0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı, Leyla ile Mecnun veeeeeee Talat ile Romano Azmin zaferi, maşallah kazasız belasız kullan inşallah
Murat abi şu anakonuya sen bir ltft stft hakkında makale yazsan ilk bakan lpg ayarınin aslında enjeksiyon süreleri ile değil yakıt kesimi ile ilgili olduğunu görse hoş olabilir. Sen bilirsin tabiki. Bu ltft stft ayarını bulan sensin hatta tr de sayılı insanlardansın sayende lpg ayar konusunda bir çok arkadaş nirvanaya erdi [emoji4]
Talat hocam sende geçte olsa Murat abiyi dinleyip enjeksiyon süresini eşitlemeye çalışmayı bırakıp ltft stft ye döndün.
Benim elm cihazım olmadığı için ben o şekilde yapmaya çalışmıştım çinden 50 günde gelince mecburen o arada ayarlarımi biraz düzenlemek adına o şekilde biraz deneme yapmıştım [emoji17]
konu tanımında benim gördüğüm eksiklikler var düzeltirseniz daha iyi olacak gibi bu işe ilk defa kalkışacaklar için lpg marka modeline göre kablo ve yazılımı bulacağı yer. çoğu farklı veya bu konuda olsada dağınık olduğu için ilk sayfada olması gereken ltf-stf- -map (manifold basınç) harita obd nedir ne işe yarar olsa ne olur olmasa ne olur elm cihazı ne işe yarar sadece kablo yeterlimidir. bu işe ilk başlayacak olanların ilk yapması gerekenler. bilindik firmalardan brc-atiker-lovato-prince obd li mi değil mi elm cihazı ortak mı çalışır vs gibibu ve bunun gibi soruların cevapları 14-15 sayfa boyunca okuyunca parça parça oturuyor , cevap bulunamayan sorularda kalıyor. ilk sayfada acemi kullanıcı için tanımlamalar ve tarifler yapılırsa mükemmel olacak.bu konunun tamamını ve lpg forumdaki yorumları takip ettim ve hala oturmayan bilgiler oluştu. emeği geçenlere teşekkür ederim. böyle iyi abi bu ayar güzel deip 20-30 liramızı alan ustalara mecburiyetimiz kalmayacak ve bu sayede o ustalarda kendilerini geliştirme gereği duyacaklar. ben eminim ki şu forumdaki üyeler kadar ustalar interneti takip etmiyor. 1970 model bilgilerle sanayide ustalık yapmaya devam ediyorlar.
valla aradım ben bulamadım sordum söyleyen olmadı bi daha soruyum da acıyıp cevap verin bana.brc my 11 kit obd li mi? obd nedir olmasada olur mu? elm cihazı almalımıyım faydalımı. artıları nedir ? brc ye uygun kablo ve yazılımı aldığımda 64 bit windows 10 da çalışır mı? kurulumu zor mu.? elm cihazı ve brc my 11 kablo ve yazılımı almak istiyorum. nerden alırım , kaça mal olur, kalite farkı varmıdır ? yuh diyorum artık ne soru sordum. daha dur bunlar almadan önceki sorular, aldıktan sonra daha neler sorulacak ?
obd cihazı ayardaki dünensizlikleri tolere ediyor doğru mu? obd si olmayan kitler de tolere eden başkaca bi parça varmı? brc my 11 kiti obd siz, ben elle ltf stf basınc vs vs vs ne yaptıysam beyine o yazılıyor obd olmadığı için aradaki hata farklarını kapatacak tolere edecek bir parça olmuyor ve obd li cihazlar düz mantıkla bakınca daha iyi oluyorlar. elm cihazı alınca da yaptığım ayarların denetlemesini yapıyorum gösterdiği hataları düzeltiyorum. peki elm cihazı hata haricinde de doğru bile çalışıyor olsa ---doğru-yanlış bilgileri gösteriyormu, sadece yanlışları mı gösteriyor.ben bunları anladım şimdilik.
sonuç olarak iyi ayar yapan birine..... nerdeeeee daha almadım bile ayar falan ... şimdi daha iyi oturuyor bilgiler. benim asıl maksadım lpg ayarım doğrumu yanlışmı - fakir olmasın zenginde kalmasın öyle 0 hata felan istemiyorum şimdilik, gözümüzle görmediğimiz içinde usta ne yaptı doğru mu yanlışmı bize gaz verip yolladı mı işte bunu merak ediyorum.alacam bende girişecem bu işe. benim kitte obd yok diye üzülmeme gerek yok yani
bana gelen cevapta --- son 2 ay içerisinde servise gittiyseniz ayar yapamazsınız --- diye cevap geldi, sebebini biliyormusunuz ?
BRC ci arkadaşlar, kendi ayarımı kendim yaparım diyenler ve yapanlar. Yetkili servise bakıma gidince güncelleme yapıp sistemlerini koruyorlarmış. Bir daha ayar yapamazsınız yani, bilginiz olsun, kaynak diğer LPG sitesi