0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cepten bak da zengin-fakir belli olsun abi.
Elhamdulillah fakirim ben aga Evden bakacağım dedim ama evde de kablo tv de bir sıkıntı var iyimi, hepten fakir oldum
Mehmet Sezer ve Mehmet Akın arkadaşlarımız ve belki topic sahibi Talat arkadaşımız da bakabilir aslında. Demem o ki doğru yolda mıyım? bilmiyorum. O kadar ayar yaptık hâlâ ltflt ve stft ne işe yarar, nedir, nasıl kullanılıyor anlamadım. Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2016, 22:02:02Dün bir komşu aracı yeni gördü ve hani memurlar fakirdi? diye sordu. Demek ki araç zengin gösteriyor. Hâl şu ki onun aracı dizel punto ve bizimkinden daha pahalı .... Ama söylemedim tabi.
Arkadaşlar OBD cihazım yok. Sadece kablo aldım. Şu ltft stft kabloyla görülmüyor mu? Talat Hocam ayar işini aşağıdaki son video ile bitirdiğimi sanıyordum. Tecrübeli arkadaşlar iyidir falan derse artık bulaşmam. Töbe yani. https://www.izlesene.com/video/toyota-avensis-lovato-obd-uygulamali-yol-ayari/9285530
Ali Bey, biraz kullanın bu şekilde, aracınızın kendi beynindeki harita değerleri bu ayara göre otursun, ince ayarı daha sonra yaparsınız. Haritanızın sağ alt kısmı fakirde kalmış gibi görünüyor. 4.5ms satırı 4500 devir kutucuklarının kesiştiği nokta dahil aşağısı ve sağ kısmı. iki ayar arsında farklı yerden yakıt almamaya çalışın, ayarı aynı yakıtla yapın.
bende alacam bitane ara kablo.araba 1200 1500 devir arası silkeleme yapıyor. bi türlü çözemediler.kendim uğraşacam artık
en son yüklediğiniz videolara baktım bazı yerlerde ltft stft sapıtıyor.ayar nasıl olur kısaca anlatalım ona göre kendi ayarınızı yapın zor değilsırayla yazıyorum/1 araç çalıştır kendi lpg ye geçsin yaklaşık 15 dakika yol yap.2 araç stop etme rolantide çalışırken elm cihazını tak ltft stft değerini oku. Ama en az 1 dakika oku ve bak ortalama kaçta duruyorlar.3. Lpg ayar kablosunu tak.4.onunde hem ltf stft değerleri olsun hem de lpg tablosu.5.rolanride top nerede?Topun olduğu SATIRI ltft stft toplamı kadar yüzdesel artır.Örnek rolantide ltft 7 stft - 12 bu durumda rolantide topun olduğu SATIRI komple seç ve yüzde - 5 azalt.Daha sonra klima sona kadar aç. Radyo cam rezistans ve uzunlar aç.6. Açınca aracın ms süresi artacak rolanti altındaki satıra gelecek. Burada da aynı işlemi aynı satıra yap.7 rolanti ayarı bitti.8 şimdi ekran kayıt programını aç ve aracı kullanmaya başla. Ama püf nokta şu. Ekran kayıt aracı hem lpg haritasında topu kaydetsin hem de ltft stf değerini.9 araç kullanırken haritada topu farklı satırlarda bir süre tutmaya çalış ki daha sonra hangi satırda ltft stft toplamı kaç ona göre bakıp düzenlersin.Ayar bitti
Mehmet Bey, sürüş karakteri olarak o bölgeleri pek kullanmadığımdan önemsemedim doğrusu. Genel ayar üzerinde bir etkileri yoktur diye düşündüm. Olmadı oraları da arttırırız. Peki Murat beyin dediği bu nozul meselesi nedir? Seninki ile benimki aynıymış. Eksisi nedir? Bir de sizin kit de lovato mu. Siz de ltft stft ona mı bakıyorsunuz ayar için? Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:31:39Al tabi arkadaşım, ben bir kapayım bu işi pirlerden nöbeti devralayım. Sana yardımcı olacam [emoji38]Bu arada senin kit neydi?Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:34:56Talaat Bey, bu önemli açıklamalar için teşekkürler. Atiker de sanırımböyle yapılıyor. Benim bir kit de atiker. Onun durumuna bakmak için Atiker yazılımına ihtiyacım var. Nerede bulabilirm? Teşekkürler.
Bir soru: Yavaş hızlı kısmını sıfırlama için yukarıdaki gaz ayarı kısmında yazan yere bakmak yeterli değil midir? İkisi farklı şeyler mi? ikinci soru: (yavaş: 4 ; hızlı : 0) ise nasıll bir değr girmeliyiz ki sıfırlansın. Biri artı biri eksi değil ise ne olur? Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 17:42:32Mehmet Bey topo noktalarda hiç gezmeden o kısmın fakir olduğunu nasıl anladınız? İkinci olarak birkaç örnekle şu ltft sflt onu açıklayabilir misiniz? Onu nasıl kullanmalıyım. Misal yavaş ve hızlının mantığı nedir? Neyin yavaşı neyin hızlısı. Hangisi eksi hangisi artı olmalı. Nasıl sıfırlarız bunlar? Çok şey istiyoruz ama yardımseverliğinize güveniyoruz. Teşekkürler.