0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar biz 2 araç aldık aynı anda, diğer araçta benim aracımla aynı özelliklerde , şuanda 60 bin km civarında , onda yağ eksiltme yok. şasesine baktım jtnbg ile başlıyor benim aracım gibi. motor koduda aynı. acaba neleri farklıda biri yakıyor diğeri yakmıyor. ayrıca benim aracım diğer aldığımız araca göre performans olarak oldukça iyi , yakıtıda çok iyi yağ yakmasa diğer aracın kullanımına göre daha güzel daha performanslı , bu işten hiçbirşey anlamadım ben kafam karıştı :S
Motor kodunuz nedir ? Daha doğrusu JTN ile başlayan hangi seride ? Açıklanan seri no'lar arasında mevcut mu ?
Bende aracımın yerli üretim olduğunu sanıyordum sorgulayınca japon yazdı6. Manufacturer & manufacturingCountry of origin JapanMarket EuropeManufacturer Toyota Motor CorpAddress of manufacturer 471-8571, 1 Toyota-cho, 471-8571 Toyota-Aichi, Japan
arkadaşlar benim aracımda yağ eksiltiyor, demekki tüm 2012 lerdede aynı sorun var. arcım 28800 km de, yağ sadece çubuğun ucunda görünüyor ve bu gün yağ uyarısı yandı söndü, 30 bin km yi beklemelimiyim yoksa direk beklemeden servisemi götüreyim. Adana onatçaya 1000 km önce götürdüm. yağ lambası yanınca gel dediler. sizce nasıl hareket etmeliyim.
Yağ yakma bence tamamen şans işi, çünkü sattığım eski araç, yağ yakan şasi referansları içinde olmasına rağmen yağ yakmıyordu.
Gökhan Bey şimdi aklıma gelen bir detay var benim sorunun çözümüyle pek bir alaka kuramasam da olabilir mi diye düşünüyorum şöyle ki; ben aracımı alırken sabancı toyota ile ayrılma kararı almıştı hatta o dönem Türkiye de araç bulunamadığı bi dönem oldu, bende tam o zaman almıştım bana gemide sadece 2 araç olduğu japonyadan geldiği söylendi ve ikisinden birini seçmem istenmişti (ikiside aynı model farklı renklerdeydi) ben metalik gri seçtim diğer aracıda başka biri aldı ben oradayken ama kısmet ya diğer araç gemiden inerken kaza sonucu pert oldu diğer adam arabasını alamadı bile, bana o döenem türkiyeye gelen bu serideki tek japon arabaları bunlar 1 gemi geldi şanslısın işçilikleri çok daha güzel filan demişlerdi. Yani bu japonyada üretilmesinin bir farkı olabilir mi? Bir sitede şase no dan araç sorgulanabiliryor ( http://vinformer.su/ident/vin/decode.php ) link vermek yasak değildir umarım. Kendi aracımı sorguladığımda aşağıdaki gibi bir sonuç alıyorum, acaba bunun bir etkisi olabilir mi? Manufacturer & manufacturingCountry of origin JapanMarket EuropeManufacturer Toyota Motor CorpAddress of manufacturer 471-8571, 1 Toyota-cho, 471-8571 Toyota-Aichi, Japan
Lanet olsun diyorum ya. 3 yıl boyunca bu sorunlu motoru nasıl satarsınız ya. İnsanları resmen enayi yerine koymak bu ya. Yazık gerçekten yazık. Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2015, 20:10:31arkadaşlar , bu yağ yakma olayı sadece 2010-11-12 corollalarda mı yoksa aynı yıl üretilen auris ve yarislerde de var mı?
Gökhan bey resimleri bekliyorum.
Hakan bey onatça ile çok iyi bir tecrübe yaşamış biri olarak gittiğinizde yağ lambasının yanık vaziyette olmasını tavsiye ederim . Ben kendilere bu durumu kabullendirene kadar akla karayı seçtim . Ama sonuç çok iyi oldu aracımın motor bloğu değiştikten sonra yağ eksiltmesi kesildi aracıma onarımı formenlerden Ramazan bey yaptı muhtemelen size de değimi Ramazan bey yapacaktır .
Mahmut Bey merhaba, sizin aracınızda motor bloğu ile birlikte değişen başka parçalar var mı ?(turbo, vakum pompası vs.) saygılar.
hatırladığım kadarı ile 1.8 litre , kitapçık arka sayfalarda kapasiteler diye bir bölümde yazıyordu.
Oğuz bey tekrar merhaba, 3 fotoğraf ekledim ilki 5bin km civarlarındaydı ikincisi 7-8 bin km arası son fotoğraf servise girmeden hemen önce çekildi 9190 km de. Ve 2 lt civarı yağ yoktu ayrıca yağ lambası da ne hikmetse yakmadı !
aydın bey JTN ile başlıyor motor kodu.JTNBC5...... şeklinde devam ediyor.Açıklanan seri no'lar 1.4 D-4D 90 bg 205 N/M torklar için geçerli. Hatta makyajsız kasaların son 1-2 ayda üretimlerinde de bizim jt motorlarından mevcut.Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 00:08:47Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2015, 11:29:40Oğuz bey benim iş emrinde o yazı yok ama rahat olun rodaj dönemi 1 kere olur bir sonraki yağ değişiminde ne diyecekler iyi rodaj olmadı bir kere dahamı rodaj oluyor diyecekler ? Kendilerini kandırıyorlar bizi değil mahkemeye gidilirse Tüketiciyi sonuçsuz oyalamaktan istediğinizi alırsınız, ha hiç rektifiye olmasaydı gelin düzeltelim diyip kazanabilirlerdi ama bu sonuçtan sonra böyle deme şanslarıda yok TOPLATILMAYA kadar yolu var Bende müsait vakitte fotoları paylaşacağım Gökhan bey resimleri bekliyorum.yazmalarına bir anlam veremedim tamamen servisin işgüzarlığı. Ayrıca bakım yaptırdığım gün aracı akşam saatlerinde teslim almıştım, kar yağıyordu , koskoca toyota servisinin içi dışardan farksızdı. buz gibiydi. çalışanlar nasıl çalışıyor merak ettim. her neyse havanın soğukluğu ve akşam saatleri olmasından dolayı yağ seviyesini kontrol etmedim ertesi gün baktığımda max. seviyenin üzerinde bir yağ eklenmişti. Cuma öğleden sonra servise gittim fazla yağı boşaltmalarını söyledim. bana serviste arkadaşın söylediği aynen şöyleydi '' fazla yağ koymuş olsak bile araç yağ eksiltiyor yanar gider bişe olmaz.'' dedim ki bi daha ki raporda ne kadar fazla koyduysanız o kadar düşecekseniz sonra vay efendim motor rodaj döneminden kurtuldu bi 10 bin daha bekleyin diye rapor verirsiniz dedim.arkadaş indi aşağı 200 gram fazla yağ koymuşlar araca. boşalttı getirdi. kontrol ettiğimde seviyeyi 40binde aldığım seviye ile aynı idi. aman dikkat edin sizde arkadaşlar nasıl olsa yağ yakıyor diye fazla yağ koyuyor bazı servisler.Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 00:14:37Engin bey 2013 haziran kasasından sonra corollalar Türkiye'de üretilmeye başladı. Yanlış hatırlamıyorsam corolladan önce verso ve auris Türkiye'de üretiliyordu. daha doğrusu toplanıyordu Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 00:17:32Hakan bey yağ lambası yanlış hatırlamıyorsam yağ seviyesi 1.8 litre kaldığında yanıyor. En kısa zaman da servise götürün derim. 30 bin km yerinizde olsam beklemezdim. aracın motoruna teknik bişe olsa bir arıza gösterse, servis bu sefer vay efendim neden gelmediniz lamba yanıyor gelmiyorsunuz vs vs canınızı sıkacak bişe diyebilir.Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 00:21:31hakan bey.araç mazotun yanında yağ yakıyor ve daha performanslı oluyor , benim de dikkatimi çekmişti diğer 90 bg dizellere göre kullandığımda benim aracım daha atik oluyordu meğersem sebebi buymuş ( tamamen kendi düşüncem herhangi bir delilim yok )Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 00:23:07Aydın bey sattığınız araç; 205 N/M 6 ileri miydi?
arkadaşlar yağ cubuğu üzerindeki iki nokta arası max min kabul ediliyor heralde bu ara bizim araçlardada 1 lt mi acaba
Gökhan bey ben bir kere yakmıştım yağ lambasını ama daha sonrasında bende de hiç yanmadı 9500 km ' de 2 litre sarfiyat. sizin de aynı benim gibi min. seviye altına inmiş.
min çizgisi 1,8 lt ye tekabul ediyor. Benim son fotoğrafta görmüşsünüzdür burkulma başlangıcında ise ölçümde 2 litre kadar eksilttiği net şekilde ortaya kondu. Değerler kesindir.
bugun servisle görüştüm bende max ve min tabir ettiğimiz iki nokta arasının 1lt yağa karşılık geldiğini söyledi görüştüğüm kişi
İrfan bey aracınız 1,4 d-4d değil mi ?
doğrudur hocam dizel bende dizel olarak sordum servise (bursa akkoyunlu)
Peki sizde her hangi bir yağ eksiltme söz konusumu ? İnşallah değildir
malesef hocam benim arcımdada sorun oldu ve işlem gördü motor blok değişimi yapıldı