Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #100 : Ağustos 16, 2014, 15:00:22 »
toyota yağ yakıyor , eksiltiyor. turbosu dizeli sorunlu, sağından solundan sesler geliyor ve yol sesi alıyor ya  ?  tamam kardeşim satın kurtulun şu araçlardan. o sorunlu toyotalardan bizimde olsun :) avensis tercihimdir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ağustos 16, 2014, 15:00:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ağustos 16, 2014, 17:29:55 »

toyota yağ yakıyor , eksiltiyor. turbosu dizeli sorunlu, sağından solundan sesler geliyor ve yol sesi alıyor ya  ?  tamam kardeşim satın kurtulun şu araçlardan. o sorunlu toyotalardan bizimde olsun :) avensis tercihimdir...

Aracım ötv muafiyetli süresi 15 Temmuz 2015 te doluyor satıp kurtulmak için o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Size toyotanızla kazasız belasız yolculuklar. Konu neden buraya geldi anlamışta değilim sizin araçta galiba sorun yok ondan böyle rahat konuşuyorsunuz. Sizde birgün 50000 tl verip aldığınız birşeyin sorunlu olduğunu öğrenirseniz anlarsınız. Fakat tüm samimiyetimle söylüyorum inşallah böyle birşey yaşamassınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #102 : Ağustos 16, 2014, 17:48:26 »

Aracım ötv muafiyetli süresi 15 Temmuz 2015 te doluyor satıp kurtulmak için o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Size toyotanızla kazasız belasız yolculuklar. Konu neden buraya geldi anlamışta değilim sizin araçta galiba sorun yok ondan böyle rahat konuşuyorsunuz. Sizde birgün 50000 tl verip aldığınız birşeyin sorunlu olduğunu öğrenirseniz anlarsınız. Fakat tüm samimiyetimle söylüyorum inşallah böyle birşey yaşamassınız.

inşallah olmaz tabiki. benim bu rahatlığım çok çok çok eski bir araca sahip olmamdan ileri gelir :)
yağ eklemek yeni bir araba için size mantıksız geliyor ama sadece toyotada değil diğer üreticilerdede bu sorun var. sorun denilirse tabiki. diğer markalar güzel araçlar yapıyorlar , toyota şarap gibi yaşlandıkça değerleniyor.
arabada yapım hatası varsa hiçbişey demem ama yağı çok çabuk eksiliyorsa benim için problem hiç değil. sıfır bile alsam her benzin aldığımda veya aklıma estikçe yağına suyuna bakarım. gaza fazla basarım içim gider kenara çekerim.
diyorum işte, keşke o yağ yakan arabadan benimde olsa. sorun sadece yağına arada bakmakla kalsa.. şuan arabayı sıfır alsam ve frenden direksiyondan sudan aküden borulardan ve yabancı seslere bakıp "acaba bugün yolda kalırmıyız" duygusundan kurtulsam :) bilmiyorum anlatabildim mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #103 : Ağustos 16, 2014, 19:07:09 »
inşallah olmaz tabiki. benim bu rahatlığım çok çok çok eski bir araca sahip olmamdan ileri gelir :)
yağ eklemek yeni bir araba için size mantıksız geliyor ama sadece toyotada değil diğer üreticilerdede bu sorun var. sorun denilirse tabiki. diğer markalar güzel araçlar yapıyorlar , toyota şarap gibi yaşlandıkça değerleniyor.
arabada yapım hatası varsa hiçbişey demem ama yağı çok çabuk eksiliyorsa benim için problem hiç değil. sıfır bile alsam her benzin aldığımda veya aklıma estikçe yağına suyuna bakarım. gaza fazla basarım içim gider kenara çekerim.
diyorum işte, keşke o yağ yakan arabadan benimde olsa. sorun sadece yağına arada bakmakla kalsa.. şuan arabayı sıfır alsam ve frenden direksiyondan sudan aküden borulardan ve yabancı seslere bakıp "acaba bugün yolda kalırmıyız" duygusundan kurtulsam :) bilmiyorum anlatabildim mi ?

Allah çok daha iyilerini nasip etsin .

Bu veya herhangi bir sorun için başka markalarda da var demek züğürt tesellisidir . Herkes dizel motor yağ eksiltir diyor fakat çevremdeki araçların büyük çoğunluğu dizel ve benim aracım dışında başka yağ eksilten yok . Arkadaşımın çalıştığı yerde bipper 1.4 hdi var araç 170.000 km de 15000 km de bir bakıma girmesine rağmen bana dediği gram yağ eksiltmiyor en azından yağ çubuğunda belli olacak kadar eksiltme olmuyor .

Ben bundan sonra toyota almam size tavsiyem sizde almayın arkadaşım daha salı günü golf 1.4 tsi aldı araç 35000 km de az bir şey kullanma şansım oldu ve inanın ne corolla ne auris yanına yaklaşamaz araçta torpido , kapı içleri ve da bir çok yer halıfleks kaplı ve ne koyarsanız koyun tıkırtı yapmıyor . Bir başka örnek sürücü koltuğunu öne alıp bıraktığınız mı daha sonra 1mm ileri veya geri gitmiyor . Şahsen ben imrendim . Amacım toyotayı kötülemek değil ama bunlar gerçek inanmayan gitsin bir vw bayisine incelesin . Sorunlu olup olmaması konusunda ise zaten sırf sorunsuz olsun diye bunları bile bile toyota aldım ama sonuç hüsran .

Neyse daha fazla uzatmayalım konu amacından yeterince saptı isteyen istediğini alıp satmakta özgür .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ağustos 16, 2014, 20:34:49 »

Konu amacından baya bir sapmış ama size şunu söylemek isterim ki Anıl bey Ayıplı bir malı başkasına ayıpsızmış gibi göstermek ve bu suretle elimde ki aracı satıp kurtulmak bence etik bir davranış değil. he satmayacak mıyım? elbette bu sıkıntılar tamamıyle çözülüp aracın problemleri ortadan kalktığı zaman satacaktım hemen. ama bu durumda benden sonra ki kullanıcıya ayıplı bir mal satmak istemem. o yüzden sorunun tamamıyle halledilene kadar bu süreç böyle uzayıp gidecek. gerekirse hukuki yollara da başvuracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ağustos 17, 2014, 03:00:52 »

Anıl bey aslında çok şey var söylenecek ama...
inşallah gönlünüze göre bir araç nasip eder RAB'bim size kazasız belesız ağız tadıyla binmeniz dileği ile.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ağustos 17, 2014, 05:01:58 »
Konu amacından baya bir sapmış ama size şunu söylemek isterim ki Anıl bey Ayıplı bir malı başkasına ayıpsızmış gibi göstermek ve bu suretle elimde ki aracı satıp kurtulmak bence etik bir davranış değil. he satmayacak mıyım? elbette bu sıkıntılar tamamıyle çözülüp aracın problemleri ortadan kalktığı zaman satacaktım hemen. ama bu durumda benden sonra ki kullanıcıya ayıplı bir mal satmak istemem. o yüzden sorunun tamamıyle halledilene kadar bu süreç böyle uzayıp gidecek. gerekirse hukuki yollara da başvuracağım.
Dürüst düşüncelerinizden dolayı alkışlıyorum sizi :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Ağustos 17, 2014, 11:49:50 »
Hanımlar beyler özürlü bir mal varsa elbette sağlamını istersiniz. Benim bahsettiğim yağ eksiltmektir, motor arızası değil.

bahsettiğiniz bakım aralığında uçan 1 - 2 litre benim için problem değil. daha önce yağ eksiltmeyen bir arabaya binmedim. diğer markalarda bu tür sorunlar okuyorum.

umarım kısa zamanda servis ile işlemler konusunda anlaşır ve sorunsuz kullanırsınız.

bunların hepsini bir kenara bırakın , ben o yağ eksilten arabanın benim olduğunu hayal etmiştim. inanın benim aracımdan sonra her 3 5 bin km de yağ eklemek bana hiç zor gelmezdi. kısa bir süre hayali beni mutlu etmeye yetti. işte bu yönden şanslısınız. yeni bir aracınız var. hala garantisi var. malın özürlü olduğunu kanıtlarsanız haklarınız var. bu güzel bişey...

söyleyecek sözünüz varsa kısmayınız , buradayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ağustos 23, 2014, 18:03:16 »
Arkadaşlar, 18.08.2014 tarihin de servise giren aracımı 22.08.2014 tarihi itibarı ile teslim aldık. Artık geriye sıkı takip ve gözlem ile motorun performasını, yağ eksiltme durumunu gözlemlemek kalıyor.  İnşallah arıza tam anlamıyla giderilmiştir tek temennim bu ve aynı sıkınıtlardan müzdarip tüm TOYOTA kullanıcılarınında bu sıkınıtlardan bir an evvel kurtulmasıdır inanın.

Ruhsat, değişiklik için serviste kalmış olup tadilat detaylarını gösterir servis raporu yenilenen ruhsatla tarafımıza verileceği beyan edilmiştir. ( ruhsat fotokopisinin altına kaşeli imzalı "yarım motor bloğu" değişmiştir şeklinde not düşülmüş )

Teşekkür için erken mi bilmiyorum ama yine de Ankara Toyan'a ve tüm çalışanlarına bizimle ilgilenen Hüseyin bey'e ilgi ve alakası için teşekkür ederim.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ağustos 23, 2014, 19:05:23 »
acil olarak yağ eksilttiğini kanıtlayın motor bloğunu değiştirin.aksi taktirde daha büyük sorunlarla karşılaşırsınız motor patlatma gibi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ağustos 27, 2014, 20:28:20 »
          Arkadaşlar aracımda 25.000 km itibarıyla yağ minimum çizgisi seviyesine indiğinde servise gittim. 1 lt civarı yağ ekleyip, gerekenin yapılacağı söylendi. Bugün itibarıyla 29.000 km'de olan aracımın yağ seviyesi minumum çizgisine yaklaşınca tekrar servise gittim. Amacım prosedürü başlatmaktı. Servis aracın yağ seviyesini ölçtü, yağ seviyesi minumum çizgisinin yarım santim üstünde idi. Bana 30.000 bakımında yağ değişimi yapılıp, 5000 km sonra tekrar ölçüleceği ve eksilen orana göre parça değişimine gidileceği belirtildi. Merak ettiğim benim için  prosedürün doğru işletilip işletilmediği. Bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ağustos 28, 2014, 08:50:55 »
bende yağ eksiltme problemi olmadığı için yanıltmak istemem ancak bence prosedür başlanmayacaksa bile 25bin km de 1 litre yağ eklendiğinin  30 binde yağ seviyesinin minimum düzeyde olduğunun servis kayıtlarına girmesi iyi olacaktır.  yoksa 30bin bakımında yağ değişecek 35binde yine ilave edilecek, 40bine kadar eksilen yağ  bakımda yine değişecek..

bence bu konu başka başlıklarda da biraz işlenmişti, arkadaşların tecrübeleri okumanızda fayda var.
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #112 : Ağustos 28, 2014, 09:09:18 »
Mümin bey size uygulanan toyotanın bana ve bir çok kişiye uyguladığı müşteriyi oyalama taktiğinden başka bir şey değil . 30000 de size bakımı yapıp 35000 de de muhtemelen yine yağ eklicekler . Size tavsiyem 30000 de bakıma girdikten sonra servise 35000 de değil ne zaman yağ uyarısı verirse o zaman gidin ve biraz sert konuşun . Çünkü insan gibi konuştunuz mu yine sizi oyalamaya çalışıyorlar . Umarım sıkıntınızı bir an önce giderirler benim sorunum çok şükür giderildi diğer sorun yaşayanlarda umarım sorununu en kısa zamanda giderirler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Ağustos 28, 2014, 22:58:52 »
Mümin bey tekrardan merhaba.
size maalesef söylemiştim demek istemiyorum ancak söylemiştim mail'de.
sizi muhtemelen 30.000'de gittiğiniz bir daha yağ ekleyip 35.000 km ye kadar ötelemek isteyebilirler diye. maalesef korktuğumuz başımıza geldi. neden bekletiliyoruz bilmiyorum. yağ koyduktan sonra 1000 km hadi bilemedik 2000 km gitsek dahi araçların ne kadar sarfiyat yaptığını bulabilirler. o teknolojinin ellerinde olduklarını sanıyordum.

Arkadaşlar üzülerek söylemek istiyorum ki : vekaletname vereli yaklaşık 17 gün oldu. ancak servis hiç bir şekilde bana geri dönmedi. ne zaman arasam tamam efendim öğrenip size dönüş yapılacaktır dendi ve bir daha geri dönmedi. Ayrıca geçen haftalarda telefonum saat 10 civarında çaldı. Servis arıyordu. ben ilk başta arabayı muayne için istiyorlar sanmıştım ancak servis elemanı bana genel merkez tarafından forumun takip edildiğini ve sıkıntımın hala çözülmediğini öğrenmiş. muhtemelen koyduğum 2. resimlerden dolayı. servis elemanı bunu bana soruyor doğru mu diye? dedim siz genel merkezden mi öğreneceksiniz böyle bir şeyi? evet sıkıntım hala devam ediyor ama bunun için öncesinde halletmemiz gereken muayne ve ruhsat işlemleri var onlar ne oldu dedim. efendim biz size dönüş yapacağız dedi o arkadaşda dönüş falan yapmadı.

ben anlamıyorum yaa her gün servisten 10-15 tane araç cıkarıyorlar. 1 tane eksik çıkar benim ruhsat işlemlerimi gerçekleştir. ben daha eski müşteriyim ve sürekli bakımları serviste yaptırdım. o çıkardıkları araçların tekrar servise gelme garantisi bile yokken bu ne ayrımcılıktır anlamadım gitti. artık aramaktan takadim kalmadı. zaten 10 gün içerisinde vekaletnamenin süresi de bitiyor. yoğun olduğumdan dolayı servise gidemiyorum başımı kaldırıp da ancak o süre bitiminde benim işim hala halledilmezse iyi bir konuşma yapacağım servise.

o kadar uğraştık motor blok değişimi dedik yaptırdık muayne vs ruhsat değişimi. hala sıkıntılar çözülmedi araç hala yağ eksiltiyor. bu nedir yaa. aynı parçaları söküp tekrar mı taktılar nedir. doğru düzgün bir bilgi de vermiyorlar. maalesef bu işlerin sonu mahkeme görünüyor bana başka seçenek bırakmadılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Eylül 14, 2014, 10:59:57 »
Arkadaşlar iş yoğunluğundan yazamamıştım. Ruhsatıda, yapılan tadilat evraklarınıda aldım. Araçta şuan için bir sıkıntı göremedim çekişi normal eskisi gibi. Yağ ve yakıt değerlerinide ara ara paylaşacağım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61722.msg837454#msg837454
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Eylül 15, 2014, 23:45:52 »
Gökhan bey arkadaşlar merhaba. yarın ruhsat almak için servise gideceğim. sizinle onarım da neler yaptıklarını paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Eylül 19, 2014, 11:28:52 »
Gökhan bey arkadaşlar merhaba. yarın ruhsat almak için servise gideceğim. sizinle onarım da neler yaptıklarını paylaşacağım.

Merhaba Oğuz bey, sonuçları merakla bekliyorum
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Eylül 25, 2014, 23:51:35 »
Arkadaşlar tekrardan herkese merhabalar. öncelikle hepinizden tekrar özür diliyorum. gerçekten çok yoğunum şu sıralar.pek fazla vakit ayıramıyorum siteye girmeye. buyrun fotoğraflar.
40500 km'de motor revizyona girdi yaklaşık 3800 km yol yaptıktan sonra ki yağ çubuğu göstergesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Eylül 26, 2014, 00:36:32 »
Eksiltmiş yine değil mi ?