Gönderen Konu: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz  (Okunma sayısı 108216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1263 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz
« Yanıtla #440 : Eylül 12, 2021, 02:40:02 »
Yakıt tasarrufu sonuçta sürüş tekniği ile ilgili,2500 devri geçmedikçe hiç bir sorun yok,bu nedenle şehirler arası 100-110 km sürat ideal,4000 devirleri gerektiren yokuşlarda ve tırmanışta tepe noktasına geldikten sonra çıkış vitesi ile inerken gaza basmamak,motor freni ile inmek,arada kısa kısa freni yoklamak ile çıkışta yakılan fazla yakıtı inişte böylece amorti etmek suretiyle toplamda tasarruflu araç kullanmış oluyoruz.
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Eylül 12, 2021, 02:40:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Ekim 12, 2021, 16:42:52 »
Arkadaşlar merhaba. 2007 corolla 1.6 A/T aracım var. Sedan otomatik. Yakıt sarfiyatının çok olduğunu düşünüyorum, size danışmak istedim. araç 30 lt lpg ile şehir içinde (eskişehir-yoğun trafik)  sadece 245 km gidiyor.  Yani 100 km'de 12 lt lpg yakıyor. 3-4 aydır sarfiyat bu şekilde. atiker lpg var üzerinde. sarfiyat şikayetim sebebiyle ustaya götürdüm usta enjektörlerden 1'inde hata var dedi ve komple enjektörleri değiştirdi. Filtreyi değiştirdi, lpg ayarı yaptı. Yani sebep olarak gördüğü şeyleri yaptı ve benden birsürü para aldı ama sarfiyatım değişmedi. Benzer motor ve otomatik şanzımanlı araçları olanların ne kadr lpg sarfiyatı var? Lütfen yardımcı olur musunuz? Burda lpg 5,50 ve 67 kuruşa karşılık geliyor sarfiyat. Yakacağım arabayı nerdeyse. Başka neyine baktırmalıyım arabanın? teşekkürler

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Ekim 12, 2021, 17:23:00 »
Arkadaşlar merhaba. 2007 corolla 1.6 A/T aracım var. Sedan otomatik. Yakıt sarfiyatının çok olduğunu düşünüyorum, size danışmak istedim. araç 30 lt lpg ile şehir içinde (eskişehir-yoğun trafik)  sadece 245 km gidiyor.  Yani 100 km'de 12 lt lpg yakıyor. 3-4 aydır sarfiyat bu şekilde. atiker lpg var üzerinde. sarfiyat şikayetim sebebiyle ustaya götürdüm usta enjektörlerden 1'inde hata var dedi ve komple enjektörleri değiştirdi. Filtreyi değiştirdi, lpg ayarı yaptı. Yani sebep olarak gördüğü şeyleri yaptı ve benden birsürü para aldı ama sarfiyatım değişmedi. Benzer motor ve otomatik şanzımanlı araçları olanların ne kadr lpg sarfiyatı var? Lütfen yardımcı olur musunuz? Burda lpg 5,50 ve 67 kuruşa karşılık geliyor sarfiyat. Yakacağım arabayı nerdeyse. Başka neyine baktırmalıyım arabanın? teşekkürler
şehir içi 12 lt normal fazla kurcalatmayın. Yakıt pahalı araba ne yapsın. Uzun yolda 100 km de 9 lt civarı yakar şehir içi 11-12 lt. Bu arabalar günümüz otomatik leri kadar az yakmaz ama arıza çıkarmayarak o fazlalığı amorti ederler.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 316 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #443 : Ekim 12, 2021, 18:55:26 »
Eşimin tedavisi için yaklaşık bir aydır İstanbuldayım. Evim Ziverbeyde tedavi Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde dolayısıyla trafiğin en yoğun saatlerde D 100 yolunu kullanarak Hastahaneye gidip geliyorum. Şu an iki depo yakıt sarfiyatım oldu aynı akaryakıt istasyonundan ve aynı pompadan benzin alıyorum. 100 km/7,8 ve 8 lt. Yakıt tüketimim var. Bence sürüş karakterinide yabana atmayın. Toplam 7.500 km de yol bilgisayarı ortalamam 6,4 lt/100km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Ekim 12, 2021, 22:51:23 »
Eşimin tedavisi için yaklaşık bir aydır İstanbuldayım. Evim Ziverbeyde tedavi Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde dolayısıyla trafiğin en yoğun saatlerde D 100 yolunu kullanarak Hastahaneye gidip geliyorum. Şu an iki depo yakıt sarfiyatım oldu aynı akaryakıt istasyonundan ve aynı pompadan benzin alıyorum. 100 km/7,8 ve 8 lt. Yakıt tüketimim var. Bence sürüş karakterinide yabana atmayın. Toplam 7.500 km de yol bilgisayarı ortalamam 6,4 lt/100km.

Geçmiş olsun, eşinize Allah şifa versin biran önce. 

İstanbul için 8litre/100km  çok çok iyi bir değer.   Epey yumuşak ve sakin kullanıyorsunuz demekki.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Ekim 12, 2021, 23:07:07 »
geçmiş olsun acil şifalar yenge hanıma. Sizin 2020 model galiba araç. Bizim araçlara göre az yakar zaten sizin aracınız.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #446 : Ekim 12, 2021, 23:11:03 »
Öncelikle eşiniz hanımefendiye geçmiş olsun şifa dilerim.İşte bahsettiğim sürüş tekniğinin faydaları..6.4 lt/100 km ideal ölçü,25 milyon taşıt aracı var,herkes 100 km de 1 litre tasarrufu hedef edinse milletçe ne kadar kazanırız? 25 milyon litre lpg,benzin,motorin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #447 : Ekim 13, 2021, 00:12:25 »
Muhittin bey geçmiş olsun, ALLAH cc acil şifalar versin,tez zamanda düzelmesi dileğiyle.
2007 model otomatik araç için gayet ideal yakıt değerleri,aracın kullanıldığı yer,trafik durumu,hava şartları herşeyi etkiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #448 : Ekim 13, 2021, 10:32:45 »

Değerlendirmelerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim. Aynı motor ve aynı şanzımanı kullanan araç sahipleri varsa onlar da yazabilir mi lütfen? Sizin aracınız kaç lt yakıyor? Ben şehir içi 12 lt lpg'nin çok olduğunu düşünüyorum. Karburatörlü sistem kartal şahinler yakardı bir zamanlar o kadar. Şehirler arası 8, şehir içi 10 lt olmalı gibi geliyor sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #449 : Ekim 13, 2021, 15:28:30 »
Değerlendirmelerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim. Aynı motor ve aynı şanzımanı kullanan araç sahipleri varsa onlar da yazabilir mi lütfen? Sizin aracınız kaç lt yakıyor? Ben şehir içi 12 lt lpg'nin çok olduğunu düşünüyorum. Karburatörlü sistem kartal şahinler yakardı bir zamanlar o kadar. Şehirler arası 8, şehir içi 10 lt olmalı gibi geliyor sanki
Sizin aracın değerleri çok fazla değil,bizde 2020 model 1.6 Corolla var cvt şanzıman olmasına rağmen sıkışık trafikte dur kalk yapılırsa 9 lt leri görüyor,sizdeki tork konvertörlü olması hasebiyle daha fazla yakar,
Bakımları yapılarak (buji,yağ,hava filtresi gibi) bir miktar daha düşebilir.
Kullandığınız yağ vizkozitesi de yakıtta etkili olur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '20
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #450 : Temmuz 20, 2022, 12:58:01 »
Corolla 1.6 Multidrive S , 30.000km yol yaptım şehiriçi/şehirdışı, ortalama tüketim 8lt / 100km.
LPG Kiti taktırdık, bakalım yakıt masrafı açısından nasıl bir değişim olacak.
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #451 : Temmuz 20, 2022, 18:12:08 »
2014 Corolla 1,6 otomatik Premium araç lpg li 65.000 km
Ankara-Eskişehir arası (4 kişi (2 çocuk) 170kg) bagaj dolu 80-85 kg civarı

90-100 km   gidiş 4,7
100-120 km dönüş 5.1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '17
« Yanıtla #452 : Ağustos 22, 2023, 12:03:55 »
2017 Corolla 1.6 otomatik lpgli klima full açık uzun yolda 9litre şehir içi 13lt. yakıyor aracı yeni aldığım için çok fikir sahibi değilim ama bence biraz çok gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Eylül 06, 2023, 18:02:24 »
Arkadaşlar düşük yakıt tüketimi için en uygun motor devri konusunda bilgisi olan varmı? Bir yerlerde torkun en yüksek yada yükseğe yakın alındığı devirlerde motorun daha verimli çalışacağı ve tüketimin düşük olacağını okumuştum.
mesele bizim E140 1.6 Benzinli Corolla' mın tork eğrisine baktığımda torkun en verimli 2500 - 4000 devir aralığında olduğunu görüyorum ama o devirlerde düşük tüketim pek mümkün görünmüyor. yada bu teori doğru değil. Sizin bu konuda bilginiz varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #454 : Eylül 06, 2023, 20:37:23 »
Pratikte yakıtın düşük seviyede olması için aracın ortalama 90-110 km arasında kullanılması gerekir,bu da ortalama 2500 devirlerde aracı kullanıyorsunuz demektir,atmosferik motorlarda malum yüksek tork için yüksek devirde arabayı kullanmanız halinde elbette yakıt tüketimi de yüksek olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #455 : Ekim 26, 2023, 15:09:36 »
Merhabalar LPG' li 2010 Corolla 1.6 Tam otomatik aracımla 4 gün önce Ankara' dan mersine 2 kişi ile yolun yarısı klima açık olarak yol bilgisayarında 100 km' de 4,9lt, depo hesabında 5,5 lt tüketimim oldu (Ankara' dan fullediğim depoyu 583 km sonra mersinde 32,32lt olarak yeniden doldurdum)

Dönüşte klima hep açık ve 4 kişi ile 532 km sonra depoyu doldurduğumda 34,18lt gaz aldım buda depo hesabında 100 km' de 6,43lt tüketime denk gelirken bu esnada yol bilgisayarında 5,5 lt görünüyordu.(dönüşte daha sıcak hava, klima kullanımının fazla oluşu ve yokuş çıkış tüketimi etkiledi)

aynı pompadan aynı saatte doldurmadığım için hesap yüzde yüz doğru diyemem ama 4 ileri otomatik şanzımanın arabayı çok hantallaştırdığı ve yakıtı artırdığını söyleyebilirim, herkese keyifli sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 556 kere teşekkür etti
  • 296 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Ekim 26, 2023, 15:16:55 »
2017 Corolla 1.6 otomatik lpgli klima full açık uzun yolda 9litre şehir içi 13lt. yakıyor aracı yeni aldığım için çok fikir sahibi değilim ama bence biraz çok gibi geliyor.
yani bana mantıklı rakamlar gelmedi,araçta bir şey yoksa belki sürüş stiliniz biraz sert olabilir.
2012 150k araçta şehirler arası çok hızlı gidersem 7 litre ancak yakıyor ama düzgün sert kullanmayınca 5.5,5 gibi.
şehir içinde de yine kullanım tarzına göre 7.7 ile 9 litre arası.İstanbulda kullanıyorum şehir olarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #457 : Ekim 27, 2023, 12:13:22 »
Merhabalar LPG' li 2010 Corolla 1.6 Tam otomatik aracımla 4 gün önce Ankara' dan mersine 2 kişi ile yolun yarısı klima açık olarak yol bilgisayarında 100 km' de 4,9lt, depo hesabında 5,5 lt tüketimim oldu (Ankara' dan fullediğim depoyu 583 km sonra mersinde 32,32lt olarak yeniden doldurdum)

Dönüşte klima hep açık ve 4 kişi ile 532 km sonra depoyu doldurduğumda 34,18lt gaz aldım buda depo hesabında 100 km' de 6,43lt tüketime denk gelirken bu esnada yol bilgisayarında 5,5 lt görünüyordu.(dönüşte daha sıcak hava, klima kullanımının fazla oluşu ve yokuş çıkış tüketimi etkiledi)

aynı pompadan aynı saatte doldurmadığım için hesap yüzde yüz doğru diyemem ama 4 ileri otomatik şanzımanın arabayı çok hantallaştırdığı ve yakıtı artırdığını söyleyebilirim, herkese keyifli sürüşler
Yol bilgisayarı na göre zaten hesap doğru tutmaz çünkü yol bilgisayarı benzine göre hasap yapıyor LPG'de %20 fazla tüketim olur.
TOYOTA CORONA 3S FE