0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bütün arkadaşlara selam,10 gün önce 2010 avensis elegant sahibi oldum. Daha önce 99 tam otomatik avensisim vardı. Yeni aracımı aldıktan sonra, araştırırken DH de beyzade0606 arkadaş ve birkaç arkadaş bazı konularda yardımcı oldular, sağolsunlar. b...0606 arkadaş LPG konusunda burayı tavsiye etti. Tüm sayfaları okuduktan sonra eksik kalan yerlerde sorularım olabilir. Yanıtlayacak dostlara şimdiden teşekkürler.Seviyeli bir paylaşım yerine benziyor.Herkese kazasız sürüşle dilerim.
Hayır benim
Talat adam transferlerine başlamışsın
Haftaya nasipse bende bu sayfalarda biraz ayar şeyleri bakıcam
Akü artı kutup başını söküp 5 dk beklemeniz yeterli benzin haritasını sıfırlamak için. @Ramazan ışık (30557)
hocam usta ayarı yaparken içimden "akü başını da sökmedi ama "dedim söylicektim ama ukalalık olur vs diye söylemedim
yazılanları imrenerek okuyanların sırası bura mı kablo almaya bende yeltendim taa ki şu linki görene kadar http://ozsoylpg.com/urun-detay/228_prins-vsi-2-ayar-kablosu yeni kit alsam daha makul oluyor sanırım:d2011 avensis çekiş sorunu diye başlıyacam ama başta murat hocam olmak üzere"gene mi kaçın dağılınnn" dediğini duyar gibiyim ya işin şakası da yolda ayarda yaptırdım quattro garaja hatta uzunca bi ayar oldu 40 dk falan ama gene benzinle -LPG arasında ki performans makası açık hene gene şükür iyide sizlerin işte 6.viteste gittim o dağları" yada "gram çekiş kaybı yok lpg'siz günlerime yanarım"ları okuyunca düşünmüyor değilim (sırf bu yüzden sıgaraya başlıcam:P) yaklaşık 1 hafta önce bakım yaptırdığım usta araçla teste çıkınca "LPG ayarı" düzgün değil vs dedi bende hemen sizden aldığım bilgileri sattım "nasıl yani enjektör MS'ler benzinle uyumlu değil mi " dedim sen nerden biliyosun dedi sayenizde oldukça itibarlı oldum dedim ben buna gaz ayarı yaptırdım öyle rölentide de değil yolda yapıldı dedim usta"bilmiyorum ama 300-500 km benzinle gez ondan sonra tekrar yaptırdığın yere git dedi" bende gene sizden öğrendiğim bilgilerle map haritası düzgün mü olsun yani dedim adam gene şaştı ben bunu mu yapmalayım şimdii Ankara'da 300 km şehir içi benzinle gez+yol ayarı külfetli
300km benzinde gideceğin paraya 70 km kızılcahamam mscı elektroniğe git. ayarı yaptır sonra murat abiye rakip ol . 300km benzinle gez demek saçmalıktan başka bir şey değil!
Ramazan yapacağın iş çok basit öyle usta musta lafına bakma, al bir elm 327 cihazı tak OBD2 ye telefondan kayıt al. Hem benzinde hemde lpg de. Yapacağın iş çok basit, torque konumuz var oradan iyice öğren herşeyi. Benzinde kullan kayıt al lpg de kullan kayıt al ve bunları karşılaştır. Arabanın durumunu öğrenirsin baktın sadece lpg de sıkıntılı yine ayar işine girersin ama araç benzinde nasıl bi onu öğren öncelikle. Elm işine girersen de buraya mutlaka yaz işe başlamadan önce. Hatta şimdiden diyeyim eğer elm alırsan mutlaka benzinde yada lpg den kayıt almadan önce araç kutup başını sök dakka bekle tekrar tak sonra benzinde kullan hiç lpg ye geçmeden hatta imkan varsa lpg vanasını bile kapat öyle benzinde gez kayıt al. Değerleri gör arabanı tanı sonra aynı şeyi lpg ile yap