Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112764 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Bu pazar yaptığım ayardan sonraki 15 km sonrası log kayıtlarım. ;)

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bu pazar yaptığım ayardan sonraki 15 km sonrası log kayıtlarım. ;)
Maşallah.  Yol nasıldı araç yüklü müydü?  Ani araç sollama vs yaptın mı abi?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Maşallah.  Yol nasıldı araç yüklü müydü?  Ani araç sollama vs yaptın mı abi?

Talat araçta iki kişi idik ve bölünmüş yolda kullandım ara ara sollamalarda yüklendim.Yanlız anlamadığım rolanti ince ayarı bende çok değişiyor.Benzinle lpg milisaniyelerini eşitliyorum bir hafta sonra bakıyorum değişmiş. :(

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat araçta iki kişi idik ve bölünmüş yolda kullandım ara ara sollamalarda yüklendim.Yanlız anlamadığım rolanti ince ayarı bende çok değişiyor.Benzinle lpg milisaniyelerini eşitliyorum bir hafta sonra bakıyorum değişmiş. :(
Hmm böyle tek şerit ani yüklenmesi yer olursa kayıt beklerim abi. Bölünmüş yol genelde stabil gazda gidiliyor.
Oynak abi kesinlikle ms sürelerine hiç bakmıyorum zaten. Benim de stft ler daha oturmadı çok fazla yol yapmadığım için. Biraz yol yapsam benim de biraz daha oturacak inşallah.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ufak ufak son rötüşlara geliyorum bu hafta biraz daha yol yaparsam kayıtları eklerim.Ani gazlanmalarda benim değerler verdiğim değerlere yakın çıkıyor.Rolanti ince ayarı benim yol haritamıda etkiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
p0032 arıza kaydıyla başım dertteydi ne zamandır. Oksijen sensörünün soketleriyle falan oynadım epey süre yanmamıştı.Sonrasında artık sürekli yanmaya başladı elm cihazıda söndüremiyordu. Servis dahi söndüremedi   :) 4 gündür yanmıyor bakalım, sigortaları falan değiştirdim. Oksijen sensörünün değerlerini de ölçtüm normaldi. Seydi Ekici hocam da sağolsun kırmadı, çoğu yerde yarımcı oldu, sıkıştığım yerde sürekli aradım  :) Arızanın tespitinde kablo şase yapmış olabilir falan diyordu, tesisatı kontrol ederken 2-3 saat akü kutup başı sökülü kaldı.ondan sonra bende epey benzinde gezdim 150-160 km falan. sanki fazla yakmaya başladı gibi geldi bana.birde durduğu yerde rolantideyken anlık tüketim full oluyor. Mesela yolda giderken boşa atıyorum çok az gösteriyor ama teker durunca biranda full oluyor  :wacko: öncesinde nasıldı bilmiyorum. Bugün benzinde 40 km lik log kaydı aldım yorumlarsanız sevinirim. Akşam üzeri tekrar lpg ye aldım. Lpg ayarını yapacağım artık. Sıkıntı falan var mı anlayamadım.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
p0032 arıza kaydıyla başım dertteydi ne zamandır. Oksijen sensörünün soketleriyle falan oynadım epey süre yanmamıştı.Sonrasında artık sürekli yanmaya başladı elm cihazıda söndüremiyordu. Servis dahi söndüremedi   :) 4 gündür yanmıyor bakalım, sigortaları falan değiştirdim. Oksijen sensörünün değerlerini de ölçtüm normaldi. Seydi Ekici hocam da sağolsun kırmadı, çoğu yerde yarımcı oldu, sıkıştığım yerde sürekli aradım  :) Arızanın tespitinde kablo şase yapmış olabilir falan diyordu, tesisatı kontrol ederken 2-3 saat akü kutup başı sökülü kaldı.ondan sonra bende epey benzinde gezdim 150-160 km falan. sanki fazla yakmaya başladı gibi geldi bana.birde durduğu yerde rolantideyken anlık tüketim full oluyor. Mesela yolda giderken boşa atıyorum çok az gösteriyor ama teker durunca biranda full oluyor  :wacko: öncesinde nasıldı bilmiyorum. Bugün benzinde 40 km lik log kaydı aldım yorumlarsanız sevinirim. Akşam üzeri tekrar lpg ye aldım. Lpg ayarını yapacağım artık. Sıkıntı falan var mı anlayamadım.

Kurban bu hepimizde öyle, araba durduğu için kilometre işlemediği için anlık tüketim maksimum gösteriyor. Maksimum olduğundan değil sadece hesaplama mantığından kaynaklı :saygi:

bu kayıtlar lpg demi benzinde mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Benzindeki kayıtlar, sakin kullandım, 3000 devirdi genelde, yol rampasızdı sadece birkaç ışığa takıldım. Birde bu anlık tüketimde tekere bağlı birşey mi var merak ettim. Yolda boşa alıp dururken arabanın tam durduğu an artıyor :)
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ltft cok fakirse stft artar hocam.Anlık tüketimden kastınız yol bilgisayarındaki değerse onu kafaya takmayın hocam.Murat hocamın dediği gibi hesaplama olayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ltft cok fakirse stft artar hocam.Anlık tüketimden kastınız yol bilgisayarındaki değerse onu kafaya takmayın hocam.Murat hocamın dediği gibi hesaplama olayı.
Hocam benzine müdahale edebiliyor muyuz? Bir de oksijen sensörünün değerlerini de ekledim problem var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
Benim log kayıtlarını açıp kıyasladım hocam.Değerler normal gibi.Aralıklar benim log kayıtlarıyla örtüşüyor.Tabii benim sensör sağlamsa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Anam aeb yurt dışı sayfasına ecunun arkasında yazan değerleri gönderip obd 2 destekler mi dedim adamın cevabi

Dear Sir,

Yes , this ECU is obd2 support .

Best regards

Sorum buydu.:HELLO
Romano branded LPG ECU shown in the picture, is OBD 2 support?
I'm waiting for your answered?

Heyecan yaptım destekliyor dedi :)

Havalar ısınsın iş çıktı. Lpg kablo bantini sok kabloları bul vs vs:)  inşallah olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Havalar ısınsın iş çıktı. Lpg kablo bantini sok kabloları bul vs vs:)  inşallah olur
kablo bulmak dert olabilir. ecu jakından pin numarasına göre ilave kablo çekmek  muhtemelen daha kolay olur.
ben de bugün benim lpg ecusunun diagnostic (obd) bağlantısı için bakayım dedim. ecuyu akünün araya sokmuşlar. söktüm oraları baktım ki kablo bulunabilecek gibi değil. açtım jaktan "t" hat çektim. bu arada ecunun canbus bağlantısı yok. k-line diye tabir edilen bağlantısı mevcut. ben yine de "t" çektim, yarına biraz kurcalar belki bi icat buluruz :islik:   
ecu-lambda bağlantılarını bile yapmamışlar, onlara da girişirim meşgale olsun :D
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
kablo bulmak dert olabilir. ecu jakından pin numarasına göre ilave kablo çekmek  muhtemelen daha kolay olur.
ben de bugün benim lpg ecusunun diagnostic (obd) bağlantısı için bakayım dedim. ecuyu akünün araya sokmuşlar. söktüm oraları baktım ki kablo bulunabilecek gibi değil. açtım jaktan "t" hat çektim. bu arada ecunun canbus bağlantısı yok. k-line diye tabir edilen bağlantısı mevcut. ben yine de "t" çektim, yarına biraz kurcalar belki bi icat buluruz :islik:   
ecu-lambda bağlantılarını bile yapmamışlar, onlara da girişirim meşgale olsun :D
Abi senin ecu da aeb ise arka kismi resmi çek aeb sitesine mail at bir günde döndüler. Sen lambda sensörü nu mu aktif edeceksin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Ecu brc talat.Benim bağlantı olursa şayet otomatik kalibrasyonda vs. Biraz daha hassas olur. ProgramDa da birkaç değer görürüz. Sürekli bir düzeltici obd bağlantısı değil yani. Lambdayı da bağlarım. Fantezik işler işte :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ecu brc talat.Benim bağlantı olursa şayet otomatik kalibrasyonda vs. Biraz daha hassas olur. ProgramDa da birkaç değer görürüz. Sürekli bir düzeltici obd bağlantısı değil yani. Lambdayı da bağlarım. Fantezik işler işte :P

bu lambda aracın sensörüne t hat çekilerek mi alınacak abi? Obd olmadan acaba lambda bağlantısı olursa ecu düzeltme yapabilir mi ?

İkincisi ben ltft ile uğraşırken bilmiyorum senin programda var mı,adamlar gaz sıcaklığı ve basınç düzelmesi işiyle uğraşıyorlar bazı markalar bunu destekliyor. yani daha yol almamız gerekiyor gibi özellikle kendi adıma konuşayım.

http://www.mscsi.net/destek/threads/gaz-yasas%C4%B1na-g%C3%B6re-s%C4%B1cakl%C4%B1k-ve-bas%C4%B1n%C3%A7-d%C3%BCzeltmesi.943/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Hocam brc  ayrı ve kısıtlı bir dünya :olmamış: lpg ecusunda ilgili pinden voltaj ölçerek lambdanın bağlantı durumunu kontrol edicem. Voltaj varsa aktif etmeye çalışıcam, yoksa şayet bakıcaz bir çaresine. Sadece Lambda değeri ile ecu  düzeltme yapmaz herhalde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
 Lpg konusunda çok çekmiş biri olarak benim öğrendiğim kadariyla lambda sensörü baglanirsa ariza lambasi yakar.Sebebini bilmiyorum.sadece kime sorduysam oyle dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
denemiş oluruz.  lambda sensörü bağlayınca arıza lambası yandığını tecrübe etmiş oluruz en azından  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Arabanın sensörünümü kullanacaksın yoksa ilave sensör mü takacaksın Burak?
THE END