Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #300 : Şubat 01, 2015, 22:11:32 »
Gökhan bey arac su anda takibe alindi yag eksiltip eksiltmedigine karar vermek icin. Bu durumda fazla yag koymalari cok anlamli degil bana gore. Kime sorduysam eksik yag problem acmaz ama fazla yag daha buyuk sıkıntı cikarabilir dedi. Keske bende de gerekli iyilestirmeleri yapsalar ondan sonra istedikleri kadar koysunlar

Kesinlikle fazla yağ konulması konusunda doğru söylemişler  ;)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2015, 22:17:43
Gokhan bey siz degisimden sonra aractan ve toyandan memnun musunuz ? Aracta problem bitti mi, performans ve yakitta bi degisim oldu mu?

Cem bey değişimden sonra yağ eksiltmesi aynen devam ediyor ( 9150 km de 1,9 lt ölçüm sonucu). benim araçta çekişten düşme ve yakıtta artış olmadı azalmada olmadı malesef. Toyana gelince şuan için memnunum benim göstermiş olduğum iyi niyet sonucunda aynı hizmeti bekliyorum, bakalım görücez şimdilik bir sorun yok. :islik:

burdan bakabilirisniz
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61722.msg874847#msg874847

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2015, 22:26:49
Yazı ilk başta yanıp sönebiliyor . Ama eksiltme belli seviye ye gelince devamlı yanık kalıyor .

aynen benimkide bu şekilde yapmıştı 40 ve 50 de
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Şubat 01, 2015, 22:11:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Mart 24, 2015, 23:18:07 »
Arkadaşlar benim araç içinde motor blok değişim onayı geldi.Şuan  motor numarası değişimi için benden vekalet istiyorlar, vekaletten sonra motor gelecekmiş.Bende  ayıplı mal konumunda değerlendirilmesini istedim. tabi toyota bu olaya yanaşmadı. Bu hafta içi ihtarname hazırlıyorum haftaya ihtarname çekecem.Bu araçlarla ilgili toyota ile mahkemelik olan arkadaş varmı aramızda, olayın  işleyişi hakkında bilgi almak istiyorum tabi yardımcı olmak isterlerse.şimdiden teşekkürler.
Bu arada ikinci olarak benim aracım engelli aracıydı, yeni bir genelgede ayıplı araçlar iade edilirken ötv ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı, iadeden sonra  yeniden alınacak bir araç için  ötv ödenmemesi gerektiği belirtilmiş link isterseniz özelden  yollayabilirim. yada  herhangibir sorun olmazsa burdan paylaşabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Mart 27, 2015, 21:13:29 »
Arkadaşlar benim araç içinde motor blok değişim onayı geldi.Şuan  motor numarası değişimi için benden vekalet istiyorlar, vekaletten sonra motor gelecekmiş.Bende  ayıplı mal konumunda değerlendirilmesini istedim. tabi toyota bu olaya yanaşmadı. Bu hafta içi ihtarname hazırlıyorum haftaya ihtarname çekecem.Bu araçlarla ilgili toyota ile mahkemelik olan arkadaş varmı aramızda, olayın  işleyişi hakkında bilgi almak istiyorum tabi yardımcı olmak isterlerse.şimdiden teşekkürler.
Bu arada ikinci olarak benim aracım engelli aracıydı, yeni bir genelgede ayıplı araçlar iade edilirken ötv ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı, iadeden sonra  yeniden alınacak bir araç için  ötv ödenmemesi gerektiği belirtilmiş link isterseniz özelden  yollayabilirim. yada  herhangibir sorun olmazsa burdan paylaşabilirim
Hakan bey öncelikle geçmiş olsun. Şuan için bildiğim kadarı ile mahkemelik olan yok aramızda. Bir çok Toyota sahibinin olaydan habersiz olması ile beraber haberdar olup revizyon isteyenlerden çoğunun motor revizyonu yapıldı. Kimisi memnun kimisinde halen sıkıntı devam ediyor. Mahkeme ile ilgili olarak revizyon yapılmamış motorların mahkemeden dönmesi olası. Deneyen varmı bende bilmiyorum açıkçası. Ama iade örnek kararları var.Eski yazılanlarda yazmıştık. Engelli aracı ile ilgili olarak @Mahmut M.Dalı (9008) beye sorarsanız belki bilgi sahibi olabilir. Tekrar geçmiş olsun gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Mart 28, 2015, 12:56:36 »
Size öyle bir tavır sergileyemezler hocam, genel müdürlüğü arayıp şikayet edin. Şikayet etmesini de bileceğiz, teşekkür etmesini de , örneğin ben dün Elazığ servis personeline teşekkür maili gönderdim, hem de yetkililerine , gerçek neyse sadece o.
Elazığdaki servis çok iyidir. Adamlar gerçekten çok iyi... benim güzergahımda olduğu için bazen uğruyorum... Mesela far ayarını yaptılar para almadılar. Bu tür ufak tefek şeylerden para almıyor ve cok ilgililer. Bencd doğudaki en iyi servis...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Mart 28, 2015, 13:12:36 »
Yağ çubuğundaki maximum seviyesinin üzerinde yağ koymak doğru bir hareketmi?  Üstelik birde bunu servis yapıyor  :islik:

İnsanlar dizel aracı tasarruflu diye tercih ediyor.  Yapılan tasarrufun kaybı bir yana, böyle kusurlu bir araç kişide huzur bırakmaz.  Kim ne derse desin bu Toyotanın bir ayıbıdır. Senelerdir bu problem var. Yeni modellerde yok deniliyordu.  Demekki hala bu yağ eksiltme durumu devam ediyor. Hayır koskoca marka niye hala bu sorunu çözemiyor? Çözemiyorsa niye hala bu motoru kullanıyor? Allah yardımcınız olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
  • Kilometre: 85000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #305 : Mart 31, 2015, 21:56:30 »
Merhaba arkadaşlar. Yağ eksiltmeyle ilgili mesajlarınızı tamamını okudum. Verilen bilgiler için herkese teşekkür ederim.
Maalesef bu yağ eksiltme sorunu benim aracımda da meydana geldi. Geçen cumartesi (28.03.2015) aracımda çıkan uyarı sonucu " LOW OIL LEVEL" servisi aradım ve pazartesi günü arabayı servise getirmemi söylediler.
Aracı götürdüm ve aracımın yağ kontrolu yapıldı. Götürmeden önce yağ çubuğunu çektiğimde min. çizgisinin 4-5 mm aşağısındaydı. 9000 km de 1.5 lt yağ yaktığı ve bu değerin normal olduğunu 1000 km başına 0,165 kg yağ yaktığını söylediler. Yağ yakma oranı 1000 km de 0,2 kg nin üzerinde olursa (araca 40000 km de S/P değişimi yapılmış. araç şuan 78.600 km de) motor blok değişimi yapılabileceğini söylediler ve aracı takibe aldıklarını söylediler. Söylediklerini normal midir? Ayrıca araca 80.000 km bakımı yapıldı. Aracı bugün teslim aldım ve eve gelince yağ çubuğuna baktım. Yağ seviyesi üst noktanın yaklaşık 5 mm üzerindedir. Konulan yağ fazla mıdır?
2011 COROLLA 1.4 D 4D ELEGANT M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #306 : Mart 31, 2015, 22:02:53 »
Geçmiş olsun. Yakıyor diye bir miktar fazla koymuş olabilirler. Dikkatli bir şekilde takibe devam edin sonunda blok değişimi yapabilirler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #307 : Mart 31, 2015, 22:15:42 »
Geçmiş olsun. Yakıyor diye bir miktar fazla koymuş olabilirler. Dikkatli bir şekilde takibe devam edin sonunda blok değişimi yapabilirler.

Teşekkür ederim Aytaç Bey.
Servisi arayıp yağın fazla konduğunu söyleyim mi? (sonra ki bakımda yağ kontrolunde yağ sarfiyatı düşük çıkabilir).
Bazı arkadaşlar aynı durumda servise gidip fazlalık yağı çektirmişler. Bende aynı prosedürü mü uygulasam??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #308 : Mart 31, 2015, 22:17:59 »
Yağa ne zaman baktığınıza bağlı. Eve gelir gelmez mi baktınız?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #309 : Mart 31, 2015, 22:19:22 »
Teşekkür ederim Aytaç Bey.
Servisi arayıp yağın fazla konduğunu söyleyim mi? (sonra ki bakımda yağ kontrolunde yağ sarfiyatı düşük çıkabilir).
Bazı arkadaşlar aynı durumda servise gidip fazlalık yağı çektirmişler. Bende aynı prosedürü mü uygulasam??

Aynen öyle, daha sonraki kontrollerde sarfiyat yanıltabilir servise durumu bildirin sorumluluğu biraz onlar alsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #310 : Mart 31, 2015, 22:22:31 »
Yağa ne zaman baktığınıza bağlı. Eve gelir gelmez mi baktınız?

Evet eve gelir gelmez baktım. Ev ile servis arası 30 km.
Keşke arabayı servisten aldığımda baksaydım.
Yarın servisi arayıp durumu söyleyeceğim. Bakalım ne olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #311 : Mart 31, 2015, 22:25:29 »
Yok hocam eve gelir gelmez yağ kontrolü yapılmaz. Motorun yağının akması lazım aşağıya birikmesi lazım. Yanlış bakmışsınız. Birde araç düz bir yerde olmalı  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #312 : Mart 31, 2015, 22:25:35 »
Evet eve gelir gelmez baktım. Ev ile servis arası 30 km.
Keşke arabayı servisten aldığımda baksaydım.
Yarın servisi arayıp durumu söyleyeceğim. Bakalım ne olacak?

Murat arkadaşımın demek istediği motor sıcak iken bakarsanız seviye üstte görünür ve yanıltıcı olabilir dediği doğru, motor soğuk olmalı ve yağın tamamen kartere inmesinden sonra kontrol yapmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #313 : Mart 31, 2015, 22:37:25 »
Sanırım yanlış ifade ettim.
Aracı saat 14.30 teslim alıp eve gittim ve oradan da saat 16.00 da fabrikaya geldim.
Motor yağına saat 19.00 gibi burada çalışan bir arkadaşımla baktık. Yani aradan yaklaşık 3 saat geçmişti.
Bu ölçüm sağlıklı oldu mu bilmiyorum.Saat 16 dan beri araç hiç çalışmadı.
Şimdi tekrar baktım. Yağ seviyesi en üst noktanın 6 mm üzerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #314 : Mart 31, 2015, 22:41:21 »
O zaman yaptığınız doğru hocam. Bu arada fazla yağ koymakta sisteme zarar veriyor. Adamlar uyanıklık etmişler gibi geldi bana  :kötü: :kötü:

Ben hala daha aracımda yağ ölçümü yapamıyorum. Kocaman çubuğu çıkartana kadar her yerine yağ bulaşıyor. :argh: :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #315 : Mart 31, 2015, 22:44:54 »
O zaman yaptığınız doğru hocam. Bu arada fazla yağ koymakta sisteme zarar veriyor. Adamlar uyanıklık etmişler gibi geldi bana  :kötü: :kötü:

Ben hala daha aracımda yağ ölçümü yapamıyorum. Kocaman çubuğu çıkartana kadar her yerine yağ bulaşıyor. :argh: :argh:

Çektiğim yağ çubuğunun fotosunu ekleyecektim ama beceremedim.
Nasıl yapıldığını bulamadım. Bir arkadaşımız yardımcı olursa foto yu ekleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #316 : Mart 31, 2015, 22:49:34 »
Mesaj yazdığınız yerin altında EKLER VE DİĞER SEÇENEKLER kısmı var oradan ekleyebilirsiniz  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #317 : Mart 31, 2015, 22:51:08 »
Bakım sonrası yağ çubuğunun fotosu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Nisan 01, 2015, 10:54:20 »
Bakım sonrası yağ çubuğunun fotosu

Fazla fazla doldurmuşlar, birde bunu yapan servis mi?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Nisan 01, 2015, 21:36:30 »
Fazla fazla doldurmuşlar, birde bunu yapan servis mi?

Anladığım kadarıyla motora serviste fazla yağ konulmuş.

Sizde yağ seviyesi aşırı konulmamış. Yağ seviyesinin aşırı olması durumunda yağ pompası, keçeler, contalar bundan olumsuz etkilenebilir. Ayrıca yağ köpürüp işlevini tam yapmayabilir. Tabi bunlar yağın çok aşırı olması durumunda sizde böyle birşey olmaz.

Yanlız burada şöyle yapılabilirdi. Madem aracın yağ eksiltmesini takip edecekler. Araca koydukları yağın litresini tam olarak kaydedip bir nüshasını da  size vermeliler. Böylece kaç km de ne kadar yağ eksiltmiş tam olarak tespit edilir. 

Fakat konulan yağ tam olarak ölçülmediyse  eksilen yağ maksimum seviyeye göre hesaplanacak ve olması gerekenden eksik çıkacaktır. Bu da aracın zarar görmesini engelleme yönünde bir hareket olsa da  bir yandan da müşteriyi yanıltmadır.

Ayrıca seri üretim olan bu araçlarda bazılarında yağ eksiltme olurken bazılarında olmaması da başka bir muamma.

Onun için Toyota dizel motorlarda kesin olarak bu sorunu çözmeli.