Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #120 : Eylül 30, 2014, 00:05:13 »
Çok geçmiş olsun. Peki şimdi ne yapılacak ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 30, 2014, 00:05:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 30, 2014, 00:08:08 »
maalesef Engin bey.
OĞUZ hocam, 3800 KM sonunda az buz da eksiltmemiş.
Hadi "Yeni motor, alışana kadar bir ihtimal eksiltir" diyeceğim ama bu kadar tölerans fazla.

Ben de aracıma garantili olarak özel serviste motor yaptırdım ve 10000 KM'de yarım LT yağ eksiltse sabahı ustaya motoru tekrar indirtirim.
Sanayi ustası bana bunun güvencesini vermişken, Yetkili(!) serviste toplanan motorun durumuna bakın.
 İş bu aşamaya gelmişken kesinlikle pes etmeyin.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ekim 01, 2014, 01:14:48 »
Çok geçmiş olsun. Peki şimdi ne yapılacak ?

şu sıralar aşırı bir yoğunluk içerisindeyim. biter bitmez gerekli ne varsa yapıcam. tekrar servisle görüşmek. sonuç alamazsam mahkeme yolu

Mesaj Birleştirildi: Ekim 01, 2014, 01:16:46
OĞUZ hocam, 3800 KM sonunda az buz da eksiltmemiş.
Hadi "Yeni motor, alışana kadar bir ihtimal eksiltir" diyeceğim ama bu kadar tölerans fazla.

Ben de aracıma garantili olarak özel serviste motor yaptırdım ve 10000 KM'de yarım LT yağ eksiltse sabahı ustaya motoru tekrar indirtirim.
Sanayi ustası bana bunun güvencesini vermişken, Yetkili(!) serviste toplanan motorun durumuna bakın.
 İş bu aşamaya gelmişken kesinlikle pes etmeyin.

Yüksel bey teşekkür ederim görüşleriniz için ben de pes etmeyi düşünmüyorum. bu motor benim ayıbım değil. şirketin ayıbı. bu süreçte beni düşürdükleri durumlar da ayrı bir ayıpları ya neyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • içki bütün kötülüklerin anasıdır.Hz Muhammed SAV.
  • Kilometre: 45000
« Yanıtla #123 : Ekim 03, 2014, 18:19:57 »
merhaba 1996 1.6 xei üç yıl.1999 corolla 1.6 terra special onbir yıl ,en son olarak da uzun yıllar kullanırım diye bir çuval para verip 2011  dizel elagant  manuel corolla  aldım.kişisel fikrim  corolla da gelmiş geçmiş en iyi kasa 1999 benzinli 1.6 lardır.efsane veya en son kasalarıda hikayedir.şahinden sonra efsane kasa doğal olarak insanımıza uçak gibi gelmiştir.donanım haber forumda corolla yağ eksiltiyor başlığı açan benim ,benim için corolla  bitmiştir.geçmişini tüketmektedir.son olarak aracım 4000 km de 1.7 litre yağ eksiltlmektedir.yağ filtresini tam olarak takmayan yetkili servise güvenip aracınızı elletmeyin,tempra motorlu doğanlar gibi bagaja 4 litre yağ koyup tamamlayarak binin.insanımız her zaman olduğu gibi  devlet tarafından sahipsiz bırakılmaktadır.tavsiyem sosyal medyada özellikle twitter da  bu sıkıntıyı yazalım.toyota merkez üç maymunu oynamaktadır.asla yakınlarınıza toyota  tavsiye etmeyiniz.sorunun gerçek sebebi 1.4 motora  yazılım yapılarak tork artırma istemidir.aracım ayrıca 45 000 km de ve uzun  yolda kullanılmış evin ikinci aracıdır.işin ilginç yanı en son kasalarda da yağ püskürtme varmış .mahkeme süreci de sıkıntılıdır sonuç almak zordur,aracınızın motor revizyonuna hükmedilebilir, o yüzden yasal süreç net olmadığı için birde boşuna mahkeme masrafı etmeyi düşünmüyorum.bayramdan sonra aracımının bu kusurunu belirterek  satılığa çıkarıcam ,kusur söylemeden aracı satmak ne kadar ahlaki  ve dini olabilir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Kasım 03, 2014, 14:04:43 »
Arkadaşlar herkese tekrardan merhabalar diyorum.
Motor blok değişimi yapalı 7200 km yol gittim ve sonucunda ki yağ çubuğu seviyem ektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Kasım 03, 2014, 14:09:27 »
Heran yakabilir.Dipte mi duruyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Kasım 03, 2014, 21:05:54 »
Arkadaşlar herkese tekrardan merhabalar diyorum.
Motor blok değişimi yapalı 7200 km yol gittim ve sonucunda ki yağ çubuğu seviyem ektedir.

Oğuz bey tekrar merhaba,

Eksiltmeye devam ediyor gördüğüm kadarı ile. Bende de durum pek farklı değil uygun zamanda fotoğraflarım.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Kasım 04, 2014, 01:00:44 »
Heran yakabilir.Dipte mi duruyor.

SEviye diplerde Tuncay bey

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2014, 01:02:12
Oğuz bey tekrar merhaba,

Eksiltmeye devam ediyor gördüğüm kadarı ile. Bende de durum pek farklı değil uygun zamanda fotoğraflarım.

Gökhan bey, bazı arkadaşların motor revizyonları başarı ile sonuçlanmış. biz de sonuç neden böyle oldu anlamadım gitti. 7200 km'ye bu seviyeye mi iner Allah aşkına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Kasım 04, 2014, 20:56:56 »
SEviye diplerde Tuncay bey

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2014, 01:02:12
Gökhan bey, bazı arkadaşların motor revizyonları başarı ile sonuçlanmış. biz de sonuç neden böyle oldu anlamadım gitti. 7200 km'ye bu seviyeye mi iner Allah aşkına.

Bizde İNADINA HATALI SERİM parçaları kullandıkları bariz belli oldu artık. Bu da TOYOTA'nın suçudur. Bize yapılacak fazla seçenek bırakmadılar !
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Kasım 04, 2014, 21:26:14 »
Öncelikle sorunu halen yaşayan arkadaşlar adına üzüldüm . :( Benim araçta da blok değişimi yapıldı hatta forumda galiba ilk benim blok değişimi yaptıran ve sorunum çok şükür çözüldü aracımın bakımına 2000 km kaldı ve seviye aynı .  Umarım sorunu devam eden arkadaşlara farklı çözümler sunulur ve sorunları giderilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Kasım 04, 2014, 21:39:54 »
Öncelikle sorunu halen yaşayan arkadaşlar adına üzüldüm . :( Benim araçta da blok değişimi yapıldı hatta forumda galiba ilk benim blok değişimi yaptıran ve sorunum çok şükür çözüldü aracımın bakımına 2000 km kaldı ve seviye aynı .  Umarım sorunu devam eden arkadaşlara farklı çözümler sunulur ve sorunları giderilir .

Artık yasal yollara başvuracağım sanırım  görünen köy bu Mahmut bey.  >:( Yapacak birşey kalmadı malesef.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Kasım 04, 2014, 22:09:22 »
Artık yasal yollara başvuracağım sanırım  görünen köy bu Mahmut bey.  >:( Yapacak birşey kalmadı malesef.

Gökhan bey maalesef durum böyle . Umarım herşey istediğiniz gibi gider ve mağduriyetiniz giderilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Kasım 04, 2014, 22:11:47 »
Gökhan bey maalesef durum böyle . Umarım herşey istediğiniz gibi gider ve mağduriyetiniz giderilir .

Umarım Mahmut bey
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Kasım 04, 2014, 23:05:25 »
Gökhan bey ben hatalı parça kullandıklarını düşünmüyorum. Nerden baksanız 8 bin liralık fatura çıkardılar bana ödemediğim halde. elbette şirkete maliyeti 8 bin lira değildir ama neden böyle bir işe girsin ki. motor revizyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirir daha sonrasın da herkes mutlu mesut yaşantısına devam eder.
Mahmut bey'in işlemleri başarılı olmuş eksiltme yok. bizde de aynı işlemleri yaptılar hala eskisi gibi. bakalım en kısa zaman da servis ile görüşeceğim tekrardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Kasım 04, 2014, 23:27:43 »
Gökhan bey ben hatalı parça kullandıklarını düşünmüyorum. Nerden baksanız 8 bin liralık fatura çıkardılar bana ödemediğim halde. elbette şirkete maliyeti 8 bin lira değildir ama neden böyle bir işe girsin ki. motor revizyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirir daha sonrasın da herkes mutlu mesut yaşantısına devam eder.
Mahmut bey'in işlemleri başarılı olmuş eksiltme yok. bizde de aynı işlemleri yaptılar hala eskisi gibi. bakalım en kısa zaman da servis ile görüşeceğim tekrardan.

Oğuz bey ARIZALI ve SORUNLU kavramlarını irdelersek Çok yüksek ihtimal Mahmut beyin SORUNLU motor parçaları SORUNSUZ motor parçaları ile değiştirildi, fakat bizdekiler AYNI SORUNLU parçalar ARIZALI KABUL edilerek AYNI SORUNLU parçalar ile değiştirildi YADA BİZ DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ SANIYORUZ  !!! Sorun giderildimi? HAYIR .

Kısaca 2013 modellerde bile yeni yeni sorunlar baş göstermeye başlamış bir kaç kişi yazmıştı, ellerinde kalan aynı seri üretimli SORUNLU VE İLERİDE AYNI ARIZAYI VERECEK olan parçaları bizlerde kullanmaları yüksek olasılık. Başka bir açıklaması olamaz bence. ?
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Kasım 04, 2014, 23:51:10 »
Oğuz bey ARIZALI ve SORUNLU kavramlarını irdelersek Çok yüksek ihtimal Mahmut beyin SORUNLU motor parçaları SORUNSUZ motor parçaları ile değiştirildi, fakat bizdekiler AYNI SORUNLU parçalar ARIZALI KABUL edilerek AYNI SORUNLU parçalar ile değiştirildi YADA BİZ DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ SANIYORUZ  !!! Sorun giderildimi? HAYIR .

Kısaca 2013 modellerde bile yeni yeni sorunlar baş göstermeye başlamış bir kaç kişi yazmıştı, ellerinde kalan aynı seri üretimli SORUNLU VE İLERİDE AYNI ARIZAYI VERECEK olan parçaları bizlerde kullanmaları yüksek olasılık. Başka bir açıklaması olamaz bence. ?

Valla bende hiç anlamam veremedim bu işe. o kadar uğraştık, sürekli git gel servise, araç bırak, bekle,  yeni ruhsat gelsin,  tekrar muayne vs. vs.
En kısa zaman da tekrar servise gitmeye çalışacağım. Dinlemek isterim ne diyecekler bu konu hakkında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • Kan Grubu: A+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Kasım 06, 2014, 00:37:56 »
benim de aynı arkadaşlar, blok değişimi sonrası hiçbir değişiklik yok,aynı yağ eksiltme devam ediyor, hatta değişen turbo da ötüyor. işin sonu nereye varır merak ediyorum. henüz daha 3500 km olmasına rağmen yağ seviyesi max-min çizgilerinin ortasına geldi, tahminim 7000 km civarı tekrar lamba yakacak. hadi hayırlısı bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Kasım 06, 2014, 07:51:38 »
Arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama biriniz de dava açarken TOPLAMA kararının aldırılmasını da talep etseniz bence tüm sorunları daha dikkatlice hallederler. Muhtemelen bazı servislerdeki çalışanlar hiç usta olmadığı halde bu motorları açıp duruyorlar ve toplamayı da beceremiyorlar veyahut umarsamadan yapıyorlar.   Ne servis ustadan hesap soruyor ne de toyota servisten hesap soruyor çünkü en başta biz hesap soramıyoruz toyota'dan. .. Bunun en etkili yolu açacağınız davaya tüm modellerin toplatılmasına karar verdirmek olmalı bence... nacizane: 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Kasım 06, 2014, 22:11:10 »
Arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama biriniz de dava açarken TOPLAMA kararının aldırılmasını da talep etseniz bence tüm sorunları daha dikkatlice hallederler. Muhtemelen bazı servislerdeki çalışanlar hiç usta olmadığı halde bu motorları açıp duruyorlar ve toplamayı da beceremiyorlar veyahut umarsamadan yapıyorlar.   Ne servis ustadan hesap soruyor ne de toyota servisten hesap soruyor çünkü en başta biz hesap soramıyoruz toyota'dan. .. Bunun en etkili yolu açacağınız davaya tüm modellerin toplatılmasına karar verdirmek olmalı bence... nacizane:

Kesinlikle haklısınız Nizam Bey, daha önceki konuşmalarımızda da aynı konuyu konuştuk ama blok değişimi olmadan açılan davaların bir çoğu sonuçsuz kaldığı için mecburen hadi bir şans  verelim noktasına geldi ama (ve bundan sonraki değişim olacaklarında bir sonuç alamayacakları malumken ) bundan sonraki adım tek kelime TOPLATILMA KARARI. Bunun için organize olmak şart toplu imza ve sayın müsteşarımızın ilgili yazısı ile daha önceden de ismini verdiğim ve bu davayı kazanan avukat/ lar eşliğinde çalışmalara başlamak zorundayız.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 06, 2014, 22:12:05
benim de aynı arkadaşlar, blok değişimi sonrası hiçbir değişiklik yok,aynı yağ eksiltme devam ediyor, hatta değişen turbo da ötüyor. işin sonu nereye varır merak ediyorum. henüz daha 3500 km olmasına rağmen yağ seviyesi max-min çizgilerinin ortasına geldi, tahminim 7000 km civarı tekrar lamba yakacak. hadi hayırlısı bakalım.

Berkant bey aynı durum ama benim turbo da şuan için bir ötme yok.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Kasım 07, 2014, 07:54:48 »
Arkadaşlar dün Diyarbakır Toyota Kardelen Plazada idim. Orada yaklaşık 3 veya daha fazla çalışanıyla  konuştum dedikleri şu: araba servis bakımlı olsun veyahut olmasın bu tür şikayetlerle  gelen tüm corollaların  motor revizyonunu  bedavaya yapıyormuş.
Bir daha yağ eksiltme olursa ne yaparsınız dedim. Böyle bir durumla karşılaşmadıklarını söylediler. Demek ki artık iyiden iyiye kabul etmişler bu hatalarını... bastırılıp sandık motor taktıracaksın... adamlar bu durumu bile çok överek anlattılar. Dediler ki toyota demiş ki bu araçlar yedi yaşına gelinceye kadar her türlü motor revizyonunu yapın...

Sıfır yaptırana  kadar bastırmak lazım.  Hiç geri durmayın bence...