Gönderen Konu: 2012 corolla yağ eksiltme  (Okunma sayısı 66519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yağ eksiltme
« Yanıtla #160 : Kasım 13, 2014, 18:17:52 »
2007-2010 arasında sorun yok yücel'cim, öyle biliyorum. Benim Auris 2009 şükür bir sorun yok fakat 2010-2012 arası bazıları kahırlık :(:(
Allah çattırmasın diyeyim çünkü arabadan soğutur insanı

ben bu yıllar arasında sorun var diye biliyorum. hatta Özer bey vardı aracını mahkeme yoluyla iade edip parasını geri almıştı. iyice araştırın derim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Kasım 13, 2014, 18:17:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Kasım 13, 2014, 18:22:52 »

ben bu yıllar arasında sorun var diye biliyorum. hatta Özer bey vardı aracını mahkeme yoluyla iade edip parasını geri almıştı. iyice araştırın derim.

Abi sorun ilk 205 nm lik motorlarda bu motorlarda 2010 yılında çıktı . Eskiden ise tork 190 nm idi 15 nm için çektiğimiz kahra bak keşke hiç değişiklik yapmasalarmış .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Kasım 13, 2014, 18:24:52 »
Abi sorun ilk 205 nm lik motorlarda bu motorlarda 2010 yılında çıktı . Eskiden ise tork 190 nm idi 15 nm için çektiğimiz kahra bak keşke hiç değişiklik yapmasalarmış .

hımmm anladım kardeşim ;) demek ki yanlış kalmış aklımda. evet sana sonuna kadar katılıyorum. keşke o 15 olmasaydı aklımızda da bu soru işaretleri :(
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #163 : Kasım 13, 2014, 18:26:45 »

hımmm anladım kardeşim ;) demek ki yanlış kalmış aklımda. evet sana sonuna kadar katılıyorum. keşke o 15 olmasaydı aklımızda da bu soru işaretleri :(

Abi Allah başka dert vermesin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Kasım 13, 2014, 20:13:07 »
2007-2010 arasında sorun yok yücel'cim, öyle biliyorum. Benim Auris 2009 şükür bir sorun yok fakat 2010-2012 arası bazıları kahırlık :(:(
Allah çattırmasın diyeyim çünkü arabadan soğutur insanı
Hocam 2009 model corollamda bu sorun çıktı. 2009larda  bir sürü bu tarz sorun okudum. Ben de corolla mı Plazaya verip avensis benzinli aldım.  Aman dikkat edin. 2009 corollamda  bu sorun çıktı. Ve servisten aldığım bilgi şu: 2009larda da çok sorun varmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Kasım 13, 2014, 22:22:11 »
kitapçığında değişim zamanına kadar bir miktar eksiltebileceği yazıyor bunun gerçeklik payı nedir ?

Belirli miktarda eksiltmesi normal ( bana göre  10.000 km de  0,2 lt ) ama kitapçığa göre 1000 km de 1 litre eksiltebilir, 10.000 kmde de bakıma girecek  diyor demekki 6000 km yağsız çalışabilen bir motor imal etmişler. Nasıl yaptılarsa  kutlamak lazım  istense beceremezler :olmamış: .
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #166 : Kasım 13, 2014, 22:25:25 »
Hocam 2009 model corollamda bu sorun çıktı. 2009larda  bir sürü bu tarz sorun okudum. Ben de corolla mı Plazaya verip avensis benzinli aldım.  Aman dikkat edin. 2009 corollamda  bu sorun çıktı. Ve servisten aldığım bilgi şu: 2009larda da çok sorun varmış...

2009 yılı son seri üretimlerde de olabilir doğrudur  . Çünkü bu motor corollaya makyaj yemeden önce geldi yani makyajsız kasa son serilerde de bildiğim kadarıyla 205 nm ve 6 ileri şanzıman kullandılar hatta dizellerde bej döşeme rengi seçeneği de sunmaya bşladılar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 129000
  • Model Yılı: '17
  • 273 kere teşekkür etti
  • 273 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Kasım 14, 2014, 08:51:56 »

2009 yılı son seri üretimlerde de olabilir doğrudur  . Çünkü bu motor corollaya makyaj yemeden önce geldi yani makyajsız kasa son serilerde de bildiğim kadarıyla 205 nm ve 6 ileri şanzıman kullandılar hatta dizellerde bej döşeme rengi seçeneği de sunmaya bşladılar .

Evet mahmut aynen öyle kardeşim. 2009 Hazirandan sonraki modellerde 6 ileri şanzıman kullanıldı ve 205nm'li.. Benim araba nisan çıkışlı ve 5 ileri 190nm..
Bu yüzden sorun yok çok şükür :):)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #168 : Kasım 14, 2014, 09:24:13 »
Evet mahmut aynen öyle kardeşim. 2009 Hazirandan sonraki modellerde 6 ileri şanzıman kullanıldı ve 205nm'li.. Benim araba nisan çıkışlı ve 5 ileri 190nm..
Abi ucuz kurtulmuşsun. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 273 kere teşekkür etti
« Yanıtla #169 : Kasım 14, 2014, 09:26:32 »
Abi ucuz kurtulmuşsun. :)

Sorma kardeşim :):)  Aynen öyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Kasım 14, 2014, 22:18:38 »
Ben aracımı 21 Mayıs 2009 da teslim aldım ve 5 ileri vitesli idi. Bence tüm corolla dizellerde bu sıkıntı var. İlla hepsinde nüksedecek diye bir şey yok bazılarında ortaya çıkıyor. Benim aracımın  olduğu seriye de toyota servislerince  bir sıkıntı olmadığı söyleniyordu. Ama yağ Yakınca "bu seride zaten sıkıntı var" demeye başladılar. Nacizane tavsiyem, aracımda hata yok deyip kendi kendinizi kaldırmayın sürekli kontrol edin yağ seviyesini... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #171 : Kasım 14, 2014, 22:22:24 »
Ben aracımı 21 Mayıs 2009 da teslim aldım ve 5 ileri vitesli idi. Bence tüm corolla dizellerde bu sıkıntı var. İlla hepsinde nüksedecek diye bir şey yok bazılarında ortaya çıkıyor. Benim aracımın  olduğu seriye de toyota servislerince  bir sıkıntı olmadığı söyleniyordu. Ama yağ Yakınca "bu seride zaten sıkıntı var" demeye başladılar. Nacizane tavsiyem, aracımda hata yok deyip kendi kendinizi kaldırmayın sürekli kontrol edin yağ seviyesini... 

Nizam bey öncelikle geçmiş olsun sorun yaşamanıza üzüldüm . Bende 2010 corolladan önce 2009 corolla vardı 5 ileri ve motor da sıkıntı yoktu . 5 ileri olanlarda bu sorun kronik değil sizinki muhtemelen istisnai bir durum . Kronik olanlar 6 ileri olanlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Kasım 14, 2014, 22:31:03 »
Teşekkürler Mahmut bey.
Valla bilmiyorum çok üzüldüm. Sattım gitti. Çok temiz kullanmıştım. Çünkü uzun süre binmeyi düşünüyordum. Kısmet işte. Dizele  komple soğudum bu yüzden...
Sattım derken şahıslara satmadım  toyota plazaya takasa verdim. Onlar da aynı gün birine satmışlar. inşallah alan kişi toyotaya götürür motor yaptırmak için. Yoksa haberi olmaz da dışarıda yaptırırsa yazık olur. Çünkü toyota motoru yapar da satar diye onlara verdim. Araç o kadar temizdi ki (motor hariç) demek hemen sattılar.
 Hocam d4d motorların tümünde bu tür şikayetler çok fazla duydum. Benim aracımla aynı üretim tarihli bir araç için dava açıldığını biliyorum. Bence toyota bu dizel işini beceremedi. Ya da bu hatalı ürünleri hep bize gönderdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #173 : Kasım 16, 2014, 19:09:31 »
Teşekkürler Mahmut bey.
Valla bilmiyorum çok üzüldüm. Sattım gitti. Çok temiz kullanmıştım. Çünkü uzun süre binmeyi düşünüyordum. Kısmet işte. Dizele  komple soğudum bu yüzden...
Sattım derken şahıslara satmadım  toyota plazaya takasa verdim. Onlar da aynı gün birine satmışlar. inşallah alan kişi toyotaya götürür motor yaptırmak için. Yoksa haberi olmaz da dışarıda yaptırırsa yazık olur. Çünkü toyota motoru yapar da satar diye onlara verdim. Araç o kadar temizdi ki (motor hariç) demek hemen sattılar.
 Hocam d4d motorların tümünde bu tür şikayetler çok fazla duydum. Benim aracımla aynı üretim tarihli bir araç için dava açıldığını biliyorum. Bence toyota bu dizel işini beceremedi. Ya da bu hatalı ürünleri hep bize gönderdi.

Nizam bey toyota 1.4 dizel konusunda yapamadı doğru ama 2009 ve öncesi modellerde yani 5 ileri modellerde herhangi bir sıkıntı ben daha önce duymadım . 2010 a kadar 1.4 dizelle ilgili forumda yağ yakma konusunda tek bir konu yok varsa da o motor en az 350000 km de olan bir motor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Kasım 16, 2014, 19:23:55 »
Mahmut bey insanın başına gelmeyinceye kadar arabasına toz kondurmak istemiyor. Ben yağ eksiltme ile ilgili birsey duyunca bakmazdım  bile çünkü benim ki 2009 modeldi ve bu modellerde bu sorunun olmadığını ben duymuştum ya da buna inanmak istiyordum. Ben karşılaştığım en az 4 örnek biliyorum. Ikisi Adanada biri Vanda birisi de benim ki... Mesela Servisteki eleman bana en son ne demişti Biliyormusunuz? Keşke aracınızın motorunu revize etseydik. Ben de dedim sizin baş ustanızın namıdiğer formeniniz  Corolların  yağ yakma sorununa ilişkin toyota bülteninden haberinin bile olmadığını söyledim. Olur mu dedi onlar müşteriye bu konuda bilgi veremediklerinden öyle demiştir. Peki 2009 modelde bu tarz sorun olmuyormuş dedim. Hayır 2009 modellerde de motor revizyonunu 7 yaşına kadar olanları bedava yapıyoruz dedi. Anlayacağınız d4d motor verimli bir tarladır  ama mayın da çıkabilir. Şansınıza... bir arkadaşın dediği gibi ne olursa olsun toyotalar para ediyor işte... ben bu sorunlara rağmen yine toyota aldım. Benzinli avensis aldım.
Arkadaşlar mesela toyota plazalarda  alıcı olarak deyin ki sizin dizeller yağ eksiltiyor almak istemiyorum deyin size hemen şunu diyeceklerdir  "Verso 1.6 dizel verelim bunlarda bmw motoru var. Bunlar yağ eksiltmiyor" derler. Kısaca onlar da kabullenmişler  bu durumu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Kasım 16, 2014, 19:42:08 »
Mahmut bey insanın başına gelmeyinceye kadar arabasına toz kondurmak istemiyor. Ben yağ eksiltme ile ilgili birsey duyunca bakmazdım  bile çünkü benim ki 2009 modeldi ve bu modellerde bu sorunun olmadığını ben duymuştum ya da buna inanmak istiyordum. Ben karşılaştığım en az 4 örnek biliyorum. Ikisi Adanada biri Vanda birisi de benim ki... Mesela Servisteki eleman bana en son ne demişti Biliyormusunuz? Keşke aracınızın motorunu revize etseydik. Ben de dedim sizin baş ustanızın namıdiğer formeniniz  Corolların  yağ yakma sorununa ilişkin toyota bülteninden haberinin bile olmadığını söyledim. Olur mu dedi onlar müşteriye bu konuda bilgi veremediklerinden öyle demiştir. Peki 2009 modelde bu tarz sorun olmuyormuş dedim. Hayır 2009 modellerde de motor revizyonunu 7 yaşına kadar olanları bedava yapıyoruz dedi. Anlayacağınız d4d motor verimli bir tarladır  ama mayın da çıkabilir. Şansınıza... bir arkadaşın dediği gibi ne olursa olsun toyotalar para ediyor işte... ben bu sorunlara rağmen yine toyota aldım. Benzinli avensis aldım.
Arkadaşlar mesela toyota plazalarda  alıcı olarak deyin ki sizin dizeller yağ eksiltiyor almak istemiyorum deyin size hemen şunu diyeceklerdir  "Verso 1.6 dizel verelim bunlarda bmw motoru var. Bunlar yağ eksiltmiyor" derler. Kısaca onlar da kabullenmişler  bu durumu.

son cümlenizin aynısını yetkili servis satıcısından duydum :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Kasım 17, 2014, 16:54:01 »
son cümlenizin aynısını yetkili servis satıcısından duydum :)

Bu cümle sövmek için yeterli. Madem biliyosunuz arızalı ne halt etmeye satıyorsunuz kardeşim? İnsanları bile bile, göre göre enayi yerine koymaya kimin hakkı var?
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 273 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Kasım 17, 2014, 17:06:33 »
Nizam bey toyota 1.4 dizel konusunda yapamadı doğru ama 2009 ve öncesi modellerde yani 5 ileri modellerde herhangi bir sıkıntı ben daha önce duymadım . 2010 a kadar 1.4 dizelle ilgili forumda yağ yakma konusunda tek bir konu yok varsa da o motor en az 350000 km de olan bir motor .

Aynen Mahmut, corolla ve auris'lerde 6 ileri vitese geçince ve DPF eklenince sorun başlıyor.. 2009 öncesi ben kimseden sorun duymadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #178 : Kasım 17, 2014, 17:34:12 »

Nizam bey benimkisi kesinlikle toz kondurma değil . Zaten ben konularda hep diyorum toyota benim için bundan sonra alınacak bir araba değil . Ben sadece bildiğim kadarını yazıyorum 2009 öncesi 1.4 d-4d lerin sorunlu olduğunu ilk defa sizden duyuyorum . Yanlış anlamayın sorunsuzdur diye bir iddiam yok ama daha önce bu konuda hiç şikayet duymadığımdan sadece şaşırdım .

Aynen Mahmut, corolla ve auris'lerde 6 ileri vitese geçince ve DPF eklenince sorun başlıyor.. 2009 öncesi ben kimseden sorun duymadım..

Abi benim araç dpf siz dpf li olanlarda durum çok vahim bende bu dpf konusunda sizin gibi çok ucuz atlattım ben aracımı aldığımda hem dpf li modeller hem dpf siz modeller vardı şansıma bana dpf siz geldi gerçi şansıma diyorum ama çokta şanslı sayılmam sonuçta 3 yıldan fazla araçla uğraştım . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Kasım 17, 2014, 22:19:21 »
  Arkadaşlar cümleten selamlar, bu yağ eksiltme konusu ile ilgili bir sorum olacak. Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Aracımız yağ eksilttiğinde yağ ekleyip devam etsek bakımda yağını değiştirsek ,yağ lambasını yakmadan eksiltme olduğunda yağ seviyesine göre ekleme yapsak,  motora veya diğer parçalara bir zararı olur mu? saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 20:49:08
Bilgisi veya fikri olan yok mu? :)