0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün brc ayar kablom ve brc map ayar sensörüm elime ulaştı.Şimdi işin en zor kısmına geldik ayarları düzeltmek.Bu konuda dökümanları okudukça bana biraz zor gibi geldi.Kurcalıya kurcalıya en iyisini yapmaya çalışağım tabiki bu konuda bana @Burak Ulubir (32698) yardımlarını esirgemezse sevinirim.
Şu an STF -4'ün altına inmiyorLTF de +7'in üzerine çıkmıyor.Anlık yakıt düzeltmesi de 0 ms civarında.Ekleme: BRC filtre değişim ve ayar 30 TL (Dempa Kayseri)
bakım için çok iyi fiyat vermişler. 2 filtreyi de değiştirmişlerdir umarım. anlık yakıt düzeltmesi nedir? nereden okunuyor?Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2015, 23:52:46 tabi ki abi. elimden geldiğince yardımcı olurum
Yoo sadece enjektörlere giden filtreyi değiştirdiler. Diğer filtre nerede? Anlık yakıt düzeltmesinin ne olduğunu nereden göründüğünü bilmiyorum, ayar sırasında adam gösterdi anlık yakıt düzeltmesi sıfıra yakın diye. Biriminin "ms" olduğunu hatırlıyorum sadece.
Burak bu map1 ayar sensörünü nereye ve nasıl bağlayacagız kafam biraz karıştı.Birde anladığım kadarı ile kutup başını söküp benzin ecusunu sıfırlayıp aracı 4ila 5 km benzinde kullanıp sonramı lpg ayarını yapacağız.Bana bir kılavuz çıkartırmısın@Burak Ulubir (32698)
sürümlerin menüsel bazda bir farkı yok abi. 3.08.02 kitmtm klavuzu ile uyuşuyor. siteden gönderilen açıklamaları paylaşabilir misin?
Yahu bu lpg ayarında bayağı teferruat varmış. Tam ayarladım dedim. Ben open loopta ayar yapmıştım. Şimdi elm cihazı gelsin anlık yakıt düzeltmelerini 0 a yaklaştıracak yeni bir ayar yapmak zorunda kalacağım. Zaten şu işi bi kere yaparsam bir dah uzun süre ellemem ya hayırlısı
öyle olmuyor talat. Bildikçe hep kontrol Hep ayar!
Arkadaslar bir sorum olacak.Benim avensisin yolda ayarini yaptim.ltft ve stft yoldayken bile cok küçük sapmalar gosteriyor. En fazla -+3 arasinda dolasiyor.ama araci rolantiye indirdigimde stft ve ltft çıldırıyor.-20 lere dusuyor ikiside.simdi ben butun haritayi mi yuzde 20 fakirlestirecegim yoksa sadece rolanti degerlerini mi kisacagim.Seyir halindeyken butun noktalarda tek tek mudahele ederek ltft degerine gore ayar yapmistim.gaz enj. süresi ve benzin enj suresi esit ama %20 zengin nasil oluyor.