Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112747 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Mesela Ltft nin -25 oldugu devirde ayni anda stft +25 oluyormu.dengeleme dedigim bu hocam.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Mesela Ltft nin -25 oldugu devirde ayni anda stft +25 oluyormu.dengeleme dedigim bu hocam.
Olmuyor hocam yani toplamı sıfıra yaklaşma eğilimi göstermiyor ama bakalım. Yarın kesin bilgi veririm.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
Olmuyorsa hocam ltft nin gösterdiği oranda deger artirin yada azaltin.yani -25 gosteriyorsa haritadaki o kismi secip %-25. Yapin.%+25 gosteriyorsa ayni sekilde +25 deger verin.stft dengemeye baslar.ve zamanla ltft 0 a yaklaşır.
Ltft nin hemen dusmesini yada yukselmesini beklemeyin.zamanla duzrlecektir.bozulma ile duzelme zamani eşittir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Olmuyorsa hocam ltft nin gösterdiği oranda deger artirin yada azaltin.yani -25 gosteriyorsa haritadaki o kismi secip %-25. Yapin.%+25 gosteriyorsa ayni sekilde +25 deger verin.stft dengemeye baslar.ve zamanla ltft 0 a yaklaşır.
Hocsm haritada azaltma ya da artırma yaparım ama hangi ms aralığında yapacağımı nasıl anlayabilirim peki
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
Yol ayari yaparak yapabilirsiniz.yeşil topu haritada belirli noktalarda sabit tutarak ltft degerine bakin.gosterdigi oranda oranda duzrltmenizi yapip birakin.Ben yaparken bütün SATIRI seçiyorum.Ne kadar doğru bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Grafiklerlerime baktığımda ltft hep pozitif olmuştu.ozellikle rolantide hep 4 5 civarındaydı. Ben de bu gün rolanti satirini yüzde 5 attırdım diger satırları da yüzde 5 attırdım.bir miktar fakir karışım dan kurtarmış oldum.

Lpg ayarı yapanlara küçük öneri.

Arkadaşlar ltft değeri anlık değişmiyor. Örneğin. Rolantide 5 olan ltft değerim lpg haritasında o kısmı yüzde 5 artirmama rağmen değişmedi. Bir gariplik mu var diye bakarken ltft düşmeye başladı. Yaklasik 1 2 dakika çalıştıktan sonra ltft düştü. Bu nedenle ustaların da dediği gibi lpg haritası değişiminden sonra en az 1 2 gün aracı kullanmak hemen her devirde belli süre kullanmak gerekiyor. Yoksa ltft hemen düşüp ya da çıkmıyor.

Sonuç olarak lpg ayarlama işi öyle 2 saatte yaptım bitti ile olmuyor. Kolay iş değil yani. Ama bir kere yaptım mı da kimseye muhtaç olmazsınız

Ayar yapmadan önceki degerlerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Geçen hafta bir abinin landirenzo kitine uzaktan bağlantı kurarak ayar yapmaya çalıştım. Talaat hocanın dediği gibi ltft bir anda düşmüyor. O nedenle stft yi de gözlemlemek lazım. Sadece rolanti ayarı için belki 30 dk beklemişimdir. Ayar tam oturdumu diye.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
Arkadaslar geçmiş yazilarimda yazmıştım.ltft oraninda haritaya deger verip birakin.ltft atiyorum +20 ye ne kadar surede düşmüşse duzelmesi de okadar sürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar ecunuz obd desteklemiyor ve ltf ile ayar yapmak istiyorsanız kolay bi kaç yol buldum.

1.obd ScanMaster programını pcye indirip Laptop Bluetooth ile obd ye bağlanıp   hem değerleri okumak hem de ayar yapmak çok kolay.( en kolay zahmetsiz ve sağlam yöntem budur/denendi)

2.yol mobizen adlı program. Pc ve Android telefona kurulur. Bu program anlık olarak cep telefonu ekranını pc ye yansıtır. Cep telefonu ile de torque ye bağlanıp ltft bakarak ayar yapılabilir.
Örnek ekran

Mesaj Birleştirildi: Ocak 23, 2016, 12:19:49
scanmaster programı video çektim. bence en saglıklısı bu torque ile hiç uğraşmaya değmez veriler daha hızlı alınıyor gibi geldi hem de zahmetsiz telefonu pc ye bağla vs zor oluyor.Torque nin bazı zamanlarda saçmalaması da cabası

http://youtu.be/fdTjTLMSXzI

Mesaj Birleştirildi: Ocak 23, 2016, 18:25:37

arkadaşlar verilen resime BAKARAK (TOPUN OLDUĞU YER VE LTF-STF değerleri baz alınarak)

-Nasıl bir düzeltme uygulanmalı.
-Düzeltme topun olduğu satıra mı uygulanmalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
10 dk çalışma sonunda

Benzin rolanti

Lpg rolanti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Neden ayar yapmaya uğraşıyoruz?

Arkadaş 2011 lancer aldı. Atiker lpg var. Gelirken arıza ışığı yaktı dedi. Hemn elm ile bağlandım hatayı okumayı unutmuşum direkt sildim lamba söndü. Hazır baglanmisken ltft stft sine bakayım dedi. Benzindeki değerleri yüklüyorum. Düşünün artık ne halde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi

burada gözüken o2 1x1 (o2 volt bank 1 sensor 1) nasıl okuyabildin anlam veremedim talat. bende hiç okunamadı bu değer. sensörün wide-band olmasında ötürü 3.3 v ürettiğinden dolayı 0-1 v. arası değer göstermiyor diye yorumluyordum bende.  bu sensöre ait zamana bağlı bir log grafiği koyarmısın.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
burada gözüken o2 1x1 (o2 volt bank 1 sensor 1) nasıl okuyabildin anlam veremedim talat. bende hiç okunamadı bu değer. sensörün wide-band olmasında ötürü 3.3 v ürettiğinden dolayı 0-1 v. arası değer göstermiyor diye yorumluyordum bende.  bu sensöre ait zamana bağlı bir log grafiği koyarmısın.

abi torque programı konusunda son mesajda loglarım var onlara bir bakar mısın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
log kayıtlarına baktım talat. o2 volt bank 1 sensor 1'e ait değerler hep 0. yani okuyamamış :foto:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Yine yeni ve az bilinen bir konu ile karşınızdayım arkadaşlar.

Konu yüksek devirlerde benzin takviyesi.

Lpg ustası gerekli değil dese de özellikle 1.6 avensis sahipleri yüklü iken ve araç sollarken devir ibresinin halini iyi bilirler.

Hal böyleyken ben bu ayarın açılması taraftarıyım bu sayede yüksek devirde oluşan subap yanması ve yüklü yüksek devirde hızlanma ve performans kaybının azalacağını düşünüyorum.

Benim eklediğim resim aeb yazılım. Ama atiker ve diğer bir çok yazılımda bu ayara erişim mümkün.

Peki bu değerler neyin nesi.

İlk değer devir. Benzin takviyesinin olusambilmesi için ilk şart hangi alt devirden itibaren benzin takviyesi yapılmalı. Kendi sürüş egilimlerinize göre ayarlayın sınırı yok. Benimki 3700rpm

Ikinci değer yardim için enjeksiyon süresi....

Bu şu demek araç hangi yükte iken yardıma başlasın. Mesela rolantide 3500 devir yapınca kimse benzin yardımı istemez bize araç yükte ve zorlanırken lazım.
O zaman bu değer isteğinize göre 10 12 ve ustu seçilebilir. Ha ben pimpirikli adamım 3 kuruşluk benzin takviyesini hesap etmem orta yüke bile takviye etsin derseniz 6ms 8ms ve ustu ideal olmalı.

NOT;Burada değinmeden edemeyeceğim bazı lpg markaları 100 bin subap yakmama garantisi veriyor. Neyine güveniyorlar diyorsanız işte burada düşük yüklerde benzin takviyesini açarak aracın lpg de oluşacak aşırı subap ve yatak ısınmasını önluyorlar lakin benzin sarfiyatı bir miktar artmış oluyor.

3 . Durum benzin yardım değeri

Bu değer belirlenen yük ve devir hasıl olduğu vakit ne kadarlık müdahalede bulunayım demektir. Örneğin 12 ms de açtıysaniz tahminim 2 3 ms yeter. Yok yetmez derseniz artırırsiniz.

Insallah faydalı bir bilgi olur. Benim ayarım 3700 devir 12 ms ve 2ms yardım şeklinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Bende de 3500 devir 10 ms 2 ms takviye açık.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bende de 3500 devir 10 ms 2 ms takviye açık.
Tekrar ayarladim bende gaz geçiş 30 derece geçiş süresi 10sn 3500 devir üstü 10 ms de 2 ms benzin tskviyesi[emoji56]

Bu arada lpg ayarını biraz düzenledim artık hemen her devirde ve yükte ltft stft toplamı en fazla 6 7 ya da eksi 6 7 oluyor biraz kullanayım daha da ince ayar yaparımm. Bu haliyle çekişi vs bir miktar iyileşti yukluyken dip gazda gaz yetersiz geldiği için hafif tekliyordu o da düzeldi çok şükür.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2016, 17:36:06
örnek ayar videom scanmaster ile

! No longer available

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Kan Grubu: 0+
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Bende de 3000 devir 8ms , madem tasarruf için aldık sınırı bileyim de tasarruf edeyim diyorum,basacaksam da benzine geçsin.uzun yolda gözüm devir çubuğunda olunca ister istemez tasarruf da oluyor  :D En azında subap ömrü uzun olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bende de 3000 devir 8ms , madem tasarruf için aldık sınırı bileyim de tasarruf edeyim diyorum,basacaksam da benzine geçsin.uzun yolda gözüm devir çubuğunda olunca ister istemez tasarruf da oluyor  :D En azında subap ömrü uzun olur.
Aslında ben de 3000e çekmeyi düşünüyorum. Zaten 10 ms yüke gelmesi için rampa yukarı ve yüklü olması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Ben 3000 deviri geçmiyorum. 5. Vites 110 ile tıngır mıngır gidiyor. [emoji5]