Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bugün brc ayar kablom ve brc map ayar sensörüm elime ulaştı.Şimdi işin en zor kısmına geldik ayarları düzeltmek.Bu konuda dökümanları okudukça bana biraz zor gibi geldi.Kurcalıya kurcalıya en iyisini yapmaya çalışağım tabiki bu konuda bana @Burak Ulubir (32698) yardımlarını esirgemezse sevinirim.
Hayırlı olsun abi MAP sensörü de işin içine girince beni aşar gibi ama yaparsın abi inanıyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Bugün lpg ayarı ve filtre değişimi için gittim.
Ayar çok güzel zaten sıkıntısı neydi dedi. LTF, STF değerlerinden bahsettim. +15 , +20 değerlere çıktığını söyledim.
Öyle olsa arıza lambası yakar dedi, fakir karışım yok sistemde dedi. Tekrar ayar yaptı. ELM ile de anlık kontrol yaptım  :P

Şu an STF -4'ün altına inmiyor
LTF de +7'in üzerine çıkmıyor.
Anlık yakıt düzeltmesi de 0 ms civarında.

Ekleme: BRC filtre değişim ve ayar 30 TL (Dempa Kayseri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Şu an STF -4'ün altına inmiyor
LTF de +7'in üzerine çıkmıyor.
Anlık yakıt düzeltmesi de 0 ms civarında.
Ekleme: BRC filtre değişim ve ayar 30 TL (Dempa Kayseri)
bakım için çok iyi fiyat vermişler. 2 filtreyi de değiştirmişlerdir umarım. anlık yakıt düzeltmesi nedir? nereden okunuyor?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2015, 23:52:46
Bugün brc ayar kablom ve brc map ayar sensörüm elime ulaştı.Şimdi işin en zor kısmına geldik ayarları düzeltmek.Bu konuda dökümanları okudukça bana biraz zor gibi geldi.Kurcalıya kurcalıya en iyisini yapmaya çalışağım tabiki bu konuda bana @Burak Ulubir (32698) yardımlarını esirgemezse sevinirim.
tabi ki abi. elimden geldiğince yardımcı olurum  :saygi:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
bakım için çok iyi fiyat vermişler. 2 filtreyi de değiştirmişlerdir umarım. anlık yakıt düzeltmesi nedir? nereden okunuyor?

Burak bu map1 ayar sensörünü nereye ve nasıl bağlayacagız kafam biraz karıştı.
Birde anladığım kadarı ile kutup başını söküp benzin ecusunu sıfırlayıp aracı 4ila 5 km benzinde kullanıp sonramı lpg ayarını yapacağız.Bana bir kılavuz çıkartırmısın
@Burak Ulubir (32698)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi

Yoo sadece enjektörlere giden filtreyi değiştirdiler. Diğer filtre nerede? :blink:
Anlık yakıt düzeltmesinin ne olduğunu nereden göründüğünü bilmiyorum, ayar sırasında adam gösterdi anlık yakıt düzeltmesi sıfıra yakın diye. Biriminin "ms" olduğunu hatırlıyorum sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Yoo sadece enjektörlere giden filtreyi değiştirdiler. Diğer filtre nerede? :blink:
Anlık yakıt düzeltmesinin ne olduğunu nereden göründüğünü bilmiyorum, ayar sırasında adam gösterdi anlık yakıt düzeltmesi sıfıra yakın diye. Biriminin "ms" olduğunu hatırlıyorum sadece.
diğeri gaz kesici filtre diye geçer. regülatöre yakın montajlanıyor. ben anlık yakıt düzeltmeyi torque'dan okuduğunu sanıştım :argh:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2015, 00:32:24
Burak bu map1 ayar sensörünü nereye ve nasıl bağlayacagız kafam biraz karıştı.
Birde anladığım kadarı ile kutup başını söküp benzin ecusunu sıfırlayıp aracı 4ila 5 km benzinde kullanıp sonramı lpg ayarını yapacağız.Bana bir kılavuz çıkartırmısın
@Burak Ulubir (32698)
abi önce motor soğukken map sensörünü takıcaksın. map sensörünün ve ayar kablosunun jakları farklı. map jakından sonra hortumunu bağlıycaz. regülatöre giden hortumu çıkarıp map sensörünün t bağlantısına takıcaz. sonrasında map sensörü hortumunun açıkta kalan ucunu da regülatör hortumunu çıkardığımız yere takıcaz. benim araçtaki hortumu aşağıda gösterdim. ucunda metal bir kelepçede vardır muhtemelen. kargaburun iş görür. sonrasında bu şekilde gezerek motoru ısıtırsın. motor ısındıktan sonra stop edip aküyü 5 dk. sökersin. sonrasında tekrar bağlayıp sıcak motorla ayara başlayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yarın ilk denemeleri fırsat bulursam yaparım birde senin verdiğin  3.08.02 sürüm yüklü bende.Sitede ve bana gönderilen kablo ile gelen cd.deki proğramlar ve açıklamalarındaki  3.03 ile menü farklı geldi bana 3.03 kursam senin verdiğin sürümle arasında çok fark varmı  :)

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
sürümlerin menüsel bazda bir farkı yok abi. 3.08.02 kitmtm klavuzu ile uyuşuyor. siteden gönderilen açıklamaları paylaşabilir misin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
sürümlerin menüsel bazda bir farkı yok abi. 3.08.02 kitmtm klavuzu ile uyuşuyor. siteden gönderilen açıklamaları paylaşabilir misin?

Kablo ile gönderilen CD içindekileri aşaığdaki linke yükledim.

http://s3.dosya.tc/server6/n4gu4b/CD_icindeki_programlar.rar.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
ilk sayfada fotoğrafları paylaşılan ayar kılavuzunun pdf halini paylaşabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yahu bu lpg ayarında bayağı teferruat varmış. Tam ayarladım dedim. Ben open loopta ayar yapmıştım. Şimdi elm cihazı gelsin anlık yakıt düzeltmelerini 0 a yaklaştıracak yeni bir ayar yapmak zorunda kalacağım. Zaten şu işi bi kere yaparsam bir dah uzun süre ellemem ya hayırlısı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
Yahu bu lpg ayarında bayağı teferruat varmış. Tam ayarladım dedim. Ben open loopta ayar yapmıştım. Şimdi elm cihazı gelsin anlık yakıt düzeltmelerini 0 a yaklaştıracak yeni bir ayar yapmak zorunda kalacağım. Zaten şu işi bi kere yaparsam bir dah uzun süre ellemem ya hayırlısı
öyle olmuyor talat. Bildikçe hep kontrol Hep ayar!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
öyle olmuyor talat. Bildikçe hep kontrol Hep ayar!

abi bi yaz bi kış yaptım mı yeter bence yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Lpg forumunda ki usta şöyle diyor

yapacaginiz lft ve sft değerlerini görerek (elm327 + androidli telefon/tablet) rölanti ve yarim gazda 8 MS değerine kadar tablodaki carpanlari ayarlayarak lft + sft toplam % değerini sifira yaklaştiracaksiniz.

8 MS üstündeki değerlerde de (10-12-14 vs) 8 MS satirindaki çarpan değerlerinin aynisi olacak şekilde carpanlarinizi ayarlayin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Benim avensis cok nazli cikti.murat hocamin yardimiyla lpg ayarlarını yaptim.400 km lamba yakmadan bindim.depom büyük.bu sabah gaz alayim dedim.eski gaz markasiz ucuz gazdi.bu sabah ipragaz aldim.arac p0420 hatasi verdi yine.beyefendiye lpg begendiremiyoruz ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Arkadaslar bir sorum olacak.Benim avensisin yolda ayarini yaptim.ltft ve stft yoldayken bile cok küçük sapmalar gosteriyor. En fazla -+3 arasinda dolasiyor.ama araci rolantiye indirdigimde stft ve ltft çıldırıyor.-20 lere dusuyor ikiside.simdi ben butun haritayi mi yuzde 20 fakirlestirecegim yoksa sadece rolanti degerlerini mi kisacagim.
Seyir halindeyken butun noktalarda tek tek mudahele ederek ltft degerine gore ayar yapmistim.gaz enj. süresi ve benzin enj suresi esit ama %20 zengin nasil oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaslar bir sorum olacak.Benim avensisin yolda ayarini yaptim.ltft ve stft yoldayken bile cok küçük sapmalar gosteriyor. En fazla -+3 arasinda dolasiyor.ama araci rolantiye indirdigimde stft ve ltft çıldırıyor.-20 lere dusuyor ikiside.simdi ben butun haritayi mi yuzde 20 fakirlestirecegim yoksa sadece rolanti degerlerini mi kisacagim.
Seyir halindeyken butun noktalarda tek tek mudahele ederek ltft degerine gore ayar yapmistim.gaz enj. süresi ve benzin enj suresi esit ama %20 zengin nasil oluyor.
Rolantide sapma varsa rolanti devrini ve ms sürelerinin olduğu yere müdahale etmek gerekir.
Ltf stft değeri eğer +5i geçmiyorsa bence dert değil. Geçiyorsa o bölgedeki gazı Kısa bilirsiniz. Çünkü araç zengin karışım da çalışıyor. Ben böyle biliyorum yanlış olmasın. Murat abi olaydı o iyi bilirdi ama pek girmeyecek galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bu arada artı eksi 3 bence güzel değer benim cihaz gelirse ve ben bu ayarı tutturursam başka ne  isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Lpg forumunda usta şöyle demis

lft ve sft görülebilen yeni nesil bir araç ise, benzinde kullanmak, ecu resetlemek gibi işlemlere gerek yok.

uygun şekilde ayarlanırsa LPG kullannımı sonucu lft değerleri sıfıra yaklaşır

şöyleki lft +15 ise sft -15 olacak şekilde enjeksiyon sürelerini ayarlanırsa, LPG de kullandıkça LFT sıfıra doğru azalır zaten.

sft doğası gereği oynak, % -15 i hassas olarak yakalayamazsınız zaten, %-10, -%15 olarak kabaca ilk ayarı yapın, bir süre kullanın LFT azalınca, daha küçük değişiklikler ile ayara uğraşırsınız.

ama lft ve sft ayarı ile uğraşmaya başlamadan önce, LPG enjeksiyon sürelerinin ideal aralıkta olduğuna emin olmak lazım, yani ne çok yüksek, ne çok düşük.

genelde minimum 3.5-4 ms (rölantide) - maksimum 14-15 ms (yolda giderken tam gaz durumunda) LPG enjeksiyon süreleri arasında olması iyi bir uygulamanın temelidir.

Ustaya sorduğumda. Ben benim ms sürelerini esitledim. Ltf stft değerleri farklı olursa ne olur dedim. Zaten esitleyince ltf stft değerleri düşer dedi. Cihaz gelse bakacağım da hayırlısı artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
1. sayfada bulunan lovato ayar kılavuzunun paylaşabilir misiniz?