0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sabah giderken normal, aksam donerkende normaldi. 42+42=84 km yol yapiyorum. Dun sabah giderken normal aksam donerken yanip soner olmustu. Bu gun aksam donuste lpg filtresini degistirdim. Ben basinctan supheleniyorum.
Mayıs ayında 2020 1.6 mds Corolla aracıma Lovato obd sistemi taktırdım. B tipi nozul seçılmiş. Yolda ayar yapılmadı. Araçta 1000-1500 devir arası gazdan ayağı çekip tekrar basınca silkeleme oluyor. Montaj yapılan yere gittim normal dedi ayara baktı. Bende araştırdım kablomu sipariş ettim ve bugün yaklaşık 10 dk lık bir sürüş yaptım ve bunu kayıta aldım. Ayarda neleri düzeltmem gerekiyor. Çünkü LTFT STFT değerlerinde anormallikler gördüm. Basınç olarak gaz ve benzin mslerine bakıldığında değerlerim nasıl birde programda diğer ayarları da göstermeye çalıştım. Araç LPG ye hızlanırken 1200 rpm de ayarlı fakat tam o anda sanki arabayı anlık tutup bırakıyor gibi oluyor. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. //www.youtube.com/watch?v=kCBT0fVBSnY
Ekran kaydı almışsınız güzel etmişsiniz. Bu yöntemle kullanımlarını kayda alarak ayarlarınızı mükemmelleştirebilirsiniz. Yavaş ve hızlı yı toplayarak ilgili kutuları seçip enter deyip % olan kısma topladığınız rakamı girin ve enter layın. Sonrasında ilgili kısımlarda dolaşırken yavaş ve hızlının toplamının 0 a yakın olması gerekir. Bu arada obd düzeltme aktif değil mi %6-7 çok yüksek bir değer değil, düzeltmesi gerekir obd nin.
Obd düzeltme aktif edildi diye hatırlıyorum. Tekrar sürüşe çıkıp uzun ekran kaydı alıp sonra ilgili kutucuklarda % düzeltmeleri yapacağım. Fakat kayıt sonrası aklıma takılan, ilgili kutuyu mu yoksa ortalama olarak satırı mı düzeltmem gerekiyor ? Sonuçta düzeltmeleri araç dururken yapacağım. Düzelttiğim kutunun etrafındaki kutularda, değerler düzeltmelerden etkilenir mi ? Yani yeniden yeniden düzeltmek zorunda kalır mıyım ? Birde ayarlarda enjeksiyon tetikleme avanslı duruma getir bende şuan x1 seçili( Videoda dk 7.55 olan kısım) Valvematic motor olduğu için onu kaldırmam mı gerekiyor yoksa oradaki ayarım doğru mu ? Son sorum ise şehir içinde motor sıcakken çok marş yaptığım oluyor her seferinde benzinle marş yapıp gaza geçmesini beklemektense, Aynı menüde (dk 7.55) Sıcak motorda gazlı kalkışı seçsem ileride motor sağlığı açısından bir sakıncası olur mu ? İlginiz için teşekkürler.
2x2, 3x3 lük kutuları seçip yapabilirsiniz. Belirli devirde sarsıntı silkeleme yapıyorsa o kutular arası git gel yaptığı ve kutular arası değer farkı olduğundan gerçekleşiyor. ona göre ayarlarsınız.enjeksiyon tetikleme avansını bilmiyorum.ben kendi aracımda motor sıcakken direk lpgde çalıştır seçeneğini kullanıyorum. Şimdiye kadar 1 kez rölanti dalgalanması yaşadım kısa süreli, ilk çalıştırdığımda 500-1000 devir arası gel git yaptı 15 sn kadar. Sonra bir sıkıntı yaşamadım. Siz de deneyin bir sıkıntı yaşamazsanız kullanmaya devam edersiniz. Atmosferik motora kolay kolay birşey olmaz.
Muhtemelen sistem program hatası veriyordur,volkan ile konuyu paylaştınızmı,en azından fikir beyan edebilir,ayrıca araç turbolu olduğu için Afr ayarı yapılırken egzoz bağlantısı ile bakılması gerekebilir.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2022, 20:26:36Obd üzerinden okunandan ziyade egzozdan çıkan gazın miktarı önemli,turbo geri dönüşüm sağladığı için haritanın belirli noktalarına daha hassas ayar gerekebilir.
Oksijen sensörü wideband ise zaten o da rahatça kullanılabiliyor illaki egzoza takmak gerekmiyor böyle durumda. Benim durumda da ölçtüğü görülüyor Ümit bey. Volkan'ın grupta paylaştım da birşey yazmadı açıkçası. Hassas ayar yapıyoruz, hızlanıp yavaşlarken bakıyoruz aynı kutuda bu sefer aşırı fakirde kalıyor ya da aşırı zenginde. İlgili kutunun başlangıç ve bitişinde bir fark oluyor illaki.
Volkan bu aralar çok yoğun bende Hatay grubuna ekleme yaptırmak için aradığım zaman bakmıyor daha sonra dönüş yapıyor,bence direk kendisine özel msj atın yada gruptan tekrar hatırlatın derim,bende benzer bir arıza ile Ford Fiesta da uğraşıyorum şuana kadar sonuçlanmış değil,araç benzinde hiçbir şekilde teklemiyor ama Lpg'ye geçince düşük devirde tekliyor,2500 devir üzerinde hiçbir sıkıntı yok defalarca ayar yapıldı bujiler değişti vs ama hiçbir sonuç yok bende artık volkana umut bağladım ekime kadar idare edecez,en kısa zamanda çözmeniz dileğiyle. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2022, 21:18:05Bide obd düzeltme özelliği varsa kapatıp deneyin mğdahale ediyor olabilir.
OBD düzeltme açıkken sıkıntı yoktu zaten. Yarı otomatik şanzıman hatasına yol açtığı için komple kapatıp kablolarını çıkarmak zorunda kaldım.
Obd düzelmenin kablolarını bağlı tutup sistemden kapatın öyle deneyin bazı durumlarda kablo demetinde herhangi bir kablonun bağlı olmaması bile sıkıntı çıkarabiliyor,bide 4000 devir üstü benzin püskürtmeyi açtığınızı yazmışsınız kit ayarında benzin LPG geçiş süresi aysrlanabiliyorsa onada bakın geçişlerde süresel olarak yakıtın birini kısarken diğerini aynı oranda açar zamanlama doğru değilse oksijen sensörü fazla veya az yakıt algılar,söktüğünüz obd bağlantısı sadece obd düzeltme ile alâkalı olmayabilir,başka bir yerin haberleşmesini veya elektrik beslemesini yapabilir.
haritada ilgili kutuciklarda fakir veya zengin değerleri anlık mı veriyor sureklimi? Eğer anliksa onu görmezden gelmelisiniz Mutlu bey, zira her ne kadar iyi ayarda yapsanız aracınız turbolu olduğu için ani yakıt ihtiyacında anlık olarak yetersiz kalabiliyor enjektörler ve sanki ilgili yerdeki atamış olduğunuz değer yetmiyormuş gibi görünebiliyor, anliksa sorun etmeyin yoksa kutucuklardaki değerleri anlık fakir gorup iyice artırirsaniz (muhtemelen öyle yaptınız) bu sefer normal olması gereken ayarları zenginleştirmis olursunuz, benim aracım Corolla inanın ayarlarım çok iyi diyebilirim ancak bende bile bazen anlık stft +19 veriyor aniden kayboluyor stft normale dönüyor
Valla hayretler içinde kaldım, videoda. Aynı ms ve devirde hem fakir hem zengin kalıyor ilk defa böyle bir şey gördüm, ayrıca 75 65 li değerler var corollada max25 tır orda da ışık yakar zaten, renoya has bir durum gibi geldi bana +75 -75 nedir yaa, benzinde durum nasıl aynı değerleri veriyormu?