0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, geçmiş olsun. Epey can sıkıcı bir durum, inşallah en kısa sürede kalbinizin rahat edeceği bir sonuç alırsınız. Benim merak ettiğim konu yağ eksiltmenin eğer yağ ikaz uyarısına kadar gelmediyse motorun diğer parçalarına zarar verip vermeyeceği? Yani motorun yağının eksilmesi esnasında diğer parçalar bundan zarar görür mü? Saygılar.
Oğuz Bey, şayet motor bloğu ve ekipmanları tamamen değişti ise değer kaybı olmayacaktır. Çünkü satacağınız kişiye kronik bir arıza vardı garantiden sandık motor şeklinde yeni motor araca takılmak suretiyle giderildi ve bakın üzerine bu kadar km gidildi ve araçta hiç bir sıkıntı yok tam tersi motoru daha genç ve buyrun bu da tüm evrakları diyebilirsiniz. Ancak henüz 2 yaşında bir aracın 40.000km de yarım motor olarak tabir edilecek şekilde revizyon edilmesini herkese anlatamayabilirsiniz. Örneğin komple motor değişikliğinde ben gözüm kapalı olarak aracınızı alabilirim. Ancak diğer türlü ya acaba düzgün yapamadılar mı? gibi bir soru insanın aklına düşebilir ve değer kaybı ile satışta bir parça daha zorluk çekebilirsiniz.Şunu da belirtmek lazım ki aracınız dış aksam olarak ne kadar orjinal ise ve hatası ne kadar az ise değer kaybı da buna oranla artacak veya azalacaktır. Gönlünüzü ferah tutun ve aracınız yapıldıktan sonra keyifli bir şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
Oğuz bey, dediğimiz gibi değişimin ardından problemlerin devam etmesi iade için net sonuçtur. Bu yüzden evrakları saklamayı tekrar söylüyorum şiddetle tavsiye ediyorum, lakin fotoğraf çekmek aklıma gelmemişti ama oda bir kayıttır çekicem bende. Ve irtibatta olalım. Benim değişimde 11 ağustosta. Sizden öğreneceğim çok şey olacak değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
adamlar resmen 3 yıl boyunca hatalı arabayı satmışlar hala toyotaya helal olsun sattığı arabanın arkasında duruyor diyoruz söylenecek söz yok.
allah yardımcınız olsun gerçekten işiniz zor, sonunda kadar gidin aracınızın parasını almaya çalışın, gerekirse gazetelere haber yapın..
Gökhan bey size ve diğer arkadaşlara da hayırlı ramazanlar diliyorum.Autoshow bunun için çok müsayit bir yer düşündüğümüzde. Sadece türk distribütörler olmayacak orada. firmanın abd-japon-almanya-fransa gibi bir çok ülkelerinin katılımcılarının da olacağına eminim. Onların yanında bir iki ufak olay çıkarmak ( olaydan kastım fiziksel olarak güç uygulamak değil tabi ki de sadece konuşup güzel bir dil ile anlatmayı denemek) sonucunda müşterilerin şikayetlerini daha fazla dikkate alabilirler.
Diğer markalardan da destek olursa ses getirir bence. Aracından memnun olmayan herkes otoparka aracının problemini yazıp camına assın büyük yazılarla.Kesinlikle ses getirir. Unutmayın biz dünyanın en pahalı yakıtını kullanan, otomobile en fazla para ödeyen en keriz otomobil kullanıcılarıyız!
toyotanın kitapçığında 10.000 km de değil 1.000 km de 1 litre yağ eksiltebileceği normal sayılmış, servistekilerde bunun arkasına saklanarak yağ eksiltmenin normal olduğunu savundular, bende dedim ki; 4 litre yağ koyuyorsun, 10.000 km sonra tekrar bakıma gel diyorsun, o halde benim arabam 6.000 km. hiç yağsız çalışacak kitapçığa göre, valla bu gerçekse helal olsun toyotaya böyle bir teknoloji kullandığı için. dedim ve hepsi sustu. kimse bunun mantığını açıklayamaz bana. sen servise yağ eksiltmesi ile alakalı not düşü rttü isen, ilerleyen zamandada yapmak zorundalar motoru. benim aracın garanti süresi bitmişken yaptılar. 2010-7. ay çıkışlı 20 gün önce başladılar işlemlere. bu ayıbın kendileride farkın da. toyota sorun çıkartmıyor. önemli olan yetkili servis. ölçümlerini yapıyorlar, blok aşınması olması gereken değer 73,000 mm.-73,013 mm. arasında ise normal kabul edip sadece sekman, piston değişimi bu aralık dışında ise yarım blok değişimi yapılıyor, turbo ve vakum pompası iyileştirilmiş versiyon değilse değiştiriliyor, kimse bana bu şekilde anlatmamıştı. umarım kafanda bişeyler şekillenmiştir. tekrar geçmiş olsun seni zor bir süreç bekliyor.
aracınıza sadece piston sekman değişimi yapılsa bile (banada söylemediler bloktaki aşınma değerlerini, ben aracın yanına gittiğim de tuttukları not u gördüm, benim blok ölçüm değerlerini kağıt zemin de çizerek göstermişler) ancak sorun devam ederse tekrar motoru açıp yarım blok değişimi yapıyorlar. ben serviste iken daha önceden s/p değişimi yapılan kişi geldi, aynı şikayetinin devam ettiğini söyledi ve ona gün verdiler yarım blok değişecek diye.inşallah bir an önce sorunlarınız tamamı ile çözülür.
Arkadaşlar size sunmak istediğim fotoğraflar.
benimde motor değişimi yapıldı sorun kökten çözüldü. değişim 76,400 km yapıldı. 80.000 km bakım sürecinde değişiklik olmasın diye 80.000 km büyük bakımda erken yağ değişimi yaptırttım. çıkan yağ; 4,1 lt idi. hiç eksiltmemiş. tabiki bu kullanım ile alakalı bir durum. ben arabayı pek nazik üzmeden kullanırım. bu da bu sonuca etkisi olsa gerek ama her durumda da araç turbo olması ve turbo yağlamasını direk motor yağından kullanması, sonuç olarak performanslı yani turbo devrede olacak şeklinde kullanımınızda toplam 10.000 km de sadece 500 ml eksiltme yapması normal karşılanıyor.bilginize sunarım.