0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu pazar yaptığım ayardan sonraki 15 km sonrası log kayıtlarım.
Maşallah. Yol nasıldı araç yüklü müydü? Ani araç sollama vs yaptın mı abi?
Talat araçta iki kişi idik ve bölünmüş yolda kullandım ara ara sollamalarda yüklendim.Yanlız anlamadığım rolanti ince ayarı bende çok değişiyor.Benzinle lpg milisaniyelerini eşitliyorum bir hafta sonra bakıyorum değişmiş.
p0032 arıza kaydıyla başım dertteydi ne zamandır. Oksijen sensörünün soketleriyle falan oynadım epey süre yanmamıştı.Sonrasında artık sürekli yanmaya başladı elm cihazıda söndüremiyordu. Servis dahi söndüremedi 4 gündür yanmıyor bakalım, sigortaları falan değiştirdim. Oksijen sensörünün değerlerini de ölçtüm normaldi. Seydi Ekici hocam da sağolsun kırmadı, çoğu yerde yarımcı oldu, sıkıştığım yerde sürekli aradım Arızanın tespitinde kablo şase yapmış olabilir falan diyordu, tesisatı kontrol ederken 2-3 saat akü kutup başı sökülü kaldı.ondan sonra bende epey benzinde gezdim 150-160 km falan. sanki fazla yakmaya başladı gibi geldi bana.birde durduğu yerde rolantideyken anlık tüketim full oluyor. Mesela yolda giderken boşa atıyorum çok az gösteriyor ama teker durunca biranda full oluyor öncesinde nasıldı bilmiyorum. Bugün benzinde 40 km lik log kaydı aldım yorumlarsanız sevinirim. Akşam üzeri tekrar lpg ye aldım. Lpg ayarını yapacağım artık. Sıkıntı falan var mı anlayamadım.
Ltft cok fakirse stft artar hocam.Anlık tüketimden kastınız yol bilgisayarındaki değerse onu kafaya takmayın hocam.Murat hocamın dediği gibi hesaplama olayı.
Havalar ısınsın iş çıktı. Lpg kablo bantini sok kabloları bul vs vs:) inşallah olur
kablo bulmak dert olabilir. ecu jakından pin numarasına göre ilave kablo çekmek muhtemelen daha kolay olur. ben de bugün benim lpg ecusunun diagnostic (obd) bağlantısı için bakayım dedim. ecuyu akünün araya sokmuşlar. söktüm oraları baktım ki kablo bulunabilecek gibi değil. açtım jaktan "t" hat çektim. bu arada ecunun canbus bağlantısı yok. k-line diye tabir edilen bağlantısı mevcut. ben yine de "t" çektim, yarına biraz kurcalar belki bi icat buluruz ecu-lambda bağlantılarını bile yapmamışlar, onlara da girişirim meşgale olsun
Ecu brc talat.Benim bağlantı olursa şayet otomatik kalibrasyonda vs. Biraz daha hassas olur. ProgramDa da birkaç değer görürüz. Sürekli bir düzeltici obd bağlantısı değil yani. Lambdayı da bağlarım. Fantezik işler işte