0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla iyi gunlerde kullanin.Forumdaki ufuk kardeşimizden nibk veya dışardan bir trw alsaydiniz en fazla 120 130 tl tutardi.Ama gercekten balatalarin durumu kötüymüş.insallah disk e zarar vermemiştirLG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Araciniz otomatikmi birde ayaginiz genelde frendemi?LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
50 bin'e yaklaştı hala orjinal balataları kullanmaktayım..
Benim corolla da 80.000 km de dört balata dört de disk değiştirmişti serviste. Arka balatalar 45.000 km dayandı, ön balatalarsa hala yeni gibi. Şu an için üzerinden tam 56.000 km geçti. 80.000 km görebilirim diye düşünüyorum, yani umarım
Bu saatten sonra orjinal diski asla takmam. Ufuk beyden alacağım iyice ölsün de diskler.
Aynen, servisteki disk ücretleri gerçekten çok pahalı. Balatalarda pahalı duruyor gibi ama ben parasının hakkını verdiğini düşünüyorum. Oldukça memnunum.
Benim balatalardan önce diskler bitti şaka gibi. 42000 de torna yaptırdım titremeden dolayı mecburen balatalar da değişti. Usta daha en az 20 bin gidecek durumda dedi balatalar ama ne gelir elden. Şu an diskler daha 4000 km önce torna yapılmasına rağmen yine berbat durumda. Oyuk içinde resmen. Neden oluyor anlamadım gitti. Kaç araba değiştirdim ilk defa disk sorunu yaşıyorum.
Hocam kaliperlerde sıkıntı olabilirmi? Sürekli sıkıyor olabilir. kullandığınız balatalar metal karışımı ağır balata olabilir. Normalde balatanın aşınma katsayısı diske göre daha düşük olur. Disklerin balansının bozulmasına gelirsek sıcak disklere gelen su diskin bozulmasına neden olur. Vb birçok neden vardır.
Orjinal balatayla 42000 de tornaya girdik harita gibiydi disk. Bosch marka balata taktım 4 bin km de yine heryeri oyuldu. Kaliperde sıkıntı var mı bilmiyorum ama sürekli sıkma olduğunu sanmıyorum. Anlamanın bir yolu var mı kaliperdeki sıkıntıyı ? İlginize teşekkürler.
4 diskte aynı şekildemi aşındı? Arabayı kaldırdığınızda tekerleri çevirdiğinizde zor dönmesinden az çok anlaşılır ama bu acemi işi.