Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112770 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
BRC ci arkadaşlar, kendi ayarımı kendim yaparım diyenler ve yapanlar. Yetkili servise bakıma gidince güncelleme yapıp sistemlerini koruyorlarmış. Bir daha ayar yapamazsınız yani, bilginiz olsun, kaynak diğer LPG sitesi  :islik:
Bunlar hep kendi ayarını kendi yapan bazı şahıslardan dolayı oldu [emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Bunlar hep kendi ayarını kendi yapan bazı şahıslardan dolayı oldu [emoji23]
Azmettirenlerde var tabiki. Hahahaha
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
zaten şu filtreleri de kendim değiştireyim mi diye teredütteydim şimdi kafamda soru işareti kalmadı, filtreleri de dışardan alıp kendimiz değiştiricez  :D  zaten garanti de bitiyor sorun yok  :asikadam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
zaten şu filtreleri de kendim değiştireyim mi diye teredütteydim şimdi kafamda soru işareti kalmadı, filtreleri de dışardan alıp kendimiz değiştiricez  :D  zaten garanti de bitiyor sorun yok  :asikadam:
Benimkinde tek filtre var. Standart filtre kendim aldım. 2 tane duruyor 2 tane sıkması var sokup yeni filtre takılacak bu kadar. Köpükle de kaçak kontrolü yaparım oh mis[emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
burada emeği geçenlere, Burak ULUBİR e ve Cavit YORDAM abiye yardımları için teşekkürler.
kurulumu yapmak esasen zor değil ama ilk gördüğünüz bir şey olduğundan insana öcü gibi gözüküyor yanlış yapmaktan korkuyor insan.
  Burak ve Cavit abinin yardımları ile kurulumları yaptık ve ayar işlerine başladık 3.üncü denememde makul ayarları yakaladım, biraz böyle devam edip bir iki ince ayarla sıfıra daha çok yaklaşacağız.
  aracın benzindeki ltft değerleri -5 ile +4 aralığında  ilk yaptığım ayarlar ile lpg ltft  -18 ie -2 aralığında idi yol inceden -8  -6 -4 ... gibi oynayarak son halinde lpg ltft -4 ile +2 aralığında
 bayinin bana ayarlayıp bıraktığı ayarlar ise lpg  ltft  -8 ile +5 aralığında imiş biraz üst devirlerde de -15 civarlarında idi

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2016, 17:44:33
bir kaç soru geldi aklıma.
 ayar işimiz bittikten sonra map ten çektiğimiz kabloyu çıkarırsak ne olur.
 yol ayarlarını yaptıktan sonra otomatik map ayarı yaparsak herşey sıfırlanır mı
 yol ayarını yaptıktan sonra, otomatik rölanti ayarı yaparsak yol ayarı da sıfırlanır mı
 ders notlarında; maf sensöründen bahsediliyor, brc de maf sensörü bağlı mı, aracın maf sensörünü de bağlamalı mıyız, bir işe yarar mı
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bu gün 2016 corollasi olan arkadaşım geldi.0 km araca landirenzo taktırmis.  Arıza lambasi  yanıyor dedi p0171 hatası galiba. 0 araçtan soğudum dedi. Daha önce kablo al gel ayarını yapayım dedim.bu gün 15 dakikalık yol ayari yaptım. Araç yüzde 35 fakir çalışıyor. Yahu bu kadar mi ayar yoksunu olunur. Farklı bir lpg ci ye göstermiş 300 liraya çözerim demis.cok şükür haritayı düzenledim lamba söndü.
Arkadaşın dediği şu oldu ben bu aracı şimdi kullanıyorum dedi. Bundan önce cansız ve tepkisizdi dedi. Bi Allah razı olsun kazandım. Yüzde 30 fakir çalışan araçtan ne performansı beklersin ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Abooo maşallah Talat hoca gitmiş Talat Usta gelmiş. Eline emeğine sağlık. O Allâh razı olsunu duymak kadar güzel birşey var mı bu dünyada.  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Lpg hakkinda birsey sormak istiyorum. Sorunumla ilgili actigim konu ana sayfada gorunmedigi icin olsa gerek Cavit bey disinda cevap yazan olmadi. Araci calistirdigimda lpg gosterge isiklari ve benzin icin yanip sonen turuncu isik yaniyor. Tam lpg ye gececegi sirada tum isiklar sonuyor ve arac benzinde calismaya devam ediyor. Cavit bey aku baglantilari olabilir dedi. Bugun baktim baglantilarda ve sigortada sorun gorunmuyor. Sorun ne olabilir ve afyona yakin tartarini servisi ariyorum. Zira afyonda aftif tartarini servisi kalmamis. Birde gaz kesici filtreye baktim filtre ve kucuk oring deforme olmus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Mustafa hocam,  lpg sisteminin map sensöründe, regülatöründe,  gaz kesici sisteminde sıkıntı olabilir. İyi bir ustaya göstermenizde fayda var. Yardımsever başka bir markanın ustası da kontrol edebilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Abooo maşallah Talat hoca gitmiş Talat Usta gelmiş. Eline emeğine sağlık. O Allâh razı olsunu duymak kadar güzel birşey var mı bu dünyada.  :saygi:
Aynen hem o hem de. Ayar yaptıktan sonra yapıştır bakalım zorla aracı dedim o arada ben de ltft stft değerlerine bakıyorum. Ya dedi ben bu aracın bu kadar    atak olacağına inanmazdım dedi [emoji6]  zaten adımız ustaya çıktı. Hocam arıza lambasi yanıyor nedir?  Hocam lpg de tekliyor falan herkes bir şey soruyor[emoji23]  yan mesleği buldum galiba[emoji56]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Lpg hakkinda birsey sormak istiyorum. Sorunumla ilgili actigim konu ana sayfada gorunmedigi icin olsa gerek Cavit bey disinda cevap yazan olmadi. Araci calistirdigimda lpg gosterge isiklari ve benzin icin yanip sonen turuncu isik yaniyor. Tam lpg ye gececegi sirada tum isiklar sonuyor ve arac benzinde calismaya devam ediyor. Cavit bey aku baglantilari olabilir dedi. Bugun baktim baglantilarda ve sigortada sorun gorunmuyor. Sorun ne olabilir ve afyona yakin tartarini servisi ariyorum. Zira afyonda aftif tartarini servisi kalmamis. Birde gaz kesici filtreye baktim filtre ve kucuk oring deforme olmus.
Lpg beyni olabilir. Murat abinin dediği gibi selenoid olabilir. Ama  lpg beyni arızası olma ihtimali yüksek. Kesin beyinden ise 50 liraya garantili onariliyor. Yenisi en az 400 liradir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
Daha omce gaza geciyordu. Araba scakken stop edip 10 dk kadar Sonra calistirinca gaza gecene kadar devir dusup araba tekliyordu. Bu sorun icin iyi dedikleri bir lpg ustasina gittim. Sorunu anlattim. Bilgisayara baglamak istedi. Yaklasik 2 saat sonunda bilgisayada baglayamadi. Arabayi gaza da geciremedi. Hocam sen arabanin benzinini eksik etme birde yetkili servise git diyerekten beni ugurladi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Kaç yıllık bir sistem hocam?  Garantisi devam ediyor mu? Benzinde çalışmada sıkıntı yok herhalde değil mi? Her şeyden olabilir yani, mekanik ve yazılımsal olarak bağlanmak lazım. Soruna sebebin ne olduğunu anlayabilmek için.

Araba benzinde ısınınca manuel olarak düğmeden gaza geçirince ne tepki veriyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Daha omce gaza geciyordu. Araba scakken stop edip 10 dk kadar Sonra calistirinca gaza gecene kadar devir dusup araba tekliyordu. Bu sorun icin iyi dedikleri bir lpg ustasina gittim. Sorunu anlattim. Bilgisayara baglamak istedi. Yaklasik 2 saat sonunda bilgisayada baglayamadi. Arabayi gaza da geciremedi. Hocam sen arabanin benzinini eksik etme birde yetkili servise git diyerekten beni ugurladi.
Yüzde 90 beyin arızalı tamir için mscsi sitesi ile irtibata geçin Ecuyu sokup gönderin. Hatta sorun için irtibata geçin onlar size söyler isterseniz vatsapp numaralarını da verebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
Kaç yıllık bir sistem hocam?  Garantisi devam ediyor mu? Benzinde çalışmada sıkıntı yok herhalde değil mi? Her şeyden olabilir yani, mekanik ve yazılımsal olarak bağlanmak lazım. Soruna sebebin ne olduğunu anlayabilmek için.

Araba benzinde ısınınca manuel olarak düğmeden gaza geçirince ne tepki veriyor
Sistem takilali 5yil 50bin km olmus. Benzinde calismada sikinti yok. Arac gaza gececegi sirada isiklar sonuyor ve dugme calismiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sistem takilali 5yil 50bin km olmus. Benzinde calismada sikinti yok. Arac gaza gececegi sirada isiklar sonuyor ve dugme calismiyor.
Aracın gaza geçmesini değil de siz içerden düğmeden gaza geçirdiniz mi? Bu durumda ne yapıyor mesela
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
Yüzde 90 beyin arızalı tamir için mscsi sitesi ile irtibata geçin Ecuyu sokup gönderin. Hatta sorun için irtibata geçin onlar size söyler isterseniz vatsapp numaralarını da verebilirim
Usta ecu dan olabilir diyerekten aractan ecuyu sokup dukkanindaki baska bir tartarini acusunu takti. Durum yine ayni. Kabloyu araca baglayana kadar gostergede sorun yoktu ve devir dusmeside olsa gaza geciyordu. Ne zaman soketi takti bilgisayara baglanmaya calisti o zaman sorun olustu. Mscsi.net degil mi hocam. Bu site forum mu alisveris sitesi mi?

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2016, 22:00:53
Aracın gaza geçmesini değil de siz içerden düğmeden gaza geçirdiniz mi? Bu durumda ne yapıyor mesela
Dugmeye basili tutup calistirdigimda da benzinde caisiyor ve gaza gecegi sirada isiklar sonuyor ve benzinde calismaya devam ediyor. Ondan sonrada dugmeye basssam da herhangi bir degisiklik olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Usta ecu dan olabilir diyerekten aractan ecuyu sokup dukkanindaki baska bir tartarini acusunu takti. Durum yine ayni. Kabloyu araca baglayana kadar gostergede sorun yoktu ve devir dusmeside olsa gaza geciyordu. Ne zaman soketi takti bilgisayara baglanmaya calisti o zaman sorun olustu. Mscsi.net degil mi hocam. Bu site forum mu alisveris sitesi mi?

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2016, 22:00:53
Dugmeye basili tutup calistirdigimda da benzinde caisiyor ve gaza gecegi sirada isiklar sonuyor ve benzinde calismaya devam ediyor. Ondan sonrada dugmeye basssam da herhangi bir degisiklik olmuyor.

ikiside var iletişim bölümünden siz yazın onalr yardımcı olur

http://www.lpgkablo.com/Default.aspx?pageID=325

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Bir yerde okumuştum, ya bu forumda yada başka forumda arkadaşın sorunu içerdeki lpg düğmesinden kaynaklıydı :) Çok basit bir yer ama işte böyle bazen sıkıntılara sebebiyet veriyor demek ki.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
Bir yerde okumuştum, ya bu forumda yada başka forumda arkadaşın sorunu içerdeki lpg düğmesinden kaynaklıydı :) Çok basit bir yer ama işte böyle bazen sıkıntılara sebebiyet veriyor demek ki.
Benimde aklima gelmedi degil. Yapiskanli oldugu icin sokup bakmadim. Dugmeden, ecudan, gaz kesiciden olabilir gibi gorunuyor. Ecu arizali oldugunu bilsem mscsi tamir ediyormus ama bilmiyorum ki