Gönderen Konu: LPG Ayarını Kendi Yapanlar Kulübü___Video/Soru-Cevap/Kendi ayarlarınız____  (Okunma sayısı 112841 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
dün 45 km gidiş 45 km geliş tek şeritli uzun yol yaptım az rampalı genelde düz bir yol. suruç-şanlıurfa arası.
  giderken yol boyu gözlemlerim, gaza bastığım zaman, dip gaz da dahil ltf -3,9 limitinde kaldı -2,1 ile -3,9 idi gazı bırakıp kendi kendine gittiği zaman +5,4 sınırında idi motor yuksuz yani kendi giderken ltf +1,6 ile +5,4 civarı idi gaza basınca -3,9 u geçmedi.   urfa girişinde rampa iniş var  inişte araç kompresöre bindi cut ofta idi yakıt sıfır ken  ltf nin gösterdiği -7 idi gaza basınca -3,9 oluyordu bırakınca -7 oluyordu
   gelirken ltf rampanın çıkışında dip gazda bile -2,3 ü geçmedi yol boyunca da -1,8 ile -2,3 aralığında idi gazı bırakınca ve yüksüz giderken ise ltf +2 ve +4 civarında idi
   yorumlarınızı bekliyorum, ayrıca biz bu ayarları yaparken gaza bastığımız zamanı mı yani motor yukte iken olan durumu mu dikkate alacağız, çünki araç inişlerde ve motoro yük binmediğinde ltf + ya dönüyor

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2016, 00:31:30
aklıma gelen bir diğer konu da.  brc programında benzin haritası ve gaz haritası yapılan yerde sadece ne olduğunu görmek için açmıştım ve dikkatimi çekti. araç lpg rölantide iken mavi mavi bıraktığı noktalar ile benzinde bıraktığı turuncu turuncu noktalar farklı yerlerde. yanlış hatırlamıyorsam lpg de iken 640 satırında benzinde iken 680 satırında. neden acaba?
Gayet iyi ayar.  Dip gaz yapınca zaten duzeltme yapmaz onun için düşük bir değer  ya da rolantide görülen değeri gösterir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
ayarlara başlamadan önce elm327 ile dipgaz yaptığım durumlarda zengin lpg değeri veriyordu. neyse belki de dediğiniz gibi orantısal bi değerdir.
 yukarıdaki yolu bu gün tekrar yaptım ve ltf degerlerim çok değişik çıktı. +3 -3 olan değerler bu gun aynı yol aynı yuk aynı tarz sürüş ile +5 -5 çıktı bu nedendir acaba

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 00:25:54
yol dönüşü pc yi bağladım, rölantı ayar dedim +15 lik düzeltme gösterdi. kaydetmedim çıktım tekrar ayar dedim bu seferde -8 düzeltme gösterdi. eski kaydı geri yukledim rölanti ayar dedim -12 düzeltme gösterdi.
   ayrıca sormuştum ama cevabını alamamıştım tekrar sorayım. brc de soldaki rölanti ayar sağdaki yol ayar.   rölanti ayarı yeniden yaptığımda yol ayar tamamen sıfırlanır mı yoksa rölantinin sapması oranındamı değişir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
ayarlara başlamadan önce elm327 ile dipgaz yaptığım durumlarda zengin lpg değeri veriyordu. neyse belki de dediğiniz gibi orantısal bi değerdir.
 yukarıdaki yolu bu gün tekrar yaptım ve ltf degerlerim çok değişik çıktı. +3 -3 olan değerler bu gun aynı yol aynı yuk aynı tarz sürüş ile +5 -5 çıktı bu nedendir acaba

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 00:25:54
yol dönüşü pc yi bağladım, rölantı ayar dedim +15 lik düzeltme gösterdi. kaydetmedim çıktım tekrar ayar dedim bu seferde -8 düzeltme gösterdi. eski kaydı geri yukledim rölanti ayar dedim -12 düzeltme gösterdi.
   ayrıca sormuştum ama cevabını alamamıştım tekrar sorayım. brc de soldaki rölanti ayar sağdaki yol ayar.   rölanti ayarı yeniden yaptığımda yol ayar tamamen sıfırlanır mı yoksa rölantinin sapması oranındamı değişir.
Rolantideki ayardan kastiniz otomatik kalibrasyon mu. Eger oyleyse komple gaz ayarlariniz degisir. Benim yaptigim yol ayari mevcut harita uzerinde sorunlu gordugum  noktalara mudahale.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 3000
  • 4 kere teşekkür etti
Bu gün 2016 corollasi olan arkadaşım geldi.0 km araca landirenzo taktırmis.  Arıza lambasi  yanıyor dedi p0171 hatası galiba. 0 araçtan soğudum dedi. Daha önce kablo al gel ayarını yapayım dedim.bu gün 15 dakikalık yol ayari yaptım. Araç yüzde 35 fakir çalışıyor. Yahu bu kadar mi ayar yoksunu olunur. Farklı bir lpg ci ye göstermiş 300 liraya çözerim demis.cok şükür haritayı düzenledim lamba söndü.
Arkadaşın dediği şu oldu ben bu aracı şimdi kullanıyorum dedi. Bundan önce cansız ve tepkisizdi dedi. Bi Allah razı olsun kazandım. Yüzde 30 fakir çalışan araçtan ne performansı beklersin ki.
Aynı sorun benim 2015 corallamda da var.Gerçekten sıfır araçtan landirenzo sayesinde soğudum.Sürekli motor ışığı yanıyor.Yeni ayar yaptırdım 2 haftada 3 kez yandı.Yalnız bu landirenzo servisleri sizin yaptığınızı yapamayacak kadar acizler mi? Ne yapcağımı bilmiyorum artık :(
KENDİN OL YETER :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
sadece ltfs sft değerlerine göre ayar yapıncada tüm ayarlar sağlıklı olmamış oluyor.
lpg kablo sitesinde maycicek var. arkadaşta wide band afr var. bir yakınımı yönlendirdim kendisinde wide band afr cihazı var. mesela yakınımın aracı önce torque'den lfth sft değerlerine göre ayarlanmış son olarak wide band afr ile tam gaz yarım gaz ayarı yapılmış. o değerler torquede normal gözükürden araç benzinde 14:5 14:8 arasında gezinirken gazda ilk başta 11:5 11:8 arası değer vermiş. yani tam olarak ayar için wide band afr gerekli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
sadece ltfs sft değerlerine göre ayar yapıncada tüm ayarlar sağlıklı olmamış oluyor.
lpg kablo sitesinde maycicek var. arkadaşta wide band afr var. bir yakınımı yönlendirdim kendisinde wide band afr cihazı var. mesela yakınımın aracı önce torque'den lfth sft değerlerine göre ayarlanmış son olarak wide band afr ile tam gaz yarım gaz ayarı yapılmış. o değerler torquede normal gözükürden araç benzinde 14:5 14:8 arasında gezinirken gazda ilk başta 11:5 11:8 arası değer vermiş. yani tam olarak ayar için wide band afr gerekli...

Bizler torque programıyla lpg firmalarının yaptığı bozuk ayarları kendi çabamızla bir nebze daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz.Zannetmiyorumki hiç bir lpg montaj ve ayar yapan firmalarda bu cihaz bulunsun.Yol ayarı yapan firmalarda standart proğram  ve bilğisayarla bu işlemi yapıyor veya yaptım zannediyor.Çogu arkadaşta yol ayarı yapılmış değerleri görüyoruz araç fakir karışımda ayarlanmış ve ayarı yapan firma kendinden emin bir şekilde ayarların çok iyi deyip geçiştiriyor.Lpg firmalarına göre araç arıza ışığı yakmıyorsa problem yok demektir.Gönül isterki bu cihazı alıp kendi ayarımızı kendimiz en ince ayrıntısına  kadar yapalım. wide bant afr ile ilğili güzel bir yazı buldum benim gibi bilmeyenler faydalanabilirler.

http://teamhondaintegra.com/forum/index.php?PHPSESSID=a68ddc5917264be428edd7d4990b7ed7&topic=646.0
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Bildiğim kadarı ile WideBand Oksijen Sensörü AFR sensörü, diğeri normal oksijen sensörü. Avensislere 2 sensör var malum çıkış hattında. ilk baştaki AFR yani Wideband  Oksijen sensörü.

Yanlış biliyorsam birisi düzeltmesini yapsın  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
o2 sensörünün girişine taksanızda oluyor. egzoz çıkışına koysanızda fikir vermesi açısından farkı yok.
aynı şartlar altında aynı değerleri sağlamak amaç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Rolantideki ayardan kastiniz otomatik kalibrasyon mu. Eger oyleyse komple gaz ayarlariniz degisir. Benim yaptigim yol ayari mevcut harita uzerinde sorunlu gordugum  noktalara mudahale.

hayır otomatik kalibrasyon değil. map düzeltmelir bölümünde sol da rolanti düzeltmesi, sağda yol ince ayar düzeltmesi var.
sol taraftaki rölanti ayar bölümünde artırma ve eksiltme var ayrıca rolanti otomatik ayar var. işte orada rolanti otomatik ayar deyince yol ayar bozuluyormu acaba.

arkadaşlar elm 327 den okudugunuz değere göre coolant motor sogutma suyu sıcaklığınız kaçta oluyor genelde? bende nadiren 90 genel olarak 95-100 çogunluk 98 derecede oluyor, normal mi acaba ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
hayır otomatik kalibrasyon değil. map düzeltmelir bölümünde sol da rolanti düzeltmesi, sağda yol ince ayar düzeltmesi var.
sol taraftaki rölanti ayar bölümünde artırma ve eksiltme var ayrıca rolanti otomatik ayar var. işte orada rolanti otomatik ayar deyince yol ayar bozuluyormu acaba.

arkadaşlar elm 327 den okudugunuz değere göre coolant motor sogutma suyu sıcaklığınız kaçta oluyor genelde? bende nadiren 90 genel olarak 95-100 çogunluk 98 derecede oluyor, normal mi acaba ?

Cavit abinin zamanın da yazdıklarını okuduğum kadarıyla evet etkisi oluyor.  İkisi birbirini etkiliyor.
Elm cihazından okuduğunuz değeri boşverin normal araç göstergesi ne durumda.  Elm cihazını kullandığınız programa göre bile değişir bu sıcaklık okuması,  formüllere göre yazılım gösteriyor. Bende hatırladığım kadarıyla 100 dereceleri görmüştüm.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
bende bazen takip ediyorum elm cihazıyla 1 gün arayla bile aynı yolda aynı devirde farklı değerler görebiliyorum brcyle. motor sıcaklığı ise bizim opellerde 90ı göstersede elm cihazı 105leri görüyo. fanın hangi sıcaklıkta açılmasıyla ilgili sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Haftaya nasip olursa 124hp cruze ye ayar yapacağız. Emer gas lpg takılı aeb ecu var benim ecunun aynısı muhtemelen obd bağlanmamis ki sürekli lamba yakıyor.
Çok nazlı olduğunu okudum Chevrolet in inşallah arkadaşın ışığı soner de o da rahat eder. Dayanamıyorum böyle olunca :)  içim rahat etmiyor ha;)  ama kazancim iyi ;)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Haftaya nasip olursa 124hp cruze ye ayar yapacağız. Emer gas lpg takılı aeb ecu var benim ecunun aynısı muhtemelen obd bağlanmamis ki sürekli lamba yakıyor.
Çok nazlı olduğunu okudum Chevrolet in inşallah arkadaşın ışığı soner de o da rahat eder. Dayanamıyorum böyle olunca :)  içim rahat etmiyor ha;)  ama kazancim iyi ;)
Chovrolet düzgün ayar yapılırsa nazlı degil ama eğer kötü ayar ile kullanılmışsa 30 40 bin km de subap degiştirenler var.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Chovrolet düzgün ayar yapılırsa nazlı degil ama eğer kötü ayar ile kullanılmışsa 30 40 bin km de subap degiştirenler var.

Subap değiştirmiş zaten. İnşallah söndürürüz lambasini. Performans da ölü diyor zaten. Bakalım artık sadece ltft stft bakarak ayar yapacağım o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Subap değiştirmiş zaten. İnşallah söndürürüz lambasini. Performans da ölü diyor zaten. Bakalım artık sadece ltft stft bakarak ayar yapacağım o kadar
Talat hocam benzini öncelikle  sıfırlamayı unutma. İlave olarak vites değişimlerinde vs  görünen yüksek ( 30 40 50 60 ) stft degerlerine aldırma. Eğer ki ayar yaparken düzen tutmuyor ve haritanın izin verdiği en yüksek değerleri uygulamak durumunda kalırsan bilgi lpg enjektörleri gidik. [emoji16]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hocam benzini öncelikle  sıfırlamayı unutma. İlave olarak vites değişimlerinde vs  görünen yüksek ( 30 40 50 60 ) stft degerlerine aldırma. Eğer ki ayar yaparken düzen tutmuyor ve haritanın izin verdiği en yüksek değerleri uygulamak durumunda kalırsan bilgi lpg enjektörleri gidik. [emoji16]

Yapma ya. Enjektörlerin ölü olduğu böylei mi anlaşılır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Mehmet fazla tüyo verme abim, adam baksana rayiçleri yüksek tutmuş  :rofl: :rofl: :rofl: Biz Allah rızasına yaparkene o işi 1211 sayılı kanuna göre yapıyor  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Valla aynı sekil 40 binde subap degişmiş aynı motora sahip landirenzo lpg li arabaya ayar yapmaya kalktım ayar bir türlü tutmuyor. En üst degerleri girdim vs kendine gelmedi. Araç ta çekiş kaybı tekleme var. Benzinde sıkıntısız. Enjektör vs derken masraf artar diye komple kiti atiker gold ile değiştirdik. Luan sıkıntısız çalışıyor. Lpg li araba gitmeyen diyen Araç sahibi abimiz suan aracın lpg li oldugu farkedilmiyor diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Mehmet fazla tüyo verme abim, adam baksana rayiçleri yüksek tutmuş  :rofl: :rofl: :rofl: Biz Allah rızasına yaparkene o işi 1211 sayılı kanuna göre yapıyor  :rofl: :rofl: :rofl:
Hahaha.  Nereden bildin kaç tl aldığımı yada çok para aldigimi[emoji23]
Valla aynı sekil 40 binde subap degişmiş aynı motora sahip landirenzo lpg li arabaya ayar yapmaya kalktım ayar bir türlü tutmuyor. En üst degerleri girdim vs kendine gelmedi. Araç ta çekiş kaybı tekleme var. Benzinde sıkıntısız. Enjektör vs derken masraf artar diye komple kiti atiker gold ile değiştirdik. Luan sıkıntısız çalışıyor. Lpg li araba gitmeyen diyen Araç sahibi abimiz suan aracın lpg li oldugu farkedilmiyor diyor.

Yapma ya. İnşallah bende sorun olmaz [emoji56]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 9126
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar 2013 model auris aracıma prins silverlıne model lpg montajı yapıldı. Lpg hakkında araştırma yaparken bu konuyu gördüm arabaya lpg montajı yapıldıktan sonra çekişi azaldı gibi geliyor gerçi usta 1000 km olduktan sonra gel ayar yapcaz dedi ama konuyu okuyunca içim gıcıklandı bu prins silverlıne modelinede kendimiz ayar yapabiliyormuyuz

Sent from my iPad using Tapatalk