0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dün 45 km gidiş 45 km geliş tek şeritli uzun yol yaptım az rampalı genelde düz bir yol. suruç-şanlıurfa arası. giderken yol boyu gözlemlerim, gaza bastığım zaman, dip gaz da dahil ltf -3,9 limitinde kaldı -2,1 ile -3,9 idi gazı bırakıp kendi kendine gittiği zaman +5,4 sınırında idi motor yuksuz yani kendi giderken ltf +1,6 ile +5,4 civarı idi gaza basınca -3,9 u geçmedi. urfa girişinde rampa iniş var inişte araç kompresöre bindi cut ofta idi yakıt sıfır ken ltf nin gösterdiği -7 idi gaza basınca -3,9 oluyordu bırakınca -7 oluyordu gelirken ltf rampanın çıkışında dip gazda bile -2,3 ü geçmedi yol boyunca da -1,8 ile -2,3 aralığında idi gazı bırakınca ve yüksüz giderken ise ltf +2 ve +4 civarında idi yorumlarınızı bekliyorum, ayrıca biz bu ayarları yaparken gaza bastığımız zamanı mı yani motor yukte iken olan durumu mu dikkate alacağız, çünki araç inişlerde ve motoro yük binmediğinde ltf + ya dönüyor Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2016, 00:31:30aklıma gelen bir diğer konu da. brc programında benzin haritası ve gaz haritası yapılan yerde sadece ne olduğunu görmek için açmıştım ve dikkatimi çekti. araç lpg rölantide iken mavi mavi bıraktığı noktalar ile benzinde bıraktığı turuncu turuncu noktalar farklı yerlerde. yanlış hatırlamıyorsam lpg de iken 640 satırında benzinde iken 680 satırında. neden acaba?
ayarlara başlamadan önce elm327 ile dipgaz yaptığım durumlarda zengin lpg değeri veriyordu. neyse belki de dediğiniz gibi orantısal bi değerdir. yukarıdaki yolu bu gün tekrar yaptım ve ltf degerlerim çok değişik çıktı. +3 -3 olan değerler bu gun aynı yol aynı yuk aynı tarz sürüş ile +5 -5 çıktı bu nedendir acabaMesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 00:25:54yol dönüşü pc yi bağladım, rölantı ayar dedim +15 lik düzeltme gösterdi. kaydetmedim çıktım tekrar ayar dedim bu seferde -8 düzeltme gösterdi. eski kaydı geri yukledim rölanti ayar dedim -12 düzeltme gösterdi. ayrıca sormuştum ama cevabını alamamıştım tekrar sorayım. brc de soldaki rölanti ayar sağdaki yol ayar. rölanti ayarı yeniden yaptığımda yol ayar tamamen sıfırlanır mı yoksa rölantinin sapması oranındamı değişir.
Bu gün 2016 corollasi olan arkadaşım geldi.0 km araca landirenzo taktırmis. Arıza lambasi yanıyor dedi p0171 hatası galiba. 0 araçtan soğudum dedi. Daha önce kablo al gel ayarını yapayım dedim.bu gün 15 dakikalık yol ayari yaptım. Araç yüzde 35 fakir çalışıyor. Yahu bu kadar mi ayar yoksunu olunur. Farklı bir lpg ci ye göstermiş 300 liraya çözerim demis.cok şükür haritayı düzenledim lamba söndü. Arkadaşın dediği şu oldu ben bu aracı şimdi kullanıyorum dedi. Bundan önce cansız ve tepkisizdi dedi. Bi Allah razı olsun kazandım. Yüzde 30 fakir çalışan araçtan ne performansı beklersin ki.
sadece ltfs sft değerlerine göre ayar yapıncada tüm ayarlar sağlıklı olmamış oluyor. lpg kablo sitesinde maycicek var. arkadaşta wide band afr var. bir yakınımı yönlendirdim kendisinde wide band afr cihazı var. mesela yakınımın aracı önce torque'den lfth sft değerlerine göre ayarlanmış son olarak wide band afr ile tam gaz yarım gaz ayarı yapılmış. o değerler torquede normal gözükürden araç benzinde 14:5 14:8 arasında gezinirken gazda ilk başta 11:5 11:8 arası değer vermiş. yani tam olarak ayar için wide band afr gerekli...
Rolantideki ayardan kastiniz otomatik kalibrasyon mu. Eger oyleyse komple gaz ayarlariniz degisir. Benim yaptigim yol ayari mevcut harita uzerinde sorunlu gordugum noktalara mudahale.
hayır otomatik kalibrasyon değil. map düzeltmelir bölümünde sol da rolanti düzeltmesi, sağda yol ince ayar düzeltmesi var.sol taraftaki rölanti ayar bölümünde artırma ve eksiltme var ayrıca rolanti otomatik ayar var. işte orada rolanti otomatik ayar deyince yol ayar bozuluyormu acaba. arkadaşlar elm 327 den okudugunuz değere göre coolant motor sogutma suyu sıcaklığınız kaçta oluyor genelde? bende nadiren 90 genel olarak 95-100 çogunluk 98 derecede oluyor, normal mi acaba ?
Haftaya nasip olursa 124hp cruze ye ayar yapacağız. Emer gas lpg takılı aeb ecu var benim ecunun aynısı muhtemelen obd bağlanmamis ki sürekli lamba yakıyor. Çok nazlı olduğunu okudum Chevrolet in inşallah arkadaşın ışığı soner de o da rahat eder. Dayanamıyorum böyle olunca içim rahat etmiyor ha;) ama kazancim iyi
Chovrolet düzgün ayar yapılırsa nazlı degil ama eğer kötü ayar ile kullanılmışsa 30 40 bin km de subap degiştirenler var.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Subap değiştirmiş zaten. İnşallah söndürürüz lambasini. Performans da ölü diyor zaten. Bakalım artık sadece ltft stft bakarak ayar yapacağım o kadar
Talat hocam benzini öncelikle sıfırlamayı unutma. İlave olarak vites değişimlerinde vs görünen yüksek ( 30 40 50 60 ) stft degerlerine aldırma. Eğer ki ayar yaparken düzen tutmuyor ve haritanın izin verdiği en yüksek değerleri uygulamak durumunda kalırsan bilgi lpg enjektörleri gidik. [emoji16] GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet fazla tüyo verme abim, adam baksana rayiçleri yüksek tutmuş Biz Allah rızasına yaparkene o işi 1211 sayılı kanuna göre yapıyor
Valla aynı sekil 40 binde subap degişmiş aynı motora sahip landirenzo lpg li arabaya ayar yapmaya kalktım ayar bir türlü tutmuyor. En üst degerleri girdim vs kendine gelmedi. Araç ta çekiş kaybı tekleme var. Benzinde sıkıntısız. Enjektör vs derken masraf artar diye komple kiti atiker gold ile değiştirdik. Luan sıkıntısız çalışıyor. Lpg li araba gitmeyen diyen Araç sahibi abimiz suan aracın lpg li oldugu farkedilmiyor diyor.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi