Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112753 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
öncelikle lambda bağlantısı muhtemelen sadece lambda değerini ekranda görmeye yarayacak. aracın sensörünü bağlayım diyorum ama ecu bunu algılayabilecek mi bilmiyorum :wacko: afr sensör 3.3 volt civarı bir değer üretiyor. hattı burdan alsam ecu anlar mı ki :blink: neyse ya yarın görürüz anlarmı anlamaz mı :D
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
öncelikle lambda bağlantısı muhtemelen sadece lambda değerini ekranda görmeye yarayacak. aracın sensörünü bağlayım diyorum ama ecu bunu algılayabilecek mi bilmiyorum :wacko: afr sensör 3.3 volt civarı bir değer üretiyor. hattı burdan alsam ecu anlar mı ki :blink: neyse ya yarın görürüz anlarmı anlamaz mı :D

Bak aslında AFR sensör VOLT göstersede ECU Akımdan anlıyor bu işi, sen şimdi buna başka bir hat bağlarsan paralel olarak arabanın ecusuna gidecek olan akım azalacak sıkıntı yani bence hiç deneme...Bir halta da yaramaz sonuçta BRC  ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Bir halta da yaramaz sonuçta BRC  ::)
bak onu çok doğru dedin :rofl:  sequent 32 ile doğru yolu bulmuşlar gerçi ama onda da kesin bi şeyleri eksik yapmışlardır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
bak onu çok doğru dedin :rofl:  sequent 32 ile doğru yolu bulmuşlar gerçi ama onda da kesin bi şeyleri eksik yapmışlardır :D

http://www.brc.it/pdf/TA01Z146_1_P&DMY10_it_en.pdf

http://www.brc.it/pdf/TA01Z172_Sequent_32_it_en.pdf

Sizin kit le yeni kitin özellikleri, nerdeyse aynı şeyler yazıyor :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Araç biraz isininca (5km) intake pek değişmedi ama stft normal değerine geldi çok şükür.

Bu arada lpg geçiş süresi 2sn geçiş sıcaklığı 25 derece geçişte sıkıntı yok çok şükür yazın ben 15 dereceye kadar çekerim bunu. Boşa benzin yakmaya gerek yok

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat sen bu ekrana birde DEVİR koy.throtle position da olabilir sığarsa. Bu intake map kelebek ile alakalı,  manfiold basıncını gösteriyor bu kısım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Araç biraz isininca (5km) intake pek değişmedi ama stft normal değerine geldi çok şükür.
Bu arada lpg geçiş süresi 2sn geçiş sıcaklığı 25 derece geçişte sıkıntı yok çok şükür yazın ben 15 dereceye kadar çekerim bunu. Boşa benzin yakmaya gerek yok
map basıncı sende 27 ise öyledir talat, lpg ayarı açısından önemli olan sürekli bu değeri gösterebilmesi.
yazınsa lpg sıcaklığını 15 dereceye çekmenin bir alemi yok, ki zaten 25'de dahi çok çabuk geçecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Talat hocam millet gaz formunun min. en ideal 40 derece olduğunu söyledikleri yerde senin geçiş sıcaklığını düşürmen belki lpg ye geçişteki ilk anlarda ltft ve stft bu değerleri görmene sebep olabilir mi ?
Gerçi sen gerekli deneme yanılmayı gözlemlemişsindir.
@Murat Köse (28015) abi napalım bizdemi sıcaklığı düşürsek. Malum havalar 15 16 dereceleri görüyo.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
map basıncı sende 27 ise öyledir talat, lpg ayarı açısından önemli olan sürekli bu değeri gösterebilmesi.
yazınsa lpg sıcaklığını 15 dereceye çekmenin bir alemi yok, ki zaten 25'de dahi çok çabuk geçecektir.
Aslında yazın alemi var. 3km yol gidiyorum ise yol bitince gaza geçiyordu şimdi yolun yarısında geçecek. Hem yazın gaz sıcaklığı da yüksek olacağı için sorun olmayacağını düşünüyorum ama deneyip göreceğiz. Lpg ile kısa mesafede başka türlü tasarruf ihtimali çok düşük
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat sen bu ekrana birde DEVİR koy.throtle position da olabilir sığarsa. Bu intake map kelebek ile alakalı,  manfiold basıncını gösteriyor bu kısım.
Tamamdır abi inşallah throttle a b c D var galiba 4unu de koyayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat hocam millet gaz formunun min. en ideal 40 derece olduğunu söyledikleri yerde senin geçiş sıcaklığını düşürmen belki lpg ye geçişteki ilk anlarda ltft ve stft bu değerleri görmene sebep olabilir mi ?
@Murat Köse (28015) abi napalım bizdemi sıcaklığı düşürsek. Malum havalar 15 16 dereceleri görüyo.

Yok ya, ben düşünmüyorum düşürmeyi. Burağın dediği gibi zaten araba hemen ısınıyor. Avensis öyle geç ısınan bir araba değil. Çok birşey farketmez, benzinde kullanmak daha iyi bana göre araba ısınana kadar.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Gaz forumundaki eleman yazın 20 derecede geçiş kullandığını söyledi.

Sunu keşfettim hava soğukken uyanıklık yapayım dedim geçiş ısısı 35 derece idi ben erken gecsin diye 28 derece yaptım. Neyse ertesi sabah hava eksi 3 4 çalıştı araç yolun yarısında geçti gaza ama gaza geçer geçmez gaza bastığım zaman hafif tekleme ye başladı sonra biraz daha isininca tekleme geçti.yani kışın 35 den aşağı kesinlikle yapılmamalı çünkü gaz sıcaklığı de eksili değerler görüyor.

Şimdi hava iyi sabah 5 derece civarı. 25 derecede geçişte sıfır sorun. Yazın 15/20 derecede dener sonucu yazarım.

Sunu unutmamak lazım bu her araç/kit/marka için değişir. 

Yine bir örnek arkadaşın lancer 2011 1.5 atiker microfast aracını kalibrasyon ve yol ayarı yaparken baktığımda geçiş sıcaklığı 25 derece ayarlanmış. Neyse araç çalıştı hava yine eksili değerler hemen geçti gaza ben de hemen denedim gaza bastım tekleme falan yok sorunsuz geçtive gaz yiyor. Kendi aracınızı tanımak deneyerek bulmak en doğrusu.
Kesinlikle bu değer olmalı demek biraz afaki kalıyor böyle durumlarda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ve uzun araştırmalar sonucunda lpg ecusunun obd desteklediğini öğrendim ve ecu kablo muhafazalarini komple soktum. Yesil sarı ve yeni gri kabloyu en son soktuğum kablo demeti içinden buldum. Şimdi bunları doğru pinlere takmam lazım var ama korkuyorum araç ecusuna zarar falan verebilir diye de tırsıyorum :( bir cinnet her şeyi halledecek gibi. Bence siz de kendi  ecularinizi kontrol edin. Örneğin bu gün arkadaşın cruze aracının lambasini söndürdüm zengin karışım hatası vermiş lpg markası emer gas. Ecuyu baktım benimkinin aynısı ama obd bağlantısı yapılmamış bunun gibi bir çok örnek var. Kesinlikle kontrol etmenizi tavsiye ederim özellikle brc ve prins dışındaki markalar.

Aeb ecu bağlantı şeması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
talat jak tarafında muhtemelen pinlere irtibatlıdır zaten o kablolar. öteki uçları açıktır. jakı sök, sıçan kuyruğunu kes at. plastik muhafazayı yavaş yavaş aç ve pinlerin durumuna bak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
talat jak tarafında muhtemelen pinlere irtibatlıdır zaten o kablolar. öteki uçları açıktır. jakı sök, sıçan kuyruğunu kes at. plastik muhafazayı yavaş yavaş aç ve pinlerin durumuna bak.
Abi korktum ellemedim ama bak şimdi beni iskillendirdin. Ya o kabloların karşılığı sokette boş ise [emoji17] abi şöyle yapsak o kabloları oradan keseyim sonra voltmetre ile ölçeyim ona göre boş mu dolu mu anlamış olurum[emoji16] içimde korku var sokerken sokettin dibinden bi kaç kablo koparsa oraya lehim yapmak ölüm [emoji51]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bulduğun kablolar yada obd kablosu sandığın kablolar başka bir yere bağlı değil dimi? Buna emin ol, kablo renklerine göre değil, ucu boşta mı ona bak ayrıca pinlere falan gitmene gerek yok
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bulduğun kablolar yada obd kablosu sandığın kablolar başka bir yere bağlı değil dimi? Buna emin ol, kablo renklerine göre değil, ucu boşta mı ona bak ayrıca pinlere falan gitmene gerek yok
İşte orada sorun var. Enjektorlere baktım orada yok başka da nereye gider iyice bakmam lazım. Yani sistemin bağlantı yerlerinin bir kısmını göremiyorum hal böyle olunca komple kaplamayi sökmem gerekecek. Çinden ısıya dayanıklı bant siparişi verdim.  O gelsin galiba komple sokecegim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat diğer kablolar şemaya uyuyor mu baktın mı siyah sokettekiler. Oradan da nir çıkarımda bulunabilirsin
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Talat hocam bence bir lpg ci ustaya götür[emoji1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hocam bence bir lpg ci ustaya götür[emoji1]
Abi neyine göturum gözünü seveyim sen benden durumu daha iyi biliyorsun [emoji23] konuşturma beni[emoji23] [emoji1]