0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim de aklım şu şeffaf antifrize ermedi,içerde ne varsa baştan aşağı boşaltıp,üreticinin istediği kalitede bir antifrizi koyun derim,eğer radyatörün içini tamamen yıkayacak kalitede bir su varsa önce iç temizlik yaptırın.
Valla şeffaf olmasına rağmen kaç kez sordum antifriz olmasa - 40 olmazdı dediler. Ben temizleyip uygun antifriz koymaktan çekinmiyorum ama petek tıkalıydı ya önceden bir yerden patlatır mı kalorifer peteği değişimi için komple göğüs sökülür dediler. Tek korkum o devirdim falan patlatsa değişim kolayda kalorifer peteği korkutuyor.
Arkadaşlar araç 2008 model organik antifriz olmayabilir,o yüzden tavsiye yaparken dikkat edelim araç sahipleri konuda bilgi sahibi olmayabilir,en doğru cevap kullanım kitabında yazar oradan bakarak alınması en doğrusu fayda sağlayalım derken zarar vermek en kötüsü,motor bileşenleri farklı metallerden oluşmakta farklı sıvılar istemektedir. @Muhammet Karataş (44365) aracınızın kitapçığı duruyorsa oradan bakıp kaliteli markaların antifirizini kullanınız.