Gönderen Konu: Prius hakkında bilgi rica edebilirmiyim.  (Okunma sayısı 10660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
Prius hakkında bilgi rica edebilirmiyim.
« : Ekim 05, 2016, 15:15:04 »
Corolla aracımı verip prius almak istiyorum. 2009 modeli bana uygun fakat pil durumu, değişim gerekirse maliyeti ve armızda kullanan ya da kullanmış olan varsa bilgilerini almak isterim.  Artıları ve eksileri nelerdir. Teşekkür ederim.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2016, 12:11:45
Neyse, gerek kalmadı çok teşekkür ederim.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Toyota Club Türkiye

Prius hakkında bilgi rica edebilirmiyim.
« : Ekim 05, 2016, 15:15:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
Ynt: Prius hakkında bilgi rica edebilirmiyim.
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2016, 13:00:59 »
Şimdiden hayırlı olsun.
Bu konuya özellikle girilmesinin tam zamanı, faydalı olacaktır.

Sitemizde kullanan ve yakını kullanan ılmak üzere bilgi sahipleri var.

Batarya sistemleri konumuzu da gözden geçirmenizi tavsiye ederim, geniş zamanda bildiklerimi yine bu başlıkta aktarmaya çalışırım eğer özellikle istediğiniz modelin batarya bilgilerini sayfada verirseniz.

Hybrid ötv indiriminin etkileri de olumlu olacaktır. Çok az sayıda civic hybrid de mevcut Türkiye yollarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2016, 13:48:19 »
Tayfun Bey,

2009 Prius sahibiyim. Neleri merak ediyorsunuz? Tek tek sorularınız alabilir ve yanıtlayabilirim.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2016, 08:17:44 »
Tayfun Bey,

2009 Prius sahibiyim. Neleri merak ediyorsunuz? Tek tek sorularınız alabilir ve yanıtlayabilirim.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Yasin bey selamlar.
Konu devam edemedi, ben sorayım soruyu dedim.
Bu araç çıktığından beri ilgimi çekiyor, tasarımı her ne kadar spor olmasa da, işlevsel detayları beni kendisine hayran bırakmıştır. Çok insan odaklı bir araç bu.
Tabi fiyatının yüksekliği beni uzak tutmuştu.
Şimdi de 2010 makyajlı ve 2009 arasında ciddi fiyat farkı var. 2010 gerçekten bizim zevklerimize daha uyuyor ama 2009 fiyat olarak beni cezbetti.

Tabiki orta gelir düzeyinde birisi için bence en önemli şey aracın işletme maliyeti. 1-1.6 valvematic kullanan biri olarak yakıtını sormuyorum.
 2-MTV si 1.5 üzerinden mi? 1.8 üzerinden mi ödeniyor.
 3-Serviste orijinal yedek parça sorunu oluyor mu?
4-Herhangi bir arıza durumunda parça termin süreleri nasıldır.
5-Pil değiştirdiniz mi , veya pilin ömrü ne kadardır. Araştırdığım kadarıyla 1000 USD civarında yenilenmiş çıkma pil bulunuyor yurt dışında, böyle bir değişimi serviste yaptırmak mümkün mü?

Açıkçası temiz bir prius bulursam ve soruların cevapları içimi rahatlatırsa , ben de Auris ile değiştirmeyi düşünebilirim.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2016, 08:45:40 »
Yasin bey selamlar.
Konu devam edemedi, ben sorayım soruyu dedim.
Bu araç çıktığından beri ilgimi çekiyor, tasarımı her ne kadar spor olmasa da, işlevsel detayları beni kendisine hayran bırakmıştır. Çok insan odaklı bir araç bu.
Tabi fiyatının yüksekliği beni uzak tutmuştu.
Şimdi de 2010 makyajlı ve 2009 arasında ciddi fiyat farkı var. 2010 gerçekten bizim zevklerimize daha uyuyor ama 2009 fiyat olarak beni cezbetti.

Tabiki orta gelir düzeyinde birisi için bence en önemli şey aracın işletme maliyeti. 1-1.6 valvematic kullanan biri olarak yakıtını sormuyorum.
 2-MTV si 1.5 üzerinden mi? 1.8 üzerinden mi ödeniyor.
 3-Serviste orijinal yedek parça sorunu oluyor mu?
4-Herhangi bir arıza durumunda parça termin süreleri nasıldır.
5-Pil değiştirdiniz mi , veya pilin ömrü ne kadardır. Araştırdığım kadarıyla 1000 USD civarında yenilenmiş çıkma pil bulunuyor yurt dışında, böyle bir değişimi serviste yaptırmak mümkün mü?

Açıkçası temiz bir prius bulursam ve soruların cevapları içimi rahatlatırsa , ben de Auris ile değiştirmeyi düşünebilirim.

Çağlar Bey Merhabalar,

1. 2010 araçlar 1.8 motor, 2009 araçlar 1.5 motor. Fiyat farkının bir nedeni de budur. Ayrıca 2009 2. nesil Prius, 2010'lar 3. nesil Prius olarak geçmektedir. Otomotiv sektöründe çalışan biri olarak aracımı Toyota Bölge Müdüründen aldım. Çok derli toplu kullanılmış. Her Şey Toyota Genel Müdürlük ve Yetkili Serviste yapılmış. Bende hep yetkili servise götürüyorum.

2. İlk cevapta belirttiğim gibi, 2009 alırsanız 1.5 üzerinden, 2010 alırsanız 1.8 üzerinden MTV ödersiniz.

3. ve 4. Tüm toyota bayileri ile ilişkim iyi olmakla kalmayıp, 1 adedinde çok yakın arkadaşım çalışmakta. Disk balata yeni değiştirdim. Türkiyede yoktu. Gelmesi uzun sürer dediler. 6 günde geldi. Türkiye genel müdürlükte var ise ertesi gün (ertesi güne de kalmayabilir) geliyor. Örn: ön camda satın aldığımda büyük bir çatlak vardı, taş çarpmış, onu da yeni değiştirdim. Aradım ertesi gün geldi. Parça sıkıntısı yok. Genel müdürlükte zaten mevcut. Yok ise 1 hafta.

5. Pil değiştirmedim. Verim ölçümünde %94 çıktı. 10 yıl garantisi var pillerin. Herhangi bir problemi yok. Honda civic Hybrid lerin pillerinde büyük sıkıntılar mevcut. Pilin ömrünü kurtarmak için yeni yazılımlar yüklendi, o yazılım da pili daha az kullanmaya endeksli olduğu için yakıt tüketimini artırdı. Hybrid alınacaksa Toyota. Orjinal pil de sanırım 1000-1500$ arası idi. Serviste değiştirmek elbette mümkün. 90 larda seri üretime geçmiş bu Prius, bilinmeyen bir araba değil. Türkiye'de az bilinmesi bizim problemimiz.

Aracı şehir içinde kullanacak iseniz, Hiç düşünmeyiniz. Hele ki sakin kullanan biri iseniz, sessizlik ve yakıtın ekonomik olması sizi hayran bırakacaktır. Ön koltukları rahat rahat kendinize göre ayarladığınızda, arka koltuklarda yer alan diz mesafesi limuzin havasında. Eşiniz, çocuklarınız çok rahat edecektir.

Toyota sevdalısı biri olarak bende sizin gibi en baştan beri aradım, nasip oldu. Sizlere yardımcı olabilirim bu konuda da.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2016, 09:05:55 »
Çağlar Bey Merhabalar,

1. 2010 araçlar 1.8 motor, 2009 araçlar 1.5 motor. Fiyat farkının bir nedeni de budur. Ayrıca 2009 2. nesil Prius, 2010'lar 3. nesil Prius olarak geçmektedir. Otomotiv sektöründe çalışan biri olarak aracımı Toyota Bölge Müdüründen aldım. Çok derli toplu kullanılmış. Her Şey Toyota Genel Müdürlük ve Yetkili Serviste yapılmış. Bende hep yetkili servise götürüyorum.

2. İlk cevapta belirttiğim gibi, 2009 alırsanız 1.5 üzerinden, 2010 alırsanız 1.8 üzerinden MTV ödersiniz.

3. ve 4. Tüm toyota bayileri ile ilişkim iyi olmakla kalmayıp, 1 adedinde çok yakın arkadaşım çalışmakta. Disk balata yeni değiştirdim. Türkiyede yoktu. Gelmesi uzun sürer dediler. 6 günde geldi. Türkiye genel müdürlükte var ise ertesi gün (ertesi güne de kalmayabilir) geliyor. Örn: ön camda satın aldığımda büyük bir çatlak vardı, taş çarpmış, onu da yeni değiştirdim. Aradım ertesi gün geldi. Parça sıkıntısı yok. Genel müdürlükte zaten mevcut. Yok ise 1 hafta.

5. Pil değiştirmedim. Verim ölçümünde %94 çıktı. 10 yıl garantisi var pillerin. Herhangi bir problemi yok. Honda civic Hybrid lerin pillerinde büyük sıkıntılar mevcut. Pilin ömrünü kurtarmak için yeni yazılımlar yüklendi, o yazılım da pili daha az kullanmaya endeksli olduğu için yakıt tüketimini artırdı. Hybrid alınacaksa Toyota. Orjinal pil de sanırım 1000-1500$ arası idi. Serviste değiştirmek elbette mümkün. 90 larda seri üretime geçmiş bu Prius, bilinmeyen bir araba değil. Türkiye'de az bilinmesi bizim problemimiz.

Aracı şehir içinde kullanacak iseniz, Hiç düşünmeyiniz. Hele ki sakin kullanan biri iseniz, sessizlik ve yakıtın ekonomik olması sizi hayran bırakacaktır. Ön koltukları rahat rahat kendinize göre ayarladığınızda, arka koltuklarda yer alan diz mesafesi limuzin havasında. Eşiniz, çocuklarınız çok rahat edecektir.

Toyota sevdalısı biri olarak bende sizin gibi en baştan beri aradım, nasip oldu. Sizlere yardımcı olabilirim bu konuda da.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Duymak istediklerim bunlardı :).
Alacak olursam artık daha çok soru sorabilirim.
Cevaplar için teşekkür ederim.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2016, 09:16:11 »

Çağlar Bey Merhabalar,

Rica ederim, ne demek.  Sahibinden.com da yer alan tüm araçları biliyorum. Niyetlenirseniz üzerine konuşabiliriz.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2016, 10:01:44 »
Merhabalar Yasin bey. Bendede honda fit hybrid aracım mevcut.
Türkiyedeki jazz ın japon üretimi.

Yakıt tüketimi şehir dışında 4.1 litre ile 4.4 arasında şehir içinde ise 6.2 yi geçmedi.
Sizin aracın yakıt durumu nedir?

Birde pil ölçümü yaptırdığınızı yazmışsınız bunu nasıl yaptırdınız aceb?
Kendimde yapmak istiyorum. 

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 11, 2016, 10:41:02 »
Merhabalar Yasin bey. Bendede honda fit hybrid aracım mevcut.
Türkiyedeki jazz ın japon üretimi.

Yakıt tüketimi şehir dışında 4.1 litre ile 4.4 arasında şehir içinde ise 6.2 yi geçmedi.
Sizin aracın yakıt durumu nedir?

Birde pil ölçümü yaptırdığınızı yazmışsınız bunu nasıl yaptırdınız aceb?
Kendimde yapmak istiyorum. 

İlke Bey,

Son yakıt aldığımda sıfırladım, 1200 km de bitti sayılır yakıt. Ortalama 4.4 litre. Şehir içi 5.5 olabiliyor, şehir dışı 3.6 larda,

Toyota bayisinde yakın arkadaşım çalışıyor. Toyotalarda standart Hybrid seti mevcut. Oradaki bir cihazla ölçtüler.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2016, 17:10:48 »
İlke Bey,

Son yakıt aldığımda sıfırladım, 1200 km de bitti sayılır yakıt. Ortalama 4.4 litre. Şehir içi 5.5 olabiliyor, şehir dışı 3.6 larda,

Toyota bayisinde yakın arkadaşım çalışıyor. Toyotalarda standart Hybrid seti mevcut. Oradaki bir cihazla ölçtüler.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN
Tesekkürler Yasin bey.

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2016, 19:58:16 »
Tesekkürler Yasin bey.

Rica ederim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 12, 2016, 07:58:16

Çağlar Bey,

Bana gönderdiğiniz özel mesaja cevap veremiyorum. Aktif Toyotacı statüsüne geçmem gerekiyormuş öncelikle. Kusuruma bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2016, 13:25:34 »
Rica ederim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 12, 2016, 07:58:16
Çağlar Bey,

Bana gönderdiğiniz özel mesaja cevap veremiyorum. Aktif Toyotacı statüsüne geçmem gerekiyormuş öncelikle. Kusuruma bakmayın.

Önemli değil Yasin bey,
aracı görmeye gidiyorum yakında. Eğer fiyatta anlaşırsak takasa girebilirim.
Sizlerin de fikrini alayım,  2010 comfort extra LS (makyajlı kasa) , 97.000 de (6500 tl hasar kaydı var) Auris aracımı 140.000 deki 2009 prius ile taksa sokacağız.
Böyle bir değişim yapılır mı, çevremde çeşitli görüşler var. Tabi Prius'u seven biri olarak, çok fazla 'mantık, 2. el, piyasa' konularını dikkate almıyorum. En az 4 yıl binmek için değişim düşünüyorum.
Sizlerin de fikri önemli. Benim aracın üstüne en fazla ne verilir mesela?
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 12, 2016, 15:29:05 »
Önemli değil Yasin bey,
aracı görmeye gidiyorum yakında. Eğer fiyatta anlaşırsak takasa girebilirim.
Sizlerin de fikrini alayım,  2010 comfort extra LS (makyajlı kasa) , 97.000 de (6500 tl hasar kaydı var) Auris aracımı 140.000 deki 2009 prius ile taksa sokacağız.
Böyle bir değişim yapılır mı, çevremde çeşitli görüşler var. Tabi Prius'u seven biri olarak, çok fazla 'mantık, 2. el, piyasa' konularını dikkate almıyorum. En az 4 yıl binmek için değişim düşünüyorum.
Sizlerin de fikri önemli. Benim aracın üstüne en fazla ne verilir mesela?

Çağlar Bey,

Öncelikle kendi düşüncem ve yaşadıklarımı anlatayım.

2. el alıyorsak elbette araç boyalı ya da değişenli olabilir. Ben o kısma değil de işlemlerin orjinal ürünler ile yetkili servislerde olmasına bakarım.

Bu aracın parça fiyatı biraz yüksek olduğu için bayilerin( toyota bayilerinin işim gereği çoğunu tanırım) yan sanayi parçalar kullandığını gördüm. Bayi sahibi ya da genel müdürleri kullandıkları halde araç işlemlerinde kaçamak yapıyorlar. Benim yakın arkadaşımın toyota bayisinde çalışmasından dolayı ben yapılan işlemlerin tümünü (bakım, tamir vs.) şasilerden kontrol ederek toyota sisteminden görüyordum. Aksoydaki abiler, beni tanıdıkları halde :) bana şasiyi vermediler. İşkillendim. Ayrıca aksaray bayi genel müdürü o aracı bence alma dedi (kendisinde de prius mevcut). Neden dedim, nedenini söylemeyeyim ama abi tavsiyesi alma dedi. Fiyatı da 47000 TL ye bıraktılar.

Biraz kafanızı bulandırabilir bu söylediklerim ama durum bu şekilde. sahibinden.com da şu anda ilanda olan Pendik ilçesinde Serhat Tütüncü adlı kişinin aracını kontrol ettirmiştim. Onda dişe dokunur bir şey yoktu ve işlemlerin hepsi tanıdığım bir bayide yapıldı.

Tüm bunlar ışığında seçiminizi yapabilirsiniz. Aslına bakarsanız ev alma düşüncesinde olduğum için bende satmayı düşünüyorum ancak muadili ilanlardan daha yüksek rakam düşündüğüm için daha önce sizlerle paylaşmamıştım.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 12, 2016, 21:48:07 »
Yasin bey, teşekkür ederim.  verdiğin bilgiler benim için değerli gerçekten. Mesela benim aracımda ne yapıldıysa , faturası , parça listesi vardır. Herşey şeffaftır. Alacağım araçta da bunu beklerim. Bunları özelden kuşabilsek daha etik olurdu belki. Umarım verdiğin bilgiler sorun olmaz. Sıkıntı olursa silinebilir mesaj. Dediğim gibi şeffaf bir araç bulursam niyetlendim iyice. Yakıt fiyatları da uçmuşken... Yakından bakayım araca , öyle karar veririm artık. Hayırlısı diyelim. Olmadı hibrit yaris bakarız artık.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2016, 13:31:42 »
Yasin bey, teşekkür ederim.  verdiğin bilgiler benim için değerli gerçekten. Mesela benim aracımda ne yapıldıysa , faturası , parça listesi vardır. Herşey şeffaftır. Alacağım araçta da bunu beklerim. Bunları özelden kuşabilsek daha etik olurdu belki. Umarım verdiğin bilgiler sorun olmaz. Sıkıntı olursa silinebilir mesaj. Dediğim gibi şeffaf bir araç bulursam niyetlendim iyice. Yakıt fiyatları da uçmuşken... Yakından bakayım araca , öyle karar veririm artık. Hayırlısı diyelim. Olmadı hibrit yaris bakarız artık.

Çağlar Bey,

Rica ederim, ne demek. Hakkınızda şimdiden hayırlısı olsun. Hazır Hybridlere ötv indirimi gelmişken belki Toyota Auris ve Corolla' nın Hybrid versiyonlarını getirir de onları alırsınız.

Saygılarımla,
Yasin YILDIRIMKARAMAN