Gönderen Konu: c0278 hatası ve çözüm yolları  (Okunma sayısı 1960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür edildi
c0278 hatası ve çözüm yolları
« : Haziran 25, 2016, 00:52:35 »
Öncelikle merhaba
Forumda Ahmet Güve abime çok ama çok teşekkürlerimi iletirim. Problemi yaşadığım günden beri sağolsun desteğini esirgemedi ve beyin fırtınası yaparak problemi nokta atışı çözmemi sağladı.

Probleme gelince aracımca trc vsc abs ve elfreni kaz lambaları yanmaya başladı. Önceleri aralıklarla yanması nedeniyle üzerinde çok durmadım. Fakat son 2 haftadır arızayı silmeme rağmen problem devam etmekteydi. Ve arac gerçekten vsc trc abs olmadan cok güvensiz idi. Problem çözüm yolları ve aldığım hatalar aşağıdadır.

Öncelikle Problemi iyi anlayıp aracın sağını solunu ellemeden sorunu çözmek niyetiyle hareket edip acele etmedim.

Aldığım hata :

Bu hatayı ahmet abiye sorduğumda ilk olarak abs ve vsc sigortalarını kontrol etmemi istedi. Kontrol ettim sigortalar sağlam.

Tesisatta sorun olabilme ihtimaline karşı elektrikciye gösterdim Tesisat sağlam dedi Abs selenoid hatası veriyor dedi. Beyinden olabileceğini söyledi.

Ahmet abiye sordum durumu oda beyinden olma ihtimali çok zayıf ama olabilir dedi. Bende kendi imkanlarımla beynin elektronik kısmını ayırdım ve ne göreyim fren hidroliği beynin olduğu kısma dolmuş ve Selenoid kutularında resimde göreceğiniz gibi yağ seviyesinden kir izi oluşmuş. Temizledim tekrar taktım fakat arıza devam etmekte idi. Aklımda Sorunun bu olacağını düşündüm ve ahmet abi ile paylaştım.

Son olarak internette araştırmalarımda beynin çıkmasını buldum. Aracımı nokta atışı çözmek için beyni alarak montaj ettim. Bulduğum beyin aracımdaki beyinden sonra üretilen güncellenmiş beyindi. aracımdan cıkan beynin kodu : 89541-05073 Yeni aldığım beynin kodu : 89541-05100

Yeni beyni taktığımızda c0278 hatasını vermedi fakat başka bir arıza gösterdi. Oda kalibrasyon yapmadığımız için dedi ahmet abi.Kalibrasyonda yaptıktan sonra çok şükür aracım artık güvenli :)

Sonuç olarak işçilik ve beyin dahil 700 liraya işimi hallettim. Sonuç aşağıdaki gibi :

Eski beyin'i saklıyorum selenoidleri açıp bakacağım. Muhtemelen eski beyinde motor kısmından yağ sızdırdığı için beyin arızalandı. yeni beynide o yüzden çıkardılar sanırım.

Tekrar Tekrar Ahmet abiye  yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.Gerçekten bıkmadan usanmadan cevaplarıyla yönlendirdi beni.  böyle bir ortam oluşturdukları içinde Forum kurucu ve yöneticilerine teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

c0278 hatası ve çözüm yolları
« : Haziran 25, 2016, 00:52:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3418 kere teşekkür edildi
Ynt: c0278 hatası ve çözüm yolları
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2016, 01:29:30 »
Geçmiş olsun Ömer,
Tekrarını yaşamamanı dilerim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2016, 03:13:27 »
Sağolasın ahmet abi inşaallah abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2016, 12:16:27 »
Geçmiş olsun.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler