Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112790 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
BRC sequent 32 lpg kiti taktırıp ve LPG'ye ben de bulaşmış durumdayım  :D

Kablo ve labtopumuz olsa yeterli mi ben konuya fransız kaldım biraz  :-\

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
BRC sequent 32 lpg kiti taktırıp ve LPG'ye ben de bulaşmış durumdayım  :D

Kablo ve labtopumuz olsa yeterli mi ben konuya fransız kaldım biraz  :-\

Yeni BRC kitlerinde kendiniz ayar yapamıyorsunuz şu an için. Kablocunun sayfasındaki uyarı şu şekilde,

* Sequent 32 ve son 5 ayda serviste güncelleme yapılmış my07,y10,my11 kitleri desteklemez. Bilgi alınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Maşallah dün Antalya gittik bugün geldik. 70 tl ye 450 km yol gittim, lpg 2.20 den. Maşallah tüm  dağları bölünmüş yol  hız limitinin %20 si ile aştım çekişte gidişte gram düşme yoktu. Lpg programı açık gittim şu dikkatimi çekti, gerçi bu lpg ile alakalı bir durum değil ekranda görebildiğim için yazıyorum, rampalarda ayağınızı hep sabit kökleyerek gitmeyin, open loop a geçiyor ve hızlanamıyor, ayağınızı ara ara gazdan çekin ve yine basın pedala  o zaman daha bir atik seri oluyor  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kırmızıda geçti, ama artık çok geçti...
  • 74 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Maşallah dün Antalya gittik bugün geldik. 70 tl ye 450 km yol gittim, lpg 2.20 den. Maşallah tüm  dağları bölünmüş yol  hız limitinin %20 si ile aştım çekişte gidişte gram düşme yoktu. Lpg programı açık gittim şu dikkatimi çekti, gerçi bu lpg ile alakalı bir durum değil ekranda görebildiğim için yazıyorum, rampalarda ayağınızı hep sabit kökleyerek gitmeyin, open loop a geçiyor ve hızlanamıyor, ayağınızı ara ara gazdan çekin ve yine basın pedala  o zaman daha bir atik seri oluyor  :tamam:

Masallah Allah bozmasin. Ben de Ankara-Antalya'ya gittim geldim . 36 lt ile ciktim 534 km goturdu. Gidis donus toplamda 1135 km yaptim 155 tl lpg aldim. Yakit fiyat ort 2.00 tl . Kalan 50 km'yi de benzinle geldim. Lpg'siz gunlerime yanarim da yanarim :)

Selamlar,

2015 1.6 Corolla Advance
Geç gitmek, hiç gitmemekten iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Nasıl yani open loop ta en yüksek gücü vermiyor mu araç.
Ben de dikkat ediyorum open loop a fazla düşürmemeye çalışıyorum. Sonuçta open loop motor ömrünü azaltan en önemşi husus. Bu arada bende köye gittim geldim 150km yarısı tek şerit.  Ortalama hız 71 ortalama tüketim 7.3 lpg ile yüzde 20 fazla hesap + 2tl lpg ile maşallah diyelim.

Bu arada aracın bir hatasını diğer konuda yazan bir arkadaşın söylemesiyle bulduk.
Salak araç boşta iken hızı sabitliyor. Daha sonra hızı sabit tutacağım diye  gazı 7000 devire bir anda getirip aracı bağırtıyor.
Bu çok saçma!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Masallah Allah bozmasin. Ben de Ankara-Antalya'ya gittim geldim . 36 lt ile ciktim 534 km goturdu. Gidis donus toplamda 1135 km yaptim 155 tl lpg aldim. Yakit fiyat ort 2.00 tl . Kalan 50 km'yi de benzinle geldim. Lpg'siz gunlerime yanarim da yanarim :)

Selamlar,

2015 1.6 Corolla Advance
Maşallah abim, Allah kaza bela vermesin,gerisi boş  :saygi: şükür kazasız belasız gittik geldik. Şükür hiç yolda kazada görmedik. Maşallah  :saygi:
Nasıl yani open loop ta en yüksek gücü vermiyor mu araç.
Ben de dikkat ediyorum open loop a fazla düşürmemeye çalışıyorum. Sonuçta open loop motor ömrünü azaltan en önemşi husus. Bu arada bende köye gittim geldim 150km yarısı tek şerit.  Ortalama hız 71 ortalama tüketim 7.3 lpg ile yüzde 20 fazla hesap + 2tl lpg ile maşallah diyelim.

Bu arada aracın bir hatasını diğer konuda yazan bir arkadaşın söylemesiyle bulduk.
Salak araç boşta iken hızı sabitliyor. Daha sonra hızı sabit tutacağım diye  gazı 7000 devire bir anda getirip aracı bağırtıyor.
Bu çok saçma!

Maşallah kazasız belasız günler olsun herdaim.
Open loop tanmı psikolojik mi bilmiyorum ama dediğim gibi yapınca çok fark etti koca dağları 6.vites 1beş0 la gittim valla  ::)
Okudum onu da hiç yapmadığım için denk gelmedi bana. Vitesi sadece durunca boşa alırım, debriyaja basınca zaten devreden çıkıyor. Bu arada hız sabitleyiciyi değil hız sınırlayıcıyı kullanıyorum pedala basmadan gitmek garip geliyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Murat abi. Lovato easy fast obd değil mi senin kit?
Dedemin chevrolet rezzo 1.6 110bg araç var ona takmayı düşünüyoruz.
Cut off da benzine alma ya da Cut off da zenginleştirme olayı var mıydı senin kitte
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Murat abi. Lovato easy fast obd değil mi senin kit?
Dedemin chevrolet rezzo 1.6 110bg araç var ona takmayı düşünüyoruz.
Cut off da benzine alma ya da Cut off da zenginleştirme olayı var mıydı senin kitte
Evet p dediğin kitten var bende  :tamam: neden sordun ki o özellik mi olması lazım mış? O özellik var ama her arabada kullanılan bir özellik değil diye biliyorum. Kaç model o araba? Obd bağlantısı var mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yeni BRC kitlerinde kendiniz ayar yapamıyorsunuz şu an için. Kablocunun sayfasındaki uyarı şu şekilde,

* Sequent 32 ve son 5 ayda serviste güncelleme yapılmış my07,y10,my11 kitleri desteklemez. Bilgi alınız.

Ben beklerimki buralardayımki  :rofl:

Sağolun Hocam bilgilendirme için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Evet p dediğin kitten var bende  :tamam: neden sordun ki o özellik mi olması lazım mış? O özellik var ama her arabada kullanılan bir özellik değil diye biliyorum. Kaç model o araba? Obd bağlantısı var mı?
Ya opel motorları nazlı olur fazla özellik göz çıkarmaz. Evet ltft stft değeri okunuyor. Bakalım taktırmadan haber verin yoksa sıkıntı çıkarsa hiç ellemem sanayiden mekik dokursunız diye de tehdit ettim bakalım [emoji23]

Ayna mahruti dişlisinden SwiftKey marifetiyle sevk edildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ya opel motorları nazlı olur fazla özellik göz çıkarmaz. Evet ltft stft değeri okunuyor. Bakalım taktırmadan haber verin yoksa sıkıntı çıkarsa hiç ellemem sanayiden mekik dokursunız diye de tehdit ettim bakalım [emoji23]

Ayna mahruti dişlisinden SwiftKey marifetiyle sevk edildi.
Aynen talat hocam. Opel subaplar daha narin. O nedenle güzel ayar şart. Güzel ayar içinde ltft stft okuma şart. O zamn obd şart. Hem lovato ayar yapmak çok kolay.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
 Merhaba arkadaşlar bende 1.6 mds var Kitim ise obdli kit mtm.Herşeyiyle memnunum ancak dip gaz yapınca 3000-4000 devir aralığında bir kütleme silkinme gibi bişey oluyor yavaş yavaş basarsak gaza olmuyor.Benzine alıp denedim olmuyor.Ne kadar ayar denediysem içinden çıkamadım böyle bir durumla karşılaşan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Merhaba arkadaşlar bende 1.6 mds var Kitim ise obdli kit mtm.Herşeyiyle memnunum ancak dip gaz yapınca 3000-4000 devir aralığında bir kütleme silkinme gibi bişey oluyor yavaş yavaş basarsak gaza olmuyor.Benzine alıp denedim olmuyor.Ne kadar ayar denediysem içinden çıkamadım böyle bir durumla karşılaşan varmı?

Ayar kablonuz varmı? ayar ekranından ekran görüntüsü var mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Ayar kablom var ama anlık bir olay aynı araçtan başka bir arkadaştada var ondada oluyor kronik zannediyordum ama başkada şikayetçi olan duymadım fakir karışımdan olabilirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ayar kablom var ama anlık bir olay aynı araçtan başka bir arkadaştada var ondada oluyor kronik zannediyordum ama başkada şikayetçi olan duymadım fakir karışımdan olabilirmi

Bir ayar yeri var onla çözülebilir diye düşünüyorum ama sizin ayar ekranlarını görmem lazım :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Kit mtm yazılım BRC ile aynı onda biliyorsanız tarif ile anlaşılır sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Enjeksiyon hassasiyeti en sona getirip deneyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ekstra enjeksiyon hassasiyetini en sona getiediğimde 4000 devirde gaza abanınca hafif kerkinme yaşadım geçen yola giderken daha sonra eski haline getirdim bakalım şimdi sorun olmaz inşallah

Diğer resim en son ayarlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Güncelleme
Araçta gaza abanınca kerkinme nedenim benzin takviyesi imiş. Murat abi çözdü.
Ayarladığım devire gelince anlık olarak benzin takviyesi yaparken anlık olarak geçiş sırasında hafif tekleme yapıyordu kapattım. Sorun yok benzinden farkı yok çok şükür.
Bu yaz sadece Nozzle biraz büyüteceğim. Sorun olduğundan değil sistem daha rahat çalışsın diye.

Bu arada enjektör değiştirecekler dymco enjektör çok övülüyor Prins muadili aklınızda olsun fiyat uygun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaşlar paylaşımlarınızı imrenerek takip ediyorum.kendi aracıma ayar yapma sansım yok  brc (s32) ama babamın 2004 accentinde ULTRAGAS diye bir marka takılı. araçtaki sorun aracın devrini düşürüp birden yüklenildiğinde araç lpgde tekliyor.bu epeydir böyle ayar yapan tek yer var o da cok etkili olmadı.Araçda ilginç olan neredeydse tüm lpg parçları farklı marka.Soru olarak size bende lpg kablosu almış olsam bana yardımcı olabilirsmisiniz.Kablo sonrası nasıl ayar yapmam gerektiğini paylasımlarınızı okuyarak anlamaya çalısıyorum .Olaki yapamadım benim aracımı da uzaktan bağlanılabilir mi? teşekkürler