0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende de aynı araba var, açık açık bu araba rampada ölü bu kadar net. Kendi adıma hata yaptığımı düşünüyorum açıkçası ve yakın zamanda satıp daha üst segment bir araba almayı planlıyorum. Ayrıca herkes araba kullanmayı biliyor, kimsenin ders vermesine de gerek yok. Şöyle özetleyeyim, 27 yaşındayım ehliyet almadan önce öğrenmiştim şoförlüğü, babam arabayı vermiyordu ayrı. Her neyse araba kullanmayı da 123 kasa dizel Mercedes'te öğrendim. Ford Transit de dahil bir çok araç kullandım. Benden çok daha iyi araba kullananlar da vardır mutlaka o ayrı mevzu. Amerikan arabalarından örnek verilmiş, o arabaların üretildiği dönemde 1.3 araba mı vardı ya da yollarda o araçlardan kaç tane kaldı? Dediğim gibi polemik yaratmaya gerek yok, arabanın motoru vasat.
Yalnız o yılların üzerinden 35-40 sene geçti. Her neyse 1.33'ün torku iyi değil sorun da oradan çıkıyor, turbo benzinli ya da motorun torku daha yüksek olsaydı böyle tartışmalar da yaşanmazdı.
Evet @Hasan Arslan (36607) uygulanabiliyor
1..33 life aracta 5.6 yakit orani yakaladim diyen arkadaslar bu orani nasil yakalamis anlatabilirmi yahu arac bir haftadir bende 7den asagi inmiyor bir kac defa uzun yol yaptim onda da 6 civarinda kaldi simdi ise 7-7.2 arasinda gidip geliyor
80 - 90 - 100 bandında 6. vites ile gidersen 4.5'ları bile görürsün. Tarafımdan defalarca denenmiştir, fotoğraflarım mevcuttur. Gerçi 4.8 ve 4.6 olarak var fotoğrafım. 16100 km deyim bu arada. 100 üzeri hızlarda ise kural gereği yazmıyorum, 5.5 / 5.8 / 6.5'ları görüyorum. Şehir içinde ise trafik ışıklı ve akıcı yolda 7.5 görmüşlüğüm oldu. Ama sürekli dur / kalk ve kısa mesafe trafik de 8.5 litre. Hatta çok soğuk havalar da 9.5 bile gördüğüm hatta 10 bile gördüğüm oldu. Yol bilgisayarınızı sıfırlayın ve öyle deneyin. Kimselere yalan borcumuz yoktur.
Abi kimse sana yalan sölüyorsun demedi ki. Sadece düşük tüketime sahip kişiler senin gibi mevcut koşulları paylaşmadan benim tüketimim misal 5 lt sürekli sabit değermiş gibi genel konuşuyorlar. Sen de bilirsin ki İstanbulda bazen 10 dk gittiğimiz yolu 1 saatte gittiğimiz zamanlarda oluyor.