Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112748 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
bu iş çok derin ya. ben bulaşırsam kesin dükkan açarım. birileri işinden olmasın. dedğim gibi urfa antep ankarada yol ayarı yapacak usta (forumdan arkadaş) varsa ona yaptırıyım diyorum. :)
 ayrıca bu konuyu takip ediyorum dedğim gibi derin bi ilgi alanı. bende meraklı biri olarak bu olaya girmek istemiyom, sonuna kadar lpg ci biri olarak aslında öğrenmek daha mantıklı.
çalışmalara başlayım ben.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ferhat ile Şirin,  Kerem ile Aslı, Leyla ile Mecnun veeeeeee Talat ile Romano    :asikadam:

Azmin zaferi,  maşallah kazasız belasız kullan inşallah  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ferhat ile Şirin,  Kerem ile Aslı, Leyla ile Mecnun veeeeeee Talat ile Romano    :asikadam:

Hahaha abi bizimki uymadı ya 2 sapin aşkı [emoji23] ama mutluyuz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Murat abi şu anakonuya sen bir ltft stft hakkında makale yazsan ilk bakan lpg ayarınin aslında enjeksiyon süreleri ile değil yakıt kesimi ile ilgili olduğunu görse hoş olabilir. Sen bilirsin tabiki. Bu ltft stft ayarını bulan sensin hatta tr de sayılı insanlardansın sayende lpg ayar konusunda bir çok arkadaş nirvanaya erdi [emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Murat abi şu anakonuya sen bir ltft stft hakkında makale yazsan ilk bakan lpg ayarınin aslında enjeksiyon süreleri ile değil yakıt kesimi ile ilgili olduğunu görse hoş olabilir. Sen bilirsin tabiki. Bu ltft stft ayarını bulan sensin hatta tr de sayılı insanlardansın sayende lpg ayar konusunda bir çok arkadaş nirvanaya erdi [emoji4]
Talat hocam sende geçte olsa Murat abiyi dinleyip enjeksiyon süresini eşitlemeye çalışmayı bırakıp ltft stft ye döndün.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hocam sende geçte olsa Murat abiyi dinleyip enjeksiyon süresini eşitlemeye çalışmayı bırakıp ltft stft ye döndün.
Benim elm cihazım olmadığı için ben o şekilde yapmaya çalışmıştım çinden 50 günde gelince mecburen o arada ayarlarımi biraz düzenlemek adına o şekilde biraz deneme yapmıştım [emoji17]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Benim elm cihazım olmadığı için ben o şekilde yapmaya çalışmıştım çinden 50 günde gelince mecburen o arada ayarlarımi biraz düzenlemek adına o şekilde biraz deneme yapmıştım [emoji17]
Ben artık Murat Abimi dinleyip fazla kurcalamıyorum. Malum söz aklıma geliyor Ölüyü Fazla Yıkarsan ya ..... ya .... [emoji23] [emoji23] [emoji23]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
konu tanımında benim gördüğüm eksiklikler var düzeltirseniz daha iyi olacak gibi
 bu işe ilk defa kalkışacaklar için lpg marka modeline göre kablo ve yazılımı bulacağı yer.
 çoğu farklı veya bu konuda olsada dağınık olduğu için ilk sayfada olması gereken ltf-stf-  -map (manifold basınç) harita
 obd nedir ne işe yarar olsa ne olur olmasa ne olur
 elm cihazı ne işe yarar
 sadece kablo yeterlimidir.
 bu işe ilk başlayacak olanların ilk yapması gerekenler.
 bilindik firmalardan brc-atiker-lovato-prince obd li mi değil mi elm cihazı ortak mı çalışır vs gibi

bu ve bunun gibi soruların cevapları 14-15 sayfa boyunca okuyunca  parça parça oturuyor , cevap bulunamayan sorularda kalıyor. ilk sayfada  acemi kullanıcı için tanımlamalar ve tarifler yapılırsa mükemmel olacak.
bu konunun tamamını ve lpg forumdaki yorumları takip ettim ve hala oturmayan bilgiler oluştu.
   emeği geçenlere teşekkür ederim.    böyle iyi abi bu ayar güzel deip 20-30 liramızı alan ustalara mecburiyetimiz kalmayacak ve bu sayede o ustalarda kendilerini geliştirme gereği duyacaklar.
 ben eminim ki şu forumdaki üyeler kadar ustalar interneti takip etmiyor. 1970 model bilgilerle sanayide ustalık yapmaya devam ediyorlar.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
konu tanımında benim gördüğüm eksiklikler var düzeltirseniz daha iyi olacak gibi
 bu işe ilk defa kalkışacaklar için lpg marka modeline göre kablo ve yazılımı bulacağı yer.
 çoğu farklı veya bu konuda olsada dağınık olduğu için ilk sayfada olması gereken ltf-stf-  -map (manifold basınç) harita
 obd nedir ne işe yarar olsa ne olur olmasa ne olur
 elm cihazı ne işe yarar
 sadece kablo yeterlimidir.
 bu işe ilk başlayacak olanların ilk yapması gerekenler.
 bilindik firmalardan brc-atiker-lovato-prince obd li mi değil mi elm cihazı ortak mı çalışır vs gibi

bu ve bunun gibi soruların cevapları 14-15 sayfa boyunca okuyunca  parça parça oturuyor , cevap bulunamayan sorularda kalıyor. ilk sayfada  acemi kullanıcı için tanımlamalar ve tarifler yapılırsa mükemmel olacak.
bu konunun tamamını ve lpg forumdaki yorumları takip ettim ve hala oturmayan bilgiler oluştu.
   emeği geçenlere teşekkür ederim.    böyle iyi abi bu ayar güzel deip 20-30 liramızı alan ustalara mecburiyetimiz kalmayacak ve bu sayede o ustalarda kendilerini geliştirme gereği duyacaklar.
 ben eminim ki şu forumdaki üyeler kadar ustalar interneti takip etmiyor. 1970 model bilgilerle sanayide ustalık yapmaya devam ediyorlar.
Ana konuyu duzenleyemiyorum. Forumun böyle saçma bir huyu var mesajlar kilitleniyor. Bende ellemedim arayan mevlasini buluyor sorun yok :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 06, 2016, 12:33:54
http://youtu.be/wOBf3yTNdF4

son lpg ayarım. obd de artık sürekli çalışacak bağlantıyı yaptım.Yolda kısa sürüş sonucu obd müdahalesinin yüzde 5 i geçmediğini gördüm. Obd var diye ayarları başıbozuk bırakmamak gerekiyor. artık bu ayarlarla uzun süre ellemem :) :)

VİDEO ÖZETİ.

****Bizim araçlar 12 ms den yukarı çıkmıyor. videoda dikkat ederseniz 12 ms den önce open loop a giriyor. haritanızı düzenlerken ona göre düzenleyin derim.
******oBD Adaptasyonu açılınca benzin ms süreleri hemen değişiyor bu da obd nin aslında yakıta ve haritaya anlık olarak doğru düzeltmeler yolladığını görmüş oluyoruz.
**********Murat abinin dediği gibi obd de olsa obd müdahalesinin +-5i geçmemesi en doğru ayarlara ulaşmak için olmazsa olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
valla aradım ben bulamadım sordum söyleyen olmadı :)
 bi daha soruyum da acıyıp cevap verin bana.

brc my 11 kit obd li mi? obd nedir  olmasada olur mu? elm cihazı almalımıyım faydalımı. artıları nedir ? brc ye uygun kablo ve yazılımı aldığımda  64 bit windows 10 da çalışır mı? kurulumu zor mu.?
   elm cihazı ve brc my 11 kablo ve yazılımı almak istiyorum. nerden alırım , kaça mal olur, kalite farkı varmıdır ?

yuh diyorum artık ne soru sordum. daha dur bunlar almadan önceki sorular, aldıktan sonra daha neler sorulacak ? :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Kablo için 0542 350 2417 vatsapp ekleyin. Obd li mi değil mi onlar soyler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
valla aradım ben bulamadım sordum söyleyen olmadı :)
 bi daha soruyum da acıyıp cevap verin bana.

brc my 11 kit obd li mi? obd nedir  olmasada olur mu? elm cihazı almalımıyım faydalımı. artıları nedir ? brc ye uygun kablo ve yazılımı aldığımda  64 bit windows 10 da çalışır mı? kurulumu zor mu.?
   elm cihazı ve brc my 11 kablo ve yazılımı almak istiyorum. nerden alırım , kaça mal olur, kalite farkı varmıdır ?

yuh diyorum artık ne soru sordum. daha dur bunlar almadan önceki sorular, aldıktan sonra daha neler sorulacak ? :) :) :)

brc my-11'de obd bağlantısı yok. obd bağlantısı ile , benzin ecusu lpg ecusu ile iletişim kurarak yakıtın gerekli miktarda ayarlanmasını sağlar. obd bağlantısı olmazsa ne ayar yaptıysanız o geçerli olur. elm cihazı olmadan yaptığınız ayarı denetleyemezsiniz, almanız gerekir.
http://www.sanalpazar.com/lpg-c04a-pro-brc-ayar-kablosu-cd-ucretsiz-kargo/i-16840343
bu ürünü aldığınızda yazılımı da birlikte gönderiyorlar.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
obd cihazı ayardaki dünensizlikleri tolere ediyor doğru mu? obd si olmayan kitler de tolere eden başkaca bi parça varmı? brc my 11 kiti obd siz, ben elle ltf stf basınc vs vs vs ne yaptıysam beyine o yazılıyor obd olmadığı için aradaki hata farklarını kapatacak  tolere edecek bir parça olmuyor ve obd li cihazlar düz mantıkla bakınca daha iyi oluyorlar. elm cihazı alınca da yaptığım ayarların denetlemesini yapıyorum gösterdiği hataları düzeltiyorum.
 peki elm cihazı hata haricinde de doğru bile çalışıyor olsa ---doğru-yanlış bilgileri gösteriyormu, sadece yanlışları mı gösteriyor.

ben bunları anladım şimdilik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
obd cihazı ayardaki dünensizlikleri tolere ediyor doğru mu? obd si olmayan kitler de tolere eden başkaca bi parça varmı? brc my 11 kiti obd siz, ben elle ltf stf basınc vs vs vs ne yaptıysam beyine o yazılıyor obd olmadığı için aradaki hata farklarını kapatacak  tolere edecek bir parça olmuyor ve obd li cihazlar düz mantıkla bakınca daha iyi oluyorlar. elm cihazı alınca da yaptığım ayarların denetlemesini yapıyorum gösterdiği hataları düzeltiyorum.
 peki elm cihazı hata haricinde de doğru bile çalışıyor olsa ---doğru-yanlış bilgileri gösteriyormu, sadece yanlışları mı gösteriyor.

ben bunları anladım şimdilik.
Elm sadece sensör verilerini okur sana bu doğru bu yanlış demez. Sen standart Aralık nedir ona bakarak sensörü doğru çalışıyor ya da ne bileyim sistem düzgun işliyor diyebilirsin.

Obd olmadan da çok iyi ayarlar yapılır ufak sapmalar göz ardı edilebilir.  Obd nin şu durumda çok çok faydası olabilir: örneğin çok yüksek rakima çıkıp alçak rakima iniyirsaniz ( bu oksijen/yakıt miktarını bozar ve sizin eski haritanın bu ani değişime uyum sağlayamaz ve bir müddet değerler sapma gösterebilir) ikincisi soğuk motorda stft çok fazla sapma yapar yani sicakken yaptığınız ayarı tutmaz bir de bu durumda dengeleme sağlar. Sonuç olarak iyi ayar yapan birine obd öyle çok ta şart değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
sonuç olarak iyi ayar yapan birine.....   nerdeeeee daha almadım bile ayar falan ...:) :)
şimdi daha iyi oturuyor bilgiler. benim asıl maksadım lpg ayarım doğrumu yanlışmı - fakir olmasın zenginde kalmasın öyle  0 hata felan istemiyorum şimdilik, gözümüzle görmediğimiz içinde usta ne yaptı doğru mu yanlışmı bize gaz verip yolladı mı işte bunu merak ediyorum.
alacam bende girişecem bu işe.
 benim kitte obd yok diye üzülmeme gerek yok yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
sonuç olarak iyi ayar yapan birine.....   nerdeeeee daha almadım bile ayar falan ...:) :)
şimdi daha iyi oturuyor bilgiler. benim asıl maksadım lpg ayarım doğrumu yanlışmı - fakir olmasın zenginde kalmasın öyle  0 hata felan istemiyorum şimdilik, gözümüzle görmediğimiz içinde usta ne yaptı doğru mu yanlışmı bize gaz verip yolladı mı işte bunu merak ediyorum.
alacam bende girişecem bu işe.
 benim kitte obd yok diye üzülmeme gerek yok yani :)
Hemen hemen hepimiz bu ustalara güven olmaz deyip durup dururken kablo alıp Tayland standartlarında ayar yapar olduk haha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
bana gelen cevapta --- son 2 ay içerisinde servise gittiyseniz ayar yapamazsınız --- diye cevap geldi, sebebini biliyormusunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
bana gelen cevapta --- son 2 ay içerisinde servise gittiyseniz ayar yapamazsınız --- diye cevap geldi, sebebini biliyormusunuz ?

2 ay önce çıkan ve LPG ECU'suna dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir firmware varsa sizi bu konuda uyarmak istemişlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
BRC ci arkadaşlar, kendi ayarımı kendim yaparım diyenler ve yapanlar. Yetkili servise bakıma gidince güncelleme yapıp sistemlerini koruyorlarmış. Bir daha ayar yapamazsınız yani, bilginiz olsun, kaynak diğer LPG sitesi  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
BRC ci arkadaşlar, kendi ayarımı kendim yaparım diyenler ve yapanlar. Yetkili servise bakıma gidince güncelleme yapıp sistemlerini koruyorlarmış. Bir daha ayar yapamazsınız yani, bilginiz olsun, kaynak diğer LPG sitesi  :islik:

Abi şu an aklımdan geçenleri yazsam bu yaptıkları hakkında forumdan komple atılırım.  :D
Bunlar gizlice bu yazılımı milletin arabasına atmakla kalmaz, istemeyene de zorla atar, yaptık oldu derler.