0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://otogazforum.com/sirali-sistem-aracta-katkili-otogaz-kullanmanin-zararlari/
Talat hocam aeb lpg sistemlerinde 1.20 gecince enj.suresi tepki vermiyor diye bir iddia var ama bence yanlis.Nerden mi biliyorom 1.0 ile 1.4 araliginda butun ayarlari tek tek denedim.1.8mm 2.0mm.2.2mm.2.4 mm her nozulle denemeler yaptim.siz 1.10 diyorsunuz bu da yanlis.ideal basinc araligi 0.90 ile 1.20 dir.bu aralikta uygun nozul ile rahatlikla kullanabilmeniz gerekir.Ben aracimda 1.10 basinc ve 2.2mm nozul ile ideal ayari yakaladim.Size basit bir yontem anlatayim.aracin basincini 1.20 yaptiniz diyelim.otomatik kalibrasyon yaptiniz.rolantide enj.surelerini esitlediniz.karsiniza cikan haritada carpanlar cok yuksek degerdeyse nozul küçük demektir.tam tersi cok düşükse buyuk demektir.
çarpanlardan kastım resimde işaretlediğim alan Talat hocam.Sizin çarpanlarda makul düzeylerde aslında.Nozülleri 2,0 mm yapıp basıncı 1,0 a çekerseniz farkeden bişey olmaz.Bence siz basıncı değiştirmeyin nozülleri 2,0mm yapın.Çarpanlar biraz daha düşer.videonuzda yeşil top 10 ms süresini geçmiyor 20 ms süresine çıkıyor demişsiniz.Benim araçta ne kadar zorlasamda 10 ms yi geçniyor.bu arada resimdeki ayar benim şu anda kullandığım ayar değil.Örnek olması açısından yükledim
Ya aslında sorun yok hiç ellemeyeyim diyorum ama işte aeb katalogları da vs 09 1.1 bar arası olsun deyince ben de dedim olmuşken öyle olsun. Ama işte aeb ecularimiz basınca nasil müdahale ediyor edince ne oluyor hiç bir fikrim yok. Carpanlar düşünce ne olacak mesela bir faydası var mi[emoji56] valla kafamda deli sorular
Ben sizin haritada bir sorun goremedim acikcasi.carbanlar ve basınç makul aslinda.ama ince ayar anlik karar verilip yapılmış gibi.örneğin 3ms satirindaki 500 ve 1000rpm deki değerler garibime gitti.Ayrıca3,50 ve 4,50 ms satırındaki çarpanların 10ms satırındaki çarpanlardan yüksek olmasıda ilginç.Araç tam yükte 10 ms satırına çıkar ve yakıt ihtiyacı artar.İyi bir ince ayar şart gibi.benim ltft değerlerimi hatırlarsınız.O değerleri resimdeki ayarla yakalamıştım.
ben kendi ayarlarımı yapmıştım fakat ayarlar bozulmuş, motor arıza lambası yaktı kerata, bi ara pc ye bağladım baktım ayarların hepsi artmış, zamanında 2.0 mm nozul takmıstım arac oto kalibrasyonda ust devırler normal, rolantide sorun olabilir diye kalıbre etmemişti, bende bi daha 1.8 lik nozulları geri takmıstm, o zamandan kalma ayar resimlerim bunlar gasitaly ile ilgili, ayarlarda ne gibi sıkıntı var bakarmısınız
Araç nedir. Eğer bu görüntüler 1.8mm nozul ile çekildiyse zaten en uygun ölçü 1.8 mm aracınız için çünkü gaz enj süresi 4.80 lerde ki olması gereken yerde. Haritada 8ms satırıni diğer tüm alt satırlara 10 12 14 16 18 kopyalayın yani 8ms den sonra değerler hep aynı olsun. Onun dışında lambda sensörü bağlanmış bu iyi bir şey çoğu bağlamıyor galiba obdliDiger aklıma yatmayan harita nasıl değişir artar onu hala anlamış değilim harita siz müdahale etmediğiniz sürece hep aynı kalmasingerekir
arac 2010 corolla comfort, kıt: gasitaly marka, lpg cımın uzun yolda 35-36lt gazla 35*-360km gıtmesıne oo abı cok ıyı gıdıyo arac daha ne olsun demesınden sonra ayar kablosu vs aldım ben yaptım, resımdekı ayarlardan sonra arac 115-120 km aralıgında uzunyolda bagaz full cocuk, hanım ben 410 km yaptı, velhasıl kelam 1 ay kadar once motor arıza lambası yaktı baktırdım yakıt kaynaklı dedı kontrolden sonra ( arıza programına baglayıp) sonra aracın ojn cama kar dusup kırınca yatırıyorum aracı kaskonun yenılenmesını beklıyorum sonrasında camı yaptırınca ayarlarada bakacağım da , bundan 2 hafta once baktığımda mevcut degerlerı harıtadakı nın 3-4 cıvarı artmıs tı, yanı su an fazla yakıyo, musaıt bı ara elden gecıreceğim, nasıl artmıs degerler ıonan bende bılmıyorum
bu lpg işinde benim anladıgım ,lpg ve benzin ms eşit olacak,basınc ideal aralıkta olacak, gasitalynin vidweosunu buldum izledim, adam oto kalibrasyon yaptı, en son harıtanın tamamını secıp butun değerleri 2değer düşürdü, onagöre yaptım bende