Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112756 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
bende alacam bitane ara kablo.
araba 1200 1500 devir arası silkeleme yapıyor.
bi türlü çözemediler.
kendim uğraşacam artık
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Cepten bak da zengin-fakir belli olsun abi.  :rofl:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Elhamdulillah fakirim ben aga :saygi:

Evden bakacağım dedim ama evde de kablo tv de bir sıkıntı var iyimi, hepten fakir oldum :(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72500
  • Model Yılı: '11
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Mehmet Sezer  ve Mehmet Akın arkadaşlarımız ve belki topic sahibi Talat arkadaşımız da bakabilir aslında. Demem o ki doğru yolda mıyım? bilmiyorum. O kadar ayar yaptık hâlâ ltflt ve stft ne işe yarar, nedir, nasıl kullanılıyor anlamadım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2016, 22:02:02
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Elhamdulillah fakirim ben aga :saygi:

Evden bakacağım dedim ama evde de kablo tv de bir sıkıntı var iyimi, hepten fakir oldum :(

Dün bir komşu aracı yeni gördü ve hani memurlar fakirdi? diye sordu. Demek ki araç zengin gösteriyor. Hâl şu ki onun aracı dizel punto ve bizimkinden daha pahalı .... Ama söylemedim tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Mehmet Sezer  ve Mehmet Akın arkadaşlarımız ve belki topic sahibi Talat arkadaşımız da bakabilir aslında. Demem o ki doğru yolda mıyım? bilmiyorum. O kadar ayar yaptık hâlâ ltflt ve stft ne işe yarar, nedir, nasıl kullanılıyor anlamadım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2016, 22:02:02
Dün bir komşu aracı yeni gördü ve hani memurlar fakirdi? diye sordu. Demek ki araç zengin gösteriyor. Hâl şu ki onun aracı dizel punto ve bizimkinden daha pahalı .... Ama söylemedim tabi.

en son yüklediğiniz videolara baktım bazı yerlerde ltft stft sapıtıyor.

ayar nasıl olur kısaca anlatalım ona göre kendi ayarınızı yapın zor değil

sırayla yazıyorum
/
1 araç çalıştır kendi lpg ye geçsin yaklaşık 15 dakika yol yap.

2 araç stop etme rolantide çalışırken elm cihazını tak ltft stft değerini oku. Ama en az 1 dakika oku ve bak ortalama kaçta duruyorlar.

3. Lpg ayar kablosunu tak.

4.onunde hem ltf stft değerleri olsun hem de lpg tablosu.

5.rolanride top nerede?
Topun olduğu SATIRI ltft stft toplamı kadar yüzdesel artır.
Örnek rolantide ltft 7 stft - 12 bu durumda rolantide topun olduğu SATIRI komple seç ve yüzde - 5 azalt.
Daha sonra klima sona kadar aç. Radyo cam rezistans ve uzunlar aç.

6. Açınca aracın ms süresi artacak rolanti altındaki satıra gelecek. Burada da aynı işlemi aynı satıra yap.

7 rolanti ayarı bitti.

8 şimdi ekran kayıt programını aç ve aracı kullanmaya başla. Ama püf nokta şu. Ekran kayıt aracı hem lpg haritasında topu kaydetsin hem de ltft stf değerini.

9 araç kullanırken haritada topu farklı satırlarda bir süre tutmaya çalış ki daha sonra hangi satırda ltft stft toplamı kaç ona göre bakıp düzenlersin.

Ayar bitti [/i][/b][/b]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Önemli not; araç en az 15 dakika ısınsın dedik. Rolantide değil yolda yürütün aksi halde ltft stft değerleri tam oturmaz yanlış ayar yaparsınız.

Not 2 araç kullanırken ara ara pc ekranına bakılması gerekir top istenilen satırda bir süre beklemesi için. Soforlugunuz zayıf ise kaza riski vardır. Yanınızda birini bulundurun 5 liralık ayar yapacağız derken 50 bin liralık aracınızda olmayın!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
Arkadaşlar OBD cihazım yok. Sadece kablo aldım. Şu ltft stft kabloyla görülmüyor mu? Talat Hocam ayar işini aşağıdaki son video ile bitirdiğimi sanıyordum. Tecrübeli arkadaşlar iyidir falan derse artık bulaşmam. Töbe yani.

https://www.izlesene.com/video/toyota-avensis-lovato-obd-uygulamali-yol-ayari/9285530

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar OBD cihazım yok. Sadece kablo aldım. Şu ltft stft kabloyla görülmüyor mu? Talat Hocam ayar işini aşağıdaki son video ile bitirdiğimi sanıyordum. Tecrübeli arkadaşlar iyidir falan derse artık bulaşmam. Töbe yani.

https://www.izlesene.com/video/toyota-avensis-lovato-obd-uygulamali-yol-ayari/9285530
Tamam işte o görünen yerlere göre ayar yaparsın ben videolarını komple izlemedim ara ara baktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ali hocam ben yardımcı olayım dicem ama bu aralar görevden kafamı kaldıramıyom. Telden bakıyorum. Murat abi uzaktan bağlanıp yolda ayarlara müdahale etmedimi. Ben hafta içi müsait olursam yardımcı olmak isterim. Ama murat abi malum işin piri o ayarladıysa sıkıntı yok. Siztem aslında basit. Ltft stft ekranda mevcut. Yavaş Hızlı yazan  kısım. Haritada topun hareketine göre %-+ olarak gösteriyor. Siz topu aynı yerde tutatarak mevcut düzeltmeyi iyi analiz adip % olarak + ise arttırıp - ise azaltacaksınız.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ayrıca videoların tamamını izledim belirteyim. Size tavsiyem genelde bomboş bşr yolda her viteste 250 şer devir arttırarak aralığında kayıt yapın. Öyle hızlan yavaşla ayar yapmak çok zor.
Örnek 1 vites 1500 devir git 10 sn 2000 10 sn 2500 10 sn 30000 10 sn ....
Sonra 2 vites 3vites 4 vites aynı şekilde.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi

Ali Bey, biraz kullanın bu şekilde, aracınızın kendi beynindeki harita değerleri bu ayara göre otursun, ince ayarı daha sonra yaparsınız. Haritanızın sağ alt kısmı fakirde kalmış gibi görünüyor. 4.5ms satırı 4500 devir kutucuklarının kesiştiği nokta dahil aşağısı ve sağ kısmı. iki ayar arsında farklı yerden yakıt almamaya çalışın, ayarı aynı yakıtla yapın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Mesaj atmıştım ama gitmemiş herhalde :(

Sizin Nozuller B herhalde, Mehmet Sezer arkadaşımızda da Avensis + C-OBD Lovato ve B nozul var, onun haritası ve ayarları size yol gösterebilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
Ali Bey, biraz kullanın bu şekilde, aracınızın kendi beynindeki harita değerleri bu ayara göre otursun, ince ayarı daha sonra yaparsınız. Haritanızın sağ alt kısmı fakirde kalmış gibi görünüyor. 4.5ms satırı 4500 devir kutucuklarının kesiştiği nokta dahil aşağısı ve sağ kısmı. iki ayar arsında farklı yerden yakıt almamaya çalışın, ayarı aynı yakıtla yapın.

Mehmet Bey, sürüş karakteri olarak o bölgeleri pek kullanmadığımdan önemsemedim doğrusu. Genel ayar üzerinde bir etkileri yoktur diye düşündüm. Olmadı oraları da arttırırız. Peki Murat beyin dediği bu nozul meselesi nedir? Seninki ile benimki aynıymış. Eksisi nedir? Bir de sizin kit de lovato mu. Siz de ltft stft ona mı bakıyorsunuz ayar için?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:31:39
bende alacam bitane ara kablo.
araba 1200 1500 devir arası silkeleme yapıyor.
bi türlü çözemediler.
kendim uğraşacam artık

Al tabi arkadaşım, ben bir kapayım bu işi pirlerden nöbeti devralayım. Sana yardımcı olacam  :lol: Bu arada senin kit neydi?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:34:56

en son yüklediğiniz videolara baktım bazı yerlerde ltft stft sapıtıyor.

ayar nasıl olur kısaca anlatalım ona göre kendi ayarınızı yapın zor değil

sırayla yazıyorum
/
1 araç çalıştır kendi lpg ye geçsin yaklaşık 15 dakika yol yap.

2 araç stop etme rolantide çalışırken elm cihazını tak ltft stft değerini oku. Ama en az 1 dakika oku ve bak ortalama kaçta duruyorlar.

3. Lpg ayar kablosunu tak.

4.onunde hem ltf stft değerleri olsun hem de lpg tablosu.

5.rolanride top nerede?
Topun olduğu SATIRI ltft stft toplamı kadar yüzdesel artır.
Örnek rolantide ltft 7 stft - 12 bu durumda rolantide topun olduğu SATIRI komple seç ve yüzde - 5 azalt.
Daha sonra klima sona kadar aç. Radyo cam rezistans ve uzunlar aç.

6. Açınca aracın ms süresi artacak rolanti altındaki satıra gelecek. Burada da aynı işlemi aynı satıra yap.

7 rolanti ayarı bitti.

8 şimdi ekran kayıt programını aç ve aracı kullanmaya başla. Ama püf nokta şu. Ekran kayıt aracı hem lpg haritasında topu kaydetsin hem de ltft stf değerini.

9 araç kullanırken haritada topu farklı satırlarda bir süre tutmaya çalış ki daha sonra hangi satırda ltft stft toplamı kaç ona göre bakıp düzenlersin.

Ayar bitti

Talaat Bey, bu önemli açıklamalar için teşekkürler. Atiker de sanırımböyle yapılıyor. Benim bir kit de atiker. Onun durumuna bakmak için Atiker yazılımına ihtiyacım var. Nerede bulabilirm? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
Ali Bey, kullanmadığınız bölgeyi eğer kullanmak durumunda kalırsanız arıza ışığı yakma durumu var aracın. "OBD var, ışık yakmaz" diye düşünmeyin, OBD düzeltmesinin sınırları var, bu sınırlar aşılırsa arıza ışığı yakabilir araç.
Nozullarınız iyi, B nozulla haritanın orta kısmı 190-200, C nozulla 150-160 gibi değerler oluyor. Bu araç için her iki nozul da uygun, bunun sebebi aracın valvematic oluşu ve tavsiye edilen nozul tablosunda B ve C nozullarının kesişim noktasında olması.
Evet, benim kitim lovato, ayar programındaki hızlı (LTFT),yavaşa (STFT), bakarak yapabilirsiniz ayarınızı.

@Ali Aslan (37437)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Mehmet Bey, sürüş karakteri olarak o bölgeleri pek kullanmadığımdan önemsemedim doğrusu. Genel ayar üzerinde bir etkileri yoktur diye düşündüm. Olmadı oraları da arttırırız. Peki Murat beyin dediği bu nozul meselesi nedir? Seninki ile benimki aynıymış. Eksisi nedir? Bir de sizin kit de lovato mu. Siz de ltft stft ona mı bakıyorsunuz ayar için?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:31:39
Al tabi arkadaşım, ben bir kapayım bu işi pirlerden nöbeti devralayım. Sana yardımcı olacam [emoji38]Bu arada senin kit neydi?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:34:56
Talaat Bey, bu önemli açıklamalar için teşekkürler. Atiker de sanırımböyle yapılıyor. Benim bir kit de atiker. Onun durumuna bakmak için Atiker yazılımına ihtiyacım var. Nerede bulabilirm? Teşekkürler.
Bu dünya üzerinde üretilen tüm enjektörlü kitler için aynıdır. Amaç aracın benzinde çalışırmis gibi yakıt göndermek. Böylece performans kaybı ve motor ömrü azalması gibi durumları asgariye indirmektir. Atiker programı her yerde icretsiz var. Atiker modeli ne ise yazıp lpg programı diye aratın bulunur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
Bir soru:
Yavaş hızlı kısmını sıfırlama için yukarıdaki gaz ayarı kısmında yazan yere bakmak yeterli değil midir? İkisi farklı şeyler mi?
ikinci soru: (yavaş: 4 ; hızlı : 0) ise nasıll bir değr girmeliyiz ki sıfırlansın. Biri artı biri eksi değil ise ne olur?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 17:42:32

Mehmet Bey topo noktalarda hiç gezmeden o kısmın fakir olduğunu nasıl anladınız? İkinci olarak birkaç örnekle şu ltft sflt onu açıklayabilir misiniz? Onu nasıl kullanmalıyım. Misal yavaş ve hızlının mantığı nedir? Neyin yavaşı neyin hızlısı. Hangisi eksi hangisi artı olmalı. Nasıl sıfırlarız bunlar? Çok şey istiyoruz ama yardımseverliğinize güveniyoruz. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bir soru:
Yavaş hızlı kısmını sıfırlama için yukarıdaki gaz ayarı kısmında yazan yere bakmak yeterli değil midir? İkisi farklı şeyler mi?
ikinci soru: (yavaş: 4 ; hızlı : 0) ise nasıll bir değr girmeliyiz ki sıfırlansın. Biri artı biri eksi değil ise ne olur?

Mehmet Bey topo noktalarda hiç gezmeden o kısmın fakir olduğunu nasıl anladınız? İkinci olarak birkaç örnekle şu ltft sflt onu açıklayabilir misiniz? Onu nasıl kullanmalıyım. Misal yavaş ve hızlının mantığı nedir? Neyin yavaşı neyin hızlısı. Hangisi eksi hangisi artı olmalı. Nasıl sıfırlarız bunlar? Çok şey istiyoruz ama yardımseverliğinize güveniyoruz. Teşekkürler.
Denileni anlamamışsınız!  Yavaş +hızlı toplami kadar o satıra düzeltme yapılır. 4+0 eşittir 4. O zaman yüzde 4 o satır artırılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
Bir soru:

Ali Bey, yavaş olan aracın hafızasına alıp bir çok değişkene göre(yakıt, hava akışı, sıcaklık vs.)  alışkanlık edindiği değer. Bu değerin sıfıra yaklaşması için biraz kullanmanızı tavsiye ettim. Hızlı olan ise anlık düzeltmeler, aracın beyni tarafından o anki duruma göre değer alıyor. Ayarlarınız iyileştikçe yavaş olan değeri sıfıra yakın olacak. Bunun kestirme yolu aküyü söküp beklemek ama rolantiniz tutmayabilir sonrasında, sıkıntı yaşayanlar olmuştu, 2-3 gün kullanıp videonuzla karşılaştırın.
Talat Bey'in de bahsettiği gibi toplamanız yeterli. Örneğin yavaş 4, hizli -4 ise değişiklik yapmayın. 4 ve -2 ise 2 arttırın, 4 ve 4 ise 8 arttırın.
Videonuzda o kısım az da olsa kullanılıyor, kendi haritam sizinkine yakın olduğu için kullanılmasa da bunu söyleyebilirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
Çok teşekkürler arkadaşlar, biraz yavaş gidiyorum evet. Bir hafta içinde tekrar kayıt yapıp karşılaştıracam. O güne kadar mola verelim. Sizi de yorduk ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı