Kitin obd düzeltme özelliği kapatılmış ve kablolarıda sökülmüş bence kuvvetle muhtemel ondan dolayı yapıyor,bir önceki msj'da da belirttim kablo demetindeki kablolar sadece ilgili bölümle alakalı olmuyor bazen,başka bölümlerinde haberleşmesini sağlıyor ve farklı versiyon yazılım yüklenmiş,yazılımın bir bölümünde hata olabilir yada kit desteklemiyor olabilir,herşeyi normale dönderip,öyle deneyin obd düzeltmenin kablolarını bağlayın ama kapalı kalabilir,
Enjektörlerin konumuda etkiler tabikide,doğru yerden delinmediyse geç tepkimelere sebebiyet verir zamanında yanma odasına yetişmeyen gaz yanma zamanı bittikten sonra silindir içerisine salınım yapmaya devam eder ikinci yanma zamanında tekrardan gaz gelirse fazla gaz olur silindir içerisinde bu durumda sapıtmalara sebeb olur.
Zaten düzeltme açık olsa bu sorunlar olmuyor. Kablo bağlı bile kalsa sıkıntı yaratıyor.
İşin enteresanı lpgde benzindekinden bir fark hissetmiyorum.
Valla hayretler içinde kaldım, videoda. Aynı ms ve devirde hem fakir hem zengin kalıyor ilk defa böyle bir şey gördüm, ayrıca 75 65 li değerler var corollada max25 tır orda da ışık yakar zaten, renoya has bir durum gibi geldi bana +75 -75 nedir yaa, benzinde durum nasıl aynı değerleri veriyormu?
Hüsnü hocam dün baktığımda regülatör basıncının 1.1 bar civarında olduğunu gördüm. Motorun teknik verisine baktığımda 0.9 tce 2.05bar basabilmekte. İnternette araştırdığımda opel insignia 1.6T için 1.4bara ayarlanmış lpg regülatörü. 1.6T motor da 1.3bara kadar basabiliyor sanırım. Galiba sorunum bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? İlk defa turbolu bir araç kullanıp lpg taktırınca birçok bilemediğim yeni değişken devreye giriyor.
Bahsedilen 2.05 bar mutlak basınç büyük ihtimalle 2.05-1=1.05 bar basıyor en fazla sanırım.
Hüsnü hocam dün baktığımda regülatör basıncının 1.1 bar civarında olduğunu gördüm. Motorun teknik verisine baktığımda 0.9 tce 2.05bar basabilmekte. İnternette araştırdığımda opel insignia 1.6T için 1.4bara ayarlanmış lpg regülatörü. 1.6T motor da 1.3bara kadar basabiliyor sanırım. Galiba sorunum bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? İlk defa turbolu bir araç kullanıp lpg taktırınca birçok bilemediğim yeni değişken devreye giriyor.
Bahsedilen 2.05 bar mutlak basınç büyük ihtimalle 2.05-1=1.05 bar basıyor en fazla sanırım.
Mutlu bey öncelikle nozullariniz kaç mm? Basınç 1.1 idealdir Atiker için, ha 1.2 falan yapabilirsiniz hatta 1.4 ye yapabilirsiniz ancak rölanti değerleri nasil olur onu kestiremiyirum, neden diye soracak olursanız rolantide grand enjektör en çok 2.6 ms değerine kadar inebilir onun altındaki değerlerde sürekli açık kalarak zengin karışıma neden olur, rolantide benzindeyke benzin ms değeriniz kaç? LPG deyken benzin ve LPG ms süreleri nedir ? Bunları yazabilirseniz daha iyi bir yorum yapabilirim, ayar yaparken hem rolantide zengin karışıma neden olmayacak hemde yukteyken istenilen yakıtı gönderebilecek nozul ve basınç ayarı yapmak gerekir, sorularım bunun için
Mesaj Birleştirildi: 06 Ağu, 2022 12:53
Ayrıca yeni aklıma geldi, daha bu LPG de ayar işini yeni yeni öğrendiğim dönemde arkadasimin sattığı bir Dacia Stepway vardı o satmadan önce ltft değerlerine merakımdan bakmistim +25 ti ve arıza ışığını hiç yakmamis araç, yani demek istediğim reno grubu araclarda sanırım ltft stft skalası yuksek. Oda aynen 0.9 du ana turbolu mu degilmi hatırlayamıyorum şuan
Mutlu bey öncelikle nozullariniz kaç mm? Basınç 1.1 idealdir Atiker için, ha 1.2 falan yapabilirsiniz hatta 1.4 ye yapabilirsiniz ancak rölanti değerleri nasil olur onu kestiremiyirum, neden diye soracak olursanız rolantide grand enjektör en çok 2.6 ms değerine kadar inebilir onun altındaki değerlerde sürekli açık kalarak zengin karışıma neden olur, rolantide benzindeyke benzin ms değeriniz kaç? LPG deyken benzin ve LPG ms süreleri nedir ? Bunları yazabilirseniz daha iyi bir yorum yapabilirim, ayar yaparken hem rolantide zengin karışıma neden olmayacak hemde yukteyken istenilen yakıtı gönderebilecek nozul ve basınç ayarı yapmak gerekir, sorularım bunun için
Mesaj Birleştirildi: 06 Ağu, 2022 12:53
Ayrıca yeni aklıma geldi, daha bu LPG de ayar işini yeni yeni öğrendiğim dönemde arkadasimin sattığı bir Dacia Stepway vardı o satmadan önce ltft değerlerine merakımdan bakmistim +25 ti ve arıza ışığını hiç yakmamis araç, yani demek istediğim reno grubu araclarda sanırım ltft stft skalası yuksek. Oda aynen 0.9 du ana turbolu mu degilmi hatırlayamıyorum şuan
Yeni gördüm. Benzinde de bir oynaklık var ama lpgde daha fazla gibi. Burada bakım için gittiğim ustam da 3 silindir olmasından kaynaklandığını söyledi. Bana da mantıklı geldi bir de üstüne küçük bir turbo olunca.
Bir ara detaylı bakacağım ama nozzleu doğru gösteriyordu uygulama.
Bu arada yakıt ayırma seçeneğinin işlevini bilen var mı? Atiker uygulamasında extra içinde.
son mesaj 2022 de kalmış 2019 1.6 mds araca en uygun sorunsuz Lpg kiti güncel durum hakkında bilgisi olan varmı ?
cok iyi ayar yapan bir usta bulursanız atiker grand/elit uygun bütçeli yeterli olur, yada montaj sonrası atikerde yol ayarı hassas ince ayardan anlayan yani yakıt haritasını (MAP) düzgün ayarlayacak bir Afr ustasıda işi çözer, (kendim yaparım ayarlarımı ve 6 yıldır sorunsuz kullanıyorum) eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız BRC SeQ32 olabilir (Alba yada Comfort kitleride var ama Seq32 kadar iyi değiller regülatör ve enjektörleri farklı oluyor çünkü)) Ama herşeyin özünde düzgün montaj ve düzgün ayar yapabilecek iyi USTAYA yaptırmak lazım
cok iyi ayar yapan bir usta bulursanız atiker grand/elit uygun bütçeli yeterli olur, yada montaj sonrası atikerde yol ayarı hassas ince ayardan anlayan yani yakıt haritasını (MAP) düzgün ayarlayacak bir Afr ustasıda işi çözer, (kendim yaparım ayarlarımı ve 6 yıldır sorunsuz kullanıyorum) eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız BRC SeQ32 olabilir (Alba yada Comfort kitleride var ama Seq32 kadar iyi değiller regülatör ve enjektörleri farklı oluyor çünkü)) Ama herşeyin özünde düzgün montaj ve düzgün ayar yapabilecek iyi USTAYA yaptırmak lazım
lovato konusun da ne düşünüyorsunuz, düzgün usta ara bul v.s. kendim yaparım ayarları diye düşünüyorum yatkınım bu tip işlere sizce atiker mi lovato mu sanırım ikisi harici ayar yapma imkanı veren yok son kullanıcıya
kendiniz yapacaksanız bana göre ikisi arasında çok ta bir fark yok, bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz elbetteki malzeme kalitesi olarak lovato bir tık daha ağır basar, atikerin de parçası ucuz ve yaygın, filitreleri kendinizin ucuza değiştirebilme olanağı sunar size, yani artılarını eksilerini herşeyi ortaya koyduğunuzda %50 %50 gibi bir sonuç çıkıyor:)