Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #40 : Temmuz 13, 2014, 22:00:58 »
benimde motor değişimi yapıldı sorun kökten çözüldü. değişim 76,400 km yapıldı. 80.000 km bakım sürecinde değişiklik olmasın diye 80.000 km büyük bakımda erken yağ değişimi yaptırttım. çıkan yağ; 4,1 lt idi. hiç eksiltmemiş. tabiki bu kullanım ile alakalı bir durum. ben arabayı pek nazik üzmeden kullanırım. bu da bu sonuca etkisi olsa gerek ama her durumda da araç turbo olması ve turbo yağlamasını direk motor yağından kullanması, sonuç olarak performanslı yani turbo devrede olacak şeklinde kullanımınızda toplam 10.000 km de sadece 500 ml eksiltme yapması normal karşılanıyor.
bilginize sunarım.

Abi öncelikle geçmiş olsun bende sizin adınıza sevindim ve inşallah bizim araçlarda sorunsuz bir şekilde değişim gerçekleşir. Bu arada değişen parçaların listesini yayınlayabilirmisiniz, bir farklılık varmı acaba bakardık.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 13, 2014, 22:00:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 77900
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 14, 2014, 00:36:43 »
Oğuz bey km de 230 ml demek karteri 17-18 km de bitirmek demektir. Bu rakam doğrumu yanlışmı yazmışlar?

Gökhan bey bende ilk gördüğümde sizin gibi şaşırmıştım. ancak bu tüketim 1000 km de 230 ml olarakmış. 10.000 km de 2300 küsür ml yaptığında yaklaşık 2.4 litre yağ sarfiyatı oluyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2014, 00:39:34
Oğuz bey ben yarım motor değişimi yaptırdım ve sorunum giderildi. Bilginiz olsun. Bununla ilgili açtığım konuda forumda var.

Mahmut bey merhaba hayırlı akşamlar.

Şuan için servis bana piston segman değişimi yapılacağını söyledi ilk etapta. Size bir sorum olacaktı sizin de ilk seferler de piston segman değişimi oldu mu? yoksa sizin aracınızda direk yarım motor değişimine mi gidildi? bir de size sorum sizin blok aşınmalarınız hangi seviyedeydi hatırlıyor musunuz? berkant bey aşınma aralıklarını  73,000 mm.-73,013 mm. olarak beyan etmiş. yarın servisle telefonla görüşmesi yapıp kendi aralıklarım hakkında bilgi sahibi olmak isteyeceğim. Eğer aralık dışında isem bende sizin gibi yarım motor değişimi hakkında konuşacağım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2014, 00:41:02
ah ah  efsane  kasalar şimdi olacaktıki sıfırı hiç düşünmeden alırdım  bende 94 modeli olmasına ramen   yag eksitme söz konusu bile değil şimdi bu yazılanları okuyupda nasıl sıfır araba alalım dertsiz bası derde sokalım  hele birde söz konusu Toyota encok güvendimiz araba markası

2010-2011-2012 kasa dizel toyotalardan uzak durmanızı tavsiye ederim size Metin bey. dertsiz başınıza dert almayın. biz aldık uğraşıyoruz gördüğünüz gibi.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2014, 00:48:38
benim araçta 2012 model aralık 2012 de 0 km almıştım, 25000 km de , çok şükür yağ eksiltme gibi bir problemle karşılaşmadım.

Özkan bey hayırlı akşamlar.

ben 38.500 km ye kadar aracın yağ eksilttiğinden habersiz yol aldım bunca zaman. Size naçizane olarak şunu söylemek isterim müsadeniz olursa.

Eğer bakım aralıklarında servise gitmiş iseniz mutlaka arabanızın yağını 1000 km lik periyodlar ile ölçün. çünkü ben bi 9980 lerde yağ lambamı yaktım birde 38200 küsürlerden sonra sürekli olarak yakmaya başladım. Ramazan ayında kimsenin günahını almak istemem ancak 30.000-40.000 aralıkları haricinde diğer bakım aralıklarında (0-10 , 10-20 , 20-30 ) servise gitmiştim. Şahsen o zamanlar benden habersiz olarak aracıma yağ eklendiğini düşünüyorum. Çünkü 10.000 km de 2.4 litre yağ eksilten AYIPLI bir araca sahipmişim. o zaman servise gittiğim bu aralıklarda neden yağ lambam yanmadı.
İnşallah aracınız sorunsuzdur ve siz, bizler gibi böyle sorunlar ile uğraşmazsınız ancak tedbiri elden bırakmamanızı öneririm size. çünkü 2010-11-12 modellerde kronik bir hata bu.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2014, 00:50:39
benimde motor değişimi yapıldı sorun kökten çözüldü. değişim 76,400 km yapıldı. 80.000 km bakım sürecinde değişiklik olmasın diye 80.000 km büyük bakımda erken yağ değişimi yaptırttım. çıkan yağ; 4,1 lt idi. hiç eksiltmemiş. tabiki bu kullanım ile alakalı bir durum. ben arabayı pek nazik üzmeden kullanırım. bu da bu sonuca etkisi olsa gerek ama her durumda da araç turbo olması ve turbo yağlamasını direk motor yağından kullanması, sonuç olarak performanslı yani turbo devrede olacak şeklinde kullanımınızda toplam 10.000 km de sadece 500 ml eksiltme yapması normal karşılanıyor.
bilginize sunarım.

Mehmet bey hayırlı akşamlar.
sizin motor değişiminden önce piston segman uygulaması yapıldı mı? Blok aşınması aralıkları nelerdi? hatırlıyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 14, 2014, 00:51:28 »

Mahmut bey merhaba hayırlı akşamlar.

Şuan için servis bana piston segman değişimi yapılacağını söyledi ilk etapta. Size bir sorum olacaktı sizin de ilk seferler de piston segman değişimi oldu mu? yoksa sizin aracınızda direk yarım motor değişimine mi gidildi? bir de size sorum sizin blok aşınmalarınız hangi seviyedeydi hatırlıyor musunuz? berkant bey aşınma aralıklarını  73,000 mm.-73,013 mm. olarak beyan etmiş. yarın servisle telefonla görüşmesi yapıp kendi aralıklarım hakkında bilgi sahibi olmak isteyeceğim. Eğer aralık dışında isem bende sizin gibi yarım motor değişimi hakkında konuşacağım.
.

İyi akşamlar.

Oğuz bey bana da ilk başta sadece piston ve sekman değişimi yapıldı ama maalesef sorun çözülmedi aksine daha fazla büyüdü diyebilirim . Aşınma konusunda seviye olarak bana bilgi verilmedi ama en son aracım 6000 km de yağ uyarısı verdi . Siz direk yarım motor değişimi için ısrarcı olun durumun farkında olduğunuzu sadece piston ve sekman değişiminin sorunu çözmediğini bildiğinizi kendilere ısrarcı ve güzel bir dille iletin direk yarım motor değişimine gideceklerdir . Sadece piston ve sekman değişimi sizin için zaman kaybı olacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Temmuz 14, 2014, 00:58:34 »
İyi akşamlar.

Oğuz bey bana da ilk başta sadece piston ve sekman değişimi yapıldı ama maalesef sorun çözülmedi aksine daha fazla büyüdü diyebilirim . Aşınma konusunda seviye olarak bana bilgi verilmedi ama en son aracım 6000 km de yağ uyarısı verdi . Siz direk yarım motor değişimi için ısrarcı olun durumun farkında olduğunuzu sadece piston ve sekman değişiminin sorunu çözmediğini bildiğinizi kendilere ısrarcı ve güzel bir dille iletin direk yarım motor değişimine gideceklerdir . Sadece piston ve sekman değişimi sizin için zaman kaybı olacaktır .

Mahmut bey teşekkür ederim bilginiz için.
 bende kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Çünkü bu gereksiz tamirler benim için hem zaman kaybı hemde bedenen ve zihnen yorgunluga sebep olacağı aşikar. Piston-segman değişimi sonrasında 4-5 gün sonra memlekete bayram için gidicem. git gel yaklaşık 3000 km yol yapıcam toplamda.
Bayram vakti gereksiz onarılmış bir arac ile Allah korusun basıma bir iş gelmesini istemem. Otoban içerisinde bir yolda kalsam bittim demektir. O zaman iyi uslubumu gerçekten bozarım firmaya karşı.
Mahmut bey müsadeniz olursa bir soru daha sormak isterim. Motor değişiminden sonra aracınızın ruhsatında ki motor num. değişecek. bu da beaberinde tekrar muayne olması demek arabanın. Bu işlemler toplam kaç gün olarak sürdü sizde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #44 : Temmuz 14, 2014, 01:06:41 »
Mahmut bey teşekkür ederim bilginiz için.
 bende kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Çünkü bu gereksiz tamirler benim için hem zaman kaybı hemde bedenen ve zihnen yorgunluga sebep olacağı aşikar. Piston-segman değişimi sonrasında 4-5 gün sonra memlekete bayram için gidicem. git gel yaklaşık 3000 km yol yapıcam toplamda.
Bayram vakti gereksiz onarılmış bir arac ile Allah korusun basıma bir iş gelmesini istemem. Otoban içerisinde bir yolda kalsam bittim demektir. O zaman iyi uslubumu gerçekten bozarım firmaya karşı.
Mahmut bey müsadeniz olursa bir soru daha sormak isterim. Motor değişiminden sonra aracınızın ruhsatında ki motor num. değişecek. bu da beaberinde tekrar muayne olması demek arabanın. Bu işlemler toplam kaç gün olarak sürdü sizde?

Rica ederim .

Oğuz bey aracın yolda bırakacağını sanmıyorum ama direk yarım motor değişimi yaptırırsanız hem sizin hem servis için daha iyi ama nedense servis direk motor değişimine yanaşmıyor biraz ısrarcı olmanız lazım . Sorunuza gelecek olursak evet motor numarası değişiyor ve araç muayeneye giriyor benim motor değişimi , muayene ve ruhsat işlemleri dahil onarım 7-8 gün sürdü ve tüm masrafları servis karşıladı . Onarım süresince de ikame araç isteyebilirsiniz ondan onarımın ne kadar süreceği sizin açınızdan sıkıntı olmayacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Temmuz 14, 2014, 01:13:07 »
Rica ederim .

Oğuz bey aracın yolda bırakacağını sanmıyorum ama direk yarım motor değişimi yaptırırsanız hem sizin hem servis için daha iyi ama nedense servis direk motor değişimine yanaşmıyor biraz ısrarcı olmanız lazım . Sorunuza gelecek olursak evet motor numarası değişiyor ve araç muayeneye giriyor benim motor değişimi , muayene ve ruhsat işlemleri dahil onarım 7-8 gün sürdü ve tüm masrafları servis karşıladı . Onarım süresince de ikame araç isteyebilirsiniz ondan onarımın ne kadar süreceği sizin açınızdan sıkıntı olmayacaktır .

Verdiğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim size Mahmut bey. Dediğiniz gibi ısrarlı olacağım. bakalım sonuç ne olacak. İnşallah bizde sizin gibi sıkıntısız zamanları görürüz tez zamanda.
Hayırlı akşamlar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #46 : Temmuz 14, 2014, 01:32:13 »
Verdiğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim size Mahmut bey. Dediğiniz gibi ısrarlı olacağım. bakalım sonuç ne olacak. İnşallah bizde sizin gibi sıkıntısız zamanları görürüz tez zamanda.

Rica ederim . Yardımcı olabildiysem ne mutlu . İnanın toyotanın bu soruna yaklaşımında baya ilerleme var yeter ki ısrarcı olun sorununuzu çözeceklerdir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 14, 2014, 09:08:52 »
öncelikle kolay gelsin,   mahmut bey ve diğer arkadaşlara teşekkür etmek gerekli, onların tecrübesi(maalesef) ve yardımıyla  sorununuz daha kolay çözülecektir.. servis hukuki yollara başvurmanız durumunda haklı çıkacağınızı bildikleri için gerekli değişimi yaparlar zannediyorum.. kararlı ve ısrarcı olmanızda fayda var..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Temmuz 14, 2014, 16:39:54 »
Arkadaşlar herkese tekrardan merhaba.

Servis danışmanı ile telefon görüşmesi yapacağımı söylemiştim. öncelikle tarihi bir gün daha geri çektik ve ayın 16'sı olarak ayarladık. daha sonra blok aşınmasnıdan bahsettim. blok aşınma değerlerini sorduğum da ise zaten motorunuz açılınca muhtemelen yarım motor değişimi yapılacaktır dendi. Nası yaa dedim? piston-segman dan ne oldu da o durumlara kadar ilerledik dedim. kesin değil ancak olabilir dedi. geldiğimde daha ayrıntılı konuşalım lütfen dedim.
Bakalım çarşamba günü öğleden sonra arabamı bırakıcam servise. Akşam geldiğimde aramızda geçen konuşmaları tekrar sizlerle paylaşıcam. İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #49 : Temmuz 14, 2014, 16:44:42 »
Arkadaşlar herkese tekrardan merhaba.

Servis danışmanı ile telefon görüşmesi yapacağımı söylemiştim. öncelikle tarihi bir gün daha geri çektik ve ayın 16'sı olarak ayarladık. daha sonra blok aşınmasnıdan bahsettim. blok aşınma değerlerini sorduğum da ise zaten motorunuz açılınca muhtemelen yarım motor değişimi yapılacaktır dendi. Nası yaa dedim? piston-segman dan ne oldu da o durumlara kadar ilerledik dedim. kesin değil ancak olabilir dedi. geldiğimde daha ayrıntılı konuşalım lütfen dedim.
Bakalım çarşamba günü öğleden sonra arabamı bırakıcam servise. Akşam geldiğimde aramızda geçen konuşmaları tekrar sizlerle paylaşıcam. İyi günler.

Oğuz bey forumu bilgilendirdiğinizden dolayı teşekkürler . Madem yarım motor değişimine gidilebilir dediler tavsiyem bu konuda ısrarcı olun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Temmuz 14, 2014, 21:07:11 »

Oğuz bey forumu bilgilendirdiğinizden dolayı teşekkürler . Madem yarım motor değişimine gidilebilir dediler tavsiyem bu konuda ısrarcı olun .

Mahmut bey sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu konuşmayı yapmıştım. Ben de size teşekkür ederim. Servise gittiğimde bu konu da ısrarcı olacağım elbette.  :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #51 : Temmuz 14, 2014, 21:17:27 »
Mahmut bey sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu konuşmayı yapmıştım. Ben de size teşekkür ederim. Servise gittiğimde bu konu da ısrarcı olacağım elbette.  :) :)

Rica ederim Oğuz bey teşekküre gerek yok keşke sorunu hiç yaşamasaydık ama sonuçta dünyanın sonu değil bir şekilde halledilir . Benim bu sorundan ne çektiğimi bir Allah birde ben bilirim . Daha önce bu kadar bilgide olmadığından servis bizle kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı :). Ama dediğim şimdi servisinde bu soruna yaklaşımında çok değişiklik oldu ve artık insanları uğraştırmadan sonuca varıyorlar . Hakkınızda hayırlısı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Temmuz 17, 2014, 03:46:03 »
Arkadaşlar herkese merhaba. Hayırlı sahurlar dilerim.
Bugün saat 17.30 civarında servise gittim aracı teslim etmek için. Avcılar sonkar'da Birtan bey ilgilendi benimle. (aracın bakım ve yağ eksiltme sorunu çıktığından bu yana) sağolsun kendisi gerçekten çok yardımcı oldu bana karşı herşeyiyle. aracın yapım süresince de bir fluence temin ettiler. araç 2,4,R ye geçerken biraz sıkıntılı ama onun haricinde extra bir problem yaşamadım. Birtan bey Motorun açılmasından sonra tekrar bilgilendirmek için beni arayacak. tahmini 4 günlük bir süre içerisinde teslim edeceklerini söylediler. araca yapılacak işlem yüksek ihtimal blok değişimi olacak çünkü yağ sarfiyatı çok yüksek. tez zamanda sıkıntılarımızın bitmesini temenni ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Temmuz 17, 2014, 17:24:48 »
İnşallah beklediğiniz sonucu tez zamanda alırsınız, sonucu merakla bekliyorum, kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Temmuz 17, 2014, 17:40:03 »
Arkadaşlar herkese merhaba. Hayırlı sahurlar dilerim.
Bugün saat 17.30 civarında servise gittim aracı teslim etmek için. Avcılar sonkar'da Birtan bey ilgilendi benimle. (aracın bakım ve yağ eksiltme sorunu çıktığından bu yana) sağolsun kendisi gerçekten çok yardımcı oldu bana karşı herşeyiyle. aracın yapım süresince de bir fluence temin ettiler. araç 2,4,R ye geçerken biraz sıkıntılı ama onun haricinde extra bir problem yaşamadım. Birtan bey Motorun açılmasından sonra tekrar bilgilendirmek için beni arayacak. tahmini 4 günlük bir süre içerisinde teslim edeceklerini söylediler. araca yapılacak işlem yüksek ihtimal blok değişimi olacak çünkü yağ sarfiyatı çok yüksek. tez zamanda sıkıntılarımızın bitmesini temenni ediyorum.

Takipteyim.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 129000
  • Model Yılı: '17
  • 273 kere teşekkür etti
  • 273 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 17, 2014, 17:41:59 »
İnşallah olumlu sonuçlanır,takipteyim.. İşin sonunu bırakmayın çünkü bizim memlekette kimseye dürtmeden düzgün iş yaptırılmıyor en azından çoğuna :(
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Temmuz 17, 2014, 23:13:34 »
piston sekman turbo revizyonu ile şahane motorunuz olur.turbo keçelerindende yağ veriyor unutmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Temmuz 18, 2014, 02:38:21 »
Teşekkürler arkadaşlar. tüm olayları buradan sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

Mahmut bey size bir sorum olacaktı. Araç muayne olmadan önce vekalet vermekten bahsetmişlerdi. Sizin de başınıza böyle bir şey gelmiş miydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Temmuz 18, 2014, 06:36:31 »
Motor blogunu degistireceklerse sizden vekalet isteyeceklerdir. Cunku motor numaraniz degiseceginden trafikde ruhsat degisimide sizin adiniza onlar yapacaklardir.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #59 : Temmuz 18, 2014, 09:06:30 »
Teşekkürler arkadaşlar. tüm olayları buradan sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

Mahmut bey size bir sorum olacaktı. Araç muayne olmadan önce vekalet vermekten bahsetmişlerdi. Sizin de başınıza böyle bir şey gelmiş miydi?

Evet bende vekalet verdim . Vekalet istedilerse iyi aracınızı onaracaklarının göstergesi . Vekaleti hem muayene için hemde motor numarası değişeceğinden ruhsat işlemleri için istiyorlar .