0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut kardeşim bu yap boz'dan kurtulduğunu sanıyordum.
Abi kurtuldum . Çok şükür benim aracımda şu an sorun yok . Umarım herkesin mağduriyeti giderilir . Zaten 5 aya aracıda değiştiriyorum alan kişide umarım sorunsuz uzun seneler kullanır .
Evet aracındaki sorunun bittiğini biliyorum benim söylemek istediğim satmış olduğun yönündeydi ama satacağını yazmışsın hayırlı olsun.
Merhabalar Yaklaşık 1 yıl önce ikinci el olarak 2009 trafik çıkışlı 2010 model 1.4 D-4D mmt corolla aldım. Bu yağ eksiltme problemi benim arabada da var. Ankara da Birkac servise danıstıgımda 30000 den sonra arabanın dısarda islem gordugunu (aldıgımda 65000 de idi simdi 80000km) bundan dolayı 80000 bakımının kendileri tarafından yapılması gerektiğini ve 10000 km sonunda takip edilerek fotoğroflanarak genel merkeze danışılacağını gelen cevap olumlu olursa yarım motor değişimi yapacaklarını söylediler. Bu normal bir sureç midir? Yoksa servisler fırsatçılık mı yapıyorlar? Biz bu işe girişelim mi yoksa sat kurtul yoluyla baska bir garibanın bası mı agrısın? Konu ile ilgili deneyimli arkadaşların yardımlarını ve fikirleri benim için çok önemli. Birde bu motorların çinde uretildiği bilgisi gercekten doğrumu? Yardımlarınızı bekliyorum.
Cem bey merhabalar. öncelikle geçmiş olsun. aracınız 90 bg 205 N/M midir? 80.000 km bakımı yapıldıktan sonra 90 bine gelindiğinde ne kadar sarfiyat var onu ölçmek amacıyla böyle demiş olmalılar. servisleri artık sevmem ama bu yaklaşımları doğrudur. yarı motor blok değişimi yapılan bazı arkadaşların sıkıntıları çözüldü ancak üzülerek söylüyorum ki benimle birlikte bazı arkadaşların yağ yakma sorunu çözülmedi. toyota da çalışan bir arkadaşın söylediğine göre bizim d-d4 motorlar Güney Kore'de üretilmiş. güney kore'de fabrika var mı yok mu? sallıyor mu bilmiyrum yalansa onun yalancısıyım.
Evet Oguz Bey araç 6 ileri mmt 205 nm lik motor herhalde ilk üretimlerden. Bizde deneyelim sansımızı servisten randevu alalım insallah muradımıza ereriz. 80000 bakımı için 750-800 tl fiyat veriyorlar galiba normal midir?Bu arada Ankara 'da bu işlemler için tavsiye edebileceginiz servisler var mı? Bir de özelden Suat Kaya diye bir arkadas mesaj atmıs kendisine ozelden msj atamadıgım için buradan teşekkür ederim. Ben kimsenin ahını almak istemediğim için sat kurtul olayına girmiyorum uğraşıp yaptırıcam ondan sonra da inşallah uzun yıllar binmek nasip olur. Ankara'lı toyotacılardan servis tavsiyesi bekliyorum.Aklımda su an Toyan var.Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 00:04:25 Suat Bey mailiniz doldugu icin ozelden yazamadım. 80000 de sanzıman yagı gibi bilimum sıvılar değisiyomus galiba o zaman 750-800 iyi herhalde
Cem bey 40 bin ve 80 bin bakımlar diğer bakımlara göre daha ağır bir bakım oluyor.bakım yapıldıktan sonra verilecek iş emrinde de görebilirsiniz. benim 40 bin bakımı 800 tl civarlarında olmuştu. neden bu kadar fazla tutuyor diye sorduğumda bu cevabı almıştım. Ben istanbul'da ikamet ediyorum o yüznden Ankara'da hangi servis iyidir bilemiyorum.suat bey msj kutunuz dolu olduğu için bende size ulaşamadım. bilginize.
40bin km bakımını geçen ay 460TL ye yaptırdım, 800tl çok para.
Aydın bey ben ki toyota firmasından soğumuş ve servislerin konuşmalarını savunacak en son kişiyim. şuana kadar bu başlık altında hiç bir şekilde yalan konuşmadım. Buyrun ek resimlerde 40 bin bakımım ve bahsettiğim iş emirleri. 70 liralık silecek camları haricinde bakımım 720 tl tutmuştur. sizinde iş emriniz duruyorsa fotoğrafını koyun ve neyin farklı yapıldığını karşılaştıralım.[attach=1]
Merhabalar Dun Ankara Toyanda 80000 bakimini yaptirdim. Bakim sonunda araci teslim alirken yetkiliye yagina bakabilir miyiz diye sordum ve beraber kontrol ettik. Seviye ust cizginin yarim cm yukarisindaydi. Yetkiliye fazla koymussunuz dedigimde yagi makinenin bastigini 4.1 litre otomatik bastigini fazla olmadigini fazla olsa bile fazla miktari zaten aracin yakacagini soyledi. Mesai bitimi oldugu ve cok fazla konuyla ilgili bilgim olmadigindan tamam o zaman deyip ayrildim. Simdi arac yag eksiltme problemi oldugundan takip edilecek. Bu yag durumu normal midir acaba? Konuyla ilgili bilgisi olan var mi? Yardimlarinizi bekliyorum.
Fazla yağı özellikle katıyorlar ki araç bakım aralığında yağ lambasını yakmasın . Zaten araç yağ yaktığından o fazla yağda yanacak ama o fazla kattıkları yağ aracı 1500-2000 km idare ediyor . Ben yağları kendim götürdüğüm ve üstüne uyarmama rağmen hep fazla kattılar . Yağ durumu da ne yazık ki normal değil .
Mahmut hocam şimdi aracı takibe aldılar belli bi seviyenin üstünde yag eksiltiyosa üretim hatası kapsamında gerekli değişimleri yapacaklar. Şimdi bu fazla yağdan dolayı problem yaşar mıyım. Bana sonra sizin aracınız kabul edilebilir değerlede yağ eksiltiyo derler mi yoksa araç gerekeni yapıp o yagıda guzelce içer mi? Hani gidip vakumla ust cizgi seviyesine gelene kadar cektirsem mi diye dusunmuyo deilim. Ya da fotograflayıp saklasak ise yarar mı?