0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güncelleme:Toplam 1000 km yol, yarısı kısa mesafe dur kalklı yokuşlu şehir içi, yani maksimum yakıt tüketimi; yarısı hızlı şehir dışı, toplam ortalama 9.5. Özetle: şehir içinde çok yakıyor ama şehir dışında neredeyse eski turbodizel aracıma yakın. İdeal bir uzun yol arabası.
2018 model Corolla 1.6 benzinli aracımda bu yaz shell nitro kullandım ve menzili 750 km'den 720'lere kadar düştü. Ardından depoyu bitirip tam depo Opet'ten aldım ve aldığım benzinle 800 km gittim. Geriye de 25 km'si kalmıştı. Bu ay da petrol ofisi deneyeceğim. Bakalım menzil ne kadar olacak.
Genelde dikkat ediyorum katalog değerinde şehir içi verilen değerler şehirler arası tutuyor çünkü şehirler arası değeri tutturmak isterken bu sefer yolculuk gerçekten biraz sıkıcı hale geliyor
Aynen abi 2 3 saat için 90 100 gidilebilir de, yolculuklar 5 6 saat olunca çekilmiyor hiç. Şehiriçi de 10 lt bu arada. benim şartlarına göre iyi yakıyor.
Aracım 2012 auris 1.6. elegant A/T LPG Önceki yıllar şehir içinde ortalama 30 lt (dolu depo) lpg ile yaz kış 300km nin altına düşmezdi.Yaklaşık bir yıldır şehir içinde 250 260 km gidince lpg bitiyor. Ayarlarını farklı ustalara gösterdim normal diyorlar. İridyum bujileri de değişti 100.000'de. Önceki durumda da sonraki durumda da farklı istasyonlar denendi. Farkın sebebi ne olabilir?