz yine oto kerem var parçacı ondada orjinal ürün bulabilirsiniz
12 sene olmuş, direk tamamen değiştirin, eklemeyin.
servisten mi disaridan mi? Disaridansa hangi marka antifriz kullanabilirim?
Köpük önleyiciden bahsedilmişken, kimyasallarda bazı karışımların, bazı şartlarda ortaya çıkardığı olası köpüklenme ve dolayısı ile ürünün performansında kaybı önlemek için karışıma eklenen başka bir madde olduğunu belirtmek yalnış olmaz sanırım. Keza bu sefer de karışımı farklı bir yönden daha incelemek, konuyu derinlemesine analiz etmek için faydalı olacaktır (antifiriz nihai kullanıcısı için bu bilgiler çok anlamlı olmayabilir). Karışımda kullanılan kimyasalların her birinin özgül ısıları ve dolayısı ile maruz kaldıkları ısıya karşı gösterdikleri tepki farklı olacaktır. Çok genel bir örnek ile; ceteris paribus, su ve alkol (eş kaplarda ve eş miktarlarda) aynı ısıda farklı şekillerde ısınacak ve soğuyacaktır. Dolayısı ile, karışımda kullanılan kimyasalların özellikleri, kullanıldığı sistem ve spesifikasyonları ile de uyumlu olmalıdır.Buna ek olarak, sistemde kullanılan metallar ve plastik aksamların sağlığı açısından da uyum önem arzetmektedir.
Hakan Beyantifriz de en az motor yağı kadar önemli lakin öneminin farkında değiliz.Toyota için de piyasada antifriz yok maalesef. çoğu ürün avrupa menşeili araçlara uygun ve 2-EHA içeriyor.Toyota LLC ve SLLC fiyatları da el yakıyor.
ENEOS HYPER COOL XB: etilen glikol, benzoat, boratENEOS Hyper Cool XLR: etilen glikol, 2-EHAENEOS ULTRA COOL VWR: gliserin (G13), 2-EHA
Mrblar arkadaşlar, ben forumda yeniyim. Bu kadar kaliteli bir forum daha önce görmemiştim. Yıllarca Honda kullandım ki atmosferik motorlar Toyota ile aynı motor, specific bir antifriz kullanıldığını hiç duymadım. Toyota servisleriyle Honda arasında çok fark varmış. Shell ,total gibi antifrizleri kullandım hiç sıkıntı olmadı.
Uygun inceltme yapılarak koyulursa kısa vadede sıkıntı çıkarmaz önemli olan uzun vade kullanım sonuçlarıdır ve km ömürleridir.
Hondaların motor ömürleri gayet uzun, çoğunda lpg de olduğu halde. Specific antifriz kullan da, sorun yaşayan da duymadım.