0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ama araç sahibi D konumundan başkasını kullanmadıysa taş gibi oluyor ,hele birde 270.000 km kadar Tam otomatiklerin yağına bakınca ömürlük şanzıman resmen
Niye motor kompresyonu yaptırınca şanzımana zararlı mı?
Arkadaşlar bende otomatik vites bi araç arıyorum ama bulamıyorum. 2010 ve üstü corolla mazda fokus bu araclara genelde bakıyorum. Bi tane denk getiremedim.Mazda 3 ler güzel dolu ama km yüksek yada boya değişen oluyo Corolla desen 45 binden assa yok. Fokuslarinda dizel Otomatik leri için sıkıntılı diyorlar.Acele etmiyim temiz duzgun bi sey bulayim diyorum ama günlük 100 tl kiralık arabaya vermekten bıktım
Hocam Toyota dizel otomatikten hiç korkmayınZira ben ilk aracımı 2009 corolla 1.4 d4-d dizel yarı otomatik mmt şanzıman 211.000 km'de aldım.Ufak tefek kaza kayıtları mevcut idi.Aracı Konya otojen plazada check-up'a verdik.Motor saat gibi.Kaç tane ustaya da gösterdim.En ufak bir sorun yok motorda.Dediğiniz gibi sarsıntılı vites geçişleri Oluyir biraz."E"modu(eko sürüş modu)ile vitesi kullanırsanız,cebinizi de yormaz.Bu aracı tavsiye ederim.Zaten corolla 1.4 D-4D mmt yarı otomatik modelini bilen bilir.Çok sağlam çok dayanıklı sürücüsünü üzmeyen bir araçtır.Şu an aracın 220.000'de Maşallah nazar değmesin motor on numara.Dün bir sıkıntı oldu.Ekrana bir baktım "battery check" yazıyor.Ben de zannettim ki akü azalması.Hayır değilmiş,şarj dinamosu yanmış.Acaba dedim ben bir hata mı yaptım.Ustam dedi ki bu km'ye gore normal dedi.Yani araç 220.000 km gibi bir mesafe sonra yaşattığı sorun bu oldu.Onu da usta uygu bir fiyata çözdü...Lafı çok uzattık...Siz hiç çekinmeden Corolla 1.4 D-4D dizel mmt yarı otomatik alabilirsiniz.(elbette ki yetkili servisten check-up yaptırın)yağını suyunu eksiltmeyin.İnanı. sizi üzmez...Ben şahsen tavsiye ediyorum.Tabi diğer arkadaşların da tavsiyelerini dikkate alınız...Hayırlı günler diliyorum.
Toyota'nın problemli olan şanzımanı hangi yılları arasında ve hangi modellerinde mevcut ? Mesela 2010 Auris de multimode varmı yoksa tam otomobilidir ?
Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. 2002 öncesi avensislere lpg uygulaması yapılabiliyor mu? Ve bu 98-00 modellerini tavsiye eder misiniz? 20 binliraya temiz lpgli avensis bulabilir miyiz?20bin civarında bir araba almak istersek ne tavsiye edersiniz(bagaj hacmi büyük olması tercih sebebi ancak Station Wagon ve ticarı doblo tarzı araç düşünülmüyor.)
T22 Avensis güzel araç bende ilgileniyorum bu kasayla. 98/99/2000 modeller 128 hp parçaları Carina/Corona/Rav4 ile uyumlu 2001 yılında makyajlandı 150 hp oldu fakat lpg uyumsuz diye biliyorum.