0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben vekalet felan vermedim, hem motor no değişti, hemde vizeye girdi. sadece 1 kez emniyete gidip imza attım ruhsat değişikliği için o kadar.
Berkant bey emniyete sizin adınıza gitmek sizi uğraştırmamak için yapılmış olması gerek vekalet ismi.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2014, 15:32:24Arkadaşlar kafama takılan başka bir soru daha sormak istiyorum. servisle görüştüm aracın perşembe günü cıkacagını söylediler. aracın yarı motor blok değişimi gerçekleşti. yani ruhsatın değişmesi, muayneye girmesi gerekiyor. dolayısıyla benim yaptığım kaskonun da değişmesi gerekir.perşembe gecesi cıkmayı planlıyordum memlekete doğru. bayramdan sonra 1 hafta daha kalıcam. bu durumda ne yapmam gerekir? servis bana yeni motor id ile ilgili bir sıkıntı cıktıgı zaman da kullanabileceğim ve muhattap bulabileceğim bir kağıt verecek mi? aracın motor id sın değiştiğine dair. yoksa ben Allah korusun bir kaza yapsam. muaynesiz araç, ruhsat değişmemiş yeni motor takılı, kaskonun motor id numarası değiştiğinden haberi yok. Bildiğin azılı suçlu gibi dolasıırım heralde bayram bayram yollarda :/
Oğuz bey kaskonun değişmesi gerekmez fakat sigortacınızı arayıp veya bizzat gidip motor numarasının değiştiğini ve poliçede de değişmesini istemelisiniz . Ben sigortam.net i arayıp halletmiştim benden o zaman ruhsatın resmini çekip göndermemi istediler ve bu şekilde hallettim yenilenen poliçemi de adresime ertesi gün yollamışlardı . Aynı işlemi zorunlu trafik sigortası içinde yapmışlardı . Bilginiz olsun .
İyi akşamlar. Oğuz bey bana da ilk başta sadece piston ve sekman değişimi yapıldı ama maalesef sorun çözülmedi aksine daha fazla büyüdü diyebilirim . Aşınma konusunda seviye olarak bana bilgi verilmedi ama en son aracım 6000 km de yağ uyarısı verdi . Siz direk yarım motor değişimi için ısrarcı olun durumun farkında olduğunuzu sadece piston ve sekman değişiminin sorunu çözmediğini bildiğinizi kendilere ısrarcı ve güzel bir dille iletin direk yarım motor değişimine gideceklerdir . Sadece piston ve sekman değişimi sizin için zaman kaybı olacaktır .
Vay arkadaş yaaa 1 aydır ne uğraştım şu işlerle bir türlü bitmiyor durmadan da yeni bir şey çıkıyor. Mahmut bey gidicem ana-bacı giydiricem servise artık bu gidişle. Sabır sabır nereye kadar. ramazan bir taraftan. şu sıkıntılar bitsin baktım araba yağ eksiltmiyor direk satıyorum. bundan sonra da yanından geçmem toyotanın.Mahmut bey Size de çok teşekkür ederim ayrıca. sorularıma tek tek cevap veriyorsunuz vakit ayırıp. Allah sizden razı olsun.
Arkadaşlar konuyu takip ediyordum, benim de 2011 corolla dizel aracım var. 25500 km'de bende bugün itibarıyla yağ eksiltmeyle karşılaştım. Yağ çubuğun son noktasındaydı. Konuyu takip etmiş olmanın verdiği tecrübeyle servise gittim. Servis konuyla yakından ilgilendi, 1 litre yağ ekledikten sonra 30000 bakımında gerekli bütün parçaların değişeceğini belirttiler. Yağ için ücret almadılar. Sağolsunlar hiçbir şekilde mağduriyet yaşatmayacaklarını bildirdiler. Aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen kusurlarını kabul edip, mağduriyet yaşatmayacaklarına dair sözleri yüreğime su serpti. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
Rica ederim.Oğuz bey şu anki istatiklere bakarsak sorununuz %100 çözülecek yarım motor değişimi yapan arkadaşlardan daha yağ eksiltiyor diye geri dönüş olmadı . İnşallah sizin sorununuzda çözülecektir . Toyota konusunda ise sizinle aynı fikirdeyim benim araç ötv muafiyetli ve Temmuz 2015 ten önce satamıyorum o gün gelsin bende hemen satıp başka bir araba almayı düşünüyorum ve kesinlikle Alman bir araç düşünüyorum artık japon araçlarını aklımdan bile geçirmem .Bu arada siz 1 ay uğraştınız ben tam 3 sene uğraştım . Ne çektiğimi bir ben bilirim birde Allah bilir .
Dediğiniz gibi hatalarını artık tereddütsüz kabul ediyorlar, bu beni de sevindirdi. Servise giderken buradaki yağ eksiltme problemi olan arkadaşların yaşayacağı gibi bir süreç beklerken isterseniz motor bile değiştirilir, tarzında bir yaklaşımla karşılaşınca doğrusu kalbim rahatladı. Bu yüzden servisler başta böyle davransaydı sizleri de kaybetmezdi. Daha önceki aracım focustu, serviste hep problemdi. Böyle olması iki taraf içinde bir kazanç. Hayırlısı bakalım, gelişmelerden forumdaki arkadaşları haberdar edeceğim. saygılar.
Sabrınız gerçekten takdire şayan Mahmut bey. Ben 1 ayda pert oldum. sizin gibi 3 sene uğraşmış olsam arabayı servisin ortasında zevkine parçalardım heralde :/ Ben bundan sonra ki aracımı sizden farklı olarak volvo düşünüyorum ama benim de japon arabalarından uzak duracağım kesin
Oğuz bey bu süreçte forum bana baya yardımcı oldu bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlarla bilgi alışverişi yaparak sorunu en sonunda servislere kabul ettirebildik . Diğer konuya gelecek olursak volvo da çok güzel seçenek 3 ay önce Adana otokoçtan bir connect aldık kendiler volvo da satıyorlardı V40 ı inceleme fırsatım oldu gerçekten çok güzel araç sonuçta volvo . Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun .
Oğuz Bey teşekkür ederim. Takıldığım noktada sizi rahatız edeceğim. Süreç sıkıntılı tek kazancım servisin kusuru direk kabul edip, beni uğraştırmaması oldu. Eğer ford aracım olsa idi, buradaki servis beni yakardı. Saygılar.
Valla bende v40 ve s60 bakıyordum Mahmut bey İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Bu gece yola çıkıyorum. Şimdiden sizin ve tüm arkadaşların bayramı mübarek olsun. İnternete girebildiğim sürece bakmaya çalışacağım foruma. Ancak kesin dönüş 2 hafta sonra. Görüşmek üzere.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2014, 20:35:31Rica ederiz Mümin bey. Bu süreçte size biraz olsun faydamız dokunursa ne mutlu bize
Arkadaşlar hani demiştik ya TOYOTA büyük firmadır hatalarını anladılar, sattıkları ayıplı mallarını kabul ettiklerini ve değişime çağırdıklarını diye.? ! 11.08.2014 günü Ankara Toyan' da olan randevuma 09.08.2014 günü Toyan' dan H......n isimli bir yetkili arayarak değişimin genel merkez tarafından durdurulduğu ve aracın takrar takibe ( daha neyi takibe alıyorlarsa şaka gibi yeminle ) alınacağı, bu kararı kendilerinin değil genel merkezin verdiğini ve konuyla ilgili genel merkezle konuşmam gerektiğini söyledim. Sonuç : ? Tabiki de hala cevap bekliyorum. Dosyayı inceliyorlar, değerlendirme süreci devam ediyor, biz size döneceğiz, biz sizee döneceğiizzz......... Bu da yeni bir oyalama taktiği olarak görünüyor. Bakalım daha neler göreceğiz.
Toyota ile bu sıkıntıları bire bir yaşamış biri olarak Allah size sabır versin . Size tavsiyem kendi insaflarına kalmayın ve hakkınızı arayın .
Mahmut bey daha önce konuşmuştuk tam artık sıkıntılarımız bitti derken hop yeniden başa dön. Ama bende boş durmuyorum artık şuan ulusal kanalların ihbar hatlarını araştırıyorum yeteri kadarına ulaştım sayılır. elimde ki tüm bilgi ve dökümanı yollayacağım. bunun yanında e-devletin tüketici sorunları hakem heyetine belgeleriyle yollayacağım metni yazacağım kafamı bi toparlayayım. yine bununla kalmayıp Av. Yusuf bey'in İstanbul 5. tüketici mahkemesinde 3/12/2013 tarihinde iade kararını kazandığı dosyayı buldum. Gerekirse irtibata geçicem.... bunlar ilk aklıma gelenler daha bulurum ben. Yeter ki bi olumsuz yanıt versinler o dk itibarı ile benden günahın gittiği vakit olacak. Biz yılların markasıdır ya olur yeterki çözsünler diye kendimizi avuturken onların planları başka sanırım. Tüm hukuk kuralları çerçevesin de haklarımı arayacağım. tüm arkadaşların destekleri için şimdiden teşekkür ediyorum.