Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112753 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Arkadaslar ecuyu sıfırladım.Tekrar ayarları yaparak yolda resimdeki haritayı oluşturdum. Toyota avensis 1,6 132 hp valvematic
2,2 mm nozul 1,2 bar basınçta ltft ve stft değerlerine göre yolda çıkan ayar bu şekilde oldu .haritada 2,00ms ile 3,50 ms arasındaki değerler düşük ancak 4,50 ms ye geldiğinde araç fakire düşüyordu 4,50 ms ve yükselen diğer satırları değer vererek ltft ve stft değerlerinin sapmasını minimuma çekmeye çalıştım.3,50 ms ile 4,50 ms arasında bu kadar fark oluşması normal midir.Yani harita aniden yükselişe geçiyor.Bu durum sıkıntı yaratır mı?Yaptığım diğer tüm ayar denemelerinde yine böyle oluyordu.
(Kusura bakmayın ekran görüntüsüalamadım dizüstünün faresi arızalı pek söz dinlemiyor.)
Resimlerde görülen ''Ektra enj.Hassasiyeti '' konumu doğrumu ben o ayarı anlamadım.Ecu resetten sonra böyle çıktı ve hiç değiştirmedim.Oraya bir müdahele gerekli mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ateşleme sırasını algılama ben kapatıp sekansiyel yöntemde algılama açtım aynı yazılım romano benimki. Rolantide aniden dip gaz yapın tekleme var m8
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
Atesleme siralamasini algila kapali olunca dipgazda cok tekliyor hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Atesleme siralamasini algila kapali olunca dipgazda cok tekliyor hocam
Bende de tam tersi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar hala prins vsi2 kablosundan ses seda yok mu?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

dip gazda yaptığım ayarın yanlış olduğunu sizler de söyleyince ben de aynı ayarla dip gaz yapmadan 1.vites 4000 devir sonra 2.vites 6000 evirlere kadar çıkarak gaza dibine kadar değil de biraz daha az basarak bu grafiği çıkarttım. bana çok bozuk bir ayrmış gibi gelmedi. sadece grafiği çıkarıp bıraktım ayarlamaya fırsatım olmadı

grafikle ilgili yorumlar nelerdir arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

grafik tüm değerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Bütün konuyu baştan sona okudum. Tüm videoları izledim. Kusura bakmayın ama vaktimi boşa harcadınız. Bunlar vatandaşın yapabileceği şeyler değil  :DUR:

Ama sırf meraktan kablo alıp deneyeceğim  :rofl:  :asikadam:

Ayarları değiştirmesem de en azından mevcut ayarlar doğrumu görmüş olurum.

Ek olarak bluetooth üzerinden çalışan OBD cihazlarının uygun olmayacağını düşünüyorum çünkü bluetooth veri aktarımında milisaniye de olsa gecikme olur. Kablo en uygunu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Bütün konuyu baştan sona okudum. Tüm videoları izledim. Kusura bakmayın ama vaktimi boşa harcadınız. Bunlar vatandaşın yapabileceği şeyler değil  :DUR:

Ek olarak bluetooth üzerinden çalışan OBD cihazlarının uygun olmayacağını düşünüyorum çünkü bluetooth veri aktarımında milisaniye de olsa gecikme olur. Kablo en uygunu olur.
hocam zorla mı okuttuk sana bu konuyu  :olu: elinden gelen, anlayan yapar, yapıyor da. neredeyse her araç kullanımımda torque çalıştırırım. gecikme vs. farketmedim. ki bluetooth aktarımında milisaniyelik gecikme olsa bile sen bu milisaniyeleri ayırt edebilecek misin?
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Haklısınız. Siz kablo ile deneyin bizimki vakit gecirmelik oyun olsun diye. Kablo en iyisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Bunlar vatandaşın yapacağı şeyler değil de lpg ciler vatandaş değil mi? :) lpg de çalışan arkadaşlar bizden daha mı zeki, daha mı titiz? Biraz uğraşırsak çok daha iyisini yaparız. Fakat bende vsi2 kablosu yok olsa parçalayacağım ortalığı :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Herkese selamlar. Benim 2006 corollaya zamaninda baykan lpg kitini gazlamislar. Gecenlerde bazi problemlerdwn dolayi daha once bu lpg kitin bayisinden zarzor program buldum ve orada atikerin enjektorlerini takti. Suan masallah diyelim sikinti yok fakat cok gec lpg ye geciyor. Birde gerekli isiya ulastiktan sonra yuksek devirlerde geciyor. Yani biraz yuke binim gaz vermem lazim tahmini 2500 devirlerde yukte olmasi lazim.
Soru 1: bu sicaklik ayarini kac derece dusursek problem yasamayiz yada bu kadar isinmasina gerek varmi.
Soru 2: devir olayini dusurebilirmiyiz yani 1000 devirin altinda ayarlanmis isiya geldiginde park halinde bosta bile olsa gecebilecek sekilde ayar yapila bilirmi.
Soru 3: gercekten de mevzu cok karisik geldi. Bi hevesle program ve kablosunu aldim ama arkadaslar cok guzel bi konuya deginmis fakat gozum korktu. :( .bu ayarlari ben yapabilirmiyim
Soru 4: yol ayari cokmu onemli yapilmazsa neler olur. Enjektoru takan arkadas sadece otomatik kalibre yapti gecti. Sikinti cikmayinca bende sistem gayet randimanli deyip oylece biraktim
2007 mod. 1.4 g.punto 2007-2013
2005 mod 1.6 vtec AT euro civic 2013-2014
2001 mod 1.6 vvti AT corolla 2014-2015
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Herkese selamlar. Benim 2006 corollaya zamaninda baykan lpg kitini gazlamislar. Gecenlerde bazi problemlerdwn dolayi daha once bu lpg kitin bayisinden zarzor program buldum ve orada atikerin enjektorlerini takti. Suan masallah diyelim sikinti yok fakat cok gec lpg ye geciyor. Birde gerekli isiya ulastiktan sonra yuksek devirlerde geciyor. Yani biraz yuke binim gaz vermem lazim tahmini 2500 devirlerde yukte olmasi lazim.
Soru 1: bu sicaklik ayarini kac derece dusursek problem yasamayiz yada bu kadar isinmasina gerek varmi.
Soru 2: devir olayini dusurebilirmiyiz yani 1000 devirin altinda ayarlanmis isiya geldiginde park halinde bosta bile olsa gecebilecek sekilde ayar yapila bilirmi.
Soru 3: gercekten de mevzu cok karisik geldi. Bi hevesle program ve kablosunu aldim ama arkadaslar cok guzel bi konuya deginmis fakat gozum korktu. :( .bu ayarlari ben yapabilirmiyim
Soru 4: yol ayari cokmu onemli yapilmazsa neler olur. Enjektoru takan arkadas sadece otomatik kalibre yapti gecti. Sikinti cikmayinca bende sistem gayet randimanli deyip oylece biraktim

Gaza geçme sıcaklığı regülatör 35 derecede yeterlidir. Daha üst ısıya genelde gerek yoktur. 2.soeunun cevabı da kablo ile halledilir. Kaç devirde gaza geçsin Onun ayarlar siniz biz genelde 1300 devirlerde gaza geçmeye ayarlıyoruz böylece motor sicakken araç her zaman benzinde başlayıp gaza geçmesi en sağlıklı olanıdır.

Basit anlamada yol ayarı benzin ms sürelerini hem benzin hem de gazda eşitlemektir.bu ilk etap için oldukça yeterlidir. Bunu yapmak için yollar konuda anlatıldı.
Yol ayarı yapılmazsa araç farklı devirlerde gereken farklı gaz ihtiyaçlarını karşılayamaz.  Fakir karışım ya da zengin karışım sorunu ortaya çıkar ki bu motor ömrü için hazedilmeyen bir durumdur. Ayrıca performansı torpuler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Brc için rusların yotubede paylaştığı video.Gayet güzel herşeyi açıklamışlar.

https://www.youtube.com/watch?v=98ytvgMlirc

https://www.youtube.com/watch?v=TKPTYHnXLzE

https://www.youtube.com/watch?v=BNhkEzNBJQs
Abi hala türkçeye cevirmedin [emoji4] ya benzin ms lerini anladık ta bu map mass air Flow tam alarak lpg ayarınin neresindedir?  Onu kestiremiyorum yani maf değeri lpg ile kullanımda nelere etkendir?  Bunu da öğrensek güzel olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Brc için rusların yotubede paylaştığı video.Gayet güzel herşeyi açıklamışlar.

https://www.youtube.com/watch?v=98ytvgMlirc

https://www.youtube.com/watch?v=TKPTYHnXLzE

https://www.youtube.com/watch?v=BNhkEzNBJQs
Abi hala türkçeye cevirmedin [emoji4] ya benzin ms lerini anladık ta bu map mass air Flow tam alarak lpg ayarınin neresindedir?  Onu kestiremiyorum yani maf değeri lpg ile kullanımda nelere etkendir?  Bunu da öğrensek güzel olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Talat kardesim tesekkur ederim ilgin alakan icin
2007 mod. 1.4 g.punto 2007-2013
2005 mod 1.6 vtec AT euro civic 2013-2014
2001 mod 1.6 vvti AT corolla 2014-2015
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar araç benzinde de sabit devir giderken gaza yarimdan fazla bastığımda ltft 25i görüyor. Lpg de de haliyle durum aynı. Araç benzinde bile artı 25 ltft görmesi normal mi valvematik aracı olanlar deneyebilir mi bu durumu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
Stft 25 gorur de ltft 25 yuksek sanki.ltft 25 gosterdiginde stft onu dengeliyor mu peki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Stft 25 gorur de ltft 25 yuksek sanki.ltft 25 gosterdiginde stft onu dengeliyor mu peki.
Hayir o da artı 15 leri görüyor maksimum. Bakalım yarın araç Biraz uzun yol yapacak o zaman tablo eklerim. Sabit devirde sorun yok en fazla ltft 5 oluyor