0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence en temizi kapı fitillerine vazelin sürmek,O anda bu imkansız ise, motor yag çubugunu çekip bez ile bu yagdan faydalanılabilir.Bu yapılmaz ise kapı fitilleri buzlanmada parçalanabiliyor.
abi adamlar kapıyı açamazken içerden motor kaput kolunu nasıl çekecekler de kaputu açacaklar merak ettim cevabı merakle bekliyorum )Tabi sen kapı don tutmadan yapacaksın diyeceksin ama şuanda kabul etmem başka bir cevap istiyoruz
Ayrıca silecekleri kaldırmamak gerekir yaylarının korunması için. Onun yerine gazete ile sarılabilirler. Gazetenin yaz tarihli olması tercih edilebilir. Şaka bir yana, aracın üstündeki kar çok artarsa bir miktarı temizlenebilir eğer araç hareket ettirilmeyecekse, araç üstünde bir miktar kar tabakası bırakmak dona karşı nispeten korur.
Burada görmemişlerin karı olmuş hesabı herkes otopark mafyası gibi silecekleri kaldırmış, çok komik durumda burası Arabanın üstünden kar toplamaya kalksa çocuklar silecekleri falan kıracaklar.
El freni teli donabilir bir ihtimal Yasin. Kulaktan dolma şekilde yapıyorlar öyle Murat dediğin gibi, çocuklar da farketmeden zedeleyebilir. Benimkiler zaten kaputun altında kalıyor, açmak için servis konumu var(motor dururken silecek kolu son kademeye alındığında) o zaman açılabilir. Ben gazete koyuyorum altlarına.
Benim araba evin önünde saldım çayıra mevlam kayıra mod:on vaziyette duruyo Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2015, 14:48:59Hakan abi bu silecek sistemini bi açıklar mısın? C4 mü vardı sende?
Yok Yasin, C4 yok, gerçi onun da Ds versiyonu var bir arkadaşta, içi vs baya hoş bir araç. Kimi araçlarda silecek ön kaputun hafif altında kalıyor aerodinamik etkiler de düşünüldüğünden, hatta su fıskiyeleri de görünmüyor üstten.
Su fıskiyeleri bizde de öyle kaputun altında. ben "servis konumu var silecek kolunu en alta indirince" diye geçen yeri anlayamadım
Normal konumda iken benim silecekleri yukarı doğru açamıyorsun, kaputun altında kalıyor belli miktarda. Aracı park ettikten ve motoru kapattıktan sonra silecek kolunu en alt konuma aldığımda silecekler yarım tur çalışıyor ve camda, yukarıda kalıyor. O zaman açılabiliyorlar Yasin.
Ford'larda da sanırım böyleydi olay, hatırlayamadım şimdi. Sizin aracınızın markası neydi ?
Modeli Mégane III Doğan. Aslında o silecek kolları dışarıda olduğunda rüzgardan sese de neden oluyor, bu yüzden nispeten altta kalması faydalı bence.