0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar dün Diyarbakır Toyota Kardelen Plazada idim. Orada yaklaşık 3 veya daha fazla çalışanıyla konuştum dedikleri şu: araba servis bakımlı olsun veyahut olmasın bu tür şikayetlerle gelen tüm corollaların motor revizyonunu bedavaya yapıyormuş.Bir daha yağ eksiltme olursa ne yaparsınız dedim. Böyle bir durumla karşılaşmadıklarını söylediler. Demek ki artık iyiden iyiye kabul etmişler bu hatalarını... bastırılıp sandık motor taktıracaksın... adamlar bu durumu bile çok överek anlattılar. Dediler ki toyota demiş ki bu araçlar yedi yaşına gelinceye kadar her türlü motor revizyonunu yapın...Sıfır yaptırana kadar bastırmak lazım. Hiç geri durmayın bence...
aurislerde bu sorun neden yok acaba?
Bendeki auris Zeki bey, 2009-2010-2011 (1 ND .... ile başlayan) ve hatta 2012 yeni yeni 2013 1,4 d-4d motorlarda da sorun baş göstermeye başladı. yanlış bilmiyorsam bazı yaris,verso s, ıq ve urbanlarda bu motoru kullanıyor.TSB yi ben bile ezberledim ama bizim servisler bihaber galibaTOYOTA 1.4 D4-D MOTOR YAĞ EKSİLTME YAĞ YAKMA SORUNU TEKNİK SERVİS BÜLTENİ
onlar işine gelmediği için bihaberler. yoksa 20.000 km bakımında 500 TL almayı çok iyi biliyorlar merak etmeyin
en iyi bildikleri iş para alırken hata yada eksik yaptıklarını gören varmı acaba?
Ben 20000 bakımına cam suyunu özellikle tamamlayıp gittim faturada cam suyu adı altında ücret almışlardı . İlgiliye cam suyunu evden çıkmadan önce ben tamamlamıştım aracın neresine kattınız bu ne dedim hemen düzeltip özür dilediler .
sırf bunu bildiğim için servise girer girmez aracın 20.000 bakımı var ancak antifriz cam suyu vb. ekleme eksiltme yapmayın sadece ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın dedim
Cumartesi yetkili servise direksiyonumu göstermeye gittim tecrübeye çıktık direksiyondan gelen demir sesini duyduğu halde bunlar böyle dedi bu sesin gelmesi normal dedi inanamadım