Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112836 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 20 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Bütün arkadaşlara selam,

10 gün önce 2010 avensis elegant  sahibi oldum. Daha önce 99 tam otomatik avensisim vardı. Yeni aracımı aldıktan sonra, araştırırken DH de beyzade0606 arkadaş ve birkaç arkadaş bazı konularda yardımcı oldular, sağolsunlar. b...0606 arkadaş LPG konusunda burayı tavsiye etti. Tüm sayfaları okuduktan sonra eksik kalan yerlerde sorularım olabilir. Yanıtlayacak dostlara şimdiden teşekkürler.
Seviyeli bir paylaşım yerine benziyor.

Herkese kazasız sürüşle dilerim.
Benim babam TOYOTA gibi adam...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bütün arkadaşlara selam,

10 gün önce 2010 avensis elegant  sahibi oldum. Daha önce 99 tam otomatik avensisim vardı. Yeni aracımı aldıktan sonra, araştırırken DH de beyzade0606 arkadaş ve birkaç arkadaş bazı konularda yardımcı oldular, sağolsunlar. b...0606 arkadaş LPG konusunda burayı tavsiye etti. Tüm sayfaları okuduktan sonra eksik kalan yerlerde sorularım olabilir. Yanıtlayacak dostlara şimdiden teşekkürler.
Seviyeli bir paylaşım yerine benziyor.

Herkese kazasız sürüşle dilerim.
hoş geldiniz beyzade0606 bendim.
[emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Hayır benim  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Talat adam transferlerine başlamışsın :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Hayır benim  :rofl:
Hahahha yanlış replik...
O karamurat repliğinde kaldı.
Talat adam transferlerine başlamışsın :)
Foruma ortak oldum.[emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Beyler atmosferik motorlar için konuşuyorum tam yükte aracınız lpg enjeksiyon süreleri kaç?
Mscsi sitesinde 13 14 geçmesin diyor. Lakin bu süreyi gecen araçlarda da bir sorun görünmüyor.
Bu konuda malumatı olan var mı acaba?
@Mutlu Tekir
@Murat Köse
@ ve adını hatırlamadığım diğer arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2109 kere teşekkür edildi
Haftaya nasipse bende bu sayfalarda biraz ayar şeyleri bakıcam :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Haftaya nasipse bende bu sayfalarda biraz ayar şeyleri bakıcam :)
Bakma kaç kurtul. [emoji23]  yardım falan da etmeyiz. [emoji51]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
yazılanları imrenerek okuyanların sırası bura mı :)

kablo almaya bende yeltendim taa ki şu linki görene kadar http://ozsoylpg.com/urun-detay/228_prins-vsi-2-ayar-kablosu  yeni kit alsam daha makul oluyor sanırım:d

2011 avensis çekiş sorunu diye başlıyacam ama başta murat hocam olmak üzere"gene mi kaçın dağılınnn" dediğini duyar gibiyim :D

ya işin şakası da yolda ayarda yaptırdım quattro garaja hatta uzunca bi ayar oldu 40 dk falan ama gene benzinle -LPG arasında ki performans makası açık hene gene şükür iyide  sizlerin işte 6.viteste gittim o dağları" yada "gram çekiş kaybı yok lpg'siz günlerime yanarım"ları okuyunca düşünmüyor değilim (sırf bu yüzden sıgaraya başlıcam:P)

yaklaşık 1 hafta önce bakım yaptırdığım usta araçla teste çıkınca "LPG ayarı" düzgün değil vs dedi bende hemen sizden aldığım bilgileri sattım :D "nasıl yani enjektör MS'ler benzinle uyumlu değil mi " dedim sen nerden biliyosun dedi :D sayenizde oldukça itibarlı oldum :D dedim ben buna gaz ayarı yaptırdım öyle rölentide de değil yolda yapıldı dedim usta"bilmiyorum ama 300-500 km benzinle gez ondan sonra tekrar yaptırdığın yere git dedi" bende gene sizden öğrendiğim bilgilerle map haritası düzgün mü olsun yani dedim adam gene şaştı :) ben bunu mu yapmalayım şimdii Ankara'da 300 km şehir içi benzinle gez+yol ayarı külfetli :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Akü artı kutup başını söküp 5 dk beklemeniz yeterli benzin haritasını sıfırlamak için.

@Ramazan ışık (30557)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
Akü artı kutup başını söküp 5 dk beklemeniz yeterli benzin haritasını sıfırlamak için.

@Ramazan ışık (30557)

hocam usta ayarı yaparken içimden "akü başını da sökmedi ama "dedim söylicektim ama ukalalık olur vs diye söylemedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
hocam usta ayarı yaparken içimden "akü başını da sökmedi ama "dedim söylicektim ama ukalalık olur vs diye söylemedim :)

Harita kötü durumdayken de ayar yapılır ama aşırı bozuk haritalarda yapılan büyük değişiklikler arıza lambası yaktırabiliyor. Her seferinde sıfırlamak gerekmiyor. Ama gerekirse biz bu konuda şanslıyız, aküyü söküp hallediyoruz.
Her araçta bu mümkün olmadığı için bilmemeleri normal, öğrenmemeleri ayıp sadece.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
yazılanları imrenerek okuyanların sırası bura mı :)

kablo almaya bende yeltendim taa ki şu linki görene kadar http://ozsoylpg.com/urun-detay/228_prins-vsi-2-ayar-kablosu  yeni kit alsam daha makul oluyor sanırım:d

2011 avensis çekiş sorunu diye başlıyacam ama başta murat hocam olmak üzere"gene mi kaçın dağılınnn" dediğini duyar gibiyim :D

ya işin şakası da yolda ayarda yaptırdım quattro garaja hatta uzunca bi ayar oldu 40 dk falan ama gene benzinle -LPG arasında ki performans makası açık hene gene şükür iyide  sizlerin işte 6.viteste gittim o dağları" yada "gram çekiş kaybı yok lpg'siz günlerime yanarım"ları okuyunca düşünmüyor değilim (sırf bu yüzden sıgaraya başlıcam:P)

yaklaşık 1 hafta önce bakım yaptırdığım usta araçla teste çıkınca "LPG ayarı" düzgün değil vs dedi bende hemen sizden aldığım bilgileri sattım :D "nasıl yani enjektör MS'ler benzinle uyumlu değil mi " dedim sen nerden biliyosun dedi :D sayenizde oldukça itibarlı oldum :D dedim ben buna gaz ayarı yaptırdım öyle rölentide de değil yolda yapıldı dedim usta"bilmiyorum ama 300-500 km benzinle gez ondan sonra tekrar yaptırdığın yere git dedi" bende gene sizden öğrendiğim bilgilerle map haritası düzgün mü olsun yani dedim adam gene şaştı :) ben bunu mu yapmalayım şimdii Ankara'da 300 km şehir içi benzinle gez+yol ayarı külfetli :)

300km benzinde gideceğin paraya 70 km kızılcahamam mscı elektroniğe git. ayarı yaptır sonra murat abiye rakip ol :tamam:. 300km benzinle gez demek saçmalıktan başka bir şey değil!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ramazan yapacağın iş çok basit öyle usta musta lafına bakma,  al bir elm 327 cihazı tak OBD2 ye telefondan kayıt al.  Hem benzinde hemde lpg de. Yapacağın iş çok basit,  torque konumuz var oradan iyice öğren herşeyi.  Benzinde kullan kayıt al lpg de kullan kayıt al ve bunları karşılaştır.  Arabanın durumunu öğrenirsin baktın sadece lpg de sıkıntılı yine ayar işine girersin ama araç benzinde nasıl bi onu öğren öncelikle. Elm işine girersen de buraya mutlaka yaz işe başlamadan önce. Hatta şimdiden diyeyim eğer elm alırsan mutlaka benzinde yada lpg den kayıt almadan önce araç kutup başını sök dakka bekle tekrar tak sonra benzinde kullan hiç lpg ye geçmeden hatta imkan varsa lpg vanasını bile kapat öyle benzinde gez kayıt al. Değerleri gör arabanı tanı sonra aynı şeyi lpg ile yap  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
300km benzinde gideceğin paraya 70 km kızılcahamam mscı elektroniğe git. ayarı yaptır sonra murat abiye rakip ol :tamam:. 300km benzinle gez demek saçmalıktan başka bir şey değil!

hocam olmadı dediğinizi yapacağım :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2016, 00:34:40
Ramazan yapacağın iş çok basit öyle usta musta lafına bakma,  al bir elm 327 cihazı tak OBD2 ye telefondan kayıt al.  Hem benzinde hemde lpg de. Yapacağın iş çok basit,  torque konumuz var oradan iyice öğren herşeyi.  Benzinde kullan kayıt al lpg de kullan kayıt al ve bunları karşılaştır.  Arabanın durumunu öğrenirsin baktın sadece lpg de sıkıntılı yine ayar işine girersin ama araç benzinde nasıl bi onu öğren öncelikle. Elm işine girersen de buraya mutlaka yaz işe başlamadan önce. Hatta şimdiden diyeyim eğer elm alırsan mutlaka benzinde yada lpg den kayıt almadan önce araç kutup başını sök dakka bekle tekrar tak sonra benzinde kullan hiç lpg ye geçmeden hatta imkan varsa lpg vanasını bile kapat öyle benzinde gez kayıt al. Değerleri gör arabanı tanı sonra aynı şeyi lpg ile yap  :tamam:

hocam çok sağolun gönül isterdi ki değer vererek konuşayim ama sizin kadar bilgim yok o yüzden düz konuşcam benzinde araba iyi gaza nazar çok iyi:) elm cihazını edinmeye çalışacağım ama oradaki negatif değerlere müdahale edemem ki zira 700 tl prins 'in kablosu ki sizin kadar o değerlerden de bi çıkarım yapabieceğimi sanmıyorum ama edinmeye çalışcam zamanla öğreniriz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Siz zaten ayar yapmayacaksınız arabanızı tanıyacaksınız  :tamam: baktınız sadece lpg de değerler kötü, gidip lpgcinin yolunu tutacaksınız.  Birinci öncelik arabayı tanımak hocam  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bu arada Memduh ustaya 10 bin kontrolüne gittiğimde arkadaşın ilk baktığı şey obd den bağlanıp 4000 devirlere yavaş yavaş çıkarak stft değerinden aracın gaz ayarına bakması oldu. Takdir ettim açıkcası. 70-80 bin km ayarı bozuk gezen arkadaşların kontrol için gittikleri bayiler ne iş yapıyor acaba sorgulamak lazım.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2109 kere teşekkür edildi
Dün gece bir süre üst devirler için kayıt aldım. sizce nasıl?

LTFT , STFT ve devir grafikleri
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Kaan iyi gibi maşallah değerler. .  Bak bir şey söyleyeyim dene bakalım nasıl tepki veriyor araç.
3500devir civarı ilerlerken araç 3 ya da 4.viteste olsun ve araç yüklü olsun en azından 2 kişi ya da rampa bir yer.
3500 devir civarı ilerlerken gaza birden aban bakalım. Anlık olarak tekleme gaz yememe sorunu var mı. Yani devirlenmede kesiklik var mı bak bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Buradan üstatlara soru sorayım. Bu lpg enjektör yeri muhabbeti hakkında.
Genelde manifolt ortasından falan delinmesi en doğru vs muhabbeti var. Neyse konu bu değil sorum şu?
Araç havayı emerken manifolt borusu içinden geçen hava aynı su geçer gibi borunun her yerinden eşit mi geçiyor yoksa dönerek vs mi geçiyor.
Motor hakkında bilgisi olan var mı acaba.?