Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #380 : Nisan 29, 2015, 23:44:22 »
Hakan Bey teselliniz için teşekkür ederim ama inanın içim burkuluyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #380 : Nisan 29, 2015, 23:44:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #381 : Nisan 29, 2015, 23:49:37 »
Engin Bey,inşallah iyi olur.Baktınız yine bu seviyede eksiltiyor.Alternatifler devreye girer.Vuruk değil,kaza değil,ücrete tabi olmayan işlemler.Araçların piyasası iyi.Satışta olabilir.Ancak daha ortada bir şey yok üzülmeye değmez.Emin olun motor toplanır her parça yerine gider.Canınız sağ olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #382 : Nisan 29, 2015, 23:59:59 »
Haklısınız sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #383 : Nisan 30, 2015, 19:56:22 »
diğer markalarda da eksiltme mevcut bakmayın onlara yağa bakmıyorlar bile. o yüzden gündeme gelmiyor.
kafanıza takmayınız. keyifle binin. arabalarımız diğer markalar içinde en sessiz en ekonomik olandır. ayrıca toyota kullanmanın keyfini, konforunu güvenliğini yaşıyoruz. tadını çıkartmaya bakın ben diğer markalarda neler neler duyuyorum. ford focus 85.000 de balata sıyırmış. 100.000 de turbo ses yapmış. bizde o yok bu yok rahatça binelim. hadi bu konuyu da artık kafamızdan atalım sağlıcakla kalın.

Fanatikçe bir yorum olmuş. 
Arabalara merakı olan ve biraz araştıran herkes bilirki Toyotanın bazı dizel araçlarında yağ yakma diye bir sorun var.
Daha düşük km deki ve belkide borcunu ödemekte olduğu aracın serviste motorunun darmadağın olması kimin hoşuna giderki?
Aracınızı sevebilirsiniz. Yanlız sizin tabirinizle en sessiz, en ekonomik, en keyifli, en konforlu, en güvenlikli aracın Toyota olması herkesçe kabul görür bir tespit değil. Sonuçta aynı segment ve fiyat aralığındaki tüm markalar üç aşağı beş yukarı aynıdır. Bir marka bir yönde bir miktar öndeyse, başka bir markada başka bir yönden bir miktar öndedir.
Bahsettiğiniz gibi en.....  en...... Toyota olsaydı. Sokağa çıktığımızda Gördüğümüz araçların tamamına yakınının Toyota olması gerekirdi. Toyotanın en çok sattığı model Corolladır.  Corollanın bile trafikteki oranı  en çok görülen model değildir.
Bu yazdıklarımdan Toyotayı beğenmediğim sonucu çıkarılmasın. Beğendiğim ve dünya çapında kendini ıspatlamış bir marka. Yanlız fanatikliğe de gerek yok. Sorunları görmezden gelmeyede gerek yok. Bakın bu kadar kişi mağdur ediliyor.
Bir yakınıma dizel otomatik Fluance aldık. Araç 47 000 km de. Bayada kullandım. Ne bir tıkırtı ne bir rahatsız edici ses var. Tüketimi gayet az. Performansıda gayet yeterli. Çok hoşuma gitti. Kullanmasaydım o kadar iyi olabileceğini bilemezdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Nisan 30, 2015, 21:49:47 »
''diğer markalarda da eksiltme mevcut bakmayın onlara yağa bakmıyorlar bile. o yüzden gündeme gelmiyor'' ifadesine yorum yapmak istedim.Aşağıdaki gibidir.
 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #385 : Nisan 30, 2015, 22:25:39 »
geçen 2 ay kadar önceydi arkadaşın tiguan arabasına baktık beğendik.

ben sürekli yağına baktığım için yeni bile olsa tiguana da bakalım dedim. çubuğu çektik yağ yok ??

1.2 tsi 122hp motor. 15 bin km yağ aralığı var. son 1000 km si kalmış. yaklaşık 15 binde 2 litre eksiltme yapmış. 30 bin km deki araba için anlamsız geliyor ama demekki olabiliyor.

toyotaya hala kızgınım 1.4 dizel yzünden. çok fazla kişi şikayette bulundu. kendiside kabul etti. olmamalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #386 : Mayıs 06, 2015, 16:50:34 »
Geçen gün bir abimizle servise gittik. Onda da aynı araçtan var. Şase numaralarına baktılar, iki aracın da garantisi bitmesine rağmen ücretsiz turbo ve intercooler değişimi yapabileceklerini söylediler ve şaşırdım açıkçası. Serviste kimse yağ yakma olayından bahsetmedi. Japonya'dan parça gelince arayacaklar, sırayla iki aracın da belirtilen parçalarını değiştirecekler. Bu konu hakkında çok araştırma yaptım ancak, sağlıklı bir cevap bulamadım. Aracım şu anda yağ eksiltmiyor. Turbo değişimi sonrası herhangi bir sıkıntı (yağ eksiltme, çekiş problemi vb) yaşar mıyım? Uzun zamandır dizel araç kullandığım ve turbonun nasıl sağlıklı kullanılacağını da bildiğim için sıfır turbo çok mantıklı geliyor kulağa. Bu konu hakkında tecrübelerinizi ve yorumlarınızı alabilir miyim?
D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #387 : Mayıs 06, 2015, 21:29:29 »
Geçen gün bir abimizle servise gittik. Onda da aynı araçtan var. Şase numaralarına baktılar, iki aracın da garantisi bitmesine rağmen ücretsiz turbo ve intercooler değişimi yapabileceklerini söylediler ve şaşırdım açıkçası. Serviste kimse yağ yakma olayından bahsetmedi. Japonya'dan parça gelince arayacaklar, sırayla iki aracın da belirtilen parçalarını değiştirecekler. Bu konu hakkında çok araştırma yaptım ancak, sağlıklı bir cevap bulamadım. Aracım şu anda yağ eksiltmiyor. Turbo değişimi sonrası herhangi bir sıkıntı (yağ eksiltme, çekiş problemi vb) yaşar mıyım? Uzun zamandır dizel araç kullandığım ve turbonun nasıl sağlıklı kullanılacağını da bildiğim için sıfır turbo çok mantıklı geliyor kulağa. Bu konu hakkında tecrübelerinizi ve yorumlarınızı alabilir miyim?
Her nefsin ölümü tattığı gibi her turbo da bozulur. [emoji12]
O yüzden bence sıfır turbo fırsatını kaçırmayın. Birazcık şans işidir ama yeni turbo eskisinden çok daha iyidir. Ben olsam hiç tereddüt etmem. Sonuçta motor sökülmüyor... sadece turbo ve intercooler değişecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #388 : Mayıs 06, 2015, 22:00:48 »
Her nefsin ölümü tattığı gibi her turbo da bozulur. [emoji12]
O yüzden bence sıfır turbo fırsatını kaçırmayın. Birazcık şans işidir ama yeni turbo eskisinden çok daha iyidir. Ben olsam hiç tereddüt etmem. Sonuçta motor sökülmüyor... sadece turbo ve intercooler değişecek...
Ben de öyle düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda ararlar :) Peki servis kaç yıl garanti veriyor bilginiz var mı?
D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #389 : Mayıs 06, 2015, 23:13:17 »
Ben de öyle düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda ararlar :) Peki servis kaç yıl garanti veriyor bilginiz var mı?
Valla normalde 2 yıl vermesi lazım. Ama zaten garanti bitmiş ise vermeyedebilir.
Gerçi belli olmaz. Sonuçta garantisi bitmiş bir aracı tamir etmek isteyen firmanın garanti vermesi beklenilebilir tabii... ama bence garanti vermese de değiştirin. Sonuçta yeni parça ve bence en az 150 bin km rahat gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #390 : Mayıs 06, 2015, 23:33:26 »
Serviste yapılan tüm tamirat işlemleri aracın garantisi bitmiş olsa bile en az 1 yıl garantili .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #391 : Mayıs 06, 2015, 23:58:25 »
1 yıl olsa iyi olur, sonuçta parçada fabrika hatası da olabilir ama olmasa da olur sonuçta sıfır turbo :) Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #392 : Mayıs 07, 2015, 00:55:18 »
Yanlış bilmiyorsam  parça 2 yıl  iscilik  1 yıl
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 2848
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #393 : Mayıs 07, 2015, 01:46:02 »
2010 yılının 8 inci ayında almış olduğum dizel yaris im otobanda 19500km civarında yağ lambası yandı ve sönmedi çubuğu çektik yağ yok aradık toyotayı yağ ekleyerek servise getirin dediler götürdük vakum pompası çatlakmış turbo ile beraber değiştirmişlerdi, 2 hafta önce satmış olduğum şahıs 80000km bakımına götürmüş garantisi az kalmış turboyu değiştireceğiz diyerek garantiden değiştirmişler. Şahsen ben servise güveniyorum parasını sizden almadıktan sonra değiştirmenizi tavsiye ederim. yağ eksiltme kafama çok takılmıştı birçok marka servisleri ilede görüştüm turbolu araçlar bir miktar yağ eksiltirler diyenler oldu
2015 1.4 D4D Corolla Premium MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #394 : Mayıs 07, 2015, 13:49:30 »
2010 yılının 8 inci ayında almış olduğum dizel yaris im otobanda 19500km civarında yağ lambası yandı ve sönmedi çubuğu çektik yağ yok aradık toyotayı yağ ekleyerek servise getirin dediler götürdük vakum pompası çatlakmış turbo ile beraber değiştirmişlerdi, 2 hafta önce satmış olduğum şahıs 80000km bakımına götürmüş garantisi az kalmış turboyu değiştireceğiz diyerek garantiden değiştirmişler. Şahsen ben servise güveniyorum parasını sizden almadıktan sonra değiştirmenizi tavsiye ederim. yağ eksiltme kafama çok takılmıştı birçok marka servisleri ilede görüştüm turbolu araçlar bir miktar yağ eksiltirler diyenler oldu
Eski aracım Accent crdi idi ve 5 yıl bindim, 1 ml bile yağ eksilttiğini bilmem. Toyota'nın da beni üzmeyeceğini düşünüyorum :) Şu araçta yağ eksiltme yok, turbo değişimi sonrası umarım sıkıntı çıkmaz. Sadece yağ ücretini alacaklarmış diğer parçaları ücretsiz değiştireceklermiş.
D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #395 : Mayıs 07, 2015, 14:06:51 »
yarın benim aracı teslim edeceklermiş motor blok ve turbo intercooler değişimi yapıldı diye biliyorum bakalım ne olacak buradan sizleri bilgilendireceğim kullandıkça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #396 : Mayıs 07, 2015, 14:29:21 »
 Genel merkez tarafından arandım, hava akış kampanyası (!) varmış, aracımı pazartesi servise bırakacağım (daha önce motor blok değişimi yapıldı, ama eksiltme kesilmedi. Bu sefer kendileri inceleyip hangi parçaların değişeceğine karar vereceklermiş. Ben turbo, vakum pompası ve intercloer'ın değişmesi için ısrarcı olacağım bakalım sonuç ne olacak. Bir yandan motor hatalarını kampanya adı altında kabul etmeleri de güzel ama olan bizim gibi uğraşanların  zamanına ve gönül yorgunluğuna oluyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #397 : Mayıs 07, 2015, 21:44:39 »
Valla normalde 2 yıl vermesi lazım. Ama zaten garanti bitmiş ise vermeyedebilir.
Gerçi belli olmaz. Sonuçta garantisi bitmiş bir aracı tamir etmek isteyen firmanın garanti vermesi beklenilebilir tabii... ama bence garanti vermese de değiştirin. Sonuçta yeni parça ve bence en az 150 bin km rahat gider.

Eğer garanti veremiyorsa ve kendisi değiştirmek istiyorsa, değişim sonrası eski turbonunda kullanıcıya teslim edilmesi doğru olur. Çünkü sağlıklı çalışan turbo değişecek belki yeni takılan turbo kısa süre sonra arıza vericek. Ve kullanıcı tamirini istediği zaman garantiden yapılmazsa en azından eski turbosunu takar yeniden. Tabiki değişimi yapılan turboya garanti veriliyorsa o ayrı.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #398 : Mayıs 08, 2015, 12:54:42 »
Şu an da gtc global de yim aracımı teslim almaya geldim 2 hafta sürdü blok değişimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #399 : Mayıs 12, 2015, 16:38:04 »
arkadaşlar aracımın komple motor blok değişimi ve turbo intercooler değişimi yapıldı 1000 km yaptım hafta sonu eskiye nazaran yakıtta da azalma olmuş çekişinde herhangi bir değişim yok bazı arkadaşlar eskiye nazaran çekişi azaldığını söylemişlerdi ben öyle birşey hissetmedim en azından şu an için bir problem görünmüyor ilerleyen km lerde yaşadıklarımı paylaşacağım inşallah.