Gönderen Konu: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz  (Okunma sayısı 108303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris-Corolla 1.6 Otomatik Vites Yakıt Tüketimi Değerleriniz
« Yanıtla #360 : Ağustos 14, 2019, 21:59:39 »
Daha once yakit konusunda inanmayanlar olmustu. Bugun balikesirden ankaraya gectim sakin hiz sinirlarina uyarak geldim. Lpg yi fulleyip km yi sifirlayip ankaraya geldim. Ankarada depoyu tekrar fulledigimde 30 litre yakit aldi litresi 2.66tl den 78 tl tuttu yakit. Bu fiyatla yaptigim km gostergede 418km idi bu hesaba göre kilometrede 78/418=18,6 kuruş yapiyor daha oncede 18 kurus civari yazmistim inanmamislardi. İlgililere duyrulur. Bu arada depoyu bursada fullemistim. O yuzden km düşüktür
Km başına yakıt sarfiyatının düşük çıkmasının bugünlerde ki indirim neden olmaktadır önemli olan 1 lt gaz ile kaç km gidildiğidir sizde verdiğiniz rakamlara göre yaklaşık 1 lt gaz ile 14 km yol yapmışsınız uzun yol için iyi bir rakam sayılabilir,yol şartları (otoban,bölünmüş yol veya normal yollar ) farklılık gösterebilir misal bende 2.0 eski teknoloji bir corona ile aynı kmleri yapabiliyorum ama tabi 120 bazen duruma göre 130 km/ h lar ile seyir ediyorum en son uzun yol olarak Ankara Mamak Mersin Tarsus arası geldim 33 lt gaz ile 475 km yol yaptım yolun yarısından sonra klima hep açıktı tabi aynı istikamette giderken o kadar yapamadım çünkü yolun 3te1 i rampa çıkılıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Ağustos 14, 2019, 21:59:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 925 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Ağustos 15, 2019, 10:00:37 »
Öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bele vermesin  .

Dayıma 2018 yılında sıfır Corolla aldık . İlk başlarda  9  litrenin altını göremediginden sürekli yakındı durdu . Az yakıyordu hani şeklinde . Araç ilk yağ bakımından sonra . Şu an 17 bin km de falan . En son geçenlerde sorduğumda 7,5 litreyi geçmiyor şeklinde söyledi . 1.6  düz  vites .Bence bir aracın gerçek yakıt değerleri ilk yağ bakımından sonra ortaya çıkmaya başlıyor tabi  rodaj süresinden sonra da belli olmaya başlar  . 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #362 : Ağustos 16, 2019, 16:25:07 »
İyi günler benim de çorbada tuzum olsun.
Yeni corollaya kocaeli izmit bayiisinde brc lpg taktirdim. Lpg tanki 40 lt simit diye biliyorum. Opet ve shell den alirim yakiti. (2.99-3.45 tl arasinda fiyatlar genelde) Her depo bitince fullerim ve ne kadar yaktigini hesaplarim. Şehir ici agirlikli kullandigimda 320-330 km, şehirler arasi yolda 100 le pek gitmem  120-130 aralarinda giderim en fazla 417 km yaptim. Kendi hesaplarima gore de en az 27 kr hesapladim en çok da 38 kr hesapladim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1263 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #363 : Ağustos 16, 2019, 23:00:02 »
Öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bele vermesin  .

Dayıma 2018 yılında sıfır Corolla aldık . İlk başlarda  9  litrenin altını göremediginden sürekli yakındı durdu . Az yakıyordu hani şeklinde . Araç ilk yağ bakımından sonra . Şu an 17 bin km de falan . En son geçenlerde sorduğumda 7,5 litreyi geçmiyor şeklinde söyledi . 1.6  düz  vites .Bence bir aracın gerçek yakıt değerleri ilk yağ bakımından sonra ortaya çıkmaya başlıyor tabi  rodaj süresinden sonra da belli olmaya başlar  .

Biz hiç bir zaman 7.0 üzerini görmedik,kışın durduğu yerde çalıştırdığımızda en fazla 7.1 oldu.Ankara'dan izmire 6.4 le başladık evin önünde 5.9 oldu,sıkışık bayram trafiğinde ayvalık-altınoluk arası istanbul gibi dur kalk idi,galiba 25-30 kırmızı ışık vardı,5 kişi,klima açık 6.4 oldu.Halen 17.600 km deyiz,olay herhalde sürüş tekniği ile ilgili,corolla elinden gelenin fazlasını yapıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #364 : Ağustos 18, 2019, 00:00:06 »
Konya'dan sonra afyon Denizli istikametini kullanıyorum zaten en iyi ve kısa rota olarak orası var ama beni boğuyor o yol,muğladan sonra fetiye, Marmaris kavşağına kadar yer yer rampa çıkışları var zaten araç 2.0 olduğu için fazla zorlanmıyor ama klima aktif olduğu için Azda olsa fark ediyor Burdur Isparta üzeri gittim daha önce yol çok eski ve dardı o zamanlar yol yapım çalışmaları devam ediyordu şimdi nasıldır bilemem ama güzel manzaralar vardı dediğiniz gibi fetiye çukurda bu seferde fetiye'den sonra rampa çıkacam en son Marmaris,Hatay dönüşü Antalya üzeri geldim benim için tam bir feleketti.
Burdur fethiye arası yapılmayan az bi kısım kaldı.fethiye marmarise nerden gelirsen gel iniş çıkış bol hocam :)
İyilik yapar gibi görünmeyin...Iyilik yapın,görünmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #365 : Ağustos 18, 2019, 01:07:22 »
Burdur fethiye arası yapılmayan az bi kısım kaldı.fethiye marmarise nerden gelirsen gel iniş çıkış bol hocam :)
Evet malesef dediğiniz gibi iniş çıkış bol ama insan farklı yerleride görmek istiyor tatil süreside az olunca mümkün olmuyor Denizli istikametini kullansam bu seferde dinar Denizli arası çok kötü fetiyeye inmek ve 2 gün konaklamak var aklımda artık uygun güzergah çizecem ve ona göre hareket edecek.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #366 : Ağustos 19, 2019, 01:28:42 »
Ben de lpg taktım araca.prince silverline tercih ettim.Henüz tam bir deneme yapmafım ama 4000 km lik ort 6.3 lt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 13 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #367 : Ağustos 20, 2019, 10:54:07 »
Merhaba,
Hybrid kullanıyorum. Ekranda görünen ortalama 4,8 . Bu normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #368 : Ağustos 21, 2019, 16:15:10 »
1.6 benzinli Multidrive S'le toplam ortalamam şu anda 8.4.

Bir seyahatimde çok yumuşak kullanım ve ortalama 90 km/h çok az dur kalklı bir sürüşümde minimum 6.4 gördüm.

Şehirler arası uzun yolda hızlı ve devirli (ortalama ...km/h civarı) kullanımla ortalamam yaklaşık 7.5'tu.

Öte yandan şehir içi yokuş yukarı, dur kalklı ve seri kısa mesafe sürüşümde 16.3 görmüşlüğüm de var. Şehir içinde kullandıkça toplam ortalamam da artıyor.

Şehir içi şehir dışı çok fark ediyor.

Ağırlıklı olarak şehir içinde kullanılacaksa gerekirse böbrekleri de satıp Hybrid almakta fayda var. Ama 1.6 atmosferik benzinlinin Türkiye fiyatı Avrupa'dakinden 35bin lira düşükken Avrupadakinden daha yüksek fiyata satılan hybridi almak içimden gelmedi. Çevreci olan Hybrid ve elektriklilere özel ilave ÖTV ve MTV avantajı gelmeden de fazladan 40 küsür bin lira vererek Hybrid almayacağım.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2019, 16:20:38
Merhaba,
Hybrid kullanıyorum. Ekranda görünen ortalama 4,8 . Bu normal mi?

Şehir içi mi şehir dışı mı? Gerçi ikisi için de fena sayılmaz ama özellikle şehir dışıysa muhteşem.

Düzenleme : Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #369 : Ağustos 21, 2019, 22:02:25 »
Son tüketim değerlerim..
Güzergah bergama-fethiye
Yol: 430 km
Süre: 4sa 30 dk
Ort hız 95 km/h
Ort tüketim 6.4 lt/100km
Ortalama hızdan da anlaşılacağı üzere çok bastım genelde 120 nin altına hiç düşmedim.Ayrıca araçta bir litre boş hacim yoktu,yüklüydük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 60
  • Model Yılı: '18
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #370 : Ağustos 27, 2019, 20:29:31 »
39 Lt. gazla 670 km yol gidilmesine şaşırdım.Bu hesaba göre 1 Lt gazla 17 km yol gidilmiş olur. Sanırım Ölçmede bir yanlışlık var.Ben LPG yi bitiriyorum benzinle gidip gaz alıyorum gaz bitene kadar geziyorum kaç km giderse o.LPG yi başka türlü ölçersen hatalı olur.Bu sene Ankara'dan Antalya'ya gittim. Giderken 5,8  dönüşte 6,4 gösterdi.LPG ile şehir içi 9/10 Km dışı 12/13 km gidiyorum.Araç 2018 otomatik.
Olduğu Kadar Olmadığı Kader.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3500
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #371 : Ağustos 28, 2019, 20:05:42 »
Şehir dışı son verilerim km de 20 kuruş
Gaz litre fiyati 2.97tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #372 : Eylül 02, 2019, 09:08:56 »

Bir seyahatimde çok yumuşak kullanım ve ortalama 90 km/h çok az dur kalklı bir sürüşümde minimum 6.4 gördüm.

Şehirler arası uzun yolda hızlı ve devirli (ortalama ...km/h civarı) kullanımla ortalamam yaklaşık 7.5'tu.

Öte yandan şehir içi yokuş yukarı, dur kalklı ve seri kısa mesafe sürüşümde 16.3 görmüşlüğüm de var. Şehir içinde kullandıkça toplam ortalamam da artıyor.

Ağırlıklı olarak şehir içinde kullanılacaksa gerekirse böbrekleri de satıp Hybrid almakta fayda var. Ama 1.6 atmosferik benzinlinin Türkiye fiyatı Avrupa'dakinden 35bin lira düşükken Avrupadakinden daha yüksek fiyata satılan hybridi almak içimden gelmedi. Çevreci olan Hybrid ve elektriklilere özel ilave ÖTV ve MTV avantajı gelmeden de fazladan 40 küsür bin lira vererek Hybrid almayacağım.

Şehir içi mi şehir dışı mı? Gerçi ikisi için de fena sayılmaz ama özellikle şehir dışıysa muhteşem.

Merhaba ,
Galiba karma tüketim bu. nerdeyse 8000 km old. şerhirler arası en fazla 2000 km yol yaptım. ekranda görünen ortalama bu.

Düzenleme : Alıntı düzenleme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #373 : Eylül 02, 2019, 10:47:28 »
Ekranda görünen ortalamayı dikkate alıyoruz,diğer ölçümler için epeyce uğraşmak gerekecek,arabanın kitabına göre 3.6 lt/100 km ideal ortalama,TR koşullarında ortalama 4.8 ise oldukça iyi sayılır,herkes biliyor ki katalogda yazan rakamın 1-1.5 litre fazlası normal olandır,burada 1.2 fazla tüketim var,çok normaldir gerek kent içi dur kalk ve gerekse ani ivmelenme  ile otoyollarda şerit değiştirmek,araç sollamak gibi zorunlu işlemler yakıt tüketimini artırıyor,arabanın yükle doluluk durumu,yol koşulları vs ile bundan daha az yakan araç ancak bisiklet olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2800
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #374 : Eylül 03, 2019, 14:19:43 »
Selamlar 16 agustosta  1.6 dream brnzinli corolla aldım araç şuan 2400 km de 1500 km uzun yolda yapıldı 7.4 litreye kadar düştüm şuan 8.2 litrede  ortalama kaç km'den sonra düzene biner tüketim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #375 : Eylül 03, 2019, 16:39:24 »
Selamlar 16 agustosta  1.6 dream brnzinli corolla aldım araç şuan 2400 km de 1500 km uzun yolda yapıldı 7.4 litreye kadar düştüm şuan 8.2 litrede  ortalama kaç km'den sonra düzene biner tüketim?
Ortalama 5000 km'den sonra yavaş yavaş azalır,tabi bu dönemde sizde aracı dikkatli kullanmanız lazım aşırı sıkıştırmadan kaçının çünkü daha araç ham yavaş yavaş pişmesi lazım 4000 km'yi devşrdikten sonra kısa süreli zor görsün ama çok uzun soluklu zorlamalardan kaçının,aracınız hayırlı olsun.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #376 : Eylül 03, 2019, 21:34:04 »
Kullanmaya ve yol koşullarına bağlı olarak 4-5.000 km yi geçtikten sonra oturmaya başlar,uzun yola çok gider 90-100 km bandında kullanırsanız bizim gibi 5.9 lt/100 km ortalamayı görebilirsiniz.Aşırı sert fren yapmaktan bir süre kaçının,disk balata ilişkileri için önemlidir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #377 : Eylül 06, 2019, 16:53:04 »

Şehirler arası uzun yolda hızlı ve devirli (ortalama 130 km/h civarı) kullanımla ortalamam yaklaşık 7.5'tu.

Düzenleme : Trafik kuralları.

Güncelleme:
Toplam 1000 km yol, yarısı kısa mesafe dur kalklı yokuşlu şehir içi, yani maksimum yakıt tüketimi; yarısı hızlı şehir dışı, toplam ortalama 9.5.

Özetle: şehir içinde çok yakıyor ama şehir dışında neredeyse eski turbodizel aracıma yakın. İdeal bir uzun yol arabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #378 : Eylül 13, 2019, 13:23:01 »
1.6 multidrive s Ankara Ahlatlıbel-Emek arası çoğunlukla yokuş aşağı zaman zaman ışıklarda durarak ortalama 4.1 litre
 :alkis: :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2800
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #379 : Eylül 14, 2019, 10:05:21 »
1.6 otomatik dream araç 2700 km'de
Adana seyhan yüregir arası araç full dolu toplam 12 km mesafe 8 km'si otoyol 4 km'si dur kalkkı ve ışıklı toplam tüketim 7.1 lt