0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, aracı bugün teslim aldım, blok değişimi yapıldı. Faturada yarım motor değişimi, komple motor gövdesi, conta takımı, o rign, conta silidir kapak, depriyaj rulman ayırıcı (bu parça niye değişti pek anlam veremedim) motor yağı , filtre ve şanzıman yağı değişmiş görünüyor. Ben aracı teslim aldığımda buradan tecrübeyle motor yağını kontrol ettirdim. Maxsimum çizgisinin 3-5 milim aşağısındaydı. Motor rodaj devresi diye 3000 devri pek aşmadan kullanmamı tavsiye ettiler. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.
Mümin bey hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun . Benim araçta da blok değişimi sonrası yağ 5 mm kadar aşağıdaydı . Anlaşılan önceden fazla kattıkları yağı tahsil ediyorlar . Bu arada benim anlamadığım motoru değişmiş araca makine eksik yağ katarken aynı makine sorunlu araca nasıl fazla yağ katıyor .
Merhabalar Dun Ankara Toyana fazla koydukları yağı bosaltmaları için gittim, sanki adamların babasını oldurmus gibi bir tafra bir tafra. Neymis efendim guvensizlik duyuyormusum. Hem yaptıkları isi duzeltiyolar arkasında duramıyolar hemde ben guvensizlik gosteriyormusum. Toyota=sorunsuzluk=servis kalitesi denklemi bozulmuzs galiba Toyota=sorun=servislerde şark kurnazlığı na dönmüş.
yağ çubuğunda seviye nasıl olmalı. benim hiçbir zaman max. çizgisinde değildi. merak edip baktım az önce max çizgisinden 1 parmak aşağıda. yarımın biraz üstünde. 21000 de de hemen hemen aynı yerdeydi şimdi km 28000 de arkadaşlar normal olanın fotosunu çekip paylaşabilirmisiniz..
Resim ekte. Km de neredeyse 7000 olmuş. İlk baştan beri seviyede bir değişme yok ben sürekli fazla yağ kattıklarından kendileri fazla yağ katmamaları konusunda uyarmıştım bu sefer eksik yağ kattılar.
normal olan bu mu? önceki benzinli corollam gram eksiltmezdi karartma yapmazdı. ilk kez dizel kullanıyorum benim aracıma en son 20000 de 3.9 lt 5w/30 yağ koyulmuş gözüküyor.az önce foto çektim rengi/ seviyesi normalmi?
Ayni olay benimde basima geldi aracia 77 bin km ye kadar yag eksilterek bindim tum yah degisim evraklarini toplayip mahkemeye basvurdum ve sonucum guzel oldu. Yeni kasasi ile ustune az fark koyarak almistim
Arkadaşlar araç yağ eksik uyarısı verdiğinde yazı devamlı göstergede kalıyormu ? yoksa birdefa yanıp birdaha yanmıyormu. benim aracımda birdefa uyarı yazı ile belirdi, daha sonra hiç göremedim o uyarıyı.