0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese selamlar, Bugün mazdagaraj forumumuzdaki bir arkadaşla konuştuk ve çok ilginç bir durum yaşadığını söyledi. Lpg ayarları çok bozuk olmasına rağmen arıza ışığı yakmamasını obd ye bağlamış bir lpg ustası. Ve gerçekten oksijen sensörünü sökünce arıza ışığı yanmadı, benim önerim üstüne lpg nin sigortasını söküp aracı çalıştırdığı gibi arıza ışığı sönmedi. Lpg sigortasını taktı ve arıza ışığı söndü. Yani atiker obd ayar düzeltmek yerine arıza ışığını göstermiyor. Ki bu çok büyük bir sorun açıkçası.Hiç böyle bir durumla karşılaşan var mı? OBD ayarlarından ötürü yazılımsal bir durum olabilir mi?Konuyu kısaca açıkladım, detaylı açıklaması aşağıdaki konuda mevcut.http://www.mazdagaraj.com/konular/obdli-lpg-kitleri-hakkinda.6623/
Yazışmalarımızı hatırladınız mı ? . Demek ki obd ile lamba söndürme olayında gerçeklik varmış.
Kimse yanlış anlamasın ben 2 kere atiker lpg kiti taktırdım hiç mi hiç memnun kalmadım .Artı aracımdan beni öyle soğuttu ki 2 aracımı da bu sebepten sattım .Sadece şunu söylüyorum Atiker yerli bir markamız keşke insanları bu tür yollarla kandırmak yerine adam gibi geliştirdiği bir ürünü piyasaya sunsa .Yerli demiş vatandaş taktırmış arabanın lpg ayarları rezalet obd diyerek sen aracın hata kodlarını kitle arıza lambası yakmıyor bak ayarın gayet iyi dedirt sonra gerçek ortaya çıksın . 2012 yılında Ford Fiesta araç almıştım 1.4 Brc Lpg vardı 8 ay kadar bindim araca benden önceki sahibi taktırmış .Ondan önce sıralı lpg li olarak atiker kullandım yukarıda yazdığım gibi araba sattırmıştır .Hatta lpg işine tövbe ettirmişti . Bu arabayı alırken de çok düşündüm neyse Brc diye aldım 8 ay kullandım abi dedim Lpg bu işte sıfır sorun .Çekiş rölanti ne açıdan bakarsan bak sıkıntı yok daha sonra araç küçük geldiği için sedan Corolla aldım 3 yıl benzinde bindim benzin 5 lirayı aşınca dayanamadım lpg taktırmaya karar verdim Ankara da nam yapmış servisleri araştırdım BRC ve Lovato arasında gittim geldim BRC daha önce kullandığım için Brc dedim yoluma devam ettim . 1,5 yıl oldu çok şükür sıkıntı yaşatmadı bana aracımın çekişinden gidişinden çok memnunum .Obd sistemi olmasa da arıza lambası yakmıyor . Ayar ince ve detaylı yapılıyor yapılan ayar bozulmuyor
@Mutlu Tekir (30216) kardeşim ben bu konuyu biraz kurcaladım ama bu kendi ayar yapma işi beni biraz aşar gibi. Daha doğrusu boş vaktim yok uğraşacak kadar. Önümüzdeki ay Ankara'ya gideceğim, Ankara da yol ayarı yapacak usta var mı tanıdığın? LPG kitim BRC.
Çorum terste kalıyo Mutlu. Yoksa Özenç bey aklımda. Ankaradan Samsuna giderken Çoruma sırf ona ayar yaptırmak için uğramıştım.
Bir kez ona ayar yaptırdıysan ve doğruluğundan eminsen periyodik bakım yaparken aracına aküyü de resetle abi. Ben öyle yapıyorum.
merhabalar aracım mazda 323 1999 1.8 şu mazda fakirleşmesi denen olayın aracı kendileri ama sorunum bununla ilgili değil lpg ayar ekranında belirli devirlerde aşağı yukarı gidiyor bunun sebebini bilen varmı buji kablolarım yeni ve orjinalbujiler yeni bobinlerim 252 bine kadar benzinle kullanılmış sonra ben tüp taktırdımsipariş veridm gelecekler ama bana lpg tesisatında bir parça bunu yaptırıyor gibi geliyor birde video vartecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim//www.youtube.com/watch?v=oI2kMiptyzY