Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66364 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2014, 21:54:30 »
Merhaba,  geçmiş olsun. Epey can sıkıcı bir durum, inşallah en kısa sürede kalbinizin rahat edeceği bir sonuç alırsınız. Benim merak ettiğim konu yağ eksiltmenin eğer yağ ikaz uyarısına kadar gelmediyse motorun diğer parçalarına zarar verip vermeyeceği? Yani motorun yağının eksilmesi esnasında diğer parçalar bundan zarar görür mü? Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2014, 21:54:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2014, 22:28:46 »

Mümin bey, ikaz ışığı zaten bunun için koyulmuş yani ikaz lambası yanmadıysa zarar vereceğini sanmıyorum. Tabii ki ikaz lambasına güvenmemek lazım; yağ müşiri de ağrızalı olabilir bunun için belirli periyotlarda gözle kontrol yapılmasında fayda var. Eski bir alışkanlığım yağ değişiminde karteli boşalttıktan sonra yeni yağ eklemeden mutlaka kontak açarım müşir çalışıp çalışmıyomu diye.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 12, 2014, 01:59:11 »
Oğuz Bey, şayet motor bloğu ve ekipmanları tamamen değişti ise değer kaybı olmayacaktır. Çünkü satacağınız kişiye kronik bir arıza vardı garantiden sandık motor şeklinde yeni motor araca takılmak suretiyle giderildi ve bakın üzerine bu kadar km gidildi ve araçta hiç bir sıkıntı yok tam tersi motoru daha genç ve buyrun bu da tüm evrakları diyebilirsiniz. Ancak henüz 2 yaşında bir aracın 40.000km de yarım motor olarak tabir edilecek şekilde revizyon edilmesini herkese anlatamayabilirsiniz. Örneğin komple motor değişikliğinde ben gözüm kapalı olarak aracınızı alabilirim. Ancak diğer türlü ya acaba düzgün yapamadılar mı? gibi bir soru insanın aklına düşebilir ve değer kaybı ile satışta bir parça daha zorluk çekebilirsiniz.

Şunu da belirtmek lazım ki aracınız dış aksam olarak ne kadar orjinal ise ve hatası ne kadar az ise değer kaybı da buna oranla artacak veya azalacaktır. Gönlünüzü ferah tutun ve aracınız yapıldıktan sonra keyifli bir şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

Mustafa bey ilk etapta piston - segment yani servisin dili ile S/P değişimi yapılacak ve araç 5000 km olarak 2 periyod incelemeye alınacak. eğer sorun devam eder ise bu sefer bloklarda da değişim yapılacak bunun yanında turbo - vakum pompası gibi aksamlarda değiştirilecek. sorunun yine devam etmesi halinde bu sefer dediğiniz gibi sıfır sandık motor takılması söz konusu olacak. ancak sıfır motor takılması veya yarım olarak motor bloklarının değiştirilmesi halinde ruhsatta yazan motor numarası değiştirelecek araç tekrar muayene görecek. tabi bu dediğim masraflar da servis tarafından karşılanacak. S-p haricinde aracın hatasının düzeltilmemesi size maddi olarak bi kayıp yaşatmasa da zaman açısnıdan sürekli servis ile irtibat olacaksınız ve gereksiz onarımlar ile uğraşacaksınız. bu da sizi hem bedenen hem de beynen uğraştırma anlamına geliyor. Hangimiz bu kadar süreci kabul ederiz ki? ki bu hata sizin tarafından gerçekleşmemiş ise.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2014, 02:07:29
Oğuz bey, dediğimiz gibi değişimin ardından problemlerin devam etmesi iade için net sonuçtur. Bu yüzden evrakları saklamayı tekrar söylüyorum şiddetle tavsiye ediyorum, lakin fotoğraf çekmek aklıma gelmemişti ama oda bir kayıttır çekicem bende. Ve irtibatta olalım. Benim değişimde 11 ağustosta. Sizden öğreneceğim çok şey olacak değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Gökhan bey kapı çıtasına kadar yaptığım masraflar sonucunda servis dökümanlarının hepsi elimde mevcut. bir de bunları fotoğraf ile destekledim. araç yağ uyarı lambası yaktığı sırada km'niz görünür bir şekilde uyarı çıkıyor. bu sırada kendi can güvenliğinizi tehlikeye atmadan km'nin ara ara ışık yandığında resmini çekmenizi tavsiye ederim. ( Kesinlikle öncelikle kendi can güvenliğinizi alın bundan emin olun daha sonrasında fotoğraf çekin her ne kadar 50-60 bin lira arası para versek de araclar sizin canınızdan önemli değil ) Ben başımdan geçen tüm olayları burda paylaşmaya devam edicem bende sizinle irtibat halinde olmaktan memnuniyet duyarım.

Gökhan bey estağfurullah forumda bilgilerimiz paylaştıkça çoğalıyor. Siz değerli arkadaşlara işinize yarar bilgi sunabiliyorsam ne mutlu bana.   böyle düşündüğünüz için teşekkür ederim size. Sizler ile bunları konuşabileceğimiz - fikir alışverişi yapabileceğimiz ortak bir yerimiz olmasa servisler bizi yer bitirir maalesef.

Ayrıca Sizden ve diğer arkadaşlardan msjlarınıza gün içersinde hemen cevap verememekten dolayı özür dilerim. Ramazan ayı dolayısıyla saat kavramlarım biraz değişikliğe uğradı.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2014, 02:12:54
Merhaba,  geçmiş olsun. Epey can sıkıcı bir durum, inşallah en kısa sürede kalbinizin rahat edeceği bir sonuç alırsınız. Benim merak ettiğim konu yağ eksiltmenin eğer yağ ikaz uyarısına kadar gelmediyse motorun diğer parçalarına zarar verip vermeyeceği? Yani motorun yağının eksilmesi esnasında diğer parçalar bundan zarar görür mü? Saygılar.

Mümin Bey teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda sonuç alırız. Size olayı şöyle özetleyebilirim. Yağ arabanın en önemli işlevlerinden birisidir. Toyota dizel 1.4 motorlarda 4.1 litre yağ alıyor. kitapçıkta dizel araçların 1.000 km 'de 1 litre yağ yakabileceği yazıyor. ancak bunun haricinde ki yağ eksiltmeler aracın pistonlarına zarar veriyor. burdan başlayan işlem motorunuzun tamamen bitmesine kadar gidebilir. O yüzden aracın yağını suyunu hiç eksik etmeyin diyor ustalarımız.

toyota araçlarında kitapçıklarında yazdığına göre 2.8 litre altına yağ düşümü olduğunda uyarı lambası yanıyor. oysa ki benim aracım 2.4 litre yağ tüketimi yapıyormuş. fazlalık 1.4 litre yağ tüketmişim. Bu da motoruma ileriye yönelik çok büyük zararlar doğurması anlamına geliyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2014, 02:19:44
adamlar resmen 3 yıl boyunca hatalı arabayı satmışlar hala toyotaya helal olsun sattığı arabanın arkasında duruyor diyoruz söylenecek söz yok.

Zeki bey haklısınız ben de 3 senedir nasıl fark edemediler bu hatalarını onu anlamaya çalışıyorum. Pek sattıkları arabaların arkalarında duruyor diyemeyiz aslında. çünkü bizim gibi ses çıkaran - servisi alt üst eden müşterilerine karşı bu kadar anlayışlı davranıyorlar. Bakalım bundan sonra ki süreç ne olacak.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2014, 02:23:35
allah yardımcınız olsun gerçekten işiniz zor, sonunda kadar gidin aracınızın parasını almaya çalışın, gerekirse gazetelere haber yapın..

İsmail bey teşekkür ederim Allah razı olsun. Eğer S-P işlemleri sonucunda araçtan verim alamaz isem gereksiz tamirler ile beni oyaladıkları gerekçesi ile hukuki yollara başvuracağım. Bu süreçte sosyal medya - reklam gibi elimden gelen gereçler çerçevesinde bir şeyler yapmayı planlıyorum gerçekten.Yıl olmuş 2014 kısmen de olsa ışınlanmayı başarabilen teknoloji mevcutken araçlar da yağ yakımı kabul edilebilecek bir şey değil.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2014, 02:26:30
Arkadaşlar Teknik Servis Bülteni videosunu izlemeyenler için linki burada. Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. Video sonunda sorunun ne olacağı ile ilgili bilgi sahibi olacağınıza eminim.

TOYOTA 1.4 D4-D MOTOR YAĞ EKSİLTME YAĞ YAKMA SORUNU TEKNİK SERVİS BÜLTENİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 12, 2014, 03:31:55 »
Alıntı yapılan: Ismail şenel (21144) - Dün, 20:08:02

allah yardımcınız olsun gerçekten işiniz zor, sonunda kadar gidin aracınızın parasını almaya çalışın, gerekirse gazetelere haber yapın..

İsmail bey teşekkür ederim Allah razı olsun. Eğer S-P işlemleri sonucunda araçtan verim alamaz isem gereksiz tamirler ile beni oyaladıkları gerekçesi ile hukuki yollara başvuracağım. Bu süreçte sosyal medya - reklam gibi elimden gelen gereçler çerçevesinde bir şeyler yapmayı planlıyorum gerçekten.Yıl olmuş 2014 kısmen de olsa ışınlanmayı başarabilen teknoloji mevcutken araçlar da yağ yakımı kabul edilebilecek bir şey değil.

Oğuz bey, sorun olurmu aynı güzel saatler bizim içinde geçerli hepimize hayırlı ramazanlar diliyorum.
  Bahsetmiş olduğunuz sosyal medya ayağı için linke göz atarmısınız?
http://www.autoshow.com.tr/autoshow-2014-tuyapta-HaberDetay/4383.aspx

200-300 araçla fuar alanına gidip bir çember ve TOYOTA d-4d motor tanıtımı nasıl olur?  :rofl: :rofl: Yabancı basının dahi izleyeceği büyük bir organizasyon; yabancı dilde pankartlar ing.alm.fra. vs. Ve final ŞOK ŞOK ŞOK toyota araç sahipleri araçlarını ateşe verdi. :rofl: :rofl: :rofl: ( bir tane yeter aslında ses getirir) Sonuçta gerekli malzemeler 1 adet arızalı motorlu TOYOTA ( ki bizde fazlasıyla mevcut), 2 lt benzin, bir çakmak, ve bir anlık cinnet. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Şaka bir yana ağlanacak halimize gülüyoruz, herşekilde ve her anda TOYOTA bizi memnun ediyor,güldürüyor :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 12, 2014, 04:09:27 »
Gökhan bey size ve diğer arkadaşlara da hayırlı ramazanlar diliyorum.

Autoshow bunun için çok müsayit bir yer düşündüğümüzde. Sadece türk distribütörler olmayacak orada. firmanın abd-japon-almanya-fransa gibi bir çok ülkelerinin katılımcılarının da olacağına eminim. Onların yanında bir iki ufak olay çıkarmak ( olaydan kastım fiziksel olarak güç uygulamak değil tabi ki de  :D :D :D sadece konuşup güzel bir dil ile anlatmayı denemek)  sonucunda müşterilerin şikayetlerini daha fazla dikkate alabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 12, 2014, 05:36:14 »
Gökhan bey size ve diğer arkadaşlara da hayırlı ramazanlar diliyorum.

Autoshow bunun için çok müsayit bir yer düşündüğümüzde. Sadece türk distribütörler olmayacak orada. firmanın abd-japon-almanya-fransa gibi bir çok ülkelerinin katılımcılarının da olacağına eminim. Onların yanında bir iki ufak olay çıkarmak ( olaydan kastım fiziksel olarak güç uygulamak değil tabi ki de  :D :D :D sadece konuşup güzel bir dil ile anlatmayı denemek)  sonucunda müşterilerin şikayetlerini daha fazla dikkate alabilirler.

Oğuz bey aynen dediğiniz gibi ŞİDDETE HAYIR, haklıyken haksız pozisyona düşmeye gerek yok. Ama okadar kolay ses duyurabileceğimizi sanmıyorum. :olmamış:  :olmamış: :olmamış: Medyanın ilgisini çekecek birşeyler yapmak şart  :D :D  Artık ALLAH ne verdiyse gerisini toyota düşünsün.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 12, 2014, 10:59:45 »
Diğer markalardan da destek olursa ses getirir bence. Aracından memnun olmayan herkes otoparka aracının problemini yazıp camına assın büyük yazılarla.
Kesinlikle ses getirir.  Unutmayın biz dünyanın en pahalı yakıtını kullanan, otomobile en fazla para ödeyen en keriz otomobil kullanıcılarıyız!
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • Kan Grubu: A+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 12, 2014, 11:01:32 »
toyotanın kitapçığında 10.000 km de değil 1.000 km de 1 litre yağ eksiltebileceği normal sayılmış, servistekilerde bunun arkasına saklanarak yağ eksiltmenin normal olduğunu savundular, bende dedim ki; 4 litre yağ koyuyorsun, 10.000 km sonra tekrar bakıma gel diyorsun, o halde benim arabam 6.000 km. hiç yağsız çalışacak kitapçığa göre, valla bu gerçekse helal olsun toyotaya böyle bir teknoloji kullandığı için. dedim ve hepsi sustu. kimse bunun mantığını açıklayamaz bana. sen servise yağ eksiltmesi ile alakalı not düşü rttü isen, ilerleyen zamandada yapmak zorundalar motoru. benim aracın garanti süresi bitmişken yaptılar. 2010-7. ay çıkışlı 20 gün önce başladılar işlemlere. bu ayıbın kendileride farkın da. toyota sorun çıkartmıyor. önemli olan yetkili servis. ölçümlerini yapıyorlar, blok aşınması olması gereken değer 73,000 mm.-73,013 mm. arasında ise normal kabul edip sadece sekman, piston değişimi bu aralık dışında ise yarım blok değişimi yapılıyor, turbo ve vakum pompası iyileştirilmiş versiyon değilse değiştiriliyor, kimse bana bu şekilde anlatmamıştı. umarım kafanda bişeyler şekillenmiştir. tekrar geçmiş olsun seni zor bir süreç bekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 12, 2014, 11:13:39 »
Diğer markalardan da destek olursa ses getirir bence. Aracından memnun olmayan herkes otoparka aracının problemini yazıp camına assın büyük yazılarla.
Kesinlikle ses getirir.  Unutmayın biz dünyanın en pahalı yakıtını kullanan, otomobile en fazla para ödeyen en keriz otomobil kullanıcılarıyız!

:tamam: :tamam: kesinlikle haklısınız çağlar bey. ama diğer markaların katılması bizim işimizi sekteye uğratabilir. sonuçta "her markanın kendine göre kusuru vardır" algısı oluşmamalı.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 12, 2014, 18:51:36 »
toyotanın kitapçığında 10.000 km de değil 1.000 km de 1 litre yağ eksiltebileceği normal sayılmış, servistekilerde bunun arkasına saklanarak yağ eksiltmenin normal olduğunu savundular, bende dedim ki; 4 litre yağ koyuyorsun, 10.000 km sonra tekrar bakıma gel diyorsun, o halde benim arabam 6.000 km. hiç yağsız çalışacak kitapçığa göre, valla bu gerçekse helal olsun toyotaya böyle bir teknoloji kullandığı için. dedim ve hepsi sustu. kimse bunun mantığını açıklayamaz bana. sen servise yağ eksiltmesi ile alakalı not düşü rttü isen, ilerleyen zamandada yapmak zorundalar motoru. benim aracın garanti süresi bitmişken yaptılar. 2010-7. ay çıkışlı 20 gün önce başladılar işlemlere. bu ayıbın kendileride farkın da. toyota sorun çıkartmıyor. önemli olan yetkili servis. ölçümlerini yapıyorlar, blok aşınması olması gereken değer 73,000 mm.-73,013 mm. arasında ise normal kabul edip sadece sekman, piston değişimi bu aralık dışında ise yarım blok değişimi yapılıyor, turbo ve vakum pompası iyileştirilmiş versiyon değilse değiştiriliyor, kimse bana bu şekilde anlatmamıştı. umarım kafanda bişeyler şekillenmiştir. tekrar geçmiş olsun seni zor bir süreç bekliyor.

Berkant bey özür diliyorum 1.000 km olacaktı haklısınız. kafam gidik kaç gündür şu işlerden dolayı. haklısınız her söylediğimde 10.000 olarak yazmışım ancak dediğiniz gibi servis kitapçıklarında 1.000 km olarak geçiyor. bu da sizin dediğiniz gibi 4.000 km sonunda araçta hiç yağ kalmaması anlamına geliyor haklısınız :) şirket bilgisayarından yazdığım için sizlere göstermek istediğim resimleri kopyalamıyorum. en kısa süre de bu fotoğrafları da sizlerle paylaşıcam mutlaka.

servisin bana verdiği iş emrinde aracın sadece 2.3 litre yağ eksilttiği yazıyor. blok aşınması değerlerinden bahsetmiyor. piston- segment değişimi yapılacağına göre aralık içerisindeyim diye umuyorum. ancak aracı bırakmaya gittiğimde bununla alakalı da bir görüşme yapacağım. bilgilerinizi için teşekkür ediyorum.

daha önceden benimde belirttiğim gibi aracınız GARANTİSİ bitmiş olsa dahi bu işlemlerden dolayı müşterilerinin cebinden hiç para çıkmıyor. Tamamiyle firma karşılıyor bu ücretleri. çünkü konu AYIPLI MAl. aracınız yapımlar-onarımla sonucunda yağ eksiltmeye devam eder ise eklenen yağ parasını dahi ödemeyin. ödemek zorundasınız bu ayrı, o ayrı diye telkinler de bulunur iseler direk biraz daha tonlu konuşun ödemeyeceğinizi diretin.  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • Kan Grubu: A+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 12, 2014, 19:59:58 »
aracınıza sadece piston sekman değişimi yapılsa bile (banada söylemediler bloktaki aşınma değerlerini, ben aracın yanına gittiğim de tuttukları not u gördüm, benim blok ölçüm değerlerini kağıt zemin de çizerek göstermişler) ancak sorun devam ederse tekrar motoru açıp yarım blok değişimi yapıyorlar. ben serviste iken daha önceden s/p değişimi yapılan kişi geldi, aynı şikayetinin devam ettiğini söyledi ve ona gün verdiler yarım blok değişecek diye.inşallah bir an önce sorunlarınız tamamı ile çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 12, 2014, 21:19:31 »
aracınıza sadece piston sekman değişimi yapılsa bile (banada söylemediler bloktaki aşınma değerlerini, ben aracın yanına gittiğim de tuttukları not u gördüm, benim blok ölçüm değerlerini kağıt zemin de çizerek göstermişler) ancak sorun devam ederse tekrar motoru açıp yarım blok değişimi yapıyorlar. ben serviste iken daha önceden s/p değişimi yapılan kişi geldi, aynı şikayetinin devam ettiğini söyledi ve ona gün verdiler yarım blok değişecek diye.inşallah bir an önce sorunlarınız tamamı ile çözülür.

Berkant bey diğer ülkelerin bir çoğunda aracın onarımı gerçekleştikten sonra aracı müşterilere teslim etmeden önce test ediyorlar. Tsb videosunu vaktiniz olursa izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü bu iyileştirmeler yapmadan önce - yapılır iken araç servis görevlileri tarafından kullanılıyor. (örneğin araç bir bölümde 40-45 dakika boyunca 60 ila 140 km arasında kullanılıyor sürekli olarak) Ancak ben telefon görüşmesi yaptığımda orjinal parçalar ile sadece değişim yapılacağını söylediler.  videonun aksine bahsettiğim testleri yine biz müşteriler yapmış olacağız. Yani bu durumda bir nevi Ar-Ge faaliyetlerini onlar değil biz yapıyor olacağız. günahımız ne? Ayıplı mal satın almak tabi ki de. Sonkar Avcılar bayii çalışanı sorunun tam olarak ne olduğunu bildiklerini ve buna göre hareket edip çözüme ulaşacaklarını söylediler. Bakalım göreceğiz 10 gün sonra. İnşallah tüm sorunlar biz müşterilerin istekleri doğrultusunda çözülür.

aracı teslim etmek için gittiğimde bloktaki aşınma değerlerinin kaç olduğuna dair iş emri düzenlenip düzenlemediğini kontrol edicem. şayet ki yapılmamış ise yapılmasını isticem. çünkü sizin verdiğiniz aralık dışında olması halinde piston-segment değişimi boşa geçirilmiş bir onarım olacak ve sorun çözülmemiş olacak. yarı blok değişimini ben kabul eder miyim? orasını da tekrar avukatlarla görüştükten ve sizin değerli yorumlarınızı aldıktan sonra karar vericem. herkese iyi akşamlar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 12, 2014, 22:00:18 »
Oğuz bey , Berkant bey ; takipteyim.  :tamam:
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 13, 2014, 02:25:20 »
Arkadaşlar size sunmak istediğim fotoğraflar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 13, 2014, 08:07:03 »
Arkadaşlar size sunmak istediğim fotoğraflar.

Oğuz bey km de 230 ml demek karteri 17-18 km de bitirmek demektir. Bu rakam doğrumu yanlışmı yazmışlar?
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 13, 2014, 10:05:45 »
Oğuz bey ben yarım motor değişimi yaptırdım ve sorunum giderildi. Bilginiz olsun. Bununla ilgili açtığım konuda forumda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 13, 2014, 12:33:56 »
ah ah  efsane  kasalar şimdi olacaktıki sıfırı hiç düşünmeden alırdım  bende 94 modeli olmasına ramen   yag eksitme söz konusu bile değil şimdi bu yazılanları okuyupda nasıl sıfır araba alalım dertsiz bası derde sokalım  hele birde söz konusu Toyota encok güvendimiz araba markası
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 13, 2014, 13:06:58 »
benim araçta 2012 model aralık 2012 de 0 km almıştım, 25000 km de , çok şükür yağ eksiltme gibi bir problemle karşılaşmadım.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 13, 2014, 15:26:00 »
benimde motor değişimi yapıldı sorun kökten çözüldü. değişim 76,400 km yapıldı. 80.000 km bakım sürecinde değişiklik olmasın diye 80.000 km büyük bakımda erken yağ değişimi yaptırttım. çıkan yağ; 4,1 lt idi. hiç eksiltmemiş. tabiki bu kullanım ile alakalı bir durum. ben arabayı pek nazik üzmeden kullanırım. bu da bu sonuca etkisi olsa gerek ama her durumda da araç turbo olması ve turbo yağlamasını direk motor yağından kullanması, sonuç olarak performanslı yani turbo devrede olacak şeklinde kullanımınızda toplam 10.000 km de sadece 500 ml eksiltme yapması normal karşılanıyor.
bilginize sunarım.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 13, 2014, 21:35:17 »
benimde motor değişimi yapıldı sorun kökten çözüldü. değişim 76,400 km yapıldı. 80.000 km bakım sürecinde değişiklik olmasın diye 80.000 km büyük bakımda erken yağ değişimi yaptırttım. çıkan yağ; 4,1 lt idi. hiç eksiltmemiş. tabiki bu kullanım ile alakalı bir durum. ben arabayı pek nazik üzmeden kullanırım. bu da bu sonuca etkisi olsa gerek ama her durumda da araç turbo olması ve turbo yağlamasını direk motor yağından kullanması, sonuç olarak performanslı yani turbo devrede olacak şeklinde kullanımınızda toplam 10.000 km de sadece 500 ml eksiltme yapması normal karşılanıyor.
bilginize sunarım.

Abi geçmiş olsun . İnanın kendi aracımmış gibi sevindim aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle .