Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112756 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Benimde aklima gelmedi degil. Yapiskanli oldugu icin sokup bakmadim. Dugmeden, ecudan, gaz kesiciden olabilir gibi gorunuyor. Ecu arizali oldugunu bilsem mscsi tamir ediyormus ama bilmiyorum ki

Kızılcahamamda onlaın yeri, yakınsa direk gidiledebilir konuşarak. Aklınızda kalacağına bir baktırırsınız. İnşallah kısa zamanda az masrafla sorununuz çözülür  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Kızılcahamamda onlaın yeri, yakınsa direk gidiledebilir konuşarak. Aklınızda kalacağına bir baktırırsınız. İnşallah kısa zamanda az masrafla sorununuz çözülür  :saygi:
Kizilcahamam bulundugum ilceye 375 km. Kablo alip deneyecegim artik. Tesekkur ederim ilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Bu gün 2016 corollasi olan arkadaşım geldi.0 km araca landirenzo taktırmis.  Arıza lambasi  yanıyor dedi p0171 hatası galiba. 0 araçtan soğudum dedi. Daha önce kablo al gel ayarını yapayım dedim.bu gün 15 dakikalık yol ayari yaptım. Araç yüzde 35 fakir çalışıyor. Yahu bu kadar mi ayar yoksunu olunur. Farklı bir lpg ci ye göstermiş 300 liraya çözerim demis.cok şükür haritayı düzenledim lamba söndü.
Arkadaşın dediği şu oldu ben bu aracı şimdi kullanıyorum dedi. Bundan önce cansız ve tepkisizdi dedi. Bi Allah razı olsun kazandım. Yüzde 30 fakir çalışan araçtan ne performansı beklersin ki.
Landirenzoyu nedense hiç sevemedim. Hem pahalı hem sorunlu. Bmw gibi.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Landirenzoyu nedense hiç sevemedim. Hem pahalı hem sorunlu. Bmw gibi.
Açıkçası bu işin uzmanı değilim lakin montaja baktım. Enjektorlere yakın yerden delinmiş ve enjektör hortumları çok kısaydı  yani mantıken yapılabilecek en iyi uygulama yapılmış. Lakin ayar yapmayı bilmeyen usta yüzünden adamı illallah ettirmiş çözümü çok basitti tabi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
BEndede landirenzo var istanbulda ayar yaparım ben diyen bir arkadaşımız varsa kablomu alıp yanına gelebilirim :D

Bu araca landirenzoyu nerde taktırmış 0 alırken efe plazadamı taktırmış ankaradaki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
BEndede landirenzo var istanbulda ayar yaparım ben diyen bir arkadaşımız varsa kablomu alıp yanına gelebilirim :D
Boluya gel [emoji28] bedava yaparız [emoji56]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '01
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Kizilcahamam bulundugum ilceye 375 km. Kablo alip deneyecegim artik. Tesekkur ederim ilginize.

Mustafa Bey bence gaza geçiş ayarlarınızda bir sıkıntı var. Mehmet Özenç Ustadan alıntı : "lpg deponuzdaki gaz basıncı azaldığında sistem otomatik olarak benzine geçiş yapar. Bu geçiş için minimum delta P değeri 500 mbar olmalıdır.Sizin aracınızda bu değer daha yüksek girilmiş ya da standart değer olan 700 mbarda bırakılmış olabilir. Tavsiyem servisinize gidip geçiş ayarları bölümünden minimum delta P değerini 500 Mbar ve bekleme süresini 1 saniye olarak değiştirmeniz şeklinde olacaktır." Ecu da sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Masraflı işlere girmeden önce kendiniz lpg kablosuyla yukardaki ayarlara göz atmanızı öneririm. Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Atiker gold icin ayari kendiniz yapabilir miyiz
“Edeb bir tâc imiş Nur-i Hudâ’dan / Giy ol tâcı emin ol her belâdan.”

''Kula Bela Gelmez, Hak Yazmadıkça; Hak Bela Yazmaz, Kul Azmadıkça''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Prins ve güncel brc hariç tüm kitlerde kendi ayarinizi yapabilirsiniz kablosu ortalama 35 40tl program bedava(landirenzo evo hariç)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Opel Astrasi olan bir abimde var. Menusunde ltft stft degerleri ve obd duzeltmesi gorunuyor. Kolay bir sekilde ayar yapabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Mustafa Bey bence gaza geçiş ayarlarınızda bir sıkıntı var. Mehmet Özenç Ustadan alıntı : "lpg deponuzdaki gaz basıncı azaldığında sistem otomatik olarak benzine geçiş yapar. Bu geçiş için minimum delta P değeri 500 mbar olmalıdır.Sizin aracınızda bu değer daha yüksek girilmiş ya da standart değer olan 700 mbarda bırakılmış olabilir. Tavsiyem servisinize gidip geçiş ayarları bölümünden minimum delta P değerini 500 Mbar ve bekleme süresini 1 saniye olarak değiştirmeniz şeklinde olacaktır." Ecu da sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Masraflı işlere girmeden önce kendiniz lpg kablosuyla yukardaki ayarlara göz atmanızı öneririm. Kolay gelsin.
Tesekkur ederim Ali bey. Mscsi den kablo aldim. Sonra sorunumu anlattim. Video gonderdim falan. İsiklar sondugu icin kabloyla baglanamazsiniz denildi. Ecu da ariza oldugunu soylediler. Bende ecuyu soktum yarin gondericem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 925 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar artık lpg len dikya bizi de merak saldı . Anladığım kadarı ile benim araca takılan seguent 32 kitine kendimiz ayara bakılamıyor .Gerçi daha 4 gün oldu takılalı da bir yerde okudum kafa takıldı şimdi enjektörtörler manifolta olacağı en yakın mesafede fakat bu hortum bağlantıları konusunda kafam takıldı normalde hortumların aynı boyda olması gerekir diye düşünüyorum fakat hepsi aynı boyda değil  belki aşırı fark yok ama farklı boylarda olduğu aşikar. Bu nun bir zararı var mı . Performansa bir etkisi olur mu .Veya motora bir zararı olur mu .?Ben ustaya sorduğum zaman önemli olan enjektörlerin açılma kapama zamanı oda 3ms dedi hiçbir çekiş farkı yaşamazsın dedi .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Anladigim kadari ile ustaniz sizinle baya bi ilgilenmiş. Yol ayarida yapmis. Ayrıca yeni nesil brc niz obd destekli.  Yani +  -  7   8   gibi hatalarida obd tolere edecek hayiflanacak pek bir durum yok diye düşünüyorum.  500-1000 km sonra  ayar için geri cagirmistir sizi o zaman tam ayarlarinizda oluşur.
  Ayrıca siz kiti yeni taktirdiniz yeni yazilim var size bayi haricindeki kablo su an icin olmuyor.

ben ayarları yaptım benzin gaz enjektör süreleri eşitledim 3 gün sonra baktım  benzin 2.45  gaz 3.02 arkadaşlar normal dediler.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 925 kere teşekkür edildi
Ustam sağ olsun ilğilendi hakkını yiyemem sadece kafa takılan bir kaç konu var .Oda dediğim gibi enjektörle manifolt arasında akışı sağlayan hortumların boylarının eşit olmaması.Bakalım çok takıntı edersem 1000 km ayarına gidince  takıldığım noktaları düzelttireceğim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
İstanbulda atiker seafast kite ayar yapabilecek birisi var mı ? Bi arkadaşımıza lazım nereye isterseniz gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
arkadaşlar bir şeyy soracağım bu kadar insan lpg ayarını kendisi yapıyosa elbette filtreyide kendisi değiştiriyordur, aşşa yukarı çoğu firma benzer filtre kullanıyor, siz filtrenizi nereden alıyorsunuz, netten sipariş vereceğimde aldığınız yer varmı?

birde benim bildiğim kadarıyla lpg ayarında arac benzindeyken ki benzin ms si, lpg ye geçince artıyorsa araç fakir karışımda , düşüyorsa zengin karışımda çalışıyordu, ayarda buna dikkat edin derim
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
arkadaşlar bir şeyy soracağım bu kadar insan lpg ayarını kendisi yapıyosa elbette filtreyide kendisi değiştiriyordur, aşşa yukarı çoğu firma benzer filtre kullanıyor, siz filtrenizi nereden alıyorsunuz, netten sipariş vereceğimde aldığınız yer varmı?

birde benim bildiğim kadarıyla lpg ayarında arac benzindeyken ki benzin ms si, lpg ye geçince artıyorsa araç fakir karışımda , düşüyorsa zengin karışımda çalışıyordu, ayarda buna dikkat edin derim
Ben burdan filtre ve enjektör aldim.
http://www.lpgkablo.com/lpg-yedek-parca.aspx?pageID=17&CatID=72

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Aynen 5 tl ye kendim aldım bir dahakine kendim değiştireceğim hatta 2 adet aldım kablo alırken ikisi en az 50 bin götürür 25 binde değiştiririm ben ya da 20 binde
Benzin ms konusunda ise aracınız obd girişe varsa ms falan direkt yanlış bilgi veriyor. En doğrusu ltf stft bakmak. Çünkü yabancı kaynaklar da aynı şeyi söylüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Talat hocam bu konuda azi yananlardan. Gunlerce ms uzerine dayali ayar yapti ama istenilen sonucu alamadi. Ne zamanki ltft stft dayali ayar yapti o zaman dogru yolu buldu.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
dün 45 km gidiş 45 km geliş tek şeritli uzun yol yaptım az rampalı genelde düz bir yol. suruç-şanlıurfa arası.
  giderken yol boyu gözlemlerim, gaza bastığım zaman, dip gaz da dahil ltf -3,9 limitinde kaldı -2,1 ile -3,9 idi gazı bırakıp kendi kendine gittiği zaman +5,4 sınırında idi motor yuksuz yani kendi giderken ltf +1,6 ile +5,4 civarı idi gaza basınca -3,9 u geçmedi.   urfa girişinde rampa iniş var  inişte araç kompresöre bindi cut ofta idi yakıt sıfır ken  ltf nin gösterdiği -7 idi gaza basınca -3,9 oluyordu bırakınca -7 oluyordu
   gelirken ltf rampanın çıkışında dip gazda bile -2,3 ü geçmedi yol boyunca da -1,8 ile -2,3 aralığında idi gazı bırakınca ve yüksüz giderken ise ltf +2 ve +4 civarında idi
   yorumlarınızı bekliyorum, ayrıca biz bu ayarları yaparken gaza bastığımız zamanı mı yani motor yukte iken olan durumu mu dikkate alacağız, çünki araç inişlerde ve motoro yük binmediğinde ltf + ya dönüyor

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2016, 00:31:30
aklıma gelen bir diğer konu da.  brc programında benzin haritası ve gaz haritası yapılan yerde sadece ne olduğunu görmek için açmıştım ve dikkatimi çekti. araç lpg rölantide iken mavi mavi bıraktığı noktalar ile benzinde bıraktığı turuncu turuncu noktalar farklı yerlerde. yanlış hatırlamıyorsam lpg de iken 640 satırında benzinde iken 680 satırında. neden acaba?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.