Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Sabah giderken normal, aksam donerkende normaldi. 42+42=84 km yol yapiyorum. Dun sabah giderken normal aksam donerken yanip soner olmustu.
 Bu gun aksam donuste lpg filtresini degistirdim.
 Ben basinctan supheleniyorum.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '18
  • 62 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Sabah giderken normal, aksam donerkende normaldi. 42+42=84 km yol yapiyorum. Dun sabah giderken normal aksam donerken yanip soner olmustu.
 Bu gun aksam donuste lpg filtresini degistirdim.
 Ben basinctan supheleniyorum.
bakım saati veya modu var mı programda? Yada servise git uyarısı gibi? Atikerde öyle bir seçenek var ben off konumda kullanıyorum, açık kullananlarda ışıklar yanıp sönüyor bakım zamanı gelince, böyle birşey de aklıma geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Mayıs ayında 2020 1.6 mds Corolla aracıma Lovato obd sistemi taktırdım. B tipi nozul seçılmiş. Yolda ayar yapılmadı. Araçta 1000-1500 devir arası gazdan ayağı çekip tekrar basınca silkeleme oluyor. Montaj yapılan yere gittim normal dedi ayara baktı. Bende araştırdım kablomu sipariş ettim ve bugün yaklaşık 10 dk lık bir sürüş yaptım ve bunu kayıta aldım. Ayarda neleri düzeltmem gerekiyor. Çünkü LTFT STFT değerlerinde anormallikler gördüm. Basınç olarak gaz ve benzin mslerine bakıldığında değerlerim nasıl birde programda diğer ayarları da göstermeye çalıştım. Araç LPG ye hızlanırken 1200 rpm de ayarlı fakat tam o anda sanki arabayı anlık tutup bırakıyor gibi oluyor. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3151 kere teşekkür edildi
Mayıs ayında 2020 1.6 mds Corolla aracıma Lovato obd sistemi taktırdım. B tipi nozul seçılmiş. Yolda ayar yapılmadı. Araçta 1000-1500 devir arası gazdan ayağı çekip tekrar basınca silkeleme oluyor. Montaj yapılan yere gittim normal dedi ayara baktı. Bende araştırdım kablomu sipariş ettim ve bugün yaklaşık 10 dk lık bir sürüş yaptım ve bunu kayıta aldım. Ayarda neleri düzeltmem gerekiyor. Çünkü LTFT STFT değerlerinde anormallikler gördüm. Basınç olarak gaz ve benzin mslerine bakıldığında değerlerim nasıl birde programda diğer ayarları da göstermeye çalıştım. Araç LPG ye hızlanırken 1200 rpm de ayarlı fakat tam o anda sanki arabayı anlık tutup bırakıyor gibi oluyor. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Ekran kaydı almışsınız güzel etmişsiniz. Bu yöntemle kullanımlarını kayda alarak ayarlarınızı mükemmelleştirebilirsiniz. Yavaş ve hızlı yı toplayarak ilgili kutuları seçip enter deyip % olan kısma topladığınız rakamı girin ve enter layın. Sonrasında ilgili kısımlarda dolaşırken yavaş ve hızlının toplamının 0 a yakın olması gerekir. Bu arada obd düzeltme aktif değil mi %6-7 çok yüksek bir değer değil, düzeltmesi gerekir obd nin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ekran kaydı almışsınız güzel etmişsiniz. Bu yöntemle kullanımlarını kayda alarak ayarlarınızı mükemmelleştirebilirsiniz. Yavaş ve hızlı yı toplayarak ilgili kutuları seçip enter deyip % olan kısma topladığınız rakamı girin ve enter layın. Sonrasında ilgili kısımlarda dolaşırken yavaş ve hızlının toplamının 0 a yakın olması gerekir. Bu arada obd düzeltme aktif değil mi %6-7 çok yüksek bir değer değil, düzeltmesi gerekir obd nin.
Obd düzeltme aktif edildi diye hatırlıyorum. Tekrar sürüşe çıkıp uzun ekran kaydı alıp sonra ilgili kutucuklarda % düzeltmeleri yapacağım. Fakat kayıt sonrası aklıma takılan, ilgili kutuyu mu yoksa ortalama olarak satırı mı düzeltmem gerekiyor ? Sonuçta düzeltmeleri araç dururken yapacağım. Düzelttiğim kutunun etrafındaki kutularda, değerler düzeltmelerden etkilenir mi ? Yani yeniden yeniden düzeltmek zorunda kalır mıyım ? Birde ayarlarda enjeksiyon tetikleme avanslı duruma getir bende şuan x1 seçili( Videoda dk 7.55 olan kısım) Valvematic motor olduğu için onu kaldırmam mı gerekiyor yoksa oradaki ayarım doğru mu ? Son sorum ise şehir içinde motor sıcakken çok marş yaptığım oluyor her seferinde benzinle marş yapıp gaza geçmesini beklemektense, Aynı menüde (dk 7.55) Sıcak motorda gazlı kalkışı seçsem ileride motor sağlığı açısından bir sakıncası olur mu ? İlginiz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Obd düzeltme aktif edildi diye hatırlıyorum. Tekrar sürüşe çıkıp uzun ekran kaydı alıp sonra ilgili kutucuklarda % düzeltmeleri yapacağım. Fakat kayıt sonrası aklıma takılan, ilgili kutuyu mu yoksa ortalama olarak satırı mı düzeltmem gerekiyor ? Sonuçta düzeltmeleri araç dururken yapacağım. Düzelttiğim kutunun etrafındaki kutularda, değerler düzeltmelerden etkilenir mi ? Yani yeniden yeniden düzeltmek zorunda kalır mıyım ? Birde ayarlarda enjeksiyon tetikleme avanslı duruma getir bende şuan x1 seçili( Videoda dk 7.55 olan kısım) Valvematic motor olduğu için onu kaldırmam mı gerekiyor yoksa oradaki ayarım doğru mu ? Son sorum ise şehir içinde motor sıcakken çok marş yaptığım oluyor her seferinde benzinle marş yapıp gaza geçmesini beklemektense, Aynı menüde (dk 7.55) Sıcak motorda gazlı kalkışı seçsem ileride motor sağlığı açısından bir sakıncası olur mu ? İlginiz için teşekkürler.

2x2, 3x3 lük kutuları seçip yapabilirsiniz. Belirli devirde sarsıntı silkeleme yapıyorsa o kutular arası git gel yaptığı ve kutular arası değer farkı olduğundan gerçekleşiyor. ona göre ayarlarsınız.
enjeksiyon tetikleme avansını bilmiyorum.
ben kendi aracımda motor sıcakken direk lpgde çalıştır seçeneğini kullanıyorum. Şimdiye kadar 1 kez rölanti dalgalanması yaşadım kısa süreli, ilk çalıştırdığımda 500-1000 devir arası gel git yaptı 15 sn kadar. Sonra bir sıkıntı yaşamadım. Siz de deneyin bir sıkıntı yaşamazsanız kullanmaya devam edersiniz. Atmosferik motora kolay kolay birşey olmaz.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2x2, 3x3 lük kutuları seçip yapabilirsiniz. Belirli devirde sarsıntı silkeleme yapıyorsa o kutular arası git gel yaptığı ve kutular arası değer farkı olduğundan gerçekleşiyor. ona göre ayarlarsınız.
enjeksiyon tetikleme avansını bilmiyorum.
ben kendi aracımda motor sıcakken direk lpgde çalıştır seçeneğini kullanıyorum. Şimdiye kadar 1 kez rölanti dalgalanması yaşadım kısa süreli, ilk çalıştırdığımda 500-1000 devir arası gel git yaptı 15 sn kadar. Sonra bir sıkıntı yaşamadım. Siz de deneyin bir sıkıntı yaşamazsanız kullanmaya devam edersiniz. Atmosferik motora kolay kolay birşey olmaz.
Verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler. Dediğiniz gibi yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Ustalar merhabalar. Daha önceki araçlarımıza arkadaşımla lpg ayarı yaptığımız oldu. Ama ilk defa böyle bir oynaklıkla karşılaşıyoruz. Aynı enjeksiyon süresi-devir kutusu içinde 1 ayarladığımızda tutan değer daha sonra aynı kutuda tutmuyor. Aşırı fakir ya da aşırı zenginde kalıyor. Araç 2017 sandero stepway 0.9 tce easy-r, benzinde turbonun devreye girme devri ve öncesinde gaza yüklenince fakir kalma var ama makul seviyelerde, lpgde saçmalıyor nedense. Fakat 5. viteste yokuş yukarı dipgazda düzgün tutarken (benzin afr siyle lpg afrsi yakın), daha yavaş hızlanmaya çalıştığımda saçmaladığı yerler oluyor. Araçta ilk ayarımız değil, toplamda belki 3-4 saatten fazla gezmişizdir 2 seferde. Nozzlelar küçük kalsa haritadaki değerler normal. rölantide benzin-lpg enjeksiyonları yakın. Sizce neden olabilir?
Bir de 4bin devir üstü benzin püskürtmesini istiyordum ayarını hallettik fakat bir değişiklik olmuyor. benzin püskürttüğünü göremiyoruz. atikfast 2.12.0.0 sürümünü bir yerden buldum onu kullanıyorum. Program kaynaklı mı acaba yoksa grand böyle bir ayar mı desteklemiyor?
Teşekkürler şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
Muhtemelen sistem program hatası veriyordur,volkan ile konuyu paylaştınızmı,en azından fikir beyan edebilir,ayrıca araç turbolu olduğu için Afr ayarı yapılırken egzoz bağlantısı ile bakılması gerekebilir.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2022, 20:26:36
Obd üzerinden okunandan ziyade egzozdan çıkan gazın miktarı önemli,turbo geri dönüşüm sağladığı için haritanın belirli noktalarına daha hassas ayar gerekebilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Muhtemelen sistem program hatası veriyordur,volkan ile konuyu paylaştınızmı,en azından fikir beyan edebilir,ayrıca araç turbolu olduğu için Afr ayarı yapılırken egzoz bağlantısı ile bakılması gerekebilir.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2022, 20:26:36
Obd üzerinden okunandan ziyade egzozdan çıkan gazın miktarı önemli,turbo geri dönüşüm sağladığı için haritanın belirli noktalarına daha hassas ayar gerekebilir.

Oksijen sensörü wideband ise zaten o da rahatça kullanılabiliyor illaki egzoza takmak gerekmiyor böyle durumda. Benim durumda da ölçtüğü görülüyor Ümit bey.
Volkan'ın grupta paylaştım da birşey yazmadı açıkçası. Hassas ayar yapıyoruz, hızlanıp yavaşlarken bakıyoruz aynı kutuda bu sefer aşırı fakirde kalıyor ya da aşırı zenginde. İlgili kutunun başlangıç ve bitişinde bir fark oluyor illaki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Oksijen sensörü wideband ise zaten o da rahatça kullanılabiliyor illaki egzoza takmak gerekmiyor böyle durumda. Benim durumda da ölçtüğü görülüyor Ümit bey.
Volkan'ın grupta paylaştım da birşey yazmadı açıkçası. Hassas ayar yapıyoruz, hızlanıp yavaşlarken bakıyoruz aynı kutuda bu sefer aşırı fakirde kalıyor ya da aşırı zenginde. İlgili kutunun başlangıç ve bitişinde bir fark oluyor illaki.
Volkan bu aralar çok yoğun bende Hatay grubuna ekleme yaptırmak için aradığım zaman bakmıyor daha sonra dönüş yapıyor,bence direk kendisine özel msj atın yada gruptan tekrar hatırlatın derim,bende benzer bir arıza ile Ford Fiesta da uğraşıyorum şuana kadar sonuçlanmış değil,araç benzinde hiçbir şekilde teklemiyor ama Lpg'ye geçince düşük devirde tekliyor,2500 devir üzerinde hiçbir sıkıntı yok defalarca ayar yapıldı bujiler değişti vs ama hiçbir sonuç yok bende artık volkana umut bağladım ekime kadar idare edecez,en kısa zamanda çözmeniz dileğiyle.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2022, 21:18:05
Bide obd düzeltme özelliği varsa kapatıp deneyin mğdahale ediyor olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Volkan bu aralar çok yoğun bende Hatay grubuna ekleme yaptırmak için aradığım zaman bakmıyor daha sonra dönüş yapıyor,bence direk kendisine özel msj atın yada gruptan tekrar hatırlatın derim,bende benzer bir arıza ile Ford Fiesta da uğraşıyorum şuana kadar sonuçlanmış değil,araç benzinde hiçbir şekilde teklemiyor ama Lpg'ye geçince düşük devirde tekliyor,2500 devir üzerinde hiçbir sıkıntı yok defalarca ayar yapıldı bujiler değişti vs ama hiçbir sonuç yok bende artık volkana umut bağladım ekime kadar idare edecez,en kısa zamanda çözmeniz dileğiyle.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2022, 21:18:05
Bide obd düzeltme özelliği varsa kapatıp deneyin mğdahale ediyor olabilir.

OBD düzeltme açıkken sıkıntı yoktu zaten. Yarı otomatik şanzıman hatasına yol açtığı için komple kapatıp kablolarını çıkarmak zorunda kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
OBD düzeltme açıkken sıkıntı yoktu zaten. Yarı otomatik şanzıman hatasına yol açtığı için komple kapatıp kablolarını çıkarmak zorunda kaldım.
Obd düzelmenin kablolarını bağlı tutup sistemden kapatın öyle deneyin bazı durumlarda kablo demetinde herhangi bir kablonun bağlı olmaması bile sıkıntı çıkarabiliyor,bide 4000 devir üstü benzin püskürtmeyi açtığınızı yazmışsınız kit ayarında benzin LPG geçiş süresi aysrlanabiliyorsa onada bakın geçişlerde süresel olarak yakıtın birini kısarken diğerini aynı oranda açar zamanlama doğru değilse oksijen sensörü fazla veya az yakıt algılar,söktüğünüz obd bağlantısı sadece obd düzeltme ile alâkalı olmayabilir,başka bir yerin haberleşmesini veya elektrik beslemesini yapabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
haritada ilgili kutuciklarda fakir veya zengin değerleri anlık mı veriyor sureklimi? Eğer anliksa onu görmezden gelmelisiniz Mutlu bey, zira her ne kadar iyi ayarda yapsanız aracınız turbolu olduğu için ani yakıt ihtiyacında anlık olarak yetersiz kalabiliyor enjektörler ve sanki ilgili yerdeki atamış olduğunuz değer yetmiyormuş gibi görünebiliyor, anliksa sorun etmeyin yoksa kutucuklardaki değerleri anlık fakir gorup iyice artırirsaniz (muhtemelen öyle yaptınız) bu sefer normal olması gereken ayarları zenginleştirmis olursunuz, benim aracım Corolla inanın ayarlarım çok iyi diyebilirim ancak bende bile bazen anlık stft +19 veriyor aniden kayboluyor stft normale dönüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Obd düzelmenin kablolarını bağlı tutup sistemden kapatın öyle deneyin bazı durumlarda kablo demetinde herhangi bir kablonun bağlı olmaması bile sıkıntı çıkarabiliyor,bide 4000 devir üstü benzin püskürtmeyi açtığınızı yazmışsınız kit ayarında benzin LPG geçiş süresi aysrlanabiliyorsa onada bakın geçişlerde süresel olarak yakıtın birini kısarken diğerini aynı oranda açar zamanlama doğru değilse oksijen sensörü fazla veya az yakıt algılar,söktüğünüz obd bağlantısı sadece obd düzeltme ile alâkalı olmayabilir,başka bir yerin haberleşmesini veya elektrik beslemesini yapabilir.

Yaptık, kablo bağlıyken bile şanzıman hatası verdirdi, en sonunda bezdim kabloları komple söktüm ve sıkıntı kalmadı. Atiker programında tek bir protokolda yakıt trimlerini okuyor ama sanırım o da hata verdiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
haritada ilgili kutuciklarda fakir veya zengin değerleri anlık mı veriyor sureklimi? Eğer anliksa onu görmezden gelmelisiniz Mutlu bey, zira her ne kadar iyi ayarda yapsanız aracınız turbolu olduğu için ani yakıt ihtiyacında anlık olarak yetersiz kalabiliyor enjektörler ve sanki ilgili yerdeki atamış olduğunuz değer yetmiyormuş gibi görünebiliyor, anliksa sorun etmeyin yoksa kutucuklardaki değerleri anlık fakir gorup iyice artırirsaniz (muhtemelen öyle yaptınız) bu sefer normal olması gereken ayarları zenginleştirmis olursunuz, benim aracım Corolla inanın ayarlarım çok iyi diyebilirim ancak bende bile bazen anlık stft +19 veriyor aniden kayboluyor stft normale dönüyor

Videoya bakabilirsiniz. Mesela atıyorum 18 ms enjeksiyon süresindeki 2500-3000 aralığındaki tek kutu içindeyken ayağımı sabit tutuyorum enjeksiyon süresi aynı kalsın diye ve çok çok hafif bir hızlanma devir artışı oluyor. Kutunun başında -35 hatta -50 leri bile görebiliyorken, kutunun sonuna doğru +30 lar vs görülebiliyor. Başta öyle olması gerekli diye düzelttik, sonradan baktık mesela farklı kutuya geçip geri ilgili kutuya gelince yine değişiyor.
AFR de aşırı oynak zaten bilemiyorum. Enjektör montaj açısı ya da uzaklığı kaynaklı olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Valla hayretler içinde kaldım, videoda. Aynı ms ve devirde hem fakir hem zengin kalıyor ilk defa böyle bir şey gördüm, ayrıca 75 65 li değerler var corollada max25 tır orda da ışık yakar zaten, renoya has bir durum gibi geldi bana +75 -75 nedir yaa, benzinde durum nasıl aynı değerleri veriyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Kitin obd düzeltme özelliği kapatılmış ve kablolarıda sökülmüş bence kuvvetle muhtemel ondan dolayı yapıyor,bir önceki msj'da da belirttim kablo demetindeki kablolar sadece ilgili bölümle alakalı olmuyor bazen,başka bölümlerinde haberleşmesini sağlıyor ve farklı versiyon yazılım yüklenmiş,yazılımın bir bölümünde hata olabilir yada kit desteklemiyor olabilir,herşeyi normale dönderip,öyle deneyin obd düzeltmenin kablolarını bağlayın ama kapalı kalabilir,
Enjektörlerin konumuda etkiler tabikide,doğru yerden delinmediyse geç tepkimelere sebebiyet verir zamanında yanma odasına yetişmeyen gaz yanma zamanı bittikten sonra silindir içerisine salınım yapmaya devam eder ikinci yanma zamanında tekrardan gaz gelirse fazla gaz olur silindir içerisinde bu durumda sapıtmalara sebeb olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Valla hayretler içinde kaldım, videoda. Aynı ms ve devirde hem fakir hem zengin kalıyor ilk defa böyle bir şey gördüm, ayrıca 75 65 li değerler var corollada max25 tır orda da ışık yakar zaten, renoya has bir durum gibi geldi bana +75 -75 nedir yaa, benzinde durum nasıl aynı değerleri veriyormu?

Valla biz de hayretler içinde kaldık ilk defa karşılaştık. Benzinde de oluyor ama daha düşük rakamlarda taş çatlası 20 leri görüyor toplamda. Enteresan bir biçimde arıza ışığı yakmıyor. Acaba 3 silindir turbolu olmasından kaynaklı olabilir mi?