0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha once yakit konusunda inanmayanlar olmustu. Bugun balikesirden ankaraya gectim sakin hiz sinirlarina uyarak geldim. Lpg yi fulleyip km yi sifirlayip ankaraya geldim. Ankarada depoyu tekrar fulledigimde 30 litre yakit aldi litresi 2.66tl den 78 tl tuttu yakit. Bu fiyatla yaptigim km gostergede 418km idi bu hesaba göre kilometrede 78/418=18,6 kuruş yapiyor daha oncede 18 kurus civari yazmistim inanmamislardi. İlgililere duyrulur. Bu arada depoyu bursada fullemistim. O yuzden km düşüktür
Öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bele vermesin . Dayıma 2018 yılında sıfır Corolla aldık . İlk başlarda 9 litrenin altını göremediginden sürekli yakındı durdu . Az yakıyordu hani şeklinde . Araç ilk yağ bakımından sonra . Şu an 17 bin km de falan . En son geçenlerde sorduğumda 7,5 litreyi geçmiyor şeklinde söyledi . 1.6 düz vites .Bence bir aracın gerçek yakıt değerleri ilk yağ bakımından sonra ortaya çıkmaya başlıyor tabi rodaj süresinden sonra da belli olmaya başlar . Biz hiç bir zaman 7.0 üzerini görmedik,kışın durduğu yerde çalıştırdığımızda en fazla 7.1 oldu.Ankara'dan izmire 6.4 le başladık evin önünde 5.9 oldu,sıkışık bayram trafiğinde ayvalık-altınoluk arası istanbul gibi dur kalk idi,galiba 25-30 kırmızı ışık vardı,5 kişi,klima açık 6.4 oldu.Halen 17.600 km deyiz,olay herhalde sürüş tekniği ile ilgili,corolla elinden gelenin fazlasını yapıyor.
Konya'dan sonra afyon Denizli istikametini kullanıyorum zaten en iyi ve kısa rota olarak orası var ama beni boğuyor o yol,muğladan sonra fetiye, Marmaris kavşağına kadar yer yer rampa çıkışları var zaten araç 2.0 olduğu için fazla zorlanmıyor ama klima aktif olduğu için Azda olsa fark ediyor Burdur Isparta üzeri gittim daha önce yol çok eski ve dardı o zamanlar yol yapım çalışmaları devam ediyordu şimdi nasıldır bilemem ama güzel manzaralar vardı dediğiniz gibi fetiye çukurda bu seferde fetiye'den sonra rampa çıkacam en son Marmaris,Hatay dönüşü Antalya üzeri geldim benim için tam bir feleketti.
Burdur fethiye arası yapılmayan az bi kısım kaldı.fethiye marmarise nerden gelirsen gel iniş çıkış bol hocam
Merhaba,Hybrid kullanıyorum. Ekranda görünen ortalama 4,8 . Bu normal mi?
1.6 benzinli Multidrive S'le toplam ortalamam şu anda 8.4. Bir seyahatimde çok yumuşak kullanım ve ortalama 90 km/h çok az dur kalklı bir sürüşümde minimum 6.4 gördüm. Şehirler arası uzun yolda hızlı ve devirli (ortalama ...km/h civarı) kullanımla ortalamam yaklaşık 7.5'tu. Öte yandan şehir içi yokuş yukarı, dur kalklı ve seri kısa mesafe sürüşümde 16.3 görmüşlüğüm de var. Şehir içinde kullandıkça toplam ortalamam da artıyor.Şehir içi şehir dışı çok fark ediyor.Ağırlıklı olarak şehir içinde kullanılacaksa gerekirse böbrekleri de satıp Hybrid almakta fayda var. Ama 1.6 atmosferik benzinlinin Türkiye fiyatı Avrupa'dakinden 35bin lira düşükken Avrupadakinden daha yüksek fiyata satılan hybridi almak içimden gelmedi. Çevreci olan Hybrid ve elektriklilere özel ilave ÖTV ve MTV avantajı gelmeden de fazladan 40 küsür bin lira vererek Hybrid almayacağım. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2019, 16:20:38Şehir içi mi şehir dışı mı? Gerçi ikisi için de fena sayılmaz ama özellikle şehir dışıysa muhteşem.
Selamlar 16 agustosta 1.6 dream brnzinli corolla aldım araç şuan 2400 km de 1500 km uzun yolda yapıldı 7.4 litreye kadar düştüm şuan 8.2 litrede ortalama kaç km'den sonra düzene biner tüketim?
1.6 benzinli Multidrive S'le toplam ortalamam şu anda 8.4. Bir seyahatimde çok yumuşak kullanım ve ortalama 90 km/h çok az dur kalklı bir sürüşümde minimum 6.4 gördüm. Şehirler arası uzun yolda hızlı ve devirli (ortalama 130 km/h civarı) kullanımla ortalamam yaklaşık 7.5'tu. Öte yandan şehir içi yokuş yukarı, dur kalklı ve seri kısa mesafe sürüşümde 16.3 görmüşlüğüm de var. Şehir içinde kullandıkça toplam ortalamam da artıyor.Şehir içi şehir dışı çok fark ediyor.Ağırlıklı olarak şehir içinde kullanılacaksa gerekirse böbrekleri de satıp Hybrid almakta fayda var. Ama 1.6 atmosferik benzinlinin Türkiye fiyatı Avrupa'dakinden 35bin lira düşükken Avrupadakinden daha yüksek fiyata satılan hybridi almak içimden gelmedi. Çevreci olan Hybrid ve elektriklilere özel ilave ÖTV ve MTV avantajı gelmeden de fazladan 40 küsür bin lira vererek Hybrid almayacağım. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2019, 16:20:38Şehir içi mi şehir dışı mı? Gerçi ikisi için de fena sayılmaz ama özellikle şehir dışıysa muhteşem. Düzenleme : Trafik kuralları.