Gönderen Konu: Petlas Kalitesi ! - Olumsuz  (Okunma sayısı 10809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 14 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Petlas Kalitesi ! - Olumsuz
« Yanıtla #40 : Ocak 03, 2016, 07:58:33 »

İlk kez petlasin kış lastiğini kullanıyorum. Bu yıl 2.senesi çok şükür. Buz kar kış çok iyi. Kesinlikle bir daha alırım bu fiyat ve performansa çok iyi. Sizinki Üretim hatalı olabilir.

İkincisi bu lastikle kaldirima surtulmus olabilir. Hızlıca bir çukurdan geçilmiş olabilir. Araca fazla yük konulmuş olabilir. Onun için kesin genelleme yapmak bence hatalidir

ben de cuma aldım dört tane kışlık lastik petlastan çok fazla olumlu yirim okuyarak aldım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 03, 2016, 07:58:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 275 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 04, 2016, 11:30:10 »
ben de cuma aldım dört tane kışlık lastik petlastan çok fazla olumlu yirim okuyarak aldım.

Hayırlı olsun umarım pişman olacak bir durum yaşamazsınız. Ben pişman olmuştum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 926 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 04, 2016, 12:10:43 »
Petlas lastiği 2-3 yıl önce 2 adet kışlık olarak aldım desen yapısı artı yerli malı yurdun malı birazda fiyatından ötürü tercih etmiştim .Amma velaki memnun kaldım mı derseniz hoşuma gitmedi çok sert bir lastik kauçuk oranı çok düşük lastik tamir eden bir arkadaşa goodyear alırken sordum ya dedim goodyear ile bunun arasında 70-80 lira fark var peki nedir bu fark abi dedi biri dedi kauçuk öteki silikon gibi bir şey goodyear tamir ederken içinde kauçuk çıkıyor petlası tamir ederken silokonumsu maddeler dökülüyor lastiğin kalitesi içerisindeki kauçuktan belli olur dedi o yüzden taş gibi sert ve daha 1 yıllık lastikte kılcal çatlaklar diş erimeleri oluyor dedi.Hakika tende babamın ford connect aracına 4 adet kışlık almıştık daha 6 aylıkken yanaklarında kılcal çatlak oluşmuştu aldığımız yere götürdük abi söker yollarım ama inan suçu size bulurlar sen yerli malıp deyip alıyorsun ama ucuxz etin yahnisi bu kadar oluyor işte dedi .Geçen yıl 4 adet yazlık 2 adete kışlık lastik aldım hepsinide goodyear aldım çokta mamnunum sadece arka lastiklerim petlas kışlık oda gene yazlık lastikten iyi olur tırnaklı en azından mantığı ile
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • xei
  • Kilometre: 199000
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 04, 2016, 17:30:53 »
Arkadaşlar geçen hafta sonu lastikçime gittim lastik almak için özellikle petlas istedim. Yerli olduğundan .
lastikcim bana 14 cant ebadındaki lastiklerde sorun çıktı dedi
2 yılı doldurur dolduramaz lastik pert oluyor dedi. Garanti den yararlandiramiyoruz dedi.
Ama 14 cant ebatı dışındaki lastikler mevcuttu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '07
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 04, 2016, 17:58:17 »
Selamun Aleykum.

Geçen hafta 4 adet Petlas Kış lastiği aldım.
Olumlu olarak;

-Karda ve buzda yarı yolda bırakmadı.Çoğu arabanın kaldığı bayırda, ben hiç zorlanmadan tırmanabildim.
-Lastiklerin üretim tarihi 2015 yılı son hafta.
-Geçen sene Good Year Ultra grip 9 kullandım ve ona nazaran daha iyi yol tutuşu sergilediğini düşünmekteyim.

Olumsuz olarak
-Araç içine  lastik sesi biraz fazla gelmekte sanki.
Asrın Tarzına Uyan değil,Allah'ın farzına uyan kazanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 05, 2016, 09:04:17 »
Selamun Aleykum.

Geçen hafta 4 adet Petlas Kış lastiği aldım.
Olumlu olarak;

-Karda ve buzda yarı yolda bırakmadı.Çoğu arabanın kaldığı bayırda, ben hiç zorlanmadan tırmanabildim.
-Lastiklerin üretim tarihi 2015 yılı son hafta.
-Geçen sene Good Year Ultra grip 9 kullandım ve ona nazaran daha iyi yol tutuşu sergilediğini düşünmekteyim.

Olumsuz olarak
-Araç içine  lastik sesi biraz fazla gelmekte sanki.

Lastiğiniz daha sıfır olduğu için eskimiş GoodYeardan şuan için iyi bir izlenim vermesi normal, 1 yıl sonraki(5-10bin kmlik kullanım sonrasında) görüşlerinizide bekliyoruz.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 926 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 05, 2016, 12:21:04 »
Mesele zaten lastik yeniyken değil km yaptıktan ve üzerinden yıl geçtikten sonraki durumu önemli Goodyear marka lastiği  ortalama kış şartlarında 2 yıl tam performanslı 3-4 yıl yarı verimli 5 yıl ise iş görür düzeyde tabi yapılan yol /km saklama koşulları ve kullanım tarzına bağlı olarak kullanırsınız .Petlası ilk yıl kullanırsınız 2 yıl lastikte kılcal çatlaklar oluşur taş gibi sertleşir 3 yıl lastik daha da sertleşir yazlık lastikten daha beter hale gelir tabi siz bu kadar dayanabil seniz değiştirirsiniz. Ben goodyear ile 2 nci yılım hala yumuşacık ve hala tutunması iyi bence
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 05, 2016, 12:58:04 »
Benim sattığım Focusun üzerinde 4 yıllık petlas kar lastiği vardı(Üretim tarihi üzerinden 4 yıl geçmişti belki 3 yıllık lastikti bilebiliyorum) Erzurumdan Oltuya gelirken yayla geçidini çıkarken aracım kaç kez g.t attı bilmiyorum kaç kez patinaja düştüm. Yaylayı çıkamayacağım diye çok korktum ama çıktıktan sonra birde inişi var ki o daha kötüydü. Aracı kaydırmamak için 1. viteste motor freniyle indim ve en çok korktuğum bir yolculuktu.

Benim ilk aracıma aldığım kar lastiklerimi hala yad ediyorum. Kumhonun çivi çakılabilen modeliydi. Bi sefer yaylayı çıkarken önümdeki minibüs çıkamadığı için bende arkasında durmak zorunda kaldım ama hiç zorlanmadan tek seferde çok rahat bir şekilde çıktım yaylayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 05, 2016, 13:26:58 »
Ben ilk  aldığımda üzerinde ismine aşina olmadığımız markasını hatırlamıyorum.Taiwan yada Kore malı kışlık lastik vardı. Cam gibi yokuşta öyle tutunan lastik görmedim. Daha sonra Mıchelin aldım o performansı vermedi. Yazlık kışlık Lassa kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 05, 2016, 15:07:31 »
Farklı bir konuya yazdıklarımdır:   

Erken öten horoz olmamak adına İstanbul'da kar yağışını bekledim. Haziran ayında aldığım Petlas PT535 4 Mevsim lastiklerimle alakalı görüşlerimi yazayım.

Yazın zaten sorun yok. Çok yakma, çok gürültü falan olmuyor.
   Yağmurda oldukça güzel. Birebir kışlık lastiği bile anca bu kadar oluyor.
   Gelelim KAR-a: Bir kar lastiğinin kar üzerindeki başarısına 100 puan verelim. Normal Yaz lastiği diye tabir edilenlere de 30 puan diyelim. Petlas PT535 in puanı da 75 rahatlıkla verilebilir arkadaşlar. Karda gezdim ve hava dışarıda -2 derece idi. Ara sokaklar ve bahçemden çıkarken tampona yakın yükesklikteki karda beni üzmediler. Yaklaşık 12 km sonra durdum ve lastiklere dokunduğumda yumuşaklardı. Bu istediğimiz bir özellik. Öyle kolayca kayma olmadı. Patinaj ise birden zorlama yapılırsa oluyor fakat araç yerinde saymıyor orta karar tutunmayla ilerliyor. Bu da bence gayet yeterli.
Arkadaşlar karda kar lastiğiyle bile kabadayılık yapılamazken buna güvenip HOROZLUK da zaten yapılmaz. Ben İstanbul'da Yakacık - Pedik (Aydos yakınında), Kartal civarında kullandım aracımı. Yakacık ta kar daha yoğun. Bunu belirtmek gerekli.
  Şimdi çıkıp da;  -10 dereceden daha sıcak olmayan koşullarda bu lastiği kullanırsınız kullanamazsınız diyemem. Çünkü; ben yaşadığım bölge için ve kendi kullandığım şeklimle bu lastiği uygun gördüm ve yanılmadığımı belirteyim. Bu lastiği kullanan birisi yok şu kadar kullandım, şöyle yaptım, böyle ettim ama senin dediğinle alakası yok derse diye kendi kanaatim olduğunu belirtiyorum. Zaten neye göre kıyasladığımı da yazımın tamamını okuyan arkadaşlar muhakkak anlayacaklardır.

Özetle ben bu lastiği tavsiye ediyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Farklı bir durum olunca gene yazacağım.
     Bazı meraklılara: Ben tüccar değil, kullanıcıyım. Ne bir dükkanım ne de bir tamircim var.

Aracım 1998 AE101 Corolla 1.6 114 bg.  Daha önce bu arabayı kar lastiğiyle kullanmadım.
         Ama; Albea (1,3 mjet), Linea (1,3 95 hp), Focus (109 hp), Kia Rio(110 hp) gibi farklı birkaç aracı daha kar lastiği ve yaz lastiğiyle hemen her ortamda kullandım. Bu tecrübelerin ışığındaki değerlendirmelerimi yazdım.

(Tartışma konusu olmaması için bazı yazdıklarım tekrar etti ve lütfen kabalık yada ukalalık algılamayın. Vakit ayırıp okuyana umarım faydam dokunur.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 09, 2016, 10:51:43 »
pt 515 otomobil lastiğidir 1. sayfada hafif ticari ve otomobil lastiklerinin modelli olarak listesi var. Eğerki yük taşındıysa bu manzara normaldir.

İşyerinde baktığım bu konuda (sistemin güvenlik tedbirinden ötürü) resimler görünmüyordu. Şimdi bakınca pt515 i gördüm ve Gökhun Bey'in mesajına katılıyorum.

Babamın minibüsüne (hiç yük konulmaz çok çok 7 kişi bazen bineriz) bu arabaya 4 sene evvel lassa aldık. Alırken lastiği aldığım Abi'm bunlara uyan iki tür lastik var. Birisi ticari araçlara göre, diğeri ucuz ama bunun üretimi daha çok otomobile yönelik bence ticariye göre takalım. Ucuzu 2-3 sene kullanırsın ama yanakları çatlar, diğerini lastik bitene kadar yüklü, yüksüz kullan demişti. Şu an bu lastikleri kullanmaya devam ediyoruz. Maşallah hiç sıkıntı yaşamadık. Şu ana kadar sorun yok.

Bence sizin bu pt515'inde böyle bir durumu olmuştur. Lastik alırken herkes konuşur, herkes çok bilir. Ama bu işi uzun yıllardır yapan ve paraya doymuş bir satıcı ile konuşup doğru bilgiyle lastiği almak kullanıcıyı mutlu edecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 694 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 09, 2016, 13:03:31 »
petlası ben 2 yıl kullandım , ufak çatlaklar vardı ama ben aşırı sertleştiği için değiştirmiştim .

hatta bir video çektim. yeni lastik ile eski petlas arasındaki ses farkı diye...

genelde insanlar yaptığım videoyu beğenmedi. petlası tutuyorlar. memnun olanlar çokmuş onu anladım. hatta çok baskı vardı yanlı video yaptığım için , videoyu kaldırdım gitti.. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 09, 2016, 14:13:43 »
Lastiğiniz daha sıfır olduğu için eskimiş GoodYeardan şuan için iyi bir izlenim vermesi normal, 1 yıl sonraki(5-10bin kmlik kullanım sonrasında) görüşlerinizide bekliyoruz.

@Selman Yalçın (18649) Yorumumu hatırlıyor musunuz hocam :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62855.msg860297#msg860297

Ben 2011 yılında petlas alarak bir yanlış yaptım bundan sonra kimsenin aynı duruma düşmesini istemem. Yerli filan diye tutuyordum bende ama hikaye. 3 sene önce goodyear ug8 aldım. Lastiğin maşallahı var.

Petlası aldığım ilk yıllar yorumumda böyleydi :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38170.msg510332#msg510332
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 09, 2016, 17:55:19 »
Evet hatırlıyorum  :) zaten o lastikleri 1 ay anca kullandım  aracı sattım sonra aldığım diğer araçta vardı petlas ondan sonra ne mal olduğunu anladım   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 22, 2016, 09:34:45 »
Dün akarayı görmüşsünüzdür. Kar ve buzlanma ile imtihan olduk. Belediye sınıfta kaldı. Ancak 2013 yapımı Petlas sınıfta kalmadı. Süper bir lastik olduğunu söyleyemem. Yol sesi mevcut ancak yol tutuşu fena değil. 6 Ayda lastiğin yanakları deforme olan arkadaşı konunun dışında tutarak yazıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 22, 2016, 15:12:15 »
Dikey ya da yatay saklamadan bir sorun yaşayanı duydunuz mu? Ben duymadım. :) Bu arada yatay istifleme jantli iken doğru imiş. Boş lastikleri dikey saklamak gerek diyorlar fakat dikey saklayan bir lastikçi de göremedim ben.
Dikey saklanırsa betona değen yerden yamulur diye tahmin ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 23, 2016, 00:04:52 »
arkadaşlar megane 2 aracımda 2011-12-13 tam 3 yıl yaz kış petlasın kar lastiğini 60 bin km kullandım.kar da ıslak zeminde süperdi.yazında hiç sorun çıkarmadı.şimdiki corollamda lastiklerim bitince petlas kış lastiği alıp sürekli onu kullanmayı düşünüyorum.açıkçası ben çok memnun kalıp çok dostuma da petlas kış lastiği aldırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 23, 2016, 07:21:27 »
Yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla Petlas'ın kalitesinde bir tutarlılık yok. Ben Petlas alırsam kesin çok memnun kalırım ya da hiç memnun kalmam diye bir fikir oluşmuyorsa, o lastik yanar döner bir lastiktir, işimiz şansa kalmış demektir ki ben son bir ayda araba ile ilgili bakım vergi muayene vs masraflar için 2 bin liraya yakın para ödemiş biri olarak, bir ay sonra alacağım lastik konusunda işimi şansa bırakmak istemem.

Keşke kaliteli dediğimiz diğer marka lastiklerle aynı kaliteyi sunsa Petlas, fiyatı üç beş fazla bile olsa yerli malı deyip tercih edebiliriz. Ama lastik bu, arabanın şansa bırakılacak bir uzvu değil maalesef.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: '97
  • 4 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 23, 2016, 13:25:02 »
Yenide reklam çekmişti adamlar çokta güzel olmuş. Ama yorumları okuyunca bende sorduğum.yazlik lastikleri hakkinda bilgisi olan varmi?inşallah yazliklarda sıkıntı yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 23, 2016, 14:31:49 »
Yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla Petlas'ın kalitesinde bir tutarlılık yok. Ben Petlas alırsam kesin çok memnun kalırım ya da hiç memnun kalmam diye bir fikir oluşmuyorsa, o lastik yanar döner bir lastiktir, işimiz şansa kalmış demektir ki ben son bir ayda araba ile ilgili bakım vergi muayene vs masraflar için 2 bin liraya yakın para ödemiş biri olarak, bir ay sonra alacağım lastik konusunda işimi şansa bırakmak istemem.

Keşke kaliteli dediğimiz diğer marka lastiklerle aynı kaliteyi sunsa Petlas, fiyatı üç beş fazla bile olsa yerli malı deyip tercih edebiliriz. Ama lastik bu, arabanın şansa bırakılacak bir uzvu değil maalesef.

Haklısınız, michelin yada goodyear ultragrip hakkında olumsuz haber duymadım. Herkes memnun.