0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
diğer markalarda da eksiltme mevcut bakmayın onlara yağa bakmıyorlar bile. o yüzden gündeme gelmiyor. kafanıza takmayınız. keyifle binin. arabalarımız diğer markalar içinde en sessiz en ekonomik olandır. ayrıca toyota kullanmanın keyfini, konforunu güvenliğini yaşıyoruz. tadını çıkartmaya bakın ben diğer markalarda neler neler duyuyorum. ford focus 85.000 de balata sıyırmış. 100.000 de turbo ses yapmış. bizde o yok bu yok rahatça binelim. hadi bu konuyu da artık kafamızdan atalım sağlıcakla kalın.
Geçen gün bir abimizle servise gittik. Onda da aynı araçtan var. Şase numaralarına baktılar, iki aracın da garantisi bitmesine rağmen ücretsiz turbo ve intercooler değişimi yapabileceklerini söylediler ve şaşırdım açıkçası. Serviste kimse yağ yakma olayından bahsetmedi. Japonya'dan parça gelince arayacaklar, sırayla iki aracın da belirtilen parçalarını değiştirecekler. Bu konu hakkında çok araştırma yaptım ancak, sağlıklı bir cevap bulamadım. Aracım şu anda yağ eksiltmiyor. Turbo değişimi sonrası herhangi bir sıkıntı (yağ eksiltme, çekiş problemi vb) yaşar mıyım? Uzun zamandır dizel araç kullandığım ve turbonun nasıl sağlıklı kullanılacağını da bildiğim için sıfır turbo çok mantıklı geliyor kulağa. Bu konu hakkında tecrübelerinizi ve yorumlarınızı alabilir miyim?
Her nefsin ölümü tattığı gibi her turbo da bozulur. [emoji12] O yüzden bence sıfır turbo fırsatını kaçırmayın. Birazcık şans işidir ama yeni turbo eskisinden çok daha iyidir. Ben olsam hiç tereddüt etmem. Sonuçta motor sökülmüyor... sadece turbo ve intercooler değişecek...
Ben de öyle düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda ararlar Peki servis kaç yıl garanti veriyor bilginiz var mı?
2010 yılının 8 inci ayında almış olduğum dizel yaris im otobanda 19500km civarında yağ lambası yandı ve sönmedi çubuğu çektik yağ yok aradık toyotayı yağ ekleyerek servise getirin dediler götürdük vakum pompası çatlakmış turbo ile beraber değiştirmişlerdi, 2 hafta önce satmış olduğum şahıs 80000km bakımına götürmüş garantisi az kalmış turboyu değiştireceğiz diyerek garantiden değiştirmişler. Şahsen ben servise güveniyorum parasını sizden almadıktan sonra değiştirmenizi tavsiye ederim. yağ eksiltme kafama çok takılmıştı birçok marka servisleri ilede görüştüm turbolu araçlar bir miktar yağ eksiltirler diyenler oldu
Valla normalde 2 yıl vermesi lazım. Ama zaten garanti bitmiş ise vermeyedebilir.Gerçi belli olmaz. Sonuçta garantisi bitmiş bir aracı tamir etmek isteyen firmanın garanti vermesi beklenilebilir tabii... ama bence garanti vermese de değiştirin. Sonuçta yeni parça ve bence en az 150 bin km rahat gider.