Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112791 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Başkan, çekmişsin ekstra enjeksiyonu aşağı, hiç çaktırmıyorsun  :islik:

@Murat Köse (28015)

Yok be Mehmet bunu bu hafta sonu yaptım, malum 0W-20 yağ, şanzıman yağı, hava filtresi falan değişince farklı birşeyler deniyeyim dedim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 23:03:04
Ne bunlar?

Neye benziyor başgan  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72500
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ne bunlar?

OBD II FINE TUNING yazmış. İncenin de incesi sanırsam...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2016, 08:39:06
Yok be Mehmet bunu bu hafta sonu yaptım, malum 0W-20 yağ, şanzıman yağı, hava filtresi falan değişince farklı birşeyler deniyeyim dedim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 23:03:04
Neye benziyor başgan  :asikadam:
Kılı kırk yarmaya benziyor.
Bu arada sizin nozullar bizimkinden farklı mı? Satırlardaki değerler farklı. İlk iki alt alta kare falan... Sebep Nozul mu? Bir de f4 sayfasında extra injection benimki kapalı heralde. gereli zamanda benzin takviyesi. Sizinkinde iki sekmevar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
OBD II FINE TUNING yazmış. İncenin de incesi sanırsam...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2016, 14:39:06
Kılı kırk yarmaya benziyor.
Bu arada sizin nozullar bizimkinden farklı mı? Satırlardaki değerler farklı. İlk iki alt alta kare falan... Sebep Nozul mu? Bir de f4 sayfasında extra injection benimki kapalı heralde. gereli zamanda benzin takviyesi. Sizinkinde iki sekmevar...
Ekstra enjeksiyon hassasiyetini en sona dayanın. Bu ayar sizin ani gazlamalarda birden artan yakıt ihtiyacınıza cevap vermek için lpg ecusunun çılgınca yakıt puskirtmesi olarak algılanır ve enjektorler daha fazla ve anlık olarak yakıt puskirtmesine olanak sağlar.
Bu sayede anı dip gaz larda performans kaybı yaşanmaz. Araç benzindekine benzer şekilde çabuk hızlanır ve hizlanirken de ltft stft değerleri sapitmaz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Evet Nozullari C yapmıştım.
Ekstra enjeksiyon hassasiyetini en sona dayanın. Bu ayar sizin ani gazlamalarda birden artan yakıt ihtiyacınıza cevap vermek için lpg ecusunun çılgınca yakıt puskirtmesine olanak sağlar.
Bu sayede anı dip gaz larda performans kaybı yaşanmaz. Araç benzindekine benzer şekilde çabuk hızlanır ve hizlanirken de ltft stft değerleri sapitmaz

Süper bilgi, deniyelim bakalım ne olacak  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Evet Nozullari C yapmıştım.
Süper bilgi, deniyelim bakalım ne olacak  :tamam:
Bak dalga geçme istersen. Konu benim seni banlarim [emoji28] dalga geçiyor yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bak dalga geçme istersen. Konu benim seni banlarim [emoji28] dalga geçiyor yaa

Yok yahu dalga geçmiyorum. Pek oraları kurcalamadım ben. Bu haliyle de güzel hoşuma gidiyor çekişi gidişi.

Sen hiç denedin mi? Farkı var mı? sende şu anda o kısım nasıl?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yok yahu dalga geçmiyorum. Pek oraları kurcalamadım ben. Bu haliyle de güzel hoşuma gidiyor çekişi gidişi.

Sen hiç denedin mi? Farkı var mı? sende şu anda o kısım nasıl?
Bende köküne kadar dayalı. Sorun yok çok şükür hep öyleydi zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar abimin xtrailine yeni lovato obdII taktırmıştık. 1000 km kontrolüne gitmeden önce buradan anlatayım dedim. Araç rölantide çok titriyor ve benzinden gaza geçtiğinde kendini belli ediyor, hafiften bir sarsıntı yapıyor. Acep sorunu ne olaki?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Bu arada elm den bakamadım. Benim vitaraya olan elm buna olmadı ve bağlanamadı maalesef.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar abimin xtrailine yeni lovato obdII taktırmıştık. 1000 km kontrolüne gitmeden önce buradan anlatayım dedim. Araç rölantide çok titriyor ve benzinden gaza geçtiğinde kendini belli ediyor, hafiften bir sarsıntı yapıyor. Acep sorunu ne olaki?
Abi kabloyla baglanıp gaz ayarına bakmak gerek. Muhtemel rolanti gaz ayarı düşüktür gibi me geldi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Kızılcahamamda onlaın yeri, yakınsa direk gidiledebilir konuşarak. Aklınızda kalacağına bir baktırırsınız. İnşallah kısa zamanda az masrafla sorununuz çözülür  :saygi:
Murat bey ecuyu gonderdim. Tamir edip yolladilar. Aracin gaza gecmesinde sorun kalmadi. Onceden ilk calistirmada benzinde iken tekleme yapiyordu o sorunda gecti. Fakat simdide yokus cikarken tekliyor. Benzine aliyorum hemen sorunsuz cikiyor yokusu. Ecu tamirden gelirken kablo da almistim. Bugun bu konuyu okuyup kabloyu bagladim. Tablodaki tum degerler -2 olarak gorunuyor. Yani her satirda sutunda farkli deger yok. Torque programindan rolantide stft ortalama 0.8 ltft 21 gorunuyor. Kabloyu aldigim kisye mesaj attim. Stft normal ltf yuksek, yuksek devirlerde biraz zenginlestirmeyi deneyebilirsiniz diye cevap yazmis. Bu ayari nasil yapacagim. Yardimci olabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Murat bey ecuyu gonderdim. Tamir edip yolladilar. Aracin gaza gecmesinde sorun kalmadi. Onceden ilk calistirmada benzinde iken tekleme yapiyordu o sorunda gecti. Fakat simdide yokus cikarken tekliyor. Benzine aliyorum hemen sorunsuz cikiyor yokusu. Ecu tamirden gelirken kablo da almistim. Bugun bu konuyu okuyup kabloyu bagladim. Tablodaki tum degerler -2 olarak gorunuyor. Yani her satirda sutunda farkli deger yok. Torque programindan rolantide stft ortalama 0.8 ltft 21 gorunuyor. Kabloyu aldigim kisye mesaj attim. Stft normal ltf yuksek, yuksek devirlerde biraz zenginlestirmeyi deneyebilirsiniz diye cevap yazmis. Bu ayari nasil yapacagim. Yardimci olabilir misiniz?
Geçmiş olsun güle güle kullanın. Bu değerlerde ise aracınız %20 fakir karışımda çalışıyor. Yani gaz miktarı az geliyor. Tartarini bilmiyorum ama kablo aldığınız yerin forum sitesinde mutlaka bilenler vardır. Ekran görüntüsü alırsanız burada da yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır mutlaka. Siz kablo ile bağlanınca çeşitli ekranlardan ekran görüntüsü koyarsanız foruma iyi olur.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Mehmet Bey, sürüş karakteri olarak o bölgeleri pek kullanmadığımdan önemsemedim doğrusu. Genel ayar üzerinde bir etkileri yoktur diye düşündüm. Olmadı oraları da arttırırız. Peki Murat beyin dediği bu nozul meselesi nedir? Seninki ile benimki aynıymış. Eksisi nedir? Bir de sizin kit de lovato mu. Siz de ltft stft ona mı bakıyorsunuz ayar için?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:31:39
Al tabi arkadaşım, ben bir kapayım bu işi pirlerden nöbeti devralayım. Sana yardımcı olacam  :lol: Bu arada senin kit neydi?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 09:34:56
Talaat Bey, bu önemli açıklamalar için teşekkürler. Atiker de sanırımböyle yapılıyor. Benim bir kit de atiker. Onun durumuna bakmak için Atiker yazılımına ihtiyacım var. Nerede bulabilirm? Teşekkürler.

İnşaAllah hallolur ya. kit wentgas OBD
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
İnşaAllah hallolur ya. kit wentgas OBD
Resim yükleyin. Mantık aynı genelde yardımcı oluruz insallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Resim yükleyin. Mantık aynı genelde yardımcı oluruz insallah

tamamdır, şu anda finallerim var.
Allah izin verirse 3 haziranda mersindeyim. detaylıca yaparız İnşaAllah.
ama yapmadan önce lpg enjektörü ve bobinlerini (1.000 TL  :blink: ) değiştirsem mi?
yoksa ayar yapamassam yani sorun olduğuna kanaat getirirsek mi değiştireyim ?  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
tamamdır, şu anda finallerim var.
Allah izin verirse 3 haziranda mersindeyim. detaylıca yaparız İnşaAllah.
ama yapmadan önce lpg enjektörü ve bobinlerini (1.000 TL  :blink: ) değiştirsem mi?
yoksa ayar yapamassam yani sorun olduğuna kanaat getirirsek mi değiştireyim ?  :wacko:
Körleme iş yapılmaz.  Regülatör ve enjektör sağlığı  en basit ve kesin şekilde şu şekilde anlaşılır.
Regülatör.
Kablo bağlanıp basınç takip edilir.
Araç rolantıde ya da yolda giderken basınc   yüzde 15 gibi bir değerden daha fazla sapıyorsa  regülatör sağlığı bozulmuştur sapma daha da fazla ise değiştirilmesi gerekebilir ( bağlantılar tamam ise kaçak yoksa)

Enjektör sağlığı.
Eğer tüm ayarlamalara rağmen ltft stft değeri istenilen yere gelmiyor sürekli farklı değerler gösterirse enjektör belirtilen  dozajı veremiyor olabilir ve bozuk olduğuna kanaat getirilir.
Standart atiker ortalama 50 bin km.
Orta kalite İtalyanlar 70 bin km
Üst kalite enjektör ler ise 100bin km çalışabilir. ( öngörülen basınç altında çalışıyorsa bu geçerlidir / değerler tahminidir)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Körleme iş yapılmaz.  Regülatör ve enjektör sağlığı  en basit ve kesin şekilde şu şekilde anlaşılır.
Regülatör.
Kablo bağlanıp basınç takip edilir.
Araç rolantıde ya da yolda giderken basınc   yüzde 15 gibi bir değerden daha fazla sapıyorsa  regülatör sağlığı bozulmuştur sapma daha da fazla ise değiştirilmesi gerekebilir ( bağlantılar tamam ise kaçak yoksa)

Enjektör sağlığı.
Eğer tüm ayarlamalara rağmen ltft stft değeri istenilen yere gelmiyor sürekli farklı değerler gösterirse enjektör belirtilen  dozajı veremiyor olabilir ve bozuk olduğuna kanaat getirilir.
Standart atiker ortalama 50 bin km.
Orta kalite İtalyanlar 70 bin km
Üst kalite enjektör ler ise 100bin km çalışabilir. ( öngörülen basınç altında çalışıyorsa bu geçerlidir / değerler tahminidir)

Talat abi,
ben lpg ile 110.000 km yaptım. kii wentgas dediğin atiker yani :)
şu belirttiğin basınç değerlerini filan kablom gelince burda paylaşırım kısmetse.
o zaman yorum yaparız değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat abi,
ben lpg ile 110.000 km yaptım. kii wentgas dediğin atiker yani :)
şu belirttiğin basınç değerlerini filan kablom gelince burda paylaşırım kısmetse.
o zaman yorum yaparız değil mi ?

mehmet ölmezsek nasip olursa ben dahil bir çok abin yardım eder kafanı takma :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
mehmet ölmezsek nasip olursa ben dahil bir çok abin yardım eder kafanı takma :foto:

şu sınavlar bi bitsin de  :wacko: :wacko: :wacko: