Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #260 : Ocak 13, 2015, 19:21:13 »
Mahmut kardeşim bu yap boz'dan kurtulduğunu sanıyordum.

Abi kurtuldum . Çok şükür benim aracımda şu an sorun yok  . Umarım herkesin mağduriyeti giderilir . Zaten 5 aya aracıda değiştiriyorum alan kişide umarım sorunsuz uzun seneler kullanır .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Ocak 13, 2015, 19:21:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Ocak 13, 2015, 19:24:36 »
Abi kurtuldum . Çok şükür benim aracımda şu an sorun yok  . Umarım herkesin mağduriyeti giderilir . Zaten 5 aya aracıda değiştiriyorum alan kişide umarım sorunsuz uzun seneler kullanır .

Evet aracındaki sorunun bittiğini biliyorum benim söylemek istediğim satmış olduğun yönündeydi ama satacağını yazmışsın hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #262 : Ocak 13, 2015, 19:56:44 »
Evet aracındaki sorunun bittiğini biliyorum benim söylemek istediğim satmış olduğun yönündeydi ama satacağını yazmışsın hayırlı olsun.

Yok abi araba daha bende ötv muafiyetli olduğundan 5 ay daha beklemem lazım . Ama bu sene Temmuz 15 te günü doluyor ondan sonra satacağım . Yeni araba olarakta o anki maddi duruma da bağlı olarak ya skoda octovia ya audi a3 yada focus almayı düşünüyorum net karar için tabi bu üç aracıda inceleyip test etmem lazım bunları nette araştırmalarım sonucu söylüyorum . Hayırlısı olur inşallah .   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Ocak 15, 2015, 21:03:50 »
arkadaşlar bu yağ eksiltme yeni araçların  hepsindemi var, vw 1.4 tsi lerdede varmış. bide aklıma takılan birşey var, aracı hep yüksek devirde kullanmakta yağ sarfiyatına yol açarmı bu araçlarda. ben genelde devirli kullanırım. daha devirli kullandıkça daha fazla yağ yakıyor gibi. sizlerin kullanımı nasıl merak ediyorum, kuzenimde 2013 model fiesta 1.0 ecobost ar, corolladan alışkın olduğum için onunda yağ çubuğunu çektim baktım bakımına daha çok varken yağ çubuğun en alt çizgisindeydi , kuzenim de aşırı derecede hassas kullanıyor kafam karıştı her yönden :S . aracım şuan 29 binde , acaba adam akıllı kullanıp bi 10 bin km daha mı denesem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Ocak 15, 2015, 21:06:28 »
Sıkıştırma oranı yüksek olan birçok motorun yağ sarfiyatının yüksek olması normaldir diye düşünüyorum. 1.4 TSI'da, 1.0 EB'ta yüksek sıkıştırma oranına sahip olduğuna göre sanırım bu durum olağan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2010 model yağ eksiltme
« Yanıtla #265 : Ocak 17, 2015, 17:20:06 »
 Merhabalar
 Yaklaşık 1 yıl önce ikinci el olarak 2009 trafik çıkışlı 2010 model 1.4 D-4D mmt corolla aldım. Bu yağ eksiltme problemi benim arabada da var. Ankara da Birkac servise danıstıgımda 30000 den sonra arabanın dısarda islem gordugunu (aldıgımda 65000 de idi simdi 80000km) bundan dolayı 80000 bakımının kendileri tarafından yapılması gerektiğini ve 10000 km sonunda takip edilerek fotoğroflanarak genel merkeze danışılacağını gelen cevap olumlu olursa yarım motor değişimi yapacaklarını söylediler. Bu normal bir sureç midir? Yoksa servisler fırsatçılık mı yapıyorlar? Biz bu işe girişelim mi yoksa sat kurtul yoluyla baska bir garibanın bası mı agrısın? Konu ile ilgili deneyimli arkadaşların yardımlarını ve fikirleri benim için çok önemli. Birde bu motorların çinde uretildiği bilgisi gercekten doğrumu? Yardımlarınızı bekliyorum. 
2010 Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Ocak 17, 2015, 19:14:47 »
Merhabalar
 Yaklaşık 1 yıl önce ikinci el olarak 2009 trafik çıkışlı 2010 model 1.4 D-4D mmt corolla aldım. Bu yağ eksiltme problemi benim arabada da var. Ankara da Birkac servise danıstıgımda 30000 den sonra arabanın dısarda islem gordugunu (aldıgımda 65000 de idi simdi 80000km) bundan dolayı 80000 bakımının kendileri tarafından yapılması gerektiğini ve 10000 km sonunda takip edilerek fotoğroflanarak genel merkeze danışılacağını gelen cevap olumlu olursa yarım motor değişimi yapacaklarını söylediler. Bu normal bir sureç midir? Yoksa servisler fırsatçılık mı yapıyorlar? Biz bu işe girişelim mi yoksa sat kurtul yoluyla baska bir garibanın bası mı agrısın? Konu ile ilgili deneyimli arkadaşların yardımlarını ve fikirleri benim için çok önemli. Birde bu motorların çinde uretildiği bilgisi gercekten doğrumu? Yardımlarınızı bekliyorum.
Servisin verdiği bilgiler doğru, bence bakımını yaptırıp, gerekli ise motorunu garantiden degistirirsiniz, Toyota sorunla ilgili herşeyi üstleniyor, satıp kurtulacak bir durum yok, motorların Çin de üretildiğini sanmıyorum.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 77900
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 model yağ eksiltme
« Yanıtla #267 : Ocak 18, 2015, 13:39:49 »
Merhabalar

Cem bey merhabalar. öncelikle geçmiş olsun. aracınız 90 bg 205 N/M midir?
80.000 km  bakımı yapıldıktan sonra 90 bine gelindiğinde ne kadar sarfiyat var onu ölçmek amacıyla böyle demiş olmalılar. servisleri artık sevmem ama bu yaklaşımları doğrudur.
yarı motor blok değişimi yapılan bazı arkadaşların sıkıntıları çözüldü ancak üzülerek söylüyorum ki benimle birlikte bazı arkadaşların yağ yakma sorunu çözülmedi.
toyota da çalışan bir arkadaşın söylediğine göre bizim d-d4 motorlar Güney Kore'de üretilmiş. güney kore'de fabrika var mı yok mu? sallıyor mu bilmiyrum yalansa onun yalancısıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Ocak 18, 2015, 17:13:40 »
  Arkadaşlar geçen hafta itibarıyla aracımı motor blok değişimi için servise bırakmış durumdayım, kısmetse önümüzdeki hafta sonu aracı alacağım. Gelişmeleri buradan paylaşacağım, hayırlısı olur inşallah diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Ocak 18, 2015, 23:08:29 »
Cem bey merhabalar. öncelikle geçmiş olsun. aracınız 90 bg 205 N/M midir?
80.000 km  bakımı yapıldıktan sonra 90 bine gelindiğinde ne kadar sarfiyat var onu ölçmek amacıyla böyle demiş olmalılar. servisleri artık sevmem ama bu yaklaşımları doğrudur.
yarı motor blok değişimi yapılan bazı arkadaşların sıkıntıları çözüldü ancak üzülerek söylüyorum ki benimle birlikte bazı arkadaşların yağ yakma sorunu çözülmedi.
toyota da çalışan bir arkadaşın söylediğine göre bizim d-d4 motorlar Güney Kore'de üretilmiş. güney kore'de fabrika var mı yok mu? sallıyor mu bilmiyrum yalansa onun yalancısıyım.

Evet Oguz Bey araç 6 ileri mmt 205 nm lik motor herhalde ilk üretimlerden. Bizde deneyelim sansımızı servisten randevu alalım insallah muradımıza ereriz. 80000 bakımı için 750-800 tl fiyat veriyorlar galiba normal midir?Bu arada Ankara 'da bu işlemler için tavsiye edebileceginiz servisler var mı? Bir de özelden Suat Kaya diye bir arkadas mesaj atmıs kendisine ozelden msj atamadıgım için buradan teşekkür ederim. Ben kimsenin ahını almak istemediğim için sat kurtul olayına girmiyorum uğraşıp yaptırıcam ondan sonra da inşallah uzun yıllar binmek nasip olur. Ankara'lı toyotacılardan servis tavsiyesi bekliyorum.Aklımda su an Toyan var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 00:04:25
Suat Bey mailiniz doldugu icin ozelden yazamadım. 80000 de sanzıman yagı gibi bilimum sıvılar değisiyomus galiba o zaman 750-800 iyi herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #270 : Ocak 19, 2015, 00:31:26 »
Evet Oguz Bey araç 6 ileri mmt 205 nm lik motor herhalde ilk üretimlerden. Bizde deneyelim sansımızı servisten randevu alalım insallah muradımıza ereriz. 80000 bakımı için 750-800 tl fiyat veriyorlar galiba normal midir?Bu arada Ankara 'da bu işlemler için tavsiye edebileceginiz servisler var mı? Bir de özelden Suat Kaya diye bir arkadas mesaj atmıs kendisine ozelden msj atamadıgım için buradan teşekkür ederim. Ben kimsenin ahını almak istemediğim için sat kurtul olayına girmiyorum uğraşıp yaptırıcam ondan sonra da inşallah uzun yıllar binmek nasip olur. Ankara'lı toyotacılardan servis tavsiyesi bekliyorum.Aklımda su an Toyan var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 00:04:25
Suat Bey mailiniz doldugu icin ozelden yazamadım. 80000 de sanzıman yagı gibi bilimum sıvılar değisiyomus galiba o zaman 750-800 iyi herhalde :)

Cem bey 40 bin ve 80 bin bakımlar diğer bakımlara göre daha ağır bir bakım oluyor.bakım yapıldıktan sonra verilecek iş emrinde de görebilirsiniz. benim 40 bin bakımı 800 tl civarlarında olmuştu. neden bu kadar fazla tutuyor diye sorduğumda bu cevabı almıştım. Ben istanbul'da ikamet ediyorum o yüznden Ankara'da hangi servis iyidir bilemiyorum.

suat bey msj kutunuz dolu olduğu için bende size ulaşamadım. bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '17
  • 71 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Ocak 19, 2015, 13:15:51 »
Merabalar arkadaşlar sorun vardı konuyla ilgili buraya yazamadım bir türlü bazı Arkadaşları rahatsız ettim özel mesajlar la kusura bakmasınlar.  gelelim asıl konuya :-)
2011 model d4d mmt corolla aldım yaklaşık 4 ay oldu 68000 km şu anda aracım ve yağın eksik olduğunu farkettim önce yağ tam süzülmedi karter e diye umursamadım yağ lambasını yakınca kendi imkanlarımla yağ ekledim ve internette tesadüf eseri bu yağ eksiltme sorunuyla karşılaştım en yakın yetkili servisi aradım ve sorunumdan bahsettim burada ki arkadaşların yazdıklarını okuduğum için toyotanın yayınlamış olduğu tsb den ve kronik olduğu için 7 yıl içerisinde şikayet eden herkesin toyota tarafından  sorunu çözüleçeğini belirttiğini belirtim. Kabul ettiler ve randevu verildi 70000 km e göre bakım yapılıp kontrol altına alınması gerektiği belirtildi. kabul ettim yağ eksiltiği için not  düşürdüm aracın bakımı bitti bana arac teslim edildi verilen evraklarda ve faturada aracın yağının  eksik olduğu ve vakum pompasının kırık olduğu belirtildi. Merkeze mail atılacağı yağ eksiltiği aracın belli olduğu kesin olmamakla beraber vakum ve blok değişimi yapılabileceği belirtildi turbo yu sorduğumda iyleştirlmiş olduğu gerek olmadığı belirtildi.
bakalım haber bekliyorum aklıma turbo konusu takıldı değişirmi yada ne yapmam lazım
Toyota gibi Adamm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Ocak 19, 2015, 19:04:24 »
Cem bey 40 bin ve 80 bin bakımlar diğer bakımlara göre daha ağır bir bakım oluyor.bakım yapıldıktan sonra verilecek iş emrinde de görebilirsiniz. benim 40 bin bakımı 800 tl civarlarında olmuştu. neden bu kadar fazla tutuyor diye sorduğumda bu cevabı almıştım. Ben istanbul'da ikamet ediyorum o yüznden Ankara'da hangi servis iyidir bilemiyorum.

suat bey msj kutunuz dolu olduğu için bende size ulaşamadım. bilginize.
40bin km bakımını geçen ay 460TL ye yaptırdım, 800tl çok para.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #273 : Ocak 20, 2015, 00:09:00 »
40bin km bakımını geçen ay 460TL ye yaptırdım, 800tl çok para.

Aydın bey ben ki toyota firmasından soğumuş ve servislerin konuşmalarını savunacak en son kişiyim.
 şuana kadar bu başlık altında hiç bir şekilde yalan konuşmadım. Buyrun ek resimlerde 40 bin bakımım ve bahsettiğim iş emirleri. 70 liralık silecek camları haricinde bakımım 720 tl tutmuştur. sizinde iş emriniz duruyorsa fotoğrafını koyun ve neyin farklı yapıldığını karşılaştıralım.

[attach=1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #274 : Ocak 20, 2015, 00:51:03 »
Aydın bey ben ki toyota firmasından soğumuş ve servislerin konuşmalarını savunacak en son kişiyim.
 şuana kadar bu başlık altında hiç bir şekilde yalan konuşmadım. Buyrun ek resimlerde 40 bin bakımım ve bahsettiğim iş emirleri. 70 liralık silecek camları haricinde bakımım 720 tl tutmuştur. sizinde iş emriniz duruyorsa fotoğrafını koyun ve neyin farklı yapıldığını karşılaştıralım.

[attach=1]
Oğuz Bey, Estağfurullah ben yalan konuşuyorsunuz diye birşey demedim, yanlış anlamışsınız beni, sadece bir rutin bakım için 800tl cok geldi bana, ki ben verdiğim 460tl yi bile fazla buluyorum. Şunu da çok iyi biliyorum ki bakımlarda servisler arasında fiyat çok fark ediyor.

Ayrıca Bakınız burada attığım mesaja;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42079.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2010 corolla yag problemi
« Yanıtla #275 : Ocak 22, 2015, 13:53:18 »
 Merhabalar
 Dun Ankara Toyanda 80000 bakimini yaptirdim. Bakim sonunda araci teslim alirken yetkiliye yagina bakabilir miyiz diye sordum ve beraber kontrol ettik. Seviye ust cizginin yarim cm yukarisindaydi. Yetkiliye fazla koymussunuz dedigimde yagi makinenin bastigini 4.1 litre otomatik bastigini fazla olmadigini fazla olsa bile fazla miktari zaten aracin yakacagini soyledi. Mesai bitimi oldugu ve cok fazla konuyla ilgili bilgim olmadigindan tamam o zaman deyip ayrildim. Simdi arac yag eksiltme problemi oldugundan takip edilecek. Bu yag durumu normal midir acaba? Konuyla ilgili bilgisi olan var mi? Yardimlarinizi bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #276 : Ocak 22, 2015, 15:56:36 »
Merhabalar
 Dun Ankara Toyanda 80000 bakimini yaptirdim. Bakim sonunda araci teslim alirken yetkiliye yagina bakabilir miyiz diye sordum ve beraber kontrol ettik. Seviye ust cizginin yarim cm yukarisindaydi. Yetkiliye fazla koymussunuz dedigimde yagi makinenin bastigini 4.1 litre otomatik bastigini fazla olmadigini fazla olsa bile fazla miktari zaten aracin yakacagini soyledi. Mesai bitimi oldugu ve cok fazla konuyla ilgili bilgim olmadigindan tamam o zaman deyip ayrildim. Simdi arac yag eksiltme problemi oldugundan takip edilecek. Bu yag durumu normal midir acaba? Konuyla ilgili bilgisi olan var mi? Yardimlarinizi bekliyorum.

Fazla yağı özellikle katıyorlar ki araç bakım aralığında yağ lambasını yakmasın . Zaten araç yağ yaktığından o fazla yağda yanacak ama o fazla kattıkları yağ aracı 1500-2000 km idare ediyor . Ben yağları kendim götürdüğüm ve üstüne uyarmama rağmen hep fazla kattılar . Yağ durumu da ne yazık ki normal değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #277 : Ocak 22, 2015, 16:27:41 »
Fazla yağı özellikle katıyorlar ki araç bakım aralığında yağ lambasını yakmasın . Zaten araç yağ yaktığından o fazla yağda yanacak ama o fazla kattıkları yağ aracı 1500-2000 km idare ediyor . Ben yağları kendim götürdüğüm ve üstüne uyarmama rağmen hep fazla kattılar . Yağ durumu da ne yazık ki normal değil .
Mahmut hocam şimdi aracı takibe aldılar belli bi seviyenin üstünde yag eksiltiyosa üretim hatası kapsamında gerekli değişimleri yapacaklar. Şimdi bu fazla yağdan dolayı problem yaşar mıyım. Bana sonra sizin aracınız kabul edilebilir değerlede yağ eksiltiyo derler mi yoksa araç gerekeni yapıp o yagıda guzelce içer mi? Hani gidip vakumla ust cizgi seviyesine gelene kadar cektirsem mi diye dusunmuyo deilim. Ya da fotograflayıp saklasak ise yarar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #278 : Ocak 22, 2015, 16:58:23 »
Mahmut hocam şimdi aracı takibe aldılar belli bi seviyenin üstünde yag eksiltiyosa üretim hatası kapsamında gerekli değişimleri yapacaklar. Şimdi bu fazla yağdan dolayı problem yaşar mıyım. Bana sonra sizin aracınız kabul edilebilir değerlede yağ eksiltiyo derler mi yoksa araç gerekeni yapıp o yagıda guzelce içer mi? Hani gidip vakumla ust cizgi seviyesine gelene kadar cektirsem mi diye dusunmuyo deilim. Ya da fotograflayıp saklasak ise yarar mı?

Cem bey aracınız eğer 10000 km içinde yağ lambası yakarsa sorunu kabüllenecekler yakmaz ise bu eksiltme sınırlar içinde diyecekler .  O fazla ekledikleri yağı da bu nedenler katıyorlar . Bu fazla yağ sayesinde belkide aracınız 10000 km de lambayı yakmayacak ve size aracınız normal diyecekler o az görülen yağ aracı 1500 km civarı idare ediyor bilginiz olsun . Çektirme konusunda ise bence servise gidip hatayı kendilere düzelttirin . Herşeyi geçtim fazla yağın sağlam araca dahi zararı var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
Ynt: 2010 corolla yag problemi
« Yanıtla #279 : Ocak 22, 2015, 17:41:18 »
Merhabalar

Cem bey başınıza gelenin aynısını 50.000 km bakımında bana yaptılar. aracım teslim aldığımda mesai saatleri dışı ve akşam karanlığı olduğu için kontrol edemedim. ertesi gün max. çizginin üstünde yağ olduğunu gördüm. vakit geçirmeden servise gittim. fazla yağ koymuşsunuz dedim. bana da makine basıyor fazla olsa da zaten araç yakacak onu vs vs konuşup durdular. fazla ısrar edince yağı boşaltmak için aracımı aldılar. 200 mli biraz geçti içinde ki fazla yağ. muhtemelen amaçları ışığın yanmasını engellemek diye düşünüyorum. tavsiyem gidin ve fazla yağı boşalttırın. bunu kendiniz yapmayın çünkü araçların altına kartel tıpa contası takılıyor- yağın servis dışında değiştirilip-değiştirilmediği buradan anlaşılıyor.