Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112759 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3151 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar 2013 model auris aracıma prins silverlıne model lpg montajı yapıldı. Lpg hakkında araştırma yaparken bu konuyu gördüm arabaya lpg montajı yapıldıktan sonra çekişi azaldı gibi geliyor gerçi usta 1000 km olduktan sonra gel ayar yapcaz dedi ama konuyu okuyunca içim gıcıklandı bu prins silverlıne modelinede kendimiz ayar yapabiliyormuyuz

Sent from my iPad using Tapatalk

kablosu 600 tl ülkemizde. yurtdışında da polonya menşeili bir şirketin kablosu var ebayde satılıyor 50 dolar. iletişime geçtiğimde uyumlu çalışır demişlerdi ama bilemiyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar 2013 model auris aracıma prins silverlıne model lpg montajı yapıldı. Lpg hakkında araştırma yaparken bu konuyu gördüm arabaya lpg montajı yapıldıktan sonra çekişi azaldı gibi geliyor gerçi usta 1000 km olduktan sonra gel ayar yapcaz dedi ama konuyu okuyunca içim gıcıklandı bu prins silverlıne modelinede kendimiz ayar yapabiliyormuyuz

Dert etmeyin hocam 1000 km sonra gidip araba biraz çekiş kaybı var derseniz. Komple lpg haritasını seçip %5 arttır yapar tamam ayarladım git der. [emoji22]

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Dert etmeyin hocam 1000 km sonra gidip araba biraz çekiş kaybı var derseniz. Komple lpg haritasını seçip %5 arttır yapar tamam ayarladım git der. [emoji22]

:rofl: :rofl: :rofl: dahada istersen bir daha ki sefere gel de der mi  :D kendi cebinden mi arttırıyor nasıl olsa, yazık ya
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi

Yapılmaz. Yeni sistem galiba kablosu lpg kiti fiyatı kadar olması lazim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 9126
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu obd denilen şeyden prins silverlıne larda da varmı peki okuduğum kadarıyla hataları belli bi oranda düzelten bi cihazmış sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bu obd denilen şeyden prins silverlıne larda da varmı peki okuduğum kadarıyla hataları belli bi oranda düzelten bi cihazmış sanırım

Yok
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 9126
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
Talat hocam peki sizce kendimizin ayar yapmamıza gerek varmı şu an pişmanlık yaşıyorum keşke forumda yazıp ona göre lpg taktırsaydım prinsen iyisi en iyi uyum sağlayan dediler gidip onu taktırdık ama ondada birsüredalavere varmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Talat hocam peki sizce kendimizin ayar yapmamıza gerek varmı şu an pişmanlık yaşıyorum keşke forumda yazıp ona göre lpg taktırsaydım prinsen iyisi en iyi uyum sağlayan dediler gidip onu taktırdık ama ondada birsüredalavere varmış

Hocam prins malzeme kalitesi olarak en iyi kitlerden biri ancak bireysel kullanıcının ayar yapması bakımından pek makul değil.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

prins en iyi kitlerden biridir lakin aracınız standart bir kiti rahatlıkla kaldıracak bir araç olduğu için benim gözümdepek gerekli değil tabi zevkler renkler...
Ayar konusuna gelince 5 dolara elm cihazı alıp araç değerlerini kontrol edin belkide ustanız en iyi ayarı yaptı ve endişelenmenize gerek yok.

malesef tüketim/ marka çılgınlığı hayatımızın her alanında var. pahalı olan iyidir lakin gerekli midir?
şu kadarını söyleyeyim eve kettle alıren bile 2 gün araştıran bir insanım. bu yüzden siz de alacağınız bir ürünü her yönüyle araştırmanız menfatinizedir.

sonuç olrak kit en üst kalite sorun yok; ama şimdi asıl sorun en iyi ayarı yapacak usta aramak bu gitgelde stres olmak zaman ve para kaybetmek ihtimalleri oldukça fazla...İnşallah iyi bir ustaya denk gelirsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 72500
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Evet Arkadaşlar,  Murat Köse Hocamızın yarım saatlik whats Up'tan ve uzaktan özel ders eğitiminden sonra yaptığım uygulamalı yol ayarı aşağıdaki linktedir. Öncelikle Mehmet Sezer Beyin telkiniyle  alt alta ilk iki kareyi 152 yaptım. Daha sonra 151 de karar kıldım. gece gece boş bir duble yol buldum. Kayda çıktım. Aracı yolda durdurup gerekli karelere müdahale ettim. Kararsız kaldığım anlar oldu. Yaptığım uygulamayı kaydettim. Hiç yol ayarı yapmamış arkadaşlara yardımcı olabilir. Artık bir hafta dokunmayacağım. Bir hafta sonra tekrar kayıt alırım.

Bu arada üstat olanların eleştiri ve yorumlarına açığım.

https://www.izlesene.com/video/toyota-avensis-lovato-obd-uygulamali-yol-ayari/9285530

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Dün bir tanıdık geldi terios jip 1.5 benzinli. Lpg kablosunu bir taktım yüzde 79 fakir. Lpg haritası en sona aldım tüm değerler 225 gösteriyor. Hala fakirde. Nozzle en küçük takmışlar. Sistem atikerdi. Büyük ihtimal enjektorler de olmuş. Yüzde 40 fakire düşürdüm sonra rolantide çalışırken birden yüzde 20 zengine düştü biraz öyle çalıştı sonra tekrar fakire düştü falan
Büyük ihtimal enjektörler ölmüş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Tanıdık mı müşteri mi Talat  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
Bizim kablo (Lovato)  atikere de uyumlu mu. Sadece program indirip kullansak. Yoksa atikere ayrı kablo mu almak gerek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Uyumlu herhalde,

Bu arada siz ayar işini nasıl yaptınız? Varmı bir gelişme?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Tanıdık mı müşteri mi Talat  :islik: :islik:
Hahah tanıdık abi[emoji6] müşteri derken şimdi arkadaşlar şunu düşünecek lan bu adam murat abiden ayar yapmayı öğrenip millete parayla ayar yapıyor diyecek. Benim tek kazancim Allah razı olsun oluyor o yönden kazancim iyi[emoji6] eniştemin araciydi zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yok be Talat ne öğretmesi sadece öğrenirken beraber öğrendik tabii öğrenebildikse. Talebe olanın da talebeliğini bilmesi önemli olan. Bu arada talebe ve öğrenci arasındaki farkı da söylemek lazım ;-)
Bazısı talebe değil öğrenci oluyor kendi kafasına göre takılıyor :-))

Sent from my E5303 using Tapatalk

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yok be Talat ne öğretmesi sadece öğrenirken beraber öğrendik tabii öğrenebildikse. Talebe olanın da talebeliğini bilmesi önemli olan. Bu arada talebe ve öğrenci arasındaki farkı da söylemek lazım ;-)
Bazısı talebe değil öğrenci oluyor kendi kafasına göre takılıyor :-))

Sent from my E5303 using Tapatalk
Talebe Arapça talep eden bilgiyi öğrenme isteği bulunan ve bu talebi doğrultusunda gönüllü olarak bir önderin /öğretmenin öğrencisi olmak [emoji56] yanlış mu biliyorum [emoji51]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
Uyumlu herhalde,

Bu arada siz ayar işini nasıl yaptınız? Varmı bir gelişme?
Murat hocam yukarıda link verdim açıklamayla. Bakıp siz not verin bana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Murat hocam yukarıda link verdim açıklamayla. Bakıp siz not verin bana :)
Hocam daha eve gitmedim gezmedeyiz. Nasipse eve gidince Wifi ile bağlanıp bakacağım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Hocam daha eve gitmedim gezmedeyiz. Nasipse eve gidince Wifi ile bağlanıp bakacağım

Cepten bak da zengin-fakir belli olsun abi.  :rofl: