0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anladığım kadarıyla motora serviste fazla yağ konulmuş.Sizde yağ seviyesi aşırı konulmamış. Yağ seviyesinin aşırı olması durumunda yağ pompası, keçeler, contalar bundan olumsuz etkilenebilir. Ayrıca yağ köpürüp işlevini tam yapmayabilir. Tabi bunlar yağın çok aşırı olması durumunda sizde böyle birşey olmaz.Yanlız burada şöyle yapılabilirdi. Madem aracın yağ eksiltmesini takip edecekler. Araca koydukları yağın litresini tam olarak kaydedip bir nüshasını da size vermeliler. Böylece kaç km de ne kadar yağ eksiltmiş tam olarak tespit edilir. Fakat konulan yağ tam olarak ölçülmediyse eksilen yağ maksimum seviyeye göre hesaplanacak ve olması gerekenden eksik çıkacaktır. Bu da aracın zarar görmesini engelleme yönünde bir hareket olsa da bir yandan da müşteriyi yanıltmadır.Ayrıca seri üretim olan bu araçlarda bazılarında yağ eksiltme olurken bazılarında olmaması da başka bir muamma.Onun için Toyota dizel motorlarda kesin olarak bu sorunu çözmeli.
Bugün servisi arayıp yağın fazla dolduğunu söyledim ve çektiğim fotoğrafı mail attım.Daha sonra 4-5 kez telefonla aramama rağmen, geri dönüş olmadı. Sanırım serviste yağı fazla doldurduğunun farkında.Yarın izmir e gidip servise uğrayacağım. Fazla konan yağın çekilmesini isteyeceğim.
Merhaba arkadaşlar. Yağ eksiltmeyle ilgili mesajlarınızı tamamını okudum. Verilen bilgiler için herkese teşekkür ederim. Maalesef bu yağ eksiltme sorunu benim aracımda da meydana geldi. Geçen cumartesi (28.03.2015) aracımda çıkan uyarı sonucu " LOW OIL LEVEL" servisi aradım ve pazartesi günü arabayı servise getirmemi söylediler. Aracı götürdüm ve aracımın yağ kontrolu yapıldı. Götürmeden önce yağ çubuğunu çektiğimde min. çizgisinin 4-5 mm aşağısındaydı. 9000 km de 1.5 lt yağ yaktığı ve bu değerin normal olduğunu 1000 km başına 0,165 kg yağ yaktığını söylediler. Yağ yakma oranı 1000 km de 0,2 kg nin üzerinde olursa (araca 40000 km de S/P değişimi yapılmış. araç şuan 78.600 km de) motor blok değişimi yapılabileceğini söylediler ve aracı takibe aldıklarını söylediler. Söylediklerini normal midir? Ayrıca araca 80.000 ibikm bakımı yapıldı. Aracı bugün teslim aldım ve eve gelince yağ çubuğuna baktım. Yağ seviyesi üst noktanın yaklaşık 5 mm üzerindedir. Konulan yağ fazla mıdır?
Niyazi bey öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar bütün sorularınıza cevap vermişler bende bir ek yapmak istedim. Siz servisin ne dediğini fazla takmayın çünkü kitapçığında 1000 km de 1 lt eksiltir yazılmış yani 6000 km yağsız gidebilen süper mega deha zeka ürünü motorlara sahibiz ! Nereden kıvıracaklarını şaşırdılar siz takibi elden bırakmayın ve 0212 354 0 354 iletişim merkezini sürekli olarak arayın / şikayet edin. Fazla yağ konulduğunun belgesi elinizde var notere onaylatın ileride işinize yarabilir. ( uyanıklık yapıcaz diye tümden motorun içine etmeye ne hakları var ? )
2010 model corollamda yağ yakma sorunu ortaya çıkınca servise gittim. Sorun olabileceğini, raporları merkeze göndereceklerini, gerekirse bazı motor parçalarında iyileştirmeye gideceklerini söylediler. yaklaşık 15 gün sonra servisten aradılar ve aracı çağırdılar. Hemen aynı gün bana bir araç verdiler ve 1 hafta sonra aracımı teslim aldım. Motor blok değişimi, yağ vakum pompası, turbo değişimi ve aracım bakımı, ruhsat, muayene işlemleri vb yapılarak aracı teslim aldım. Aracı aldığımda 46 bin de idi. yakın zamanda aracı tekrar çağırıp intercoller değişimi yaptılar. şu an araç 50 binde. yağ seviyesini kontrol ettim eksiltme yok gibi. performans ve ses oldukça iyi. yakıt tüketimine gelince; kış şartlarında net bir sonuç elde etmek mümkün olmazken kış lastiklerini çıkardıktan sonra 50tl lik mazot aldım. düzceden boluya gittim(yaklaşık 45 km). Bolu dağını bilenler ne kadar yokuş çıktığımı bilirler. aynı gün döndüm düzce de şehir içi kullandım. yarın tam 1 hafta olacak 240 km yol yaptım halen 75 km yapabilirsin diyor bilgisayar ortalama ise 5.1 gösteriyor. durum bundan ibaret. Bahsettiğim servis düzce deki servisi. toyota servisleri genellikle ilgilidirler. servisin ilgilenmediği durumlarda merkez ile iletişime geçtiğiniz taktirde mutlaka çözüm üretirler.
Gökhan Bey,Servisle görüşmem sonucunda motora fazla yağ konduğunu kabul ettiler. Fakat anlamadığım servisin konulan yağın 50 ml fazla olduğunu söylemesi. Sanayide 20 yıllık yağ işi yapan bir arkadaşın yanına uğradım ve bana motora konan yağın 200-250 ml fazla olduğunu söyledi. Servis aklınca uyanıklık yaptığını sanıyor. Bende aracımı bir daha ki bakıma kadar devirli kullanacam. Bakalım görecez neler olduğunu. Mutlaka araç yağ yakacak ve bende motor değişimi isteyeceğim.
Nesip bey adınıza sevindim öncelikle geçmiş olsun. Benim aracımdada malesef Mümin bey gibi sadece motor blok değişimi yapılırken vakum pompası ve turbo atlandı. Uyarmama rağmen yapmadılar. Sonuç 9100 kmde 1,9 lt yağ eksiltti. Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2015, 22:11:08Niyazi bey tüm belgelerinizi saklayın ileride lazım olacak gibi görünüyor. Takipteyim, bende gelişmeleri eş zamanlı yazacağım.
Merhabalar arkadaşlar.. Yeni üyeyim; hepiniz selamlıyorum.. Eski bir Toyotacı; uzun bir süredir de yine kardeş firma olan Daihatsu kullanıcısıyım.. Tam bir Japon hastasıyım. Başka araç kullanmaya da, ömür vefa yettikçe pek niyetim yok doğrusu.. Gelelim sadede; arkadaşlar ben serbest avukatlık yapıyorum. Bir başka forumdan bir arkadaşım uzunca bir süre önce arayıp sizin seri Toyota aracı olduğunu, yağ yakma şikayeti olduğunu ifade etmişti. Rutin bakımlarına sürekli gidip gelen, disiplinli biridir. Getir bakalım evrakları dedim. Geldi oturduk konuştuk. O muhakkak dava açmak istiyordu. Nihayetinde dosyasını açtık; dosya bilirkişiye gitti. Aracı incelediler, egzosttan bir cihazla değerlendirme yaptılar ve rapor geldi. Aracın yağ yakıyor oluşu, bu durumun bir gizli ayıp teşkil ediyor oluşu ve iade alınması gerektiği konusunda rapor sundular mahkemeye.. Bizim arkadaş da fatura bedelinin iadesini istemişti. (Toyota dan soğuduğunu, başka marka araç almak istediğini belirterek).. Neticede Ankara 1 Tüketici mahkemesi bizim isteğimiz doğrultusunda karar verdi. Karar yazılıp tebliğ edildikten sonra Toyota merkezi biraz sıkıştırdım "mağdur ettiniz müvekkili; basını çağıracağım v.s. v.s." diye.. Toyota merkez, kendi aralarında değerlendirme yapacaklarını belirttiler ve bir teklifle döndüler.. 2011 Model MTM D4D aracı teslim edip, üzerine 15000 TL vermek kaydıyla en üst paket dizel navigasyonlu Toyota Corolla teklifiyle geldiler.. Arkadaşım da kabûl etti.. Diyeceğim şu ki; sakın vazgeçmeyin; gerekeni yapmıyor ise Toyota, siz gerekeni yapın; patlatın davayı gitsin! Dava sonucunda onlar sizin elinizde olacaklar çünkü. 2. el araç alanlar da bu imkândan yararlanabilir bu arada.. Yalnız satın aldıkları noter belgesindeki evrakta yazan meblağ üzerinden faydalanabilirler. Çünkü garanti şahsa verilmez; teslim edilen mala verilmiş varsayılır. ALJ ne yazık ki Sabancı lı zamanlarda ki kadar disiplinli değil.. Bizim Daihatsu nun da distribitörlüğünü bir süre yapıp, sonradan Toyota ya geçmişlerdi.. Daha kat etmeleri gereken çok yol var.. O yolun sonuna varana kadar da bu firmayı, eğer üzerine düşeni yapmıyorlarsa Dava yoluyla ıslah etmek şart.. Toyota bunu haketmiyor; ancak Alj de ne yazık ki disiplinsiz..